Doğum günümde Instagram hikayeye hediyelerimi attım ama kendime aldığım hediyelerdi. Çok mu ezik bir hareket?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Alışveriş & Hediyeler konusunda 341 cevap paylaştı. Bonjour!
Yani eziklik olmasına öyle ama kendine aldığın için bence bir önemi yok. Herkesin hediye alanı olmayabilir. Bu üzülecek bir şey mi evet ama durumlar ne gerektiriyorsa o oluyor yani. Çabalamadığımız bir şey için üzülmek çok saçma. Arkadaş edinmekten bahsediyorum. Her arkadaş hediye almayabilir ama en azından çabalamadım demiş olmazsın. Hediye için arkadaş ol demiyorum zaten ama çevrede hediye alacak kişiler gezmiyor. Belli başlı şeyler yaşaman lazım. Bunların sonucunda olacak şeyler bunlar. <320 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şimdi ne desem bilemedim. Seni de kırmak istemem ama sosyal medyanın gereksiz büyüsüne kapılıp bir hata yapmışsın. Biliyorsun ki bunlar senin gerçek değerini yansıtacak parametreler değil. Sadece kendini kandırmışsın diyebiliriz.
70 Yorumla
+1 yılbende hiç hediye almadım bunu geçtim kaç senelik arkadaşlarım hatırlamadı bile ama bunu da asla yapmam gerek yok bence böyle şeylere eziklik diye de düşünme bence :)
10 Yorumla
+1 yılBunu eziklik olarak görme. Bende beğendiğim şeyleri hediye paketi yapıp kendime alıyorum. Abartılacak bir olay yok
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
125
Cevap
76Cevap
Ezikçe değil aslında. Sosyal medyanın bize yaptıklarının örneği maalesef. Demek ki insanlar hayatlarını olmadığı gibi paylaştığından dolayı veya zenginler attıkları postlardan dolayı insanların bazıları ister istemez özeniyor ve durum ortada, yaşadığın olay. Bana mesela annem, babam ve 2 arkadaşımdan başka hediye alan olmaz doğum günümde. Hatta bazen onlarında almadığı oluyor, pasta kesiyoruz sadece. O zaman benimki de mi eziklik? Bana kalırsa değil. Önemli olan kaç tane hediye alındığı kaç tane mesaj geldiği, yani rakamları değil. Bize olan hissettirdikleri diye düşünüyorum. Mutlu yılların olsun...
00 Yorumla
+1 yılSana bunu yaşatan hayat utansın. Sosyal medya sağolsun ister istemez aldığımız hediyeleri yaşadığımız hayatı kanıtlamaya çalışmak çok zor.. bu yüzden ezik değilsin sadece günümüz modernliğine yenilmiş birisin. Ezik olanlar bu tarz şeyleri yerli yersiz paylaşanlar.
10 YorumlaKendine hediye alıp mutlu olmak güzel, kimseye birseyleri ispatlaman gerekmiyor, bir gün birisi girer hayatına bunları gerçekten yaşarsın olmamış bir şeyi olmuş göstermek kişilik bozukluguna girer eziklik demeyelim fakat hayatında eksiklikler var böyle yaparak bunları yaşayamazsın
10 YorumlaMerhaba,
Bir insan kimi kandırırsa kandırsın asla kendini kandıramaz. Bu yaptığın da bunun somut bir delili. Kendini kandıramıyorsun işte, diretmenin gereği var mı?
Sorun Ne?
* Hayat arkadaşı, flört erkek arkadaşı ya da arkadaş olarak belli ki yanlızlık içerisindesin.
Çözüm Ne?
* Soyalleş, biri ya da birileri ile hayatı paylaş.
Eş, arkadaş, flört.00 YorumlaÖncelikle doğum günün kutlu olsun aynı gün doğmuşuz güzel bir tesadüf hediye konusunda umarım seneye gerçek dostlarınla kutlar gerçek hediyelerin ile kutlarsın eziklik değilde yalnız olmadığını göstermeye çalışmak diyelim buda çağımızın hastalığı zaten
00 Yorumla
+1 yılKime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun ki? Neden kendinizi ispat etme çabasındasınız? Kişiliğinizle ön plana çıkmak varken, ne bileyim yaa bu işler bana eziklik değil de daha çok ergensi geliyor.
Sana alınan hediye kaç gün umrunda olurki etrafındaki insanların?00 YorumlaSosyal medyayla kafaya bozan bütün insanların yaptığı klasik bir hareket. Sana özel bir durum değil. İnsanlar hiç de o kadar iyi olmayan hayatlarını mükemmelmiş gibi lanse ediyor. Bu yuzden Instagram, snapchat gibi uygulamalae aon derecede gereksiz bulup kullanmadığım uygulamalar. Özenmeye değil özenilmeye kafa yorun.
00 YorumlaPişmanlık duyup bu soruyu açtığına göre ince ruhlusun.. Sen değerlisin, sosyal medyanin yalancı süslü dünyasına kapılıp kendini, yaşantini farklı göstermeye çalışip kendini yorma, üzme. Faydali uğraşlar, meşguliyetler bul kendine o zaman bu tarz şeyleri önemsemezsin bile..
00 Yorumla
+1 yılEzik değilsin ama yaptığın çok saçma bir insanın kendisine değer verip hediye alması ne zamandan beri eziklik oluyor ki. Aksine gayet özgüvenli kendini seven biri olarak gözükür kıskanılırsın bunları sırf başka insanların ne diyeceği için yapma ve bir dahakine paylaşacaksan dürüst ol kendime hediyeler aldım de.
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm senin için. Benim de dogum günümü kimse kutlamaz ama ben hiç umursamıyorum. Dogum gunu mesajlarını falan wp durumunda paylaşan kisim var bir de ah cok iticiler 😂
Neyse kiz yapma boyle seyler kendine alacaksin tabiki hediyeyi. Valla ben de kendime iki tane pijama takimi almıştım iyi ki almisim 😄😄00 Yorumla
+1 yılKendine hediye almak ezik bir hareket değil ilk başta kimseden değil kendi kendimizi iyi ki varım diye ödüllendirmemiz lazım. Bunu sosyal medyaya aktarırken hoş bir hareket olmamış sadece ve bence nedenini en iyi sen biliyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşırı ezzzik. Tam bir eziksin. Ne gereği var atma. Bize fe kimse hediye almıyor ama gidip instaya kimseye kanıtlama ihtiyacında duymuyoruz. Sen insanlar için yaşıyorsun artık kendin için değil
13 Yorumla
Soran+1 yılkutlamayan arkadaşlarıma inat biraz aslında doğru diyorsun eziğim ve insanlar için yaşıyorum
Cevap sahibi+1 yılNiye bunu kendine yapıyorsun üzüldüm şimdi sana
Cevap sahibi+1 yılLaner olsun çok merhametli bir insanım istersen yardımcı olabilirim sana anlatmak ister misin
+1 yılEziklik değil ama gereksiz. Instagram'da sana hediye geldiğini kimin görmesini istedin ki
12 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşlarım kutlamadılar tek başına girmiş demesinler diye aslında
- +1 yıl
boş ver işte onlara ne ki nasıl girdiğin
Ezik olduğunuz anlamına gelmez.
Öyle bir durum olmuş ki, insanlar özel günlerini wp durumuna atmayı ya da story atmayı sanki zorunluluk haline getirmiş gibi. Bunun kimseye bir yararı yok.10 Yorumlaİnsan ne hissediyorsa odur. Kendine hediye alman güzel bir şey bende kendime hediye alırım ama kendime aldığımı söylerim çünkü insanın arada bir kendini şımartması gerekir
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılNeden böyle bir şey yaptign önemli ama kendi değerini kendin belirlersin bu sadece kendini kandırmak olur eğer ilerlerde kendini daha farkli gosterme cabasina girebilirsin aman dikkat✌️
10 Yorumla
+1 yılEvet fazlasıyla ezikçe ve basit bir hareket sonuçta kimsenin senin alacağın hediye ile işi olmayacak umurlarında değil kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değildin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnstagram story özelliği geldiğinden beri insanlardan soğudum. Eski arkadaşlarımı bile sessize aldım, sadece bir kaç fotoğrafçıyı takip ediyorum. Bakın bakın ne yedim, bakın bakın gittiğim cafe nasıl, hooop dövmeme bakın, bakın g*tum ne kadar yuvarlak.
17 Yorumla- +1 yıl
Utanmasalar bir taraflarına go pro kamera koyup 7/24 yayın yapacaklar. bir şey spesifik olmadıkça neden paylaşılırki
Cevap sahibi+1 yıl@DreamGhosters Yaa sorma çıldırıcam. Bi kız var her gün çalıştığı ofisin ve içtiği kahvenin videosunu paylaşıp günaydın yazıyor. Her gün abartı değil bu arada. Ya ne hikaye değeri var bunun ı mk. Flörtünden etkileşim alacaksın diye senin ne kadar fosforsuz bir insan olduğuna şahit olmak zorunda mıyım? Bastım engeli sonunda bi de trip atıyor.
- +1 yıl
Sürü psikolojisi
- +1 yıl
Eskiden sosyal medyada sadece özel anlar ve zor yakalanacak doğa olayları vs paylaşılırdı şimdi çöplük oldu, bu çöplük için devasa serverlar çalışıyor bunlar için devasa araziler ve enerji kaynakları kullanılıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@DreamGhosters Bizim kezban kızımız bunları niye düşünsün. O yeni aldığı eyyçenem pantolonu ve Bakırköy sosyete pazarından aldığı çakma gap tsihrtü göstermek zorunda
- +1 yıl
😂😂😂😂
- +1 yıl
birisi bir video atıyor, diğeri alıyor ona yorumlama videosu atıyor öbürü o videya remix yapıyor öbürü o videoya tepki videosu çekiyor işte böyle böyle ortalık çöplüğe döndü.
+1 yılEvet. Sana hediye alacak kadar umursamamış insanların sana alınmış hediyelerin olduğu hikayeyi umursayacağını mı sanıyorsun? Çok saçma. Daha önce ben de hiç doğum günü hediyesi almadım ama böyle saçma atraksiyonlara girmedim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGösteriş merakını bırakmalısın. Doğum gününde hediye alan olmuş olmamış bir önemi yok. Sosyal medya insanları bu hale getirdi. Herkes birbiriyle yarış haline girdi. Bu ruh halinden kurtulman gerekiyor. Seni değerli yapan ruhunda taşıdığın değerlerdir. Aldığın hediyeler değildir. Ya da senin değerini çevrendeki insan sayısı belirlemez. Seni sen yapan şeyler değerli olan. Bırak kim ne düşünürse düşünsün.
00 Yorumla
+1 yıl32 yaşındayım şu yaşıma kadar kimseden hediye almadım nasıl bir duygu inan bende bilmiyorum ama bende senin gibi yapmıştım daha önceden
10 Yorumla
+1 yılPaylaşırken kendime doğum günü hediyesi almasa mıydım yazsaydın hem gerçekçi samimi hemde kaliteli hareket olurdu
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı. Keşke doğumgünümde kendi kendimi ödüllendirdim. Bu hediyeler kendime kendi değeri mi biliyorum diye bir not paylaşsaydın..
Sana başkalarınında değer vermeseni istiyorsan önce kendi değerini kendin farkına varmalısın..00 Yorumla
+1 yılİnsanın kendine hediye alması güzel, ben de alırım ama başkası bile alsa her boku sosyal medyaya atmak ezikliktir. Çünkü manevi olarak eziklik hissedip kendini tatmin edemeyen kimseler orada havalı görünmeye çalışıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm lan. Benimkini kimse kutlamaz bende istemem benim için bir eksiklik değil ama senin hem hediye almak isteyipte alamaman, hemde almış gibi göstermen gerçekten üzücü. Acımadım bak yanlış anlama sadece üzücü.
00 Yorumla
+1 yılEzik değilsin lakin üzücü ve yersiz bir davranış olmuş bence.
10 YorumlaAnca kendini böyle avutursun, sosyal medyanın "sahte" büyüsüne kapılmışsın..
10 Yorumla
+1 yılSonuç olarak hediyelerin oldu😂ayrica kargocu getirdi jsjsjs
10 Yorumla
+1 yılNasıl mutlu hissediyorsan hayatını akışına bırak can
10 Yorumla
+1 yılOwwwww kaçıncı seviye öz güven düşüklüğü bu?
Kusura bakma öptüm...10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılyooo gayet iyi yapmissin ama bunlar kendime hediyelerim diyebilirdin
10 Yorumla
+1 yılinstagrama atana kadar bir sorun yoktu. lütfen insanların senin hakkında ne düşündükleri umrunda olmasın kendine hediyeler al, doğum gününü kutla, yürüyüş yap, yolda gördüğün biriyle gülümseyerek fotoğraf çekin. kendin için yaşa hayatı doya doya yaşa
20 YorumlaHediye hediyedir. İnsan kendine hediye almış olamaz mı? Olabilir. Başkası almış gibi de gösteredebilir. Eziklik falan değil. Herkesin hediye alanı olmuyor sonuçta.
00 YorumlaBiraz öyle. Buna gerek yoktu bence. Başka biri almış olsaydı bile hediyelerin fotoğrafını çekip Instagram'da paylaşman yine seni ezik, gösteriş meraklısı, görmemiş biri yapardı...
00 Yorumla
+1 yılDoğum günü kutlayanlar çok mu değerli oluyor. Arkadaşlarını iyi seçmen gerekir. İyi arkadaş seç. Bir daha ki sefere doğum gününden bir gün önce söyle. O zaman belli olur
00 Yorumla
+1 yılKimseye kendimizi kanıtlamak zorunda değiliz bunu yapman seni bizzat daha fazla üzer insanlarla arana sınır koy bırak sendr onlarınkini hatırlama kendinden değerlisimi var şu dünya da!! Lütfen en çkk kendini sev ve içindeki seni üzmelerine izin verme ❣
00 Yorumla
+1 yılEzik değil ama gereksiz. Yani niye hediye alınma durumuna ihtiyaç duyuyorsunuz ki. İlla atacaksan kendime aldığım yeni makinalar diye at gitsin. Kimsenin bunu dert edeceğini de sanmıyorum tuhafsınız.
00 YorumlaSaçma ve gereksiz bir hareket ama zaten sosyal medyada kim gerçek hayatını yansıtıyor ki 😏 başkasının arabasıyla ya da kiralık arabayla foto çekinip atanların yanında hiçbir şey inan bana ama yine de yapma böyle saçma şeyler
10 YorumlaEzik demeyelim, ilgisizlikten kaynaklanan eksik hissetme.. Yargılamıyorum ama Dünya ne kadar göstermelik olmuş, buna üzülüyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDogum gününü takan insanlari asla anlamicam ben kutlanmasini bile istemiyorum ne gerek var özel günler bana zorlama gibi geliyor. mecbur kalindigi icin alinan hediyeler sacma yani insanin icinden gelmeli
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani eziklik değil ama içinde sanki bir yıldız argun yatıyor
20 Yorumla
+1 yılMaalesef ezik bir hareket. Yapmamaya çalış bir dahakine. Öbür türlü insanlar tarafından daha kötü bir algıya uğrarsın.
00 YorumlaKendine hediye alman kendine değer verdiğini gösterir ama başkası almış gibi göstermeye çalışmak yanlış olan durum.
00 Yorumla
+1 yılYa sanma ki instagramda gördüğün her güzel hikaye gerçek. Sahteliklerle dolu bir yer. Bu kadar kapılmamalısın.
00 Yorumla
+1 yılTam olarak ne anlamd sordun, ezik kelimesini yalnızlığına hitaben mi sordun yoksa yaptığın şeye hitaben mi? ona göre değişir çünkü.
00 YorumlaEvet ezik sana birinin illa bir hediye mi alması lazım? Gösteriş meraklısısın insanları değil kendini kandırıyorsun anca..
018 Yorumla- +1 yıl
O fotoya sahip birinin bi başkasına gösteriş meraklısı diyebilmsi bana garip geldi ama neyse...
- +1 yıl
Garipten ziyade komik hatta
- +1 yıl
E söyledim ya şimdi, bu profil fotosuna sahip olan birinin bunları demesi. Bi profil fotona bakıyorum bide altındaki yazıya bakıyorum, foto ile yazı birbiri ile baya çelişiyor.
- +1 yıl
Bu bir savunma değil, soru sahibi hakkında iyi, kötü hiçbir şey söylemedim fark ettiysen. Sadece seninde yerdiğin şeyden pek bir farkın olmadığını söylüyorum.
- +1 yıl
Gerisi soru sahibi ile senin aranda olan bir şey
- +1 yıl
Neysen o musun kdkcjdhdhxjd profilinde gözüken tek şey dötün ama neyse...
- +1 yıl
O kandırarak dikkat çekmeye çalışıyor sende dötün ile dikkat çekmeye çalışıyorsun, pek bir fark göremiyorum arada.
- +1 yıl
Seninki gereksiz değil aynen
- +1 yıl
Erkeklerin dikkatini çekmeye çalışıyorsun ama bir erkek olarak söylüyorum, gram ilgimi çekmiyorsun, abaza dayıların ilgisini çekersin anca. Ayrıca kendi kendini objeleştirmekten mutlu oluyorsan sen bilirsin tabi...
- +1 yıl
Kskxjxjxjzjzjshxkxjxjzjjs profilimde s@lak falan mı yazıyor benim göremicem bir şekilde?
- +1 yıl
Sanmıyorum ama neyse. Benimde canım sıkıldı profilime dötümü açıp koyim bari senin gibi, zevk sonuçta değil mi?
kendine birseyler alman normal ama hediye alinmis gibi fotograf cekip paylasman kendini kandirmak olur
00 Yorumla
+1 yılBu mutsuzluktan kurtulmalısın, kendinizi bu popülizime ayak uydurmakla hayatınızı algı kölesi haline getirmeyin
00 YorumlaEziklik degilde azıcık mutsuzluk diyelim ben takmam öyle şeyleri ister kutlasınlar ister kutlamasınlar
00 YorumlaÇok saçma. İnstagram hikayesi postu için mi yaşıyorsunuz anlamadım ki
10 YorumlaEziklikle alakası yok fakat gösterişi seviyorsun demek ki.
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 433 cevap paylaştı. Olabilir böyle şeyler üzülme bence. Bazen başka bir hayat yaşıyor gibi görünmek ister insan normal.
10 Yorumla
+1 yılKendine jest yapmışsın harika işte 😃
İnsan kendisine değer vermeyi bilmeli 😊✌10 Yorumla
+1 yılBence böyle şeyler yapmaya hiç gerek yok, kime neyi kanıtlıyoruz
00 Yorumla
+1 yılEziklik değil ama özgüvensizlik bu, böyle bir şeye ihtiyaç duyman..
00 YorumlaYoo herkes böyle küçük yalancıklar söyler şszmsozjwskksö
00 YorumlaYani başkası almış gibi değilde ben kendime hediye alırım başkası aldida demem
00 Yorumla
+1 yılTadını çıkar üzme tatlı canını. Rahatsız olduysan bu durumda bir daha yapmazsın bu tarz paylaşım.
00 Yorumla
+1 yılEzik değilsin sadece yalnızlık duygusunu kapatmaya çalışıyorsun onun dışında bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılen son doğum günü hediyemi 2017 de aldım muhtemelen seneyede bende öyle bir şey yapacağım
02 Yorumla- +1 yıl
Kral adres ve tarih verde gonderiyim bir şeyler
- +1 yıl
@Utangaç_Birisi eyw kankaa saolasın ya duygulandım şu an
- Devamını Gör (141)
Devamını Gör(186)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Kendime aldığım hediyeleri başkası almış gibi gösterdim, çok mu eziğim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler