UGG botlar ne ara 4000 lira oldu ya? Valla ayağımdakileri 150 liraya aldım daha yeni, hem rahat hem de çok güzel duruyor, 150 liraya aynı rahatlık varken 4000 lira vermek kerizlik bence. Sizce de öyle değil mi?
Belki inanan olmayacak ama dün arkadaşlarımla buluşmaya giderken ben5. sınıftayken annemin aldığı botları giydim, şu an üniversite birinci sınıftayım. Dışında ufak tefek sökülmeler var ama ayağımı acıtmıyor ve sıcak tutuyor ne yapayım. Bir de dandik bir sokak arası ayakkabıcısından almıştık, 4 yıl önce kinetixten aldığım başka botlarım vardı yüksek topuklu, ayağımı aşırı acıtıyorlar.
En yakın zamanda yeni bot almayı düşünüyorum ama hem sezon bitiyor, hem nasıl bir bot bütün kıyafetlerimin altında güzel durabilir bilmiyorum (birden fazla bot alacak kadar durumum yok, olsa 5. sınıftaki botumu giymezdim)
Diyeceğim şu ki parası olan versin, 4000 versin 300 versin bana ne. Zenginin malı züğrüdün çenesini yoruyor
4000₺ bot da 150₺ bot da aynı işlemi görüyor, ikisi de bir süre sonra eskiyor yani. Ne gerek var o kadar para vermeye? Hem de bu devirde.. Ayrıca marka, orijinal takıntısı olan insanlar da garip geliyor. Hangisi gözüme hoş görünüyorsa, hangisi işime yarıyorsa yeterli bence. 130₺'ye aldığım ayakkabıyı 2 senedir kullanıyorum ve orijinal falan değil. Ne soyulma ne yanlardan açılma ne renk atması hiçbir şey yok, sapasağlam işimi hâlâ görüyor 🤷🏻♀️
o paraları verenler kendileri paranın nasıl kazanıldığını hiç gerçek anlamda görmemiştir de o yüzden. benim çok param olsada vermem içim elvermez. ama satıcı olsam alacak zeki insanlar varsa neden 4000 liraya satmak varken 150 liraya satayım ki. satıcı kadar akıllı olmak lazım... 😀😀😀
Bunlar evde giyilmiyor muydu. Ben bunları ev botu filan sanıyordum 😂😂 Şu şartlarda 4 bin lira veremem öyle bir şey için. Ev botu bu işte. Pofuduk patik gibi bir şey 😂😂
Dikkatimi bot dediğin ev terliği değil de eldeki çanta çekti. Sanki eskiyen şişme montu çantaya çevirmişler gibi 🤔😂
Bence sadece rahatlık değildir, su geçirmezliği daha güçlü olabilir onun, mutlaka bir artısı vardır. Yoksa insanlar neden 4000 tl versinler ki ama güzel botlarmış, ben beğendim sana da çok yakışmış, güle güle kullan canım. 💋
Alışveriş & Hediyeler konusunda 582 cevap paylaştı.
İnanmadım valla bakayım dedim, gerçekmiş ben şok🙄 asla değecek bi ayakkabı değil yağmurda giyilmez, yerler ıslaksa giyilmez... ki dediğin gibi muadilleri çok, gereksiz.
Sagari ücret olmuş 4250 o bota 4000 250sine tuvalete gitmemek lazım acıkmamak için 😂 artık sıkışınca botu kuyumcuca bozdururlar😂hahahaha alemsiniz ya. Sitede garip komik insanlar var galiba onu bunu geçtim de kim alır ki bu botu sevmedim alsam bile cakmasini alırım 🙄
Keriz biraz ağır olabilir! Ben sadece şunu düşünürüm “o bota o kadar para verebilen kişinin aylık gelirinin en az o botun parasının 10 misli olması gerekir” hakeza bu bile o kişinin kazancının kendisine zar zor yetmedi anlamına gelir! Keriz demem ama “Zengin” derim…
Yahu şöyle bir baktım insanların görüşlerine çoğunluk parası olan için normal, verilebilir vs. demiş. Tabii ülkede kolay para kazanan bir kesim olduğu için bu zihniyette normal. Para emek verilerek kazanılıyor olsaydı kimse bu kadar rahat bunları söyleyemezdi.
Kapitalist sistemin aktörleri bizim gibi toplumları neden iştah kabartıcı buluyor belli.4000 TL ye insanlar bir ay çalışıyor. Bu paraya 10 tane çocuk baştan ayağa giydirilir. Kerizlik mi? Evet kerizliğin dik alası..
En fazla goretex katmanı vardır suya dayanıklı hava alan bi yapı ama yine de çok fazla. Parası olan alır. Goretex alacaksan Adidas Terrex serisi veya Salomon GTX serisi bibot tercih ederim. Onların da 3000-4000₺ bandında olanları var ama ortalama 1500-1700₺ aralığında da goretex modelleri mevcut.
Öncelikle seninkiler çok hoş duruyor. Güle güle kullan ve soruna gelecek olursak bazı firmalar daha az ürün adedi üreterek daha pahalıya satıyor. Maksat herkes tarafından kullanılamaması. Muhtemelen böyle bir durumla da karşı karşıya olabiliriz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok anlamam ama sanki su geçirecekmiş gibi duruyor ve anladığım kadarıyla 4'k nın hepsi bottan çok marka için. Ama The North Face gibi botlara 4k olmasa da para verir alırım zamanında 800'TL ye almıştım hala kullanırım ve bir kez olsun yolda bırakmadı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Eğer orta halli biri verdiyse kerizdir. Ama parasını çöpe atacak zenginse keriz değildir. Çünkü ben aşırı derecede zengin olsam, hatta dünyanın en zengin kişilerinden olsam. İşte o zaman o bota o parayı verirdim. Hatta daha saçma şeylere bile daha fazla para harcardım. Ahh benim bir hayal dünyamı görebilseniz orada ne kerizlikler yapıyorum.
hanımefendi kız kardeşime hediye çizme almıştım Türk parası ne kadar ediyor bilmiyorum ama ben Dolar üzerinden 4 ay önce kız kardeşinim çizmelerine 3800 Dolar ödedim ama asla pişman değilim canımı bile veririm kardeşim için
@kendalliste_ siz çok naziksiniz çok teşekkür ederim hanımefendi ama inan bana kız kardeşim için canımı istesin onu da veririm o benim kuzum dur beyaz kuzum dur
Senin aldığın modeli ugg olan başka bir markadır. Yani koruyuculuğu kaliteli malzemesi bunları çıktığımızda her markanın bi "marka değeri" olduğu için, bunu korumak için pahalı satıyorlar. Yani ederi 2k dir ama 4k e satıyor işte. Çok tabi gereksiz...
zamanında (dolares bu kadar uçmamışken) 250 dolara almıştım bu meredi. yürürken yumuşacık bir halıya basıyor gibiydim ve aşık olmuştum. tipi güzel değildi fakat çok rahat ve dayanıklıydı. eğer bu paraları verebilecek durumdaysa kerizlik değil yani.
askeri maaş ile eş değer neredeyse ama ultra zengin olsaydım mesela jet zenginlerden o zaman bu para benim için 40₺ gibi olurdu o zaman alırdım şu an almam şahsen , geçen sene uggler 1800 idi o fiyatta kalsaydı alırdım
Sokakta gördüğü masum bir çocuğa Marketten küçücük bir şey alıp vererek Sevindiremeyenler... Gereksiz şeylere Haddinden fazla ödeme yapıyorlar... Hesap günü işleri çok zor onların...
öyle demek kırıcı ve kaba olabilir. Ama Gereksiz ve israf oldugunu düşünüyorum o kadar paranın bir ayakkabıya verilmesinin meseka 4. bin tlye 2 3 adet bot alınabilir mesela daha mantıklı . o paraya kaç öksüzün karnı doyardı kac tane hayat kurtarılır mesela baktığın zaman ama zıt bir görüş de var zenginse verir kardeşim otamatık olarak çok zengin biri parayı nereye harcayacagını bilemeyebilir veya lüks/marka takıntısı olabilir sonuçta
ugg adını yeni duyuyorum ama görseldekiyse çok gördüm. parası olan alır keriz demem. parası olmayan da çakma alır. ben ayak konusunda hassasım terlediği için çakma pek kullanmıyorum ama bir ayakkabıya o kadar vermem. telefon mu alıyorum :D
Yo neden keriz olalim ki, 2-3 cift ayakabbi alacagina gidersin onu alirsin yani ve durumu olan alabilir insanlari neden boyle asaga cekiyorsunuz surekli?
Dunyanin en zengini de olsam, acikca, a. ptal koleler paranizi alacagiz (ki diyorlar ztn) zihniyetine malzeme olmam. Ederi olana karsiligi verilir, boyle cer cope degil
Alım gücü yüksek olanlar alabilir keriz değildir gelirine göre giderlerin olur. Marka oluşu fiyatları tavan yapıyor. Adidasın kıytırık modelleri bile 2k ya yaklaşmış...
Ugglar için 200 TL bile fazla. Ev botu gibi duruyor. Puma orijinal kar botu aldım, inanılmaz güzel diz boyu karda bile sıfır soğuk sıfır su. O bile 4000 TL değil
Para olan, zengin olan verir. Sizin paranız yok diye maddi durumu olan neden keriz olsun? İnsan ihtiyaçları çeşitli ve değişkendir. Millete ihtiyaç listeleri yüzünden sallamayı bırakın artık.
Tercih meselesi tabii yalnız verirken de şunu düşünmek lazım, yazıktır o paraya ayağımıza giyip boga basacağımız bir kıyafet için o kadar para verirken vicdanımızın titremesi gerek
Bende 2 çift UGG vardı ve bu kadar da pahalı değildi o zamanlar. Verilmez. Düşünün ekonomi ne kadar boktan halde.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kadar fiyat farkı varsa kerizliktir. Daha kaliteli daha uzun süre kullanılır mantığı işlemiyor. 4000 TL vermek ve 5 sene kullanmak yerine 5 sene yeni bir tane 150 TL lik alırım.
UGG bot giyen doğrudan gerîzekalıdır, ne kadar para verdiğinin ehemmiyeti yok yavrum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer fakirsen aptallıktır, maddi olarak seni hiç zorlamayacaksa alınır. Ama durumun ortaysa ve daha uygun bir fiyata aynı işlevi görebilecek bir ayakkabı almaktansa bunu alırsan kerizsindir.