Sezon sonu veya önceki sezonlardan kalma depo ürünlerini genelde indirime koyuyorlar. Depo kirası az değil, sonuç olarak eritebildiklerini eritiyorlar. Ellerinde kalan malları da butiklere toptan ucuz yollu satıyorlar. Bu tür indirimler bahsettiğimiz şekilde seçili ürünlerde oluyor.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 331 cevap paylaştı.
Şirketler piyasa değerini arttırmak için kâr maksimizasyonu yaparlar Buda borsada işlem gören hisselerinin değerini artırır ve yatırımcı çekerlerDiğer bir nedende elinde kalan ürünlerin stoğunu eritip depoyu boşaltmak Çünkü depo kalan ürün demek yatan para demektir
Selamlarr 😊Daha cazip kılıp alıcıyi aldatmak için olduğunu düşünüyorum. Kimse sevabına böyle bir şey yapmaz. Ayrıca o ürünün fiyatını artırıp indirim yapılıyor
ben ne diyorum sen ne diyorsun :D bu arada yılbaşı ve noel pagan kültürüdür bir hafta arayla kutlanırlar ve aralarında gayet de bağlantı var. Aynı ülkede ortaya çıktı iki etkinlik de yılbaşıyla noeli ayırmak, ramazan ayıyla bayramının alakası yok demek kadar saçma
Hz. İsa’nın (a. s.) doğum tarihindeki bu ihtilafların sebebini ise, Meydan Larousse’un ‘Noel’ maddesinde şu şekilde açıklanmaktadır:
“Milattan önce güneşe tapan putperestler, tanrı saydıkları Güneş’in her gün biraz daha erken kendilerini terk etmesine üzülürlerdi. 25 Aralık’ta günler tekrar uzamaya başlayınca, Güneşin kendileri ile kalmaya razı olduğuna sevinerek kutlamalar yaparlardı.” Bu kutlamalar sırasında dans ederler, içki içerler ve ışıklandırma yaparlardı. O günde hindi kesme, domuz başı, kaz kızartması yemeyi ve birbirlerine çeşitli hediyeler vermeyi, gelenek haline getirmişlerdi. Ayrıca; Güneşe tapan ve kurtarıcı tanrılarının kış başlangıcında doğduğuna inanan, diğer putperest milletler de vardı. Bunlar da Julian takvimine göre kış başlangıcı olarak kabul edilen 25 Aralık’ta özel kutlama törenleri yaparlardı.
hızrelleze aynı tepkiyi vermiyorsun derken? Bir şeyin kökeni neyse tarihi kaynaklara göre bakar söylerim Yıl sonunda indirim yapılma sebebini sordum noel ve yılbaşını da sormadım sen konuyu farklı yerlere çektin Noele pagan kültürü dememin tepkiyle ne alakası var? Dünya yuvarlaktır dersem tepki mi vermiş olcam? :D Olanı söylemek suç olmuş