Bazen insanların hediye almak için zamanı olmuyor. Ya da aklına bir şey gelmiyor. Bunun yerine para vermek doğru mu? Yoksa küçükte olsa bir hediye alınması gerekir mi?

Hediye düşünülerek alınan içten gelen bişey. Biri bana hediye almaya vaktim olmadı ben sana parasını vereyim dese asla kabul etmem. Çok absürt bir hareket, görgüden, nezaketten uzak, çok avam bir yaklaşım. O kişi bunu her ne kadar iyi niyetle yaptım dese de asla kabul etmem... sadece hediye alıp ödediği paradan ve pahalılığından yakınan birinin de o aldığı hediyeyi kabul etmem... insanlar bazen neyin ne manaya geldiğini bilmeden hareket ediyor. Yol yordam bilmeyen insanlarla hiç bir yola çıkılmaz
Maddi durumu iyi olmayan insanlara çek verilebilir mesela hediye almaktan ziyade onlar kendi ihtiyaçlarını daha iyi bildikleri için o şekilde yapılır ama bir sevgiliye ya da bir dosta bir arkadaşa anneye babaya karşı hediye alınması bence para vermek ya da çek senet herhangi bir şey vermek iyi olmaz hediye alınması daha iyi olur daha çok karşı tarafın mutlu eder hem karşı taraf çekya'da senet verildiğinde kendini tuhaf hissedebilir biraz Morali bozulabilir hani benim Paraya mı ihtiyacım var ki durumum kötü mü ki diye yanlış düşüncelere rehavete kapılabilir
Para sanki paran yok sana para veriyorum istediğin gibi harca anlamına gelebilir ve hediye almayıp da para vermek küçük de olsa bir hediye almak için vakit ayırmadığıni gösterip niyetin ne olursa olsun yanlış anlaşılmalara yol açabilir. En iyisi küçük de olsa bir hediye almak
Tabiki doğru. Minimum 1000 pound kabulümüzdür👌😂
Franklin abimize selamlar 💵
Cevap
23Cevap
Yaşça büyük birisi genç birine para verebilir. Aldığı hediyeyi kullanacağı bile mechulken en iyisi kendi istediğini alması için para vermek olabilir bazen.
Ancak yaşıtlar için hediye yerine para değil hediye çeki vermek daha doğrudur. Direkt para vermek uygunsuz kaçabilir. Örneğin bir mağazanın, film sitesinin, avmnin, marketin hediye çeki verilebilir.
Para vermek doğru mu emin olamadım ama birine hediye alırken de çok zorlanıyorum ya. Beğeneceği ve kullanacacağı bir şey olmasını istiyorum ama emin de olamıyorsun ki. Özel günlerde hediye almak çok zor. Bazen şu da oluyor, bir şey görüyorsun ve sevdiğin bir kişi için X’e çok yakışır diyorsun. O zaman süper.
Bence hoş bir davranış olmaz
Onun yerine gözlemlerine dayanarak sevdiği bir markadan hediye çeki alıp onu verebilirsin.
En azından açıklama olarak
"birkaç şey arasında kararsız kalıp buna karar verdim"
diyebilirsin.
Yanlış anlaşılmayacağımı bilsem para vermeyi tercih ederim. Hediye seçme konusunda hiç iyi değilim. İnsanların zevkini bilemem çünkü. Aldığım hediye beğenilmezse, kullanılmazsa zoruma gider açıkçası. En iyisi vereyim parasını, kendi seçsin hediyesini.
Olabilir yanlış bir şey değil ya da hediye çeki de olabilir.
Benim mesela kardeşim hediye yerine bana, trendyoldan istediğin şeyi seçip al demişti. Benim çok daha hoşuma gitmişti. Çünkü insan kendi ihtiyacını, zevkini özgürce kullanabilir o zaman. Bir başkası o kadar bilmeyebilir.
Ama olsun yinede hediye suprizin yerini tutmazki bence 🤣🤣🤣 madem öyle yarin bana 2000 atta senden giyineyim bihterden hediye derim hahahaha 😂😂😂
Sende varsa sen at annem 😅😅
Soru gereksiz bir soru olmuş aciklayinca anlayacaksınız birazdan. Hediye gönlünden kopan bir şey vermek demektir. İhtiyacı olduğu bişey alabilirsin mesela veya sorarsın kendisine yeni evlenen birisiyse gidip sorarsın eksiğin ihtiyacın var mı diye evde olan bir şey tekrar alıp gelmeyin diye. Ama para vermek başka bir şey bağış mi sadaka mi adını siz bulun. Hediye ikramdir. Para vermek kiricidir
Misafirliğe gittiğiniz yerde çay içip sohbet edip yemek yiyip masaya para bırakılmaz cinayet islettirir adama.
Bence hiç doğru değil sadaka vermek gibi çok saçma bir şey.
Bayramda yeğenlerime harçlık veriyorum bu ayrı olay ama tutup da hediye alamadım diye de para vermem kimseye.. Ayıp geliyor bana. Keyifli günler..
#smellsmoke
Bence hedyeyi kime vericeğine bağlı. Yakın biriyse bunda bir sorun olmaz. Ama diğer türlü hem karşında ki insan çekinip tuhaf hissedebilir hemde yaptığın ayıp olabilir
Hediyeden çok paraya ihtiyacı olanlara elbette verilebilir. Ama aileye ve çok arkadaşlara ufak da olsa bi hediye alınmalı bence.
Hediye yerine para vermek bence çok mantıksız. Küçükte olsa hediye alınmalı, para vermek hoş olmaz.
Mantıklı, doğru veya yanlış ayrımı yapılamaz kişiden kişiye değişir
Gizlice yapılırsa doğru, göstere göstere yapılırsa yanlış
Neden olmasın ama yanına mutlaka cikolata kart ya da el emeği birsey ile hazırlanabilir. 😊
Bence doğru şahsen ben para verilmesini daha çok isterim hediye tamam ama bazen insan beğenmeyebiliyor kullanışsız olabiliyor para verilse ihtiyaç olunan şeyi kendim alabilirim.
Bence para pek doğru değil. Yani görünüş olarak etik durmuyor
Ben maddi değil de manevi şeylere daha çok önem veriyorum
Bana göre bir davranış değil. Hediyenin vermiş olduğu mutluluğu para vermez.
Durumu kotuyse verilir ama nasıl?
Samimi oldugun birisiyse durumunda iyise sağ elinin verdigini söl elin gormemeli
Tanımıyorsan direkt verirsin ama durumu orta arkadaşınsa al aç kopek diye verirsin 😂
Bu kişi ile olan samimiyetinize göre değişir.
Fakat hediyenin bence anlamı farklı, parasal değeri yerine anı açısından önem taşımalı.
"Bu şeyi arkadaşımın verdiği para ile aldım" cümlesi olayın ruhuna aykırı bence.
hediye almak lazım..
para vermek, değersiz hissettirir..
Kime verdiğine bağlı okuyan birisine veya çocuğa versen çok mantıklı sevinirler hatta ama yakınlara yani yetişkin birilerine hediye vermek kesinlikle daha mantıklı ,
:)
O ne la? "Al şunu da kendine bir şeyler al fakir" gibi bir şey olur o.
Para vermek bir konuda iyi ihtiyacı oldugu şeyi alır Hediye almak insanın daha çok hoşuna gider bence sonuçta para vermek kolaya kaçmak gibi oluyor emek veriyorsun
Bana hediye alın ne olduğunu size söylerim ama para verince başka ihtiyaçlarına gidiyor :/
Hocam verilen miktara göre de değişiyor Şimdi 200 lira verirsen hediye alma direk şakk parayı vur masaya ama 50 lira falan vereceksen onun yerine git başka Bi şey al
para değil de çek verilebilir. parayı direkt olarak verirseniz ayıp olur. sadece ihtiyacı olanlara direkt para verin.
Sus payı gibi bişey olur alınır dokunur.
Küçükte olsa bir hediye alman en doğrusu bence.
Bence etik bir davranış değil bu bana yapılsa biraz rencide olurum
Bence cok mantikli gitsin ne istiyorsa kendisi alsin
Gayet mantıklı ama kişi bunu yanlıs anlar diye cekiniyorum
Hediye olsa daha hoş oluyor
Bunu yapanlara biraz tilt oluyorum
Hediye yerine para vermek samimi gelmiyor.
Hediye çeki alabilirsin.
Samimi bulmuyorum ama mantıklı yalan yok
Olabilir gayet normal
Bence yanlış ve kırıcı bir şey
Para yerine hediye çeki alıyorum.
Çok daha iyi
Benim için
Aslında mantıklı bazen paraya ihtiyaç olabiliyor
Doğru bence kendısı ne ıstıyorsa onu alabılır
Ayıp bence
Yanlış bir şey
değil
Yanlış ve küstahca.
Asla çok üzücü bi durum bu
Bence degil hediyelerin bi manası olmali
Bence doğru değil saçma geldi bu düşünce bana göre
görgüsüzce
Hediye verilmesi en doğrusu
Degil bana göre
Bence doğru neye ihtiyacı varsa onu alır.
Ailem böyle yapıyor bazen ama ben yapmazdım
Bence değil
Farketmez
Öyle şeymi olur ya
Evet
Yanlis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?