Aslında kalite aramak genelde mantıklı oluyor. Markalar genelde katakulleli işler yapıyor şöyle ifade edeyim.
Arkadaşım zamanında X markasını internetten ucuza aldım diye seviniyordu. Üzerinde şu kadar litre daha fazla fiyatı şu diye cezbedici bir ibare vardı. Bende merak ettim ve gerçekten bu kadar ciddi bir indirim var mı diye araştırdım. Sizlerde bilirsiniz ki amazonda Hacimi belli olan bir şeyin kilosunuda yazıyorlar. Buradan hacim ağırlık hesabından yola çıkarak yoğunluğunu hesapladım ve kilo bazındaki örneğine baktım. Birde ne çıksın herhangibir yerde indirimsiz kilogram hesabı ile satılan ürün daha ucuz. Yani şöyle ucuza aldım böyle aldım maalesef çoğu zaman fiyasko. Çok ciddi araştırıyorsanız elbette var ama genel olarak maalesef durum böyle.
Bu bahsettiğim durum birçok kıyafet, elektronik vs de karşınıza çıkmakta, elbette ülkemizdeki durumdan dolayı fiyatta önem teşkil etmekte ancak kaliteli markalar ve mallarda hile hurda her zaman daha az.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı.
İngilizlerin bir sözü var: "kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim." Bu, önemli ve hayata nasıl yaklaştığımızı açığa vuran bir ilkedir. İçerik ve kalite açısından yazarın, kitabın, giyeceğin, film ve dizilerin en iyi ve öğretici olanı tercih etmek, insana değer kazandırır.