Annem ve babam kendi paramı harcamama karışıyorlar. Neden?

Örneğin kaban aliyorum bi tane bi tane bot ona bile bi ton laf ediyorlar annem ev dolu kiyafet hala alip alıp yığiyorsun diyor al al yığ diyor anca aldiklarıni giymiyorsun diyor cok fazla kiyafet almiyorum güzelde giyinen birisi değilim ama mesela 2. Bi kaban alsam bi ton laf ediyor milletin 4 tane 5 tane kabani var ya da 4 beş tane bot sahibi ben bi tane aliyorum 2. Alınca bi ton laf ediyorlar sizin annenizde boyle mi milletin annesi duyuyorum genç kiz alsın giysin tabi diyor benim ki cahil kendi parami bile kullanmama lüks harcama yapmama izin vermiyorlar çok sinirim bozuluyor almak istediğim bi ton şey var bi ton laf ediyorlar almaya korkuyorum 10 yıldır ayni mont üzerimde. Bi tane aldım işte 2. Bi tane almaya korkuyorum bu insanların annesi nasıl karışmıyor o kadar eşya alırken , babamda paranı boş şeylere harciyorsun diyor bi tane al bi kaç yil giy diyor. ailem cok cimri kendileride giymediklerinden alıp benide kendilerine benzetmeye calişıyorlar tek bildikleri doğru para biriktirmek çingene gibi parami kullanmayıp biriktirmekten ne anliycam Ya ben paramı keyfime göre harcayamadıktan sonra ne b•okuma çalışıyorum deliricem.
Annem ve babam kendi paramı harcamama karışıyorlar. Neden?