Selamalr :) Ben kıyafet ve yiyecek konusunda asla ucuzunu almam diyebilirim. Eğer bir şey alacaksam en güzelini, bir şey yiyeceksem de en kalitesini yerim. Sizin asla ucuza almam dediğiniz ne var?
Ben ayakkabı konusunda kesinlikle ucuza kaçmam. Çünkü ayak sağlığı gerçekten çok önemli. Bunun sıkıntısını uzun süre yaşadım çünkü. Sadece ayakkabı konusunda paraya kıyarım. Sonuçta bir kere alıyorum ve uzun süre boyunca da giyiyorum.
Merhaba, yani ucuzunu almam dediğim bir şey yok çünkü bir şey kaliteli olup da ucuz gelebilir. Ancak biliyorum ki kalitesiz ve çakma ürünleri kastettiniz. Ben sırf ucuz diye kalitesiz ürünleri almam. Ne alıyorsam kaliteli olanını alırım aldığım şey eğer yiyecek değil ise aldığım şeye iyi bakarım fazla zaman kullanırım. Bence böyle daha mantıklı. Sizce peki? Özellikle de sağlığımızı etkileyen şeyler aldığımızda ucuza kaçıp kalitesiz ürünler almamalıyız. Sağlığımız her şeyden değerli.
Ayakkabı listenin başında olmakla beraber Saat ( çakma ya da ucuza kaçmaktansa takmamayı yeğlerim ) Küpe ( emitasyon yara yapıyor ) Eşofman ( gün boyu çalışırken Eşofman giyiyorum :) (barın arkasında olduğum için) o nedenle rahatlık ve kalite önemli )
Ve fiziksellik dışında... Asla ucuz kahve çekirdeği ile kahve almam içmem ve tüketmem :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 403 cevap paylaştı.
Teknolojik, sağlık ve emek kökenli ürünlerden ve hizmetlerden kesinti yapmak doğru değildir.
Elektronik eşya, gıda ve ilaç gibi önem arz eden ürünlerin ucuzunu almam. Muadilini almam. Çakmasını almam. Mümkün olduğunca kaliteye para veririm.
Bir de emeğin bedeli olmaz derler, emekten kesinti yapılmaz derler. Yani el emrği göz nuru ya da alın teri gibi değerlerimiz çok kıymetlidir. Kesinti yaparsanız değeri düşer. Hizmet sektörü de o yüzden çok kıymetlidir, bedeli eksiksiz ödenmelidir. Keyifli geceler… #06romeo 😎
Alışveriş & Hediyeler konusunda 349 cevap paylaştı.
Kıyafetin kalitesini çok iyi anlarım ve bu yüzden ucuz da olsa, pahalı da olsa en kalitelisini alırım. Çünkü bir kıyafetin kalitesini belirleyen, fiyatı değil, kumaşı ve dikişidir.
Fakat maalesef ayakkabıda bu pek geçerli olmuyor. Genelde kaliteli ayakkabılar pahalı oluyor.
Ayrıca yiyecekte de artık kaliteli olan pahalılaşmaya başladı. Eskiden köylerden alınan hem en ucuz, hem de en kaliteli olurdu ama şimdi hepsi pahalı asdfghjk O yüzden az ama öz yemeyi tercih ederim.
Evvela yemek konusunda ucuza kacmam fast food cok cok nadir, restorana giderim.. hesap onemli degildir.. ikincisi, giyim (kaliteli olmasi uzu omurlu olmasi), arac (guvenlik a sinifi olmali) ve ev ( sadece icinde oturacagin bir yer olmamali) hususunda ucuza kacmam...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sen demişsin ya yiyecek giyeceğin ucuzuna kaçmam kimse kaçmaz parası olmayan kıt kanaat geçinen aileler kaçıyor yanlız
Marka takıntım olmadığı için kıyafet konusunda hangisi yakışıyorsa tabiki Uygun fiyat alırım ben daha çok sanırım yiyeceğin kalitesine önem veriyorum ucuz bir şey yersen sağlıği olumsuz etkileyebilir diye düşünüyorum
Ucuz derken kalitesiz olarak algılayıp o şekilde cevap veriyorum. Ayakkabı, gözlük ve cilt bakım ürünleri. Çünkü kalitesiz olanları sağlıksızdır. Onun dışında sağlıksız olmayan herşeyi ucuza alabilirim zaten bir aldığımızı max bir kaç defa giyiyoruz, pahalıya alıp neden boşa para harcıyım, çok beğenirsem o ayrı ama özellikle gidip pahalı marka alıcam gibi bir takıntım yok.
Şunun ucuzunu almam dediğim özellikle bir şey yok. Ama bsna bir şey için gereken iyi bildiğim normal pahalılıktaki bir şeyi , ne olduğu belirsiz ve ucuz bir şeye tercih etmekten sakınırım.
Anında indan mecbur kalınca istemeyerek ye olsa almak zorunda kalıyor. Ama ayakkabı ve iç giyim en hassas durum olunca asla almamak gerekiyor imkanlar dahilinde
Hiç bir şeyin ucuzunu almam her zaman kalite şart Kıyafet de aldığım yer sabittir H&M , Mavi , Pierre Cardin. Ev mobilya Ikea dan başka bir yerden almam
Aklıma şey geldi kuzenime. Doğum gününde. Küpe kolye. Bileklik ve saat almıştım 1450 TL tutmuştu girmiş arkadaşına vermiş değeri yokmuş demekki o zamandan beri hediye almıyorum kırıldım yeni doğum gününde gittim oturdum el gibi. Benim hediyem nerde dedi. Sen hediyenin değerinden ne anlarsın dedim 1450 TL ye alıp verdim 1 haftaya. Arkadaşına vermişsin yok sana hediye dedim ben onu. Ucuz bir şey. Sanmıştım dedi iyice sinirim bozuldu. O zamandan beri konuşmuyorum
Ayakkabi. Bugune kadar marka olmayan ayakkabilari sadece sporda falan kullaniyorum. Gunluk ayakkabi icin her zaman marka terchid etmisimdir. Nike, puma, steve madden gibi markalar cok rahat.
Hiçbir üründe ucuza kaçmam sonra çıkabilecek sorunlarla uğraşmak istemem o yüzden araştırır aynı pahalı ürünün daha uygunu varsa onu alırım yoksa direk ürünü alırım pahalı demem