LC Waikiki ikinci el kıyafet satışını test etmiş. Krizi fırsata çevirmek mi yoksa halimiz artık ortada mı denir bilmiyorum. Sizce her marka yapmalı mı bunu, markalardan ikinci el kıyafet alır mısınız?
LC Waikiki ikinci el kıyafet satışını denedi! Markalardan ikinci el kıyafet alır mısınız?
Daha dün LCW ve İHKİB ile ortak düzenlenen bir zoom toplantısındaydım. Tekstil sektörü dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri ve sürdürülebilir moda da maliyetli olduğu için buna yöneldiler sanırım. Markalar bu ve gelecek yıl modayı daha az zararlı hale getirmek için çokça çaba gösterecek gibi.
@Thecruciaall Var hatta yanılmıyorsam H&M de bu uygulamayı yurt dışında denemişti. Yakın zamanda tekstil sektörü ile ilgili bir sözleşme hazırlandı ve Türkiye de buna imza attı.
@Thecruciaall Yılın daha ikinci ayındayız ama yaklaşık bu katıldığım 6 ya da 7. zoom toplantısı. İstisnasız hepsinde bu çevre konuları bahsedilmeye başlandı. Eskiden ben de ikinci el giyinmeye sıcak bakmazdım ama eğer ürün düzgün kullanılmışsa, fiyat oranımınsa alabilirim artık. Poltester kumaşa doğada zor çözünen bir kumaş cinsi ancak organik pamuklu kumaşlar da masum değil. Onlar doğada daha kolay çözünse bile işlenirken kullanılan şu miktarı çok fazla. Bir tişört için hiç abartısız 20 ton şu gidebiliyor. Tekstil mühendisleri de alternatif iplik ve kumaş üretimi teknikleri aramaya başladılar ama bu süreç zor ve yavaş olduğu için her çözüm denenmeli
@Shazam6 Markalar kendi mağazalarını metawerse taşımayı planlıyor. Yine H&M üzerinden örnek vereyim. Youtube'da H&M metawerse mağazasının videosunu bulabilirsin.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı.
Yani bu ülkemde pek tutmaz bence sonucta hala pazar denilen bisey var ordan qyni fiyata hatta daha ucuza sıfır kıyafet alınabilir Hea marka takıntısı olan varsa bilemem ama marka diye tutturup ikinci el kıyafete saldirmakta ne bileyim çelişkili bisey bence Ama gidişata bakılırsa evet ülkemde ikinci el kıyafet almaya muhtaç kalacaz bu gidişle hatta onu bulursak öpüp başımıza koyacağız bile belki tabi öncesinde açlıktan ölmezsek ama bu yakinda suç oranlarında artışa da sebep olacak millet kışın soğukta yasamak ya da fatura ödemek yerine suç işleyip sıcak sıcak hapiste yatmayı bile tercih edebilir isin kötüsü gidişata bakınca şu dediklerime saçmalık bile diyemiyorum
ikinci el dediğin şeyler ucuz olmaz mı? normalde 150 olan 110 tl ye ikinci el satılır mı el insaf ya en az yarısından düşük olmalı sonuçta kullanılmış. böyle bir fiyatlandırma olursa ceket mont tarzı şeyler alınabilir pantalon ve tişört tarzı şeyleri tercih etmem. ikinci el marka giyeceğime uygun ucuz bir butikten giyinirim daha iyi
Bizim ülkemizde bu kültür yok. Geçen gğn sandalye aldım ikinci el ce milletin ilk dediği şey başkasının sandalyesine mi oturucaksın. Kafede restaurantta oturuyoruz. Bi silersin biter. Kıyafette de tiftik şeylerden bahsetmiyorum ala giyilebilir düzgün olanı giyerim ben.
Kafaları basmıyor canım... Dediğin gibi kafedekinin üstünden 150 kişi geçer pis demezler, bir aileden alırsın ''Ay ona mı oturcan''... Bi s*ktir git yaaa!
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
64
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bulundugum sehirde ikinci el pazari var her sali annemle gidiyoruz bazen sahane parcalar oluyor ve pazarlik yapmakta cok kolay. 3 ay once 5 tlye kapsonlu bluz aldim taytn ustune ve herkes sordu nerden aldn dye. Kotu bise degil ama neden bu yola gidildigi onemli tabi
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence güzel düsünce senelerdir avusturyada da var bu uygulama. Ve ergen gencler önemli is kiyafetleri haric cogu insan 2. el giyinir hem daha ucuz hem israfa karsi. Hatdaha kimi ebeveyinler özellikle bebeklerine 2. el kiyafet alirlar yeterince yikanip tekstildeki zararli kimyasal gibi maddelerden arinmistir diye.
Lcw sadece uygun olduğu için tercih ediliyordu. İkinci el kıyafetlerini sosyal medyada gördüm rezalet ve yüksek fiyattalar. (Ülkenin hali kadar rezil sayılmaz gerçi)
Bir dönem tekstil ürünleri sektöründe bulunmuş biri olarak söylüyorum, elbiseleri dikerken kullanılan ipliklerin bir partisini boyamak için 5-7 ton arası su kullanılıyor.
Boyama ve yıkama işlemlerinde kullanılıyormuş. Sanmam, geri döneceğini. Zaten o işi yapan bir iki tane firmaya İstanbul dışına taşınmalarinı söylemişlerdi. Ben şahsen ihtiyaç olmadıkça gereksiz kıyafet, plastik hiç bir ürüne para vermemeye çalışıyorum.
Neden olmasın hem çevreci hem ulaşılabilir. Zaten bunu dolap uygulamasınında da yapıyoruz insanlar giymedikleri kıyafetleri satıp yenilerini ordan 2. Olarak temin edebiliyorlar yani bunun bir mağazanında yapması güzel olabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkenin ekonomik durum belli, benim de bireysel ekonomik durumum belli ihtiyacım olursa ikinci el kıyafet alacağım. Ama Mavi Jeans, Live's, Us. Polo, Fabrika, Avva vb. markalardan ikinci el kıyafet almayı tercih edebilirim. LCW' nin kot pantolonları pek iyi olmuyor diye biliyorum.
Neden olmasın, düzgün güzel ve çok giyilmemişse olabilir. Bizdeki ikinci el egosu çok komik gerçekten. Aynen kardeşim bir kıyafete 100 200 tl verdin sorun yok ama 2. el giyinince sorun.
Ülkenin durumunun bunlar bile farkında ama başımızdakiler hala uyuyor... bu tür uygulamalar en kırsal bölgelerde yapılır normalde halkın alım gücü çok düşük olduğu için.. bizde şu an o durumdayız...
@Shazam6 ya etkisi vardır elbet ama burada biliyorsun bir kız ayağım takıldı düştüm ne yapmalıyım diye başlık açıyor. altına 100 yorum geliyor :D bu böyle olduğu sürece bu sitede kaliteli içerik oranı sıfıra yaklaşacaktır. etkileşim olmadıktan sonra paylaşım yapmanın ne lüzumu var? ha bu arada kaliteli içerikteki kastım bu başlık için tabi ki geçerli değildir!
yakınlarımdan başka kimsenin ikinci elini giymem gibi geliyor da asıl önemli soru şu ; İç çamaşırlarında da var mı bu uygulama? Fetişler yaşadııııı. ( edit : ben değilim )
Lc waykiki alman firmasi zaten almanyada heray her şehirde ikinci el elbise ve òbùr esyalsr pazari olur onun adida flu. markt şimdide lc waykiki el atmiş bence yikanip satilir bùtceye gòre
Ust ve alt tabaka iyice aciliyor. Orta sinif kayboluyo. Yakinda hindistandaki gibi ulkenin bi kismi gucci prada giycek geri kalani ikinci el ucuncu el giycek
Bi insan neden ikinci el birinin giydiği kıyafeti alır Allah aşkına? Tabiki de maddi durumu iyi olmayan kişi alır parası olan kişi gidip onun bunun giydiği kıyafeti alır mı saçma sapan bahane üretme kendince.
Yahu ünlü marka olsa ne olmasa burada ki sıkıntı birinin üstüne aylarca giydiği kıyafeti giymek. Kıyafet marka olunca ne oluyo üstüne giymemiş mi oluyosun tenine değmemiş mi oluyo? 😀 bi insan birinin giydiği kıyafeti alıyorsa bunun nedeni muhtaç olduğu içindir yani maddi durumu yenisini almaya gücü yetmediği içindir. Yoksa hiç bi insan gidipte onun bunun giydiği kıyafeti fantezi olsun diye almaz parası yok ki ucuz alıyo 😀😀