Bugün sabah 11 de avm de ki kalabalık inanılmazdı. Son dakika bayramlık almaya gelenler mi Yoksa her hafta sonu AVM gezmeye gelenler mi bilemedim 🤔Bayramlık kıyafetlerinizi hazırladınız mı?
Eskiden bayramdan bayrama alışveriş yapılırdı. Fiyatlar çok yükselince yine bayramdan bayrama alışveriş geleneğine mi döndük?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 451 cevap paylaştı.
Eski bayram zevkim kalmadı. Çocukken bayram parası alacağız diye , yeni kıyafetlerimizi alıp Bayram çikolatası yemek çok keyifli. Hele de bayramda rahmetli ananem bitmesin diye Lamia diye naneli çikolatasi vardı. Ne güzeldi o günler. Ailecek ananede buluşur beraber yemek yer , bayramlasirdik ilk gün. Herkes biribirine sorardı bayramda ne yapılır diye? O zamanlar çok guzeldi şimdi eski bayram heyecanı kalmadı. Aile büyüklerinin vefatı var olan insanların yaşlanması , hastalanması hepsi bir araya gelince insan eskisi gibi istemiyor bir şey yapmak. Hatırlarım yemekler yapılırdı , kahveler icilirdi güzeldi geçmiş çok eski bayramlar.
Ama eksik olan bir şey var. Pandemiye kadar kısmen biraz daha motive idik bayrama. Pandemi ile yasamda yaptığımız alışkanlıklar değişti. Giyim alışverisi çok yapmıyorum özellikle. Eski gelenek , goreneklerimizi elimizden geldiğince şekerlemeler alıyoruz , bayramlaşmamizi yapmaya çalışıyoruz. Bir de yaş ile yaşanılanlar ile insanın olgunlaşması, farkındaligin olması ister istemez etkileniyor. Çocukken , yaşlar küçük iken bazı yapılanları anlayamiyor daha bağışlayıcı oluyor. Yaşla farkındalık artıyor o eski günlerdeki bakış açısı olmuyor. Uzaklasiyorsun insanlardan sana zarar verme potansiyeli olabilecek.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 665 cevap paylaştı.
Bayram alışverişi bende yok, ihtiyacım olduğunda alırım hepsi bu. Eskiden yokluk fazlaydı, bu yüzden kıyafet alımına da bayramlar fırsat olurdu. Şimdiki çocukların ihtiyacı hemen karşılanıyor zaten. Bayramları sürdüren adetler de gittikçe azalıyor, tatil olarak fırsat oluyor.
Ben bu AVM lerde ki kalabalığı biraz da sosyal psikolojiye bağlıyorum. Bayram gelince boş durmak olmaz niyetiyle parası olsa da olmasa da gezineyim, fikir edineyim, insanlar ne yapıyor izleyeyim mottosuyla hareket eden kalabalıklar. Bayramlara tatil ve kaçamak gözüyle baktıkça, maneviyatını anlamadığımız, yaşamadımız sürece bizi daha çok imtihan edecekler virüsle, depremle felaketlerle. 😭
Avm'ler hep dolu Özellikle yiyecek katı.. Gelelim bir şeyler almaya İhtiyaç dışı alışverişi gereksiz buluyorum En son ayakkabımı 2017 Kasimda aldım O zamandan beri ayakkabı almadım İhtiyacım var mı Evet yazlık ayakkabı ihtiyacım var Ama hem fiyatlar çok yüksek Hem çok çok acil değil ihtiyacım Dursun bakalım deyip geçiyorum
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Eskiden bayramdan bayrama alışveriş yapılırdı. Fiyatlar çok yükselince yine bayramdan bayrama alışveriş geleneğine mi döndük?