Daha ortada bir aday bile yok. Sevdiğim hoşlandığım biride yok. 28 yaşındayım bitane ilişkim oldu şimdiye kadar. Aramızda bişey yaşanmadı uzunda sürmedi zaten, sonrasında da sevgilim olmadı. Çeyiz hazırlamaya başla ucuz buldukça al dursun diyorlar ama bana doğmamış çocuğa don biçmek gibi geliyor bu. Boşuna masraf sanki bilmiyorum sizce değer mi böyle bir durumda çeyiz için alışveriş yapmak? Evlenmiş veya evlilik aşamasında olan kişiler yorum yaparsa sevinirim kafam karışık baya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Saç Bakım konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu çeyiz konusuna zaten karşıyım. Ayrıca insanlardaki şu algı ve düşünceye de karşıyım. Sanki evlenince bu dünyadan ayrılıp bambaşka bir gezegene yerleşiyoruz sanki evlenince bambaşka insanlar oluyoruz gibi görüyorlar. Evliliği başka bir evre sanıyorlar evlilikten önce ve evlilikten sonra diye insanları ayırıyorlar. Ben evliliğin bu kadar abartılımasını doğru bulmuyorum hatta evliliği kutsallaştıran insanlarla var sanki evlenmek çok büyük bir sevap çok büyük bir durum cennetlik bir durum gibi.
Çeyiz konusunda da gerçekten çok fazla abartı düşündüklerini düşünüyorum. Tamam evlenmeden önce bazı hazırlıklar olur ama dediğin gibi ortada daha bir aday bile yokken bu kadar abartı eşyalar alınması öyleki çatal bıçak'tan bahsetmiyorum beyaz eşya televizyon oturma odası alan insanlar bile var bunlar bana hiç normal gelmiyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Enflasyonun alıp başını gittiği bu süreçte, modası geçmeyecek ve klasik olan bazı parçalar bence de alınmalı.. ben alıyorum da.
2 tane battaniyem, 6lı pasta tabağım ve aynı altlığı olan 6lı kahve fincanı takımım, 7-8 tane el ve yüz havlusu, 6-7 tane de mutfak havlusu aldım, 2 tane de fırın kabım var. 😂
Modası geçmeyecek ve klasik olan şeyler bunlar.
En basit pasta tabaklarını Porlanddan almıştım ve 100₺ gibi bir şeydi. Şimdi aynı 6lı tabak 380₺ olmuş.. keza kahve fincanları da aynı.
Kervandan el ve yüz havlularının tanesini 50₺ alıyordum geçen sene, bu sene 60₺ aldım.
Yani her şey üzerine koyuyor, bu nedenle klasik olan ve modası geçmeyecek parçaları almak mantılı eğer ki maddi imkan varsa.
Ben de 24 yaşındayım ve 2-3 sene evlilik düşüncem ve böyle bir aday da yok.10 Yorumla
+1 yılOrta ürünleri almanı tavsiye etmiyorum. Bunun yanında ileri görüşlülük vasfınıda ortaya koyarak beyaz eşya alabilirsin , birde mutfak araç gereçleri. Bunun dışındakiler kalsın. Malum çevre hepimizin çevresi hep aynı benzer ifadeler her zaman yer almakta , öyle tahmin ediyorum ki daha çok sizlerin üzerinde. İnsanların ucuz bulunca al dediği dönem, her şeyin pahali olduğu dönem. Kendi imkanlarınla alacaksan acele etme , sadece evleneceğin biri olur o zaman hizlandirirsin. Buz dolabı ve mutfak gereçleri dışında evde aklına ne gelirse gelsin hepsi dönemsel arz meselesine muhatap. Bu sebepten , halı, yolluk , perdeler dahil olmak üzere hepsi her geçen gün daha kısa aralikla yeni tasarımlar ortaya koyuyorlar.
00 Yorumla
eski zamanlarda alet edevat bulmak hem zordu hem de maddi açıdan problemdi. simdi oturdugun yerden sipariş verebiliyorsun. bir iyi yanı da zamana yayarak aldığın için harcadığınız parayı hissetmiyorsunuz, son anda toplu alınca fiyat olarak yüksek gelebilr ama halbuki aşağı yukarı aynı parayı veriyorsunuz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
58Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende düşündüm bunu mantıklı gibi de ama şu sıkıntısı var. Modasi geçiyor. Daha guzel, islevli, teknolojik seyler cikiyor. Sonra insanin 2 yil sonra bile zevki değişiyor. Ben 5 sene oncesine kadar siyah gri falan severken o zaman ceyiz dizseydim cogu sey bu renkte olurdu mesela ama simdi bu kadar koyu renk sevmiyorum. Beyaz, krem, bej gibi renkler daha hosuma gidiyor artik, ferah duruyor. Eskiden olsa siyah tabak takımı alirdim ama simdi almam. O yuzden zevkler değişiyor, yeni guzel seyler çıkıyor. Evlenince almak daha iyi sanki.
00 Yorumla
+1 yılAy bana da çok saçma geliyor bu ara sık duymaya başladım çeyizin var mı şunu çeyizine al bilmem ne. Orta fol yok yumurta yok hatta tavukla horoz bile yok ben niye yemek takımı alayım arkadaş ya
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen benim durumumda o
+1 yılİleride modası değişirse kullanmayacağın şeyleri alma mobilyanın kıyafetin modası geçiyor geriye iç çamaşırı çorap falan kalıyor zaten yani eğer alıyım kenarda dursun diyosan saçma bence ama alayım bi yandan da çevreme bakmaya başlarım diyorsan yani yakın zamanda birisiyle evlenmeyi düşünüyosan istiyosan o zaman al
10 YorumlaBen de böyle düşünüyorum ve çevremdeki insanlar da aynı şekilde ucuz buldukça al, dursun bir kenarda diyorlar. Ne malum evleneceğim ya da ne malum zevklerimin değişmeyeceği. Daha iyisi, daha güzeli çıktıkça eskiden aldıklarım kullanamadan eskiyip gidecek.
10 YorumlaBen almayı düşünmüyorum çeyiz olarak değil de evleniceğim zaman evin ihtiyacı kadar alıcam milleti memnun etmek için gereksiz masraflara giremem. Evet önce den erkek ev alıyordu falan o yüzden şart gibi geliyordu ama erkekler de ev alamıyor ki şu dönemde
01 Yorumla- +1 yıl
Oral yaparken aldığın çeyizleri de anlatmaya çalıştın ama ağzın doluydu
Saç Bakım konusunda 936 cevap paylaştı. Neticede eninde sonunda evleneceğin belliyse çeyizi hazırlarsın ki gün gelince hepsini aynı anda almak yük olup ağır gelmesin.
00 Yorumla
+1 yılbizim ülkede böyledir ama.
kız bebek doğar çeyi başlar.
yazık günah emeğe paraya heveslere hayallere
önemli olan doğru insanı seçmek doğru yemek takımı çarşaf nevresim waffle makinesi değil10 Yorumla
+1 yılBi akrabam var , hiçte sevmediğin birisi , 16 17 yaşından beri çeyiz hazırlığı yapıyor (güya 22 23 gibi evlenme planı yapıyordu) yaşı şu an 35 hala geleni beğenmiyor ve 1 oda çöp dolusu eşyaya da çeyiz diyor 20 sene geçti a*k
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladım bende bunun olmasından korkuyorum alırsam napıcam okadar eşyayı verdiğim parada boşa gidicek
- +1 yıl
Bak şimdi , elektronik şeyler alma çünkü garantisi biter , ama gözüne hoş gözüken bardak çerezlik su takımları vs alabilirsin bence sonuçta aman aman bütük bişey değil , mesela kesme tahtası rende oklava bunların yeni modasının çıkacağını da sanmıyorum bunlar da alınabilir ama mesela büyük yemek takımı alma ya da kahvaltı seti gibi , nevresim takımı pike vs de alabilirsin
+1 yılCanım ben de öyle düşünüyordum. Ama pişman oldum. Yumurta kapıya dayanınca işler tamamlanmıyor. Bir sürü eksiğim vardı evlendiğimde. En güzeli yavaş yavaş zamansız ürünler almak. Öylece tamamlarsın çeyizini ay şu da yok bu da yok bulamadım demezsin
00 Yorumla
+1 yılDüğünden 2 gün önce felan mı yapacaksın. Önceden olur böyle şeyler olacaksa. Ha gereklilik ve lazımlılık durumu / türk örf ve adetlerinin abartısı vs. tartışmaya açık ayrı bir konu.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa hayır tabi düğünüde tanıştıkdan 3 gün sonra yapmıyorsun sonuçta bir tanışma- isteme- nişan vs.. gibi süresi var o dönem hazırlık yapılabilinir bence. Şimdiden ortada olmayan ve belkide hiç olmicak biri için niye alışveriş yapiyim onu diyorum
Ya şöyle ki ülkenin halı malum yarın daha kötü olacak buda belli o yüzden bazı şeyler kenarda olması iyi olur ucuz buldukça almak yerine kenara dolar Euro altın gibi para koymak daha mantıklı
10 Yorumla
+1 yılEvlilik gibi bir düşüncen varsa (illa ilişki içinde olman sevgilin olması anlamında değil sadece istiyorsan bile) mantıklıdır çünkü enflasyon karşısında sürekli değer kaybeden bir paramız var. Evlilik de bir görüştür bana göre ya düşünürsün ya da düşünmezsin ha bazen değişebiliyor tabii ki ama genelde aynı kalıyor o yüzden aklında varsa alabilirsin yavaş yavaş.
00 Yorumlaİlerde de olsa evlenmeyi düşünüyosan almak istediğin şeyleri alıp kenara koyabilirsin her şey dahada pahalaniyor aday olduğunda bir anda herşeyi alamazsın
00 YorumlaBizde çeyiz olmaz ki evlenecek cif gider düğüne bir ay kala ev eşyalarını beraber seçer ve ona göre hareket edilir ayrıca kimse kırılmaz gücenmez kız ailesinden pek bir şey talep edilmez
00 Yorumlaal dursun ileride daha pahalı olur
iyi ki almışım dersin
hem birden yüklü masrafa girmemiş olursun yaşında gelmiş evlenmek için uygun her an her şey olabilir hayat bu00 YorumlaSaç Bakım konusunda 326 cevap paylaştı. Yani eskiden olsa sorun olmazdı ama simdi evlenince oturacagin eve bile uymayacak ceyizlerin çoğu beyaz eşya desen kullanana kadar hem eskiyecek hem de hiç kullanmadan garanti süresi dolacak vs vs vs
00 YorumlaBence de bosa aldığun zaman evlenmezsen bu sefer onları beğenmiyceksin kullanmak istemiyceksin belkide bosa durucak öyle
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte bencede öyle ne bilim kafam karışık
Bazıları gerçekten abartıyor bu çeyiz olayını.
Ama ortada henüz ciddi bir durum olmasa bile ufaktan birşeyler alabilir/hazırlayabilirsiniz.10 YorumlaBoşa masraf olarak düşünmemelisin. Sen 28 yaşındasın, evlenmesen bile ayrı eve çıkabilirsin ileride. Evine çıktığında çeyizini sen kullanmış olursun.
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma onun yerine kıyaya köşeye para altın yapıp atın günü gelince en yenilerini en güzellerini alır çeyizine kullanırsın
00 Yorumla
+1 yılYani geçen seneye göre çeyiz dizmek 4 kat daha pahalı beklemek yerine para arttıkça al bence de
Gün geçtikçe eşyanın değeri artar 🤣00 Yorumla
+1 yılElektronik dışında her şeyi alıp biriktirebilirsin! Kılık kıyafet kullanılır da tedavülden kalkmış elektronik ürün para israfına neden olur…
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey yapacaksan bile gram altın biriktir , eskiyecek çürüyecek eşya biriktirmenin anlamı yok
00 Yorumla
+1 yılPara biriktir çeyiz biriktireceğine. Evlenirsen ihtiyaçları almak için kullanırsın evlenmezsen de birikimin olur
00 Yorumla
+1 yılBelli olmaz bu şeyler annemgil banada hazırlıyor ama. evlenmeyi düşünmüyorum sadece sevgili kalmak ideal.
00 Yorumla
+1 yılSaçma değil yaaa dursun bir kenarda işte ileride bir anda evlenme kararı alırsan hazır olmuş olur çeyizin
00 Yorumla
+1 yılyani oyle dusunup pisman olan cok ben de senin gibi dusunuyorum ama hallediliyor yani nolucak kaciyor mu sanki
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 446 cevap paylaştı. Bende de pek bir şeyler yok 28 yaşına girecem bende çeyizi sen hazırda tut tabi ne olur ne olmaz hayat bu insanın kariısına belki biri çıkar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alirsan sana kardır. Bende nişanlı falan değilim hayatımda kimse yok ama uygun bulunca alıyorum 6 yıl önce komple yemek takımı her şey dahil o zaman 1150 almıştım denk gelince alırım bırakırım köşeye
00 Yorumla
+1 yılBana ablalarıma ve çevremdeki çoğu bekar kıza alındı. İçimizden evlenenler bu süreçte bir tık daha rahat ettiler almayanlara göre
00 Yorumla
+1 yılBencede komik ve aptalca bir şey bu bana oyle soyleseler sinirlenirim yani hem hangi devirdeyiz ne ceyizi
00 YorumlaEvlenince eşinle birlikte kullanacaksın bence birlikte almak daha mantıklı. Bence evlenirken tüm eşyalar beraber seçilmeli ve yarı yarıya ödenmeli
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi modası geçiyor zaten Bence de gerek yok
Bir şey olursa alırız Yani ben şahsen para biriktirmekten yanayım00 YorumlaBu bir tek biz Türklere özgü bir şeydir eminim. Saçmalığın daniskası
10 Yorumla
+1 yılAynen çok saçma ortada fol yok yumurta yok niye alacaksın evde sararsın diye mi
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 598 cevap paylaştı.
s +1 yılOrtada benim de aday yok bişey yok, annem birşeyler alıyor🤷♀️
00 Yorumla Bir anda alma gücün varsa mantıksız. Ben hepsini aynı anda alamam dersen de mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılFazla almakta iyi değil ne zaman evleneceğini bilemezsin birde modası değişiyor
00 Yorumla
+1 yılO adettendir aslın da bir gün evlenirsem mantığı ile, gelenek ve görenek olarak çeyiz hazırlanır.
00 Yorumla
+1 yılAblam Ağustosta evlencek oda hiç yapmadı ama şimdi nasıl yetistircek onu düşünüyor 😂
00 YorumlaBence de şimdiden yap, ileride uğraşmazsın her şeyin hazır olur.
00 Yorumla
+1 yılKimse evlenmeyi düşünmüyor hayat 4 katdaha agırlaştı
00 Yorumlaalma bir şey paranı biriktir 5 yıl sonra biri çıksa modası geçmiş olacak Eskimiş olacak
00 Yorumla
+1 yılHer yil yeni modeller cikiyor yeni yeni. Simdiden alirsan eski model olur ve sacma yani
00 Yorumla
+1 yılHazırda dursun aday çıktığında bir daha çeyizle uğraşma derdin olmaz
00 YorumlaBizim ülkemizde çeyiz beşikte başlar bu bir ritüel gelenektir.
00 Yorumla
+1 yılboş ver gitsin tut ki 35 yaşında evlendin şimdi aldığın eşyaları o zaman beğenmeyeceksin belkide paranı biriktir kısmet olursa evlenirken alırsın
00 Yorumla
+1 yılValla bizde çocukluktan başlıyorlar ben de 1 yıldan fazla oldu hazırlıyorum bnmde sevgilim yok ama evlilik arefesinde zaten çok masraf olucak üst üste gelmesin diye yavaş yavaş yapiyorum bence çok mantikli
00 YorumlaŞu zamanda en mantıksız şey helede bu kadar evlenme durumu azalmışken
00 Yorumlanakış oyaların nerde hanii
tv örtün sehpa örtülerin hazırmı00 Yorumla
+1 yılÇeyiz alana kadar altın yap daha mantıklı evlenmezsen elinde kalır onun için aldığın için içinden gelemez modası geçer vs ciddiye binerse düğüne yakın alırsın
00 Yorumla
+1 yılaşırı saçma. benim evleneceğim var ona rağmen çeyiz almadım daha
00 YorumlaBende bir şey yapmıyorum ama alıp çeyiz dizmek için can atan çevreme de bir şeyde demiyorum kendince dizsinler işte.
00 Yorumla
+1 yılceyiz nedir ne ise yarar neden dizilir hala anlamadim
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlendiğin zaman hazır olsun ev eşyaların diye yapılıyor. Evlenmek istediğin an maddi durumun hepsini almaya yeterli olmaya bilir o yüzden öyle düşünüyorlar
- +1 yıl
tamamda simdi 15 yasinda basladi diyelim 30 yasinda evlendi ee 15 yilda aldiklarin eskiyor modasi geciyor falan filan
Soran+1 yılEskimesini okadar takmıyorum kafama sadece evlilik görünmüyor ufukta hani sevgilim olsa anlicam bir ihtimal ama şimdiden başlamak saçma belkide hiç evlenmicem boşuna alınmış olucak
- +1 yıl
eskimesini takmiyorsan dizmeye basla o zaman, zamani bilemezsin hic olmayacak diyemezsin
+1 yılYok hazırlık yapıyorsun daha iyi sonra düğün telaşı falan en iyisi önceden hazırlamak
02 Yorumla
Soran+1 yılİyide ortada kimse yok belkide 10 yıl durucak onlar öylece
- +1 yıl
Kısmet cıkadabilir sonuçta
+1 yılÖnceden hazırlık yapmak iyidir herşeye zam geliyo uygun buldukça alınır
10 Yorumla
+1 yılBen evlenmeden 3 yıl önce başladkm alamaya bence al bir şey kaybetmezsin
10 Yorumla
+1 yılNeden sacma olsun) kendn icin esya aliyosn er gec sen kullanicaksn zaten
00 YorumlaSaçma değil. Belki birden kısmetin çıktı ayol belli mi olur?
00 Yorumla
+1 yılMantıksız evet ama zaten şu ekonomide istesekte yapamayız kızlar olarak evde kalcaz 😂😂
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım