Hediye alma işinden nefret ediyorum; pek çok kız arkadaşım oldu, bir tanesine bile bulamamıştım uygun bir şey. Sırf bu yüzden birisine elektrikli motorlardan almıştım sürekli istediğini söylüyordu, keşke hepsi böyle olsaydı.
Hediye karşındakine değer verdiğini gösterir. İlla pahalı olacak değil bazen durduk yere yoldan koparıp getirilen bi çiçek dünyalara bedeldir. Durumu yoksa tamam sürekli alması beklenmez zaten ama özel günlerde felan yılda 1 defa bile küçük de olsa bi hediye almıyorsa cimridir.
Direk cimri etiketini yapıştırmak yanlış bence. Kimisi hediyeleşmekten mutlu olur, sevgilisinin mutluluğunu kendi mutluluğu olarak görür. Kimisine de saçma gelir zira hediye, sevgisini ifade etmenin bir yolu değildir. Saygı duymak lazım.
Aga cimrilik değil de güvensiz oluyorlar istedikleri olmayınca bırakan kız gördüm ben kimse kusura bakmasın hesap bile ödemem benim ona çok çok güvenip değer vermemiz lazım evlendikten sonra alırım ama ona lafım yok :) çok terkedilmek beni böyle düşündürüyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşin komiği ne biliyor musun 4 gün önce sırf bu yüzden birinden ayrıldım. Ki çok seviyordum. Ama seven insan sevdiğine dünyaları sermek ister. Parası yoktur diyenler size de bir cevabım var. Ayda 15 e yakın para kazanan ve öve öve bitiremediği parası boldu. Parası için olmadım. Ama ben ona kazak almayı düşünürken o bana bir hediyeyi bile çok gördü. Ayrıca bir hediye alırsa güya ailesi bana paragöz dermiş. Bir insan evlilik yolunda ailesinin lafını dinliyorsa ondan ne eş olur ne de başka bir şey...
Bence cimri sayılmaz çünkü hediye alan biri nasıl bonkör sayılmıyorsa hediye almayan da cimri sayılmaz. Cimrilik ile maddiyatı bir tutmak bence yanlış bir bakış açısıdır. İçinden gelmiyorsa hediye almak bu onu cimri değil isteksiz yapar. Demek ki hediye alabilecek kadar duygu bağını hissetmemiş ki bir şey paylaşmak istemiyor. Buradan yola çıkarak cimrilik hediye almaması değil bu güven duygusunu paylaşmamaktır.
Düşüncesizdir. Hediyenin illa yüksek meblağlarda olmasına gerek yok eğer ufak bir hediyeyi bile esirgiyorsa muhtemelen karsimdakinin nasıl yüzünü guldurebilirim diye de dusunmuyodur
Durumu olduğu halde almıyorsa cimridir. Ancak durumu yoksa ve alamıyorsa bu cimrilik değil anlayış gerektiren bir harekettir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düşüncesizdir. Hediye dediğin insanın gönlünden kopar, karşındakini mutlu etmek, gönlünü hoş tutmaktır amaç. Pahalı olmasına gerek yok küçücük bir şey bile mutlu eder sevdiğim insan almışsa. Bu kadarını bile yapamayan insan düşüncesizdir.