LC Waikiki ikinci el kıyafet satışını test etmiş. Krizi fırsata çevirmek mi yoksa halimiz artık ortada mı denir bilmiyorum. Sizce her marka yapmalı mı bunu, markalardan ikinci el kıyafet alır mısınız?
LC Waikiki ikinci el kıyafet satışını denedi! Markalardan ikinci el kıyafet alır mısınız?
Daha dün LCW ve İHKİB ile ortak düzenlenen bir zoom toplantısındaydım. Tekstil sektörü dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri ve sürdürülebilir moda da maliyetli olduğu için buna yöneldiler sanırım. Markalar bu ve gelecek yıl modayı daha az zararlı hale getirmek için çokça çaba gösterecek gibi.
@Thecruciaall Var hatta yanılmıyorsam H&M de bu uygulamayı yurt dışında denemişti. Yakın zamanda tekstil sektörü ile ilgili bir sözleşme hazırlandı ve Türkiye de buna imza attı.
@Thecruciaall Yılın daha ikinci ayındayız ama yaklaşık bu katıldığım 6 ya da 7. zoom toplantısı. İstisnasız hepsinde bu çevre konuları bahsedilmeye başlandı. Eskiden ben de ikinci el giyinmeye sıcak bakmazdım ama eğer ürün düzgün kullanılmışsa, fiyat oranımınsa alabilirim artık. Poltester kumaşa doğada zor çözünen bir kumaş cinsi ancak organik pamuklu kumaşlar da masum değil. Onlar doğada daha kolay çözünse bile işlenirken kullanılan şu miktarı çok fazla. Bir tişört için hiç abartısız 20 ton şu gidebiliyor. Tekstil mühendisleri de alternatif iplik ve kumaş üretimi teknikleri aramaya başladılar ama bu süreç zor ve yavaş olduğu için her çözüm denenmeli
@Shazam6 Markalar kendi mağazalarını metawerse taşımayı planlıyor. Yine H&M üzerinden örnek vereyim. Youtube'da H&M metawerse mağazasının videosunu bulabilirsin.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı.
Yani bu ülkemde pek tutmaz bence sonucta hala pazar denilen bisey var ordan qyni fiyata hatta daha ucuza sıfır kıyafet alınabilir Hea marka takıntısı olan varsa bilemem ama marka diye tutturup ikinci el kıyafete saldirmakta ne bileyim çelişkili bisey bence Ama gidişata bakılırsa evet ülkemde ikinci el kıyafet almaya muhtaç kalacaz bu gidişle hatta onu bulursak öpüp başımıza koyacağız bile belki tabi öncesinde açlıktan ölmezsek ama bu yakinda suç oranlarında artışa da sebep olacak millet kışın soğukta yasamak ya da fatura ödemek yerine suç işleyip sıcak sıcak hapiste yatmayı bile tercih edebilir isin kötüsü gidişata bakınca şu dediklerime saçmalık bile diyemiyorum
Bizim ülkemizde bu kültür yok. Geçen gğn sandalye aldım ikinci el ce milletin ilk dediği şey başkasının sandalyesine mi oturucaksın. Kafede restaurantta oturuyoruz. Bi silersin biter. Kıyafette de tiftik şeylerden bahsetmiyorum ala giyilebilir düzgün olanı giyerim ben.
Kafaları basmıyor canım... Dediğin gibi kafedekinin üstünden 150 kişi geçer pis demezler, bir aileden alırsın ''Ay ona mı oturcan''... Bi s*ktir git yaaa!
ikinci el dediğin şeyler ucuz olmaz mı? normalde 150 olan 110 tl ye ikinci el satılır mı el insaf ya en az yarısından düşük olmalı sonuçta kullanılmış. böyle bir fiyatlandırma olursa ceket mont tarzı şeyler alınabilir pantalon ve tişört tarzı şeyleri tercih etmem. ikinci el marka giyeceğime uygun ucuz bir butikten giyinirim daha iyi
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bulundugum sehirde ikinci el pazari var her sali annemle gidiyoruz bazen sahane parcalar oluyor ve pazarlik yapmakta cok kolay. 3 ay once 5 tlye kapsonlu bluz aldim taytn ustune ve herkes sordu nerden aldn dye. Kotu bise degil ama neden bu yola gidildigi onemli tabi
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence güzel düsünce senelerdir avusturyada da var bu uygulama. Ve ergen gencler önemli is kiyafetleri haric cogu insan 2. el giyinir hem daha ucuz hem israfa karsi. Hatdaha kimi ebeveyinler özellikle bebeklerine 2. el kiyafet alirlar yeterince yikanip tekstildeki zararli kimyasal gibi maddelerden arinmistir diye.
Lcw sadece uygun olduğu için tercih ediliyordu. İkinci el kıyafetlerini sosyal medyada gördüm rezalet ve yüksek fiyattalar. (Ülkenin hali kadar rezil sayılmaz gerçi)
Bir dönem tekstil ürünleri sektöründe bulunmuş biri olarak söylüyorum, elbiseleri dikerken kullanılan ipliklerin bir partisini boyamak için 5-7 ton arası su kullanılıyor.
Boyama ve yıkama işlemlerinde kullanılıyormuş. Sanmam, geri döneceğini. Zaten o işi yapan bir iki tane firmaya İstanbul dışına taşınmalarinı söylemişlerdi. Ben şahsen ihtiyaç olmadıkça gereksiz kıyafet, plastik hiç bir ürüne para vermemeye çalışıyorum.
Neden olmasın hem çevreci hem ulaşılabilir. Zaten bunu dolap uygulamasınında da yapıyoruz insanlar giymedikleri kıyafetleri satıp yenilerini ordan 2. Olarak temin edebiliyorlar yani bunun bir mağazanında yapması güzel olabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkenin ekonomik durum belli, benim de bireysel ekonomik durumum belli ihtiyacım olursa ikinci el kıyafet alacağım. Ama Mavi Jeans, Live's, Us. Polo, Fabrika, Avva vb. markalardan ikinci el kıyafet almayı tercih edebilirim. LCW' nin kot pantolonları pek iyi olmuyor diye biliyorum.
Neden olmasın, düzgün güzel ve çok giyilmemişse olabilir. Bizdeki ikinci el egosu çok komik gerçekten. Aynen kardeşim bir kıyafete 100 200 tl verdin sorun yok ama 2. el giyinince sorun.
Ülkenin durumunun bunlar bile farkında ama başımızdakiler hala uyuyor... bu tür uygulamalar en kırsal bölgelerde yapılır normalde halkın alım gücü çok düşük olduğu için.. bizde şu an o durumdayız...
@Shazam6 ya etkisi vardır elbet ama burada biliyorsun bir kız ayağım takıldı düştüm ne yapmalıyım diye başlık açıyor. altına 100 yorum geliyor :D bu böyle olduğu sürece bu sitede kaliteli içerik oranı sıfıra yaklaşacaktır. etkileşim olmadıktan sonra paylaşım yapmanın ne lüzumu var? ha bu arada kaliteli içerikteki kastım bu başlık için tabi ki geçerli değildir!
yakınlarımdan başka kimsenin ikinci elini giymem gibi geliyor da asıl önemli soru şu ; İç çamaşırlarında da var mı bu uygulama? Fetişler yaşadııııı. ( edit : ben değilim )
Lc waykiki alman firmasi zaten almanyada heray her şehirde ikinci el elbise ve òbùr esyalsr pazari olur onun adida flu. markt şimdide lc waykiki el atmiş bence yikanip satilir bùtceye gòre
Saçma ya başkasının kıyafetini asla giymem ve bana göre lc waikiki marka değil bence normal standart bi mağaza
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ust ve alt tabaka iyice aciliyor. Orta sinif kayboluyo. Yakinda hindistandaki gibi ulkenin bi kismi gucci prada giycek geri kalani ikinci el ucuncu el giycek
Bi insan neden ikinci el birinin giydiği kıyafeti alır Allah aşkına? Tabiki de maddi durumu iyi olmayan kişi alır parası olan kişi gidip onun bunun giydiği kıyafeti alır mı saçma sapan bahane üretme kendince.
Yahu ünlü marka olsa ne olmasa burada ki sıkıntı birinin üstüne aylarca giydiği kıyafeti giymek. Kıyafet marka olunca ne oluyo üstüne giymemiş mi oluyosun tenine değmemiş mi oluyo? 😀 bi insan birinin giydiği kıyafeti alıyorsa bunun nedeni muhtaç olduğu içindir yani maddi durumu yenisini almaya gücü yetmediği içindir. Yoksa hiç bi insan gidipte onun bunun giydiği kıyafeti fantezi olsun diye almaz parası yok ki ucuz alıyo 😀😀
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Daha dün LCW ve İHKİB ile ortak düzenlenen bir zoom toplantısındaydım. Tekstil sektörü dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri ve sürdürülebilir moda da maliyetli olduğu için buna yöneldiler sanırım. Markalar bu ve gelecek yıl modayı daha az zararlı hale getirmek için çokça çaba gösterecek gibi.
Tekstilde bu yılın gündem konuları metawerse ve modayı daha az zararlı hale getirmek.
Avrupa da bu durum var mı?
@Thecruciaall Var hatta yanılmıyorsam H&M de bu uygulamayı yurt dışında denemişti. Yakın zamanda tekstil sektörü ile ilgili bir sözleşme hazırlandı ve Türkiye de buna imza attı.
Tek bizim ülkeye özel sandım ekonomi de haliyle kötü olunca. Ama düşünce mantıklı bir haraket
@Thecruciaall Yılın daha ikinci ayındayız ama yaklaşık bu katıldığım 6 ya da 7. zoom toplantısı. İstisnasız hepsinde bu çevre konuları bahsedilmeye başlandı. Eskiden ben de ikinci el giyinmeye sıcak bakmazdım ama eğer ürün düzgün kullanılmışsa, fiyat oranımınsa alabilirim artık. Poltester kumaşa doğada zor çözünen bir kumaş cinsi ancak organik pamuklu kumaşlar da masum değil. Onlar doğada daha kolay çözünse bile işlenirken kullanılan şu miktarı çok fazla. Bir tişört için hiç abartısız 20 ton şu gidebiliyor. Tekstil mühendisleri de alternatif iplik ve kumaş üretimi teknikleri aramaya başladılar ama bu süreç zor ve yavaş olduğu için her çözüm denenmeli
Evet kesinlikle küresel ısınma ve doğaya katkı için şart bence de. Teşekkür ederim bilgilerin için
@Thecruciaall Rica ederim.
Zoomlara nasıl katılıyorsunuz göreviniz nedir
@Yıkılmadımdireniy Son sınıf tasarım öğrencisiyim. Katıldığım bazı projeler sayesinde toplantılara erişimim oluyor
Hmm anladım teşekkürler
Metaverse uzerine ne konusuluyor o konuda da bilgilendirebilir misin 😅
@Shazam6 Markalar kendi mağazalarını metawerse taşımayı planlıyor. Yine H&M üzerinden örnek vereyim. Youtube'da H&M metawerse mağazasının videosunu bulabilirsin.
Vay be iyiymis, teşekkürler 🙂
@Shazam6 Rica ederim.
Yani bu ülkemde pek tutmaz bence sonucta hala pazar denilen bisey var ordan qyni fiyata hatta daha ucuza sıfır kıyafet alınabilir
Hea marka takıntısı olan varsa bilemem ama marka diye tutturup ikinci el kıyafete saldirmakta ne bileyim çelişkili bisey bence
Ama gidişata bakılırsa evet ülkemde ikinci el kıyafet almaya muhtaç kalacaz bu gidişle hatta onu bulursak öpüp başımıza koyacağız bile belki tabi öncesinde açlıktan ölmezsek ama bu yakinda suç oranlarında artışa da sebep olacak millet kışın soğukta yasamak ya da fatura ödemek yerine suç işleyip sıcak sıcak hapiste yatmayı bile tercih edebilir isin kötüsü gidişata bakınca şu dediklerime saçmalık bile diyemiyorum
Pazarlarda artık ateş pahası
@edadiyebiri1 ateş pahası olmayan şey mi kaldı
Daha ucuza dediğiniz için bende onu diyorum zaten
@edadiyebiri1 mağazalardan daha uygun sadece ama hala pahali o ayrı zaten pahali olmayan bisey almaya kalkarsak incir yapraklarıyla gezecez galiba
Bizim ülkemizde bu kültür yok. Geçen gğn sandalye aldım ikinci el ce milletin ilk dediği şey başkasının sandalyesine mi oturucaksın. Kafede restaurantta oturuyoruz. Bi silersin biter. Kıyafette de tiftik şeylerden bahsetmiyorum ala giyilebilir düzgün olanı giyerim ben.
Kafaları basmıyor canım... Dediğin gibi kafedekinin üstünden 150 kişi geçer pis demezler, bir aileden alırsın ''Ay ona mı oturcan''... Bi s*ktir git yaaa!
ikinci el dediğin şeyler ucuz olmaz mı? normalde 150 olan 110 tl ye ikinci el satılır mı el insaf ya en az yarısından düşük olmalı sonuçta kullanılmış. böyle bir fiyatlandırma olursa ceket mont tarzı şeyler alınabilir pantalon ve tişört tarzı şeyleri tercih etmem. ikinci el marka giyeceğime uygun ucuz bir butikten giyinirim daha iyi
Bulundugum sehirde ikinci el pazari var her sali annemle gidiyoruz bazen sahane parcalar oluyor ve pazarlik yapmakta cok kolay. 3 ay once 5 tlye kapsonlu bluz aldim taytn ustune ve herkes sordu nerden aldn dye. Kotu bise degil ama neden bu yola gidildigi onemli tabi
Bence güzel düsünce senelerdir avusturyada da var bu uygulama. Ve ergen gencler önemli is kiyafetleri haric cogu insan 2. el giyinir hem daha ucuz hem israfa karsi. Hatdaha kimi ebeveyinler özellikle bebeklerine 2. el kiyafet alirlar yeterince yikanip tekstildeki zararli kimyasal gibi maddelerden arinmistir diye.
Lcw sadece uygun olduğu için tercih ediliyordu. İkinci el kıyafetlerini sosyal medyada gördüm rezalet ve yüksek fiyattalar. (Ülkenin hali kadar rezil sayılmaz gerçi)
Bir dönem tekstil ürünleri sektöründe bulunmuş biri olarak söylüyorum, elbiseleri dikerken kullanılan ipliklerin bir partisini boyamak için 5-7 ton arası su kullanılıyor.
yuh çok fazla değil mi israf vs olmaması için önlem yok mu o sular direkt akıp gidiyor mu
Boyama ve yıkama işlemlerinde kullanılıyormuş. Sanmam, geri döneceğini. Zaten o işi yapan bir iki tane firmaya İstanbul dışına taşınmalarinı söylemişlerdi. Ben şahsen ihtiyaç olmadıkça gereksiz kıyafet, plastik hiç bir ürüne para vermemeye çalışıyorum.
sanırım ben de artık fazla alışveriiş yapmayacağım
Neden olmasın hem çevreci hem ulaşılabilir. Zaten bunu dolap uygulamasınında da yapıyoruz insanlar giymedikleri kıyafetleri satıp yenilerini ordan 2. Olarak temin edebiliyorlar yani bunun bir mağazanında yapması güzel olabilir.
Ülkenin ekonomik durum belli, benim de bireysel ekonomik durumum belli ihtiyacım olursa ikinci el kıyafet alacağım. Ama Mavi Jeans, Live's, Us. Polo, Fabrika, Avva vb. markalardan ikinci el kıyafet almayı tercih edebilirim. LCW' nin kot pantolonları pek iyi olmuyor diye biliyorum.
Neden olmasın, düzgün güzel ve çok giyilmemişse olabilir. Bizdeki ikinci el egosu çok komik gerçekten. Aynen kardeşim bir kıyafete 100 200 tl verdin sorun yok ama 2. el giyinince sorun.
Ülkenin durumunun bunlar bile farkında ama başımızdakiler hala uyuyor... bu tür uygulamalar en kırsal bölgelerde yapılır normalde halkın alım gücü çok düşük olduğu için.. bizde şu an o durumdayız...
aynı başlığı dün açtım 3-4 yorum geldi. kız olmanın farkı :D
burada böyle maalesef dkkckdkv
Ama gerci o birde fenomen sende fenomen olsan o kadar gelebilirdi 😂
@Shazam6 ya etkisi vardır elbet ama burada biliyorsun bir kız ayağım takıldı düştüm ne yapmalıyım diye başlık açıyor. altına 100 yorum geliyor :D bu böyle olduğu sürece bu sitede kaliteli içerik oranı sıfıra yaklaşacaktır. etkileşim olmadıktan sonra paylaşım yapmanın ne lüzumu var? ha bu arada kaliteli içerikteki kastım bu başlık için tabi ki geçerli değildir!
Zaten bir gunde sacma sapan soru cok geliyor goruyoruz yani 🤷 öyle maalesef erkeklere gorus yok. Dkkgkdkf
Yahu yırtık pırtık köpek patalamış gibi giyiyonuz, dolap uygulamasından ikinci el alıyosunuz. LCW de alırsınız. Bişey olmaz.
Pazar malından hallice olan ürünlerin bide ikici eli mi yok artık geldiğimiz noktaya bakın muhteşem. Kıskanılmak bu olsa gerek.
Eskiden tüp kuyrukları vardı diyen zihniyet görsün de utansın bu durumdan.
Bir gün yine böyle uçuyoruz, ama ekonomi var ya fişşşek gibi..
avrupanın en iyi ekonomisi avrupa bizi kıskanıyor yahu
Kumaş satsınlar ya direkt, bir de saatlik dikiş makinesi koysunlar saati 25 TL, kendimiz dikip giyelim.
hhahahndsknweknklflnewlknewlkwkelnklewn offf evet
yakınlarımdan başka kimsenin ikinci elini giymem gibi geliyor da asıl önemli soru şu ; İç çamaşırlarında da var mı bu uygulama? Fetişler yaşadııııı. ( edit : ben değilim )
Lc waykiki alman firmasi zaten almanyada heray her şehirde ikinci el elbise ve òbùr esyalsr pazari olur onun adida flu. markt şimdide lc waykiki el atmiş bence yikanip satilir bùtceye gòre
2. el kıyafet satışını da bize bıraksınlar mk her halta el atıyor bu mk zenginleri...
O nasıl oluyo sende mi kıyafetlerini satıyosun:D
Niye satmayalım mk devir ekonomi devri. Belli ki sırıta sırıta gelmişsin.. Senin aklın anca giyilmiş boklu çoraba erer, giysi satma deyince.
Elektrik zammına çözüm olarakta gaz lambası satarlar bu gidişle...
hahhahhahhahhahah muma geçtik biz
@-iirene oda iyi, telefon yerine de telsiz kullanalım :)
almam. zaten bir kazağın fiyatını 75 tl diye görmüştüm, 50 tl daha üstüne koyup oradan sıfırını alırım daha iyi
Bence çok mantıklı. Zaten gelişmiş ülkelerde ikinci el ürün alım satımı hem çok yaygın hem çok normal.
Bence normal yardım kuruluşları da dağıtıyor ikinci el elbise ücretsiz şekilde inşallah bu firma da ücretsiz dağıtır
satış diyor knk
Saçma ya başkasının kıyafetini asla giymem ve bana göre lc waikiki marka değil bence normal standart bi mağaza
Ust ve alt tabaka iyice aciliyor. Orta sinif kayboluyo. Yakinda hindistandaki gibi ulkenin bi kismi gucci prada giycek geri kalani ikinci el ucuncu el giycek
kesinlikle de böyle olmasını isterim insan gibi yaşamayı istemeyeni ben yağla balla besleyecek değilim
Malum partililer alır. Zeytinburnu sahilde 3. kalite bir kasaptan alınma tavuklarla yapılan mangal partilerine kekomançi kombinleri oluştururlar kendilerine.
İkinci el giysilerimi satmaktansa ihtiyaç sahibi insanlara veriyorum
Görmedim ama Dolapta ki gibi 100 liralık şeyi 98 e satıyorsa şansı yok.
Tasarruflu olmak kötü bişey değil israfı önlemek adını güzel bir adım özellikle su israfı konusunda ben ikinci el giymem ama
lcw zaten dandik marka 2. elini ihtiyacı olana vermek için alırım hayır için
2. el kıyafetleri nerden buluyor milletten mi satın alıyor acaba...
harbi mii 10 aylığına ülke dışına çıktım neler olmıuş böyle :D
Yazik günah yaa lc ninbircok urünü defolu zaten kalitesiz hemde pahali almam
LC Waikiki den kaban aldım 200 TL ye Jilet gibi 3 aydır giriyorum hiç defo yok 1 kez de boya akması olmadı
Mont aldım sadece marka yazısı düştü briaz sonra ben söktüm hepsini çok güzle ve rahat mont
Çok şükür oralara kadar gelmedik... hoş ya gelsem de yine giymem huylanırım
Gerçek mi bu uygulama? 2. eli nereden bulup satiyolar
Alan alır, ben almam, bit pazarından, normal pazardan ucuz ama yeni kıyafetleri tercih ederim
Kaç yıldır var bu zaten yeni çıkan bir sistem değil.
Zara, bershka, pull and Bear dan giyinince lcw ye bakmam..
Zaten böyle markalar insanları dilenciye çevirmek istiyor 😡 😡 😡 😡
Zaten insanlar yırtık pırtık paçavra elbiseleri seviyor alınır bence sorun olmaz
Hayır almak istemem açıkçası mantar , uyuz , gibi enfeksiyonlar kapabilirim belki nereden bileyim..
Dolap letgo gibi yerlere talep yüksekken belki tutar bu iş
Yazık ya gördükçe üzülüyorum üzüldükçe daha da artıyor bu yoksulluk
Siz anca 2. elleri alırsınız demişler
hsnlkanwsdekwnfklwnlnwneklnew doğru diyor
Bu uygulama yurt dışında da yapılıyor tek ayıplayan biziz galiba :/ bende kıyafetlerimi satıyorum alan muhtaç kişi mi oluyor?
Bi insan neden ikinci el birinin giydiği kıyafeti alır Allah aşkına? Tabiki de maddi durumu iyi olmayan kişi alır parası olan kişi gidip onun bunun giydiği kıyafeti alır mı saçma sapan bahane üretme kendince.
Ünlü marka ürünleri genelde satarız 2. elden ucuz diye?
Yahu ünlü marka olsa ne olmasa burada ki sıkıntı birinin üstüne aylarca giydiği kıyafeti giymek. Kıyafet marka olunca ne oluyo üstüne giymemiş mi oluyosun tenine değmemiş mi oluyo? 😀 bi insan birinin giydiği kıyafeti alıyorsa bunun nedeni muhtaç olduğu içindir yani maddi durumu yenisini almaya gücü yetmediği içindir. Yoksa hiç bi insan gidipte onun bunun giydiği kıyafeti fantezi olsun diye almaz parası yok ki ucuz alıyo 😀😀
Alabilirdim, Amerika'da çok yaygındır bu
Yazik valla ne rezil bir durumda ulke
:) ülke uçuyor biz kıymet bilmiyoruz
2022 Türkiyesine bakın birileri de baksın utansin
O halde önce Norveçliler utansın. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yıllardır var olan bir satış sistemi.
Kıyafetin ikinci elimi olur almam da giymem de
Outletten bile almayan ben 2. El mi alacam😂
bu ülkece utanılcak bir durum maalesef
Baya iyi olmalı ve yırtık görmemeyelim.
Olabilir her şey ateş pahası
İkinci el giymiyorum o yüzden almam
Almam ama kendim satıyorum.
Memleket ne hale geldi
Marka dahi olsa ikinci el kıyafet almak istemem