Ya bana çok yapay geliyor çakma ürünler.. Kullanmamayı tercih ederim.. Belli başlı giyim ve aksesuar ürünlerinde marka tercih ediyorum evet çünkü kaliteli oluyorlar o ayrı ama çakmasını asla tercih etmiyorum.. Markasız alırım daha iyi yani onu alacağıma.. Keyifli günler..
Ben ne kadar almak istemesem de özellikle çantalarda bu oluyor pahalı markaların sahteleri çok uygun fiyatlara ve güzel bir şekilde piyasaya sürülüyor bende her pahalı markayı bilmek ve takip etmek zorunda olmadığım için alıyorum sonra arkadaşım veya çantalardan anlayan biri görüyor ve diyor ki aa bu falancı markanın çakması değil mi? Ben de yine mi ya diyerek kalıyorum... Ama özellikle bildiğim pahalı markaların ürünlerinin sahtesini almıyorum alamıyorsam alamıyorumdur yani..
Bu konuda kesinlikle çok katıyım. Asla ama asla almam. Çünkü adamlar kalitesiz bir ürünün üstüne logo yapıştırıp neredeyse yarı fiyatına satıyorlar. Ya sırf taklit diye 250 liraya ayakkabı mı olur? Bu millet cidden kafayı yemiş gerçekten.
Ona vereceğim para ile gider gayet kaliteli bir ayakkabı alırım ve uzun sürede giderim. Bana göre hiç gerek yok. Hem hırsızlara prim vermemek gerekiyor. İnsanların emeği üstünden para kazanmak hiç hoş bir davranış değil.
Şimdi ürünün ne olduğuna bağlı diyelim. Mesela kendimin birebir aktif olarak kullandığım hicbirseyin , sahtesini almam çünkü zararlı olur. Ve zaten % 100 verim olmayacak amca millete gaz basma amaçlı , böyle şeylere hiç gerek yok hem bu sizin psikolojik olarak eziklige bile sebebiyet verebilir.
Bu aynı şey muhabbeti gibi hangi. Eşyalar 0 alınır hangi esyalalar 2. El alınabilir gibi 👌
Marka takıntım yok aslında ürünün kaltesine bakarım.
Orjinalini alırım çünkü arkasında tasarımcısından üreten personele kadar sayısız mesai ve emek var. Aksi halde çok beğenilen markalar birer birer yok olmaya yüz tutuyorlar.
Markadan kastın ne olduğuna bağlı. Sırf ismi var diye tonla para ödemem. Örneğin AirPods'un birebir çalmasını 160TL'ye (toptancıdan) aldım. Tutup da binlerce TL vereceğime aynı işi yapan Ürüne 160TL vermek bence daha mantıklı.
Ayakkabı da alınmaz Nike takıntım var hemen hemen aynı sahtesiyle kumaşı Alırım Ama Nike nin ayakkabısını almam sahte Bu arada sahte ama kumaşı iyi sahte çantalar da var İyiler