Altın aldı başını gitti, şu an gram altın yaklaşık 800 TL ve kuyumcular bunu bilip artık insanların alımını artırmak amacıyla 5 gramlık gümüşleri çeyrek altın gibi kurdeleli satmaya başladı. 50 TL gibi komik bir rakama alabildiğimiz gramlık gümüşleri siz düğünde almak veya başkasının düğününde takmak ister miydiniz?
Evet, ederim.
Hayır, etmem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gümüş, yeni altın oldu! Düğünde gümüş takı takılmasını kabul eder misiniz?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 553 cevap paylaştı.
gümüş her nasılsa ülkemizde bozdurulması sıkıntılı bir materyal.. yurtdışında böyle değil.. külçe olarak gram altın gibi alım satımı yapılabilecek bir maden aslında.. bu yaygınlaşırsa olabilir.. mesela , elinizde yüksek miktarda gümüş var diyelim , İstanbul'da gümüş firmalarında yüksek paralara bozdurabiliyorsunuz.. ama çarşı pazardaki kuyumcularda gümüşçülerde fahiş fiyata satıp komik paralara geri alıyorlar.. buna bir düzenleme getirilirse, olabilir.. ama şu haliyle elinizde patlaması kuvvetle ihtimaldir.
Genelde düğünlerin için yaparız biz sevdiğimiz değer verdiğimiz ya da bize değer kıymet veren insanlarla mutluluğumuzu paylaştığımız için. Bu nedenle hiçbir şekilde girenlerden borçlu kalmamak adına altın takı hediye istemiyorum. Türkiye’de ne yazıkki şöyle bir mentalite var ben taktım sen de bana takacaksın. Böyle şeylere hiç gerek yok kendi ayaklarımın üstünde durup kendi düğünü yaparım takımı da takarım. Tabii ki gene bulursak. İyi eğlenceler
Doğruyu söylemek gerekirse benim düğününe gidip altın taktığım bir insanın gümüş takmasını kabul etmem, zaten işin gerçeği düğün veya bu tip şeyler bana çok saçma geliyor.
Yani şimdi adam diyecek ben sana bi çeyrek altın takmıştım gümüş takmamistim altını mi geri isterim Hea ilk kez taşıyorsa ses etmez o da sonra geri gümüş takar