Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okul Dönemi Başladı, Peki Alışveriş Listende Neler Olmalı?
Her güz olduğu gibi bu sene de okul dönemi açıldı. Uzun süren pandemiden dolayı okul atmosferini de unutmuştuk. Gerek okul öncesi gerek ilk-orta öğretim gerekse de yüksek öğretim öğrencileri için uzun mu uzun alışveriş listeleri kendini göstermeye başladı.
Okul alışverişleri uzun bir süreci kapsayacak kıvamda olmalıdır. Anlık değil de uzun bir dönemi kapsayan tasarruflu ve kullanışlı alışveriş yapmak gerekiyor. Ayrıca ihtiyacımız olanı almalıyız, fazlası işimize yaramıyor. Alışveriş listelerinde pek çok şey aslında ihtiyacı kadar alınmalıdır fakat bazı şeyler var ki bunları alırken biraz daha istifkâr tutum sergilemekte sakınca yok bizce. Mesela kağıtlar. En çok da yükseköğretim seviyesine gelmiş öğrencilerin bu konuda benimle hemfikir olduğunu düşünerek kağıt örneğini verdim. Fazlası dursun lazım olur mantığı ile alınmıyor çünkü. İllâ ki fazlasına ihtiyacı olacağını biliyor.
Okul dönemleri başladı, alışveriş listeleri karmakarışık ve neler ekleyeceğinizi bilmiyorsanız aradığınız içeriğin bu olduğuna eminim. Gereksiz ve fazlalık şeyleri değil de mutlaka eklemeniz gereken en önemli şeyleri anlatacağım. Hangi dönemde hangi öğrenciye ne gerekmektedir? Bunlar neleri kapsar? Özellikle de üniversite öğrencileri üzerinde yoğunlaşacağımı belirtmek isterim. Bilakis onların alışveriş listesi daha mühimdir. Diğer okul seviyelerindeki alışverişler genellikle öğretim üyeleri tarafından belirleniyor fakat yükseköğretim için aynı şey söylenemez. Onlar kendileri için en uygun olan listeyi hazırlamak zorundadırlar. Peki o halde neye nereden nasıl başlamalıyız bir başlayalım!
Okul Alışveriş Listesi Hazırlama Rehberimizde Göreceğin Alt Ana Başlıklar Şunlar Olacak;- Okul alışveriş listesi neye göre oluşturulmalı? Nasıl başlamalı?
- Okul seviyelerine göre alışveriş rehberi ve dikkat edilmesi gerekenler!
- Okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
- Okul dönemine hijyenik bir giriş için alınması gereken hijyen ürünleri!
- Okul alışverişi nerelerden yapılabilir?
Okul alışverişlerimizi en tutarlı ve en düzenli şekilde yapmak için kafamızda belli bir taslak oluşturmamız gerekecek. Nereden başlamamız gerektiğine dair ve alışverişimizi nasıl yapacağımıza dair. Bu soru işaretlerine alt başlıklar halinde cevap bulacağız ve alışverişimizi oldukça rahat bir şekilde yapacağız. O halde başlayalım!1. Okul alışveriş listesi neye göre oluşturulmalı? Nasıl başlamalı?
Okul alışveriş listemiz seviyelere göre belirlenmektedir. Genel olarak okul öncesi dönem ve ilkokul dönemi için alınacaklar listesi öğretim üyeleri tarafından belirleniyor. Etkinliğe dayalı eğitim sistemi ağırlıklı olduğu için daha çok etkinli yapılacak malzemeler ağırlıkla alınacaklar listesine ekleniyor,
Alışveriş listeleri genel olarak temel ve etkinlik olmak üzere iki bölümden oluşur. Etkinlik kısmı öğrenciye düşen kısımdır. Kendi uğraşlarıyla yapması gereken proje ödevleri, sunumlar ve diğerleri. Temel alışveriş ise genel alınması gerekenlerden oluşuyor. Bunlar çanta, defter, kırtasiye araç gereçleridir.
Okul araç gereçleri listesi hazırlarken başta temel kırtasiye araç gereçleri alınmalıdır. Temel kırtasiye araç gereçleri okul eğitimde şart olan bazı araç gereçlerdir. Bunlar; defter, kitap, kalem vs. oluşuyor. Onun dışındaki etkinlik araç gereçleri dediğimiz araç gereçler de temel aldıklarımızdan hemen sonra alınmadı gereken şeyler olacak. Etkinlikler biraz tutarsız olabilir bu sebeple dönem başında yeterli oranda almalıyız. Fazlası işimize yaramayabilir. Bunu ilerleyişe göre aylık periyotlara da dökebiliriz çünkü.2. Okul seviyelerine göre alışveriş rehberi ve dikkat edilmesi gerekenler!
Belirlediğimiz ve mevcut olan okul seviyeleri ilerledikçe alınacaklar listesi de birbirinden farklı ve değişik oluyor. İhtiyaçlar artıyor ve değişiyor. Kişisine göre düzenlenmiş ihtiyaçlar ve araç gereç listesi için 6 alt başlık oluşturduk.
Okul Seviyelerine Göre İlerleyeceğimiz Alışveriş Rehberi Şu Alt Başlıklardan Oluşacak!
2.1 Anaokulu alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
2.2 İlkokul alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
2.3 Ortaokul alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
2.4 Lise alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
2.5 Üniversite alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
2.6 Yüksek lisans alışverişi ve dikkat edilmesi gerekenler!
Bulunduğunuz okul seviyesi hangisiyse direkt başlıklardan bulabilir ve o kısma giderek okuyabilirsiniz. Kolaylık olsun diye başlık maddeleriyle gösterdim. O halde okul seviyelerine göre alışveriş rehberini açıklayalım.2.1 Anaokulu Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Anaokulu, okul öncesi dönemini kapsamaktadır ve okula hazırlık aşamasında öğrenci konumuna hazırlanan küçük çocuklar eğlenceye ve etkinliklere yönlendirilir çoğunlukla. Bunların sebebi okul hayatına alışmaları ve erken sıkılmamalarıdır. Okumanın ve öğretimin eğlenceli bir şey olduğunu aşılarlar çocuklara ve bu sebeple çocukların alışveriş listesi de etkinlik ağırlıklı bir liste olur.
Anaokulu İçin Temel Araç Gereçler!
Etkinlik ağırlıklı olacağından bahsettiğimiz alışveriş listemizde şunlar bulunacak;- Yapıştırıcılar ( Daha küçük oldukları için prit önerirler. Diğerleri zararlı olabilir.)
- El işi kağıtları ve kartonlar ( El işi kağıtları, mukavva, keçe kağıdı gibi renkli kağıtlar ile uğraş ve etkinlikler yapacaklar)
- Boya kalemleri - boyalar (Guaj, pastel, sulu, kuru vb.)
- Resim defteri
- Matematik öğrenmelerine yardımcı olacak sayaçlar (abaküs, sayma çubukları, sayma fasulyeleri vs.)
- Temel ihtiyaçlar (Suluk, beslenme çantası-kabı vs.)
- Oyun aktivitelerinde yardımcı olacak malzemeler ( oyun hamuru, oyuncak bebek vs.)
- Hijyen ürünleri (Selpak, ıslak mendil, el dezenfektanı)
Genel baktığımızda etkinliğe dayalıdır. Bu şekilde genel başlıklar altında açmak istedim. Anaokulu için etkinlik ihtiyaçları bu şekildeydi.
Anaokulu Alışverişlerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Hususlar Var!
El işlerinde kullanacakları ürünler keskin olmamalı. Örn, makaslar plastik olmalı, yapıştırıcı krem kıvamında pirit olmalı.
Alacağınız ürün (örn; suluk, beslenme kabı vs.) geri dönüştürülebilir çevre dostu olmalı ve kaliteli bir ürün olmalı. Aksi taktirde boşa masraf yapmış olursunuz.2.2 İlkokul Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Artık öğrenim yuvasına giriş yapmış olan çocuğunuz için alacaklar listesi iki kısımdan oluşuyor. Sadece etkinlik yapmayacağını, artık öğrenmeye odaklı ilerleyeceği için alışveriş listenizi de ona göre ayarlamanızı tavsiye ederiz.
İlkokul İçin Temel Araç Gereçler!- Temel kırtasiye ürünleri (Yazma kalemi, silgi, kalemtıraş, boya vs.)
- Defterler ( Güzel yazı, boyama, çizgili-kareli, alıştırma ve etkinlik defterleri)
- Eğitici hikaye kitapları ve defterleri
- Temel ürünler (Forma, sırt-beslenme çantası, suluk vs.)
İlkokul Alışverişlerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Hususlar Vardır!
Alacağınız alıştırma kitaplarının çocuğunuzun durumuna uygun olup olmadığını bilin. Zorlayıcı olursa hevesi kırılabilir.
Alacağınız hikaye kitaplarının, masallarının şiddet unsurları içermemesine özen gösterin. ( Paylaşma, sevgi, arkadaşlık ve aile kavramlarını aşılayacak kitaplar tercih edin.)
Yazı defterleri yaprak sayısı olarak biraz fazla olmalı ki uzun süre kullanabilsin.
Alacağınız ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterin.2.3 Ortaokul Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Temel öğrenimi atlatan öğrenci artık ortaöğretim seviyesine gelmiştir. Burada etkinlik alışverişi okuldan okula göre değişse de ağırlık olarak çoğu okul temel alışverişe önem veriyor. Artık eğitim üyeleri değil de öğrenciler ve velilerinin burada alışveriş listesini iyi oluşturması gerekiyor. Ortaöğretim (ortaokul) seviyesindeki bir öğrencinin disiplinli bir ortam yaratması gerekiyor. Belgelerini, dosyalarını düzenli tutmayı, ödev ve projelerini saklamasını iyi bilmesi gerekiyor. Bu sebeple neler lazım olacak bir görelim.
Ortaokul İçin Temel Araç ve Gereçler!- Temel yazma, çizme ( defterler ve kalemler, silgi, postit vs.)
- Proje ürünleri ( Kartonlar, kağıtlar, raptiye, ataç, delgeç, zımba, makas, yapıştırıcılar, bantlar, yapıştırıcılar, sunum kağıtları, flash bellek vs.)
- Sunum malzemeleri ( Klasör, sunum defteri, tahta kalemi vs.)
Ortaokul Alışverişlerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Hususlar Vardır!
Dosyalarını, proje ve ödevlerini düzenlemesi için mutlaka ama mutlaka klasör-dosya kullanımına önem verilmeli. Alacağınız ürün kaliteli olmalı.
Flash bellek bulundurmalı. Bu onun proje ödevleri için gerekli olacaktır. Minimum 16 GB olması yeterlidir.
Kitap okumasına ağırlık verilmeli. Sıkmayan, sürükleyici ve zihnini çalıştıracak kitaplar tercih edilmeli ve alınmalı.2.4 Lise Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Yükseköğretim seviyesine yaklaşan lise öğrencileri için alışverişin büyük bir kısmı testler, fasiküller, not defterleri ve araştırmaya yönelik olduğu için çoğunlukla kağıt barındıran bir liste olacak. Alışverişi tasarruflu yapmak çok önemlidir. Bu konuda zaten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir anlatacağım.
Lise İçin Temel Araç Gereçler!- Sunum ödevleri için gereçler ( Flashbellek, A4 top kağıdı, sunum dosyası, sunum kılavuzu, postit vs.)
- Temel kırtasiye gereçleri (Kalemlik, kalem, silgi, kalemler renkli-sade vs.)
- Kareli ve spiralli defterler (Sözel derslerde dahi kareli defterler daha kullanışlı oluyor.)
- Sınavlara hazırlık için deneme föyleri, testleri
- Testler (Sınava hazırlık, okula hazırlık, soru bankaları vs.)
- Konu anlatım kitapçıkları
- Not panosu
- Hijyen ürünleri (Selpak, ıslak mendil, el dezenfektanı vs.)
Lise Alışverişlerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Hususlar Vardır!
Lise öğrencisi artık kendini yükseköğretime de hazırlayacağı için ileriye dönük çalışmalar yapacaktır. Özellikle alacağı test ve soru bankalarını öğretmeninden veya rehber kişilerden tavsiyeyle alması gerekiyor.
Bazı alışveriş siteleri bulunuyor. Üyeliğinizde yapacağınız her alışveriş için indirim kuponu gibi ayrıcalıklar veren bu sitelerden alışveriş yapmanız önemlidir. Bu siteleri örnek olarak "Nerelerden Elde Edilebilir?" başlığı altında göstereceğim zaten.
Not panosu olmasına özen göstermelisiniz. Not tutmaya ve okul ortamına, çalışma ortamına alışması için gereklidir.
Alışverişlerinizi toplu halde almanız indirim ve tedarik açısından daha iyi olacaktır.2.5 Üniversite Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Üniversite alışverişleri diğer alışveriş listesine nazaran daha geniş oluyor. Daha uçuk şeylere ihtiyaç duyulabiliyor. Tabi ki bunları tamamen maddelerle A'dan Z'ye kadar sözlük gibi yazmayacağım. Kategori olarak açıklamayı düşünüyorum. O halde geçelim!
Üniversite İçin Temel Araç Gereçler!- Ofis ihtiyaçları (Yazıcı, top A4 kağıtları, mürekkep, ofis kalemleri, çalışma bilgisayarı, klasör, ders panosu vs.)
- Testler, soru bankaları, pdfler ve ders Föyleri.
- İçecek ihtiyaçları (genelde kahve olur)
- Kahve termosu
- Yurtta ya da öğrenci evinde kalacaksanız giyim ve barınma ihtiyaçları
- Kişisel bakım ürünleri (Ağız bakım ürünleri, vücut bakım ürünleri, jeller, losyonlar, temizleyiciler)
- Hijyen ürünleri (selpak, ıslak mendil, vücut kolonyası vs.)
Üniversite Alışverişlerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Hususlar Vardır!
Öncelikle harcamalarınız artacaktır bu durumda para yönetiminizi iyi yapmalısınız. Harcamalarınız için düzenli bir döngü oluşturmalısınız.
Üniversite öğrencileri mutlaka ders notları tutmak için bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyar bu sebeple bu ikisini es geçmemelisiniz.2.6 Yüksek Lisans Alışverişi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Yüksek lisans eğitimi gören öğrencilerin de ihtiyaçları üniversiteyle birebirdir neredeyse. Bu yüzden burada da dikkat edilmesi gereken bazı hususlardan bahsedeceğiz direkt olarak.
Özellikle ofis eşyalarına çok ihtiyacınız olacak. Bunun dışında kütüphaneniz de olmalı. Kendi pdf'lerinizi oluşturacaksınız bu sebeple ofis ortamı oluşturmalısınız.
Bunlar dışında teknolojik aletler de alabilirsiniz mesela pratik olması açısından kahve makineniz olabilir.3. Okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
Okul alışverişlerimizde dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlara dikkat etmemiz gerekecek. Peki bunlar hangileridir maddelerle açıklamak isterim. Bu maddeleri uygulamanız daha yararınıza olacaktır.
Alışveriş Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve Bazı Önemli Noktalar!
Geçmiş seneden kullanmadığınız ürünler varsa bunları kullanabilirsiniz.
Alacağınız ürünleri belli bir siteden almanız fiyat anlamında daha temiz bir fatura çıkarmanızda yardımcı olacaktır.
Kullanmadığınız okuma kitaplarını ve test kitaplarını satarak giderlerini karşılayabilirsin.
Öncelikli olarak ofis alışverişlerine harcama yapmalısınız.4. Okul dönemine hijyenik bir giriş için alınması gereken hijyen ürünleri!
https://www.dailymotion.com/video/kgDDWWjYlEL9FrxbyHtHijyen oldukça önemlidir, özellikle okul ortamları gibi toz barındıran, çok fazla temas halinde olan bölgeler için daha çok hijyenik önlem alınması şarttır. Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara bilhassa aşılanmalıdır diye düşünüyorum. Bakteri ortamlarından kaçınmaları gerekmektedir.
Okul dönemine hijyenli bir giriş için mutlaka ama mutlaka bir dezenfektana ihtiyaç duyacaklardır. Bulundukları masa-sırayı temiz tutmaları için, çantaları, eşyalarını kirden korumak için sprey dezenfektan gereklidir. Okulda bol bol temas halinde bulunacakları için el dezenfektanı veya el temizleme jeli de bulundurmalılar.5. Okul alışverişi nerelerden yapılabilir?
Bu kısımda alışveriş yapacağınız, alışveriş yaptıkça indirim kuponu ve fırsat sağlayan bazı alışveriş siteleri bulunmaktadır. Alışveriş siteleri çoğunlukla kitap ağırlıklı olmalıdır ki ödeme kısmında biraz daha avantajlı olabilesiniz.
Olası kitap alışveriş sitelerinden en çok tercih edilenler şunlardır;- Kitapseç
- Kitapaktif
- BKM Kitap
- HepsiBurada
Bazı alışveriş sitelerinde fiyat belli bir sınırı geçerse çeşitli indirimler sağlanabiliyor. Bazı siteler kargo fiyatını kaldırıyor bazıları ise hem kargo fiyatını kaldırıyor hem de indirim sağlıyor. Bu ayrıcalığı yapacak olan siteyi de siz araştırırken gözlemlemelisiniz.
https://www.dailymotion.com/video/k7kR9PwZREjjiPxbyKvBir de bitirmeden hangi sitelerden alışveriş yapacağınızı ve neleri hangi kategorilerde bulacağınıza dair kısa bir video hazırladım. Umarım işinize yarar.
İyi okumalar...65 Yorumla- +1 yıl
Demekki neymiş? Çeyiz düzmeden de anlatılabiliniyomuş
En İyi Cevaplar
Geniş Kapsamlı Okul Alışverişleri
Okul alışverişleri 5 ana temel üzerine toplanan alışverişlerdir peki bunlar hangileri
- İlkokul
- Ortaokul
- Lise
- Üniversite
- Yüksek lisans
1- İlkokul Alışverişleri
Miniklerin 18-20 yıllık eğitim sürecine attıkları ilk adım yani ilkokul.
Ana temel olarak alınan il ürün her zaman okul çantasıdır çantaya yeni alışacak olan miniklerin sırtlarının kambur olmaması ve rahat edebilmeleri için arkası demir ya da rahatsızlık veren kollara sahip çantalar alınmaz. Rahat ve görünüş bakımından renkli şeyler tercih edilir.
Sonra çantanın içini dolduracak malzemeler alınır bunlar nelerdir; Kalem – (kurşun kalem, kırmızı kalem), kalem kutusu, kalemtıraş, silgi, kuru boya seti (12), pastel boya (12),, suluboya (12), suluboya fırçaları, resim defteri, resim çantası, uhu/yapıştırıcı (İnsan beynini etkileyen yapıştırıcılar almayınız), makas, abaküs, ataç, kitap ve defterleri kaplamak için şeffaf kaplık, isim etiketi, elişi kâğıdı, güzel yazı defteri, klasör,
post it (Yapışkanlı kağıt), şeffaf dosya.
Defter satın alma işlemi hemen yapılmaz öğretmen yazdıracaktır. Örneğin 90 yp. küçük boy kareli defter gibi o zaman alırsınız.
Bütün bunlara ek olarak. Beslenme çantası, su Kabı/matara (Suluk), spor ayakkabı, ayakkabı, eşofman takımı ve gerekiyorsa okul kıyafeti (değişken bir madde)
Bunlar alındıktan sonra minik kahramanların okul ihtiyaçları şimdilik bitiyor ve serüvene başlıyorlar.2- Ortaokul Alışverişleri
Artık miniklerin yavaştan büyümeye başladığı kısım neden çünkü ilkokul gibi kafanıza göre aldırmazlar seçmenin başladığı yani seçim yapılan ilk okul evresi.
Ana yani temel madde olarak yeniden okul çantası geliyor ama bu evrede biraz daha rahattan ziyade öğrenciler kendi zevklerine göre çanta almaya başlıyor. O yüzden götürün ve kendi seçsin.
Şimdi çantanın içini doldurdukları bölüm; Uçlu kalem, uçlu kalem ucu, silgi, yazı tahtası kalemi, bir sürü post-it, dosya, fosforlu kalem, tükenmez kalem, defterler artık bu evreden sonra spiralli olmaya başlayacak, gene de öğretmenleri beklemek daha doğru burada da, gönye, delgeç, cetvel, pergel.
Bu alışveriş evresinde ekstra bir madde var ama bu tamamen ailelerin ekonomik yapısına ya da çocuğunu büyütme şekline göre değişir. Laptop ve aksesuarları, işte tam burada çoğu aile kendilerininkini kullandırırken bir çoğu da çocuğuna yenisini alması yanlısı bence alınmamalı sizin bilgisayarınızı kullanması lazım bana göre ilk kendine has yani şahsi bilgisayarı lise çağında alınması gerekiyor tamamen size bağlı hangisini tercih ederseniz ikisi de iyi bir yöntem biri diğerinden kötü değil.3- Lise Alışverişleri
Artık burada iş sizden çıkıyor siz sadece maddiyatı sağlayın gerisini öğrenciler alıyor lakin ben gene listesini paylaşacağım.
İlk ana madde bunda da aynı çanta ama bu çantalar diğerlerine nazaran biraz daha pahalı çantalar çünkü çoğu büyük markaların çantası ekstra hiç bir özelliği yok ama gene o çantalar alınacak.
Çantanın içini dolduramaya geçelim; Uçlu kalem, uç, kurşun kalem, çoklu 2-3 defter, her sınıf için ders başına 2 ya da 3 test kitabı, sözlükler, bilgisayar, mouse, YouTube Premium, romanlar, mantar pano, çalışma lambası, konu anlatımlı diğer kaynaklar, özel kahve kupası, bant, zımba, büyük boy takvim, masa Kronometresi, A4 kağıdı (500-1000), atlas, post-it hatta baya baya alınması gerekiyor.
Genel anlamda alınacaklar sadece bunanla sınırlı değil tabi ki kıyafete ayakkabıya hiç girmedim zaten orada devreden siz çıkıyorsunuz kendileri alıyor, öğreniyor daha doğrusu, eğer orta okulda bir laptop alınmamış ise bu alışveriş evresinde mutlaka bir tane alınmak zorunda kalıyor ya da telefonun iyi olması gerekiyor gibi gibi dünyanın maddesi mevcut ama bazıları iyi kötü bir bilgisayarla idare ederken bazıları iyi bilgisayar istiyor gibi durumlar sıklıkla yaşanılabiliyor.4- Üniversite Alışverişleri
Şimdi buraya kadar buradaki herkes biliyordu az ya da çok sitede yeni başlayanlar ya da mezuna kalanlar buradan sonrası karanlık lütfen yazdıklarımı iyi okuyun!
Bu bölüm 3'e ayrılıyor peki neden? İlk yıl yurt, ikinci yıl apart, üçüncü yıl eşyalı daire, hepsi farklı farklı yoksa zaten batarsınız ben 2-3 kere battım oradan biliyorum.
Şehir dışında okuyacaklar için;
1A. Sene Özel ya da Devlet Yurdu Alışverişleriİlk olarak bavul, valiz ne derseniz, pahalı almayın neden? Aldığınız her valiz yılda 2 git 2 gel yapacak ortalama ve alt tarafta seke seke gelecek bazı okul yolları da kumlu ya da taşlı büyük ihtimal ilk sene tekeri kırılacak orta seviye bir ürün alın ki paranız taşlı yollarda dökülmesin.
İki öyle her ders için bir defter alıyım vs. Girmeyin ben o hataya düştüm 8 tane aldım 4 yıl kullandım. dönem başına 2 bilemedin 3 defter yeter ama büyük olsun.
Şimdi gelelim yurt meselesine bu çok değişir bazıları su ısıtıcısı ya da ütü gibi elektronik aletlere izin verir bazılarında bu yasaktır özel de aynı bu durum. O yüzden eğer bu tür aletler alacaksanız internetteki listelere göre almayın direk yurt ile iletişime geçin çoğunda zaten ütü vardır.
Kahve kupası (2), banyo duş havlusu, yeni nevresim takımı, ağrı kesici, yara bandı, kalem, silgiyi sınava girerken yerleşke kırtasiyesinden alırsınız gerek yok. Kokusuz küllük, üçlü priz, dolaplar baya küçük dolap içi düzenleyici, askı, hurç kışlık yazlık değişimli yatak altına girecek bir orta bir küçük boy, yedek nevresim takımı yıkamaya attığınızda boş kalmasın, her yurdun şart koştuğu yatak koruması, ve kıyafetlerinizi ayakkabılarınızı da yanınıza alın ama bütün odanızı götürmeye çalışmayın inanın bana pişman olursunuz.
Şampuandır ya da duş jelidir gidince alırsınız boşuna yük bindirmeyin zaten dolu dolu gideceksiniz. Biriyle kalırsanız alırsınız ya da tek kalabiliyorsanız yurtta gerçi tek kalmak yasak olabilir. (Tuvalet kağıdı, bez, tuvalet fırçası ve koku vs.)
2A. Apart alışverişleriApart alışverişlerinde alınacaklar çok fazla olacak. Yaklaşık şu anın şartlarıyla 1.500-2.000 TL yemek ve temizlik hariç.
Peki bu alışverişlerde ne var? Apartlar eşyalı olur ama her şey olmaz örneğin kurutma teli olmaz almanızda şart olur.
Alınacaklar;
I-Banyo & Tuvalet
Banyo paspası, sabunluk, temizleme bezleri, vileda, yer paspası, çekçek, koku, tuvalet fırçası, çöp kutusu, deterjan kapları (keyfi) ve dolap düzenleyicileri.
II-Mutfak
Tabaklar, tencere, tava, çaydanlık, cezve, çöp kutusu, bardaklar, kaşık-çatal-bıçak-çay kaşığı dörtlemesi, bulaşık kurutma matı ya da teli, süngerler ve bezler, su ısıtıcısı, tost makinesi, yemek karıştırma ve pişirme gereçleri, rende, doğrama tahtası, baharatlık, tuzluk, şekerlik, kaşıklık liste böyle uzar gider parça parça derken dünyanın şeyini alacaksınız bu maddede.
III-GenelKurutma teli, bütün temizlik malzemeleri, bütün yeme ve içme malzemeleri, yedek ampul, sıcak bir yere giderseniz vantilatör, çok soğuk bir yere giderseniz elektrikli ekstra ısıtıcı, eğer apart elektrikli süpürge sırası beklemek istemiyorsanız mini süpürge ve ütü derken bu böyle ihtiyaca göre ya da keyfe göre dallanır ve budaklanır.
3A. Öğrenci Evi Alışveriş (Eşyalı - Daire)Eğer apart dan çıkmışsanız onları eve direk alırsınız ama sıfırdan çıkacaksanız üsteki her şeyi almanız gerekiyor.
Loş ışık alın neden çünkü öyle ambians olsun diye değil artık elektrik faturası aktif olacak o yüzden, ampulleri tasarruflarla değiştirin, ayakkabılık olmayacak büyük ihtimal ayakkabılarınız kaptırmak istemiyorsanız ucuz bir ayakkabılık alın.
Eşyalı evde çoğu eşya eski olur bu net bir şeydir nerede kalırsanız kalın öğrenci yerlerindeki eşyalı dairelerin eşyaları yarısı iyiyse yarısı kötü olur gidip görmek eksiklere göre alışveriş yapmak en mantıklısıdır. Örnek veriyorum televizyonu tüplüdür ya da koltuk örtüleri leş gibidir diye sorunlar çok fazla değişir bu arada çoğu eşyalı evde devir üzerinden gider 2.000-3.000 TL gibi eşya devirli alırsınız bir önceki öğrenciden bazen de şanslıysanız bu işlem olmaz ama elektrik, su, doğalgaz açtırma paraları gene sizi 1.000 eder. Çıkarken kapattırıp paranızı geri almayı unutmayın.5- Yüksek lisans
Bu evrede alınacaklar listesi pek yok çünkü genel olarak üniversite ev alışverişlerinde tamamlanmış oluyor onlar taşınır ya da kullanılmaya devam eder eskiler yenilenir ancak.
Microsoft Office satın almak, bilgisayar kötüyse yenilemek, çok fazla kitap satın almak konuyla ilgili ya da kütüphane kartı çıkarmak (kütüphanede hepsi yok benden size tüyo), çok iyi bir internet satın almak çok fazla saçma dahi olsa makale okunuyor, ya da onlıne indirmeniz gereken videolar, filmler, kitaplar, denemeler vs. Çok fazla olacak internet sıkıntılıysa büyük ihtimal kanser olursunuz sinirden, bu arada artık 4 yıllık arkadaşlarınız mazi oluyor belki başka şehirde devam edeceksiniz genelde tek kalınır faturaları hesaplamayı unutmayı ve taşınma ilk ev ücretlerini.Bu denli alışveriş yapmak ya da okumanın tek nedeni var aslında o da meslek sahibi olmak ama bazen o da olmuyor üzgünüm genel kader belirleyici bin bir çeşit sınava gireceksiniz TUS, ALES, SMMM, İZSMMMO ya da KPSS derken artık YGS LYS gibi yeni adıyla TYT ya da YKS gibi sınavların aslında çok basit olduğunu anladığınız o ufak depresyon anı gelecek derken eğer disiplinli çalışıp ve batmadan doğru bir şekilde alışverişlerinizi yaparsanız sonuç olarak mesleğinizi elinize almanız kolay olmayacak gene ama en azından bir tık ferahlatacak.
Benden bu kadar bütün öğrencilere eğitim hayatında başarılar dilerim.198 Yorumla- +1 yıl
Amanın bu nedir böyle <3 döktürmüşüz döktürmüş <3
- +1 yıl
Bu liste 21 yaşında ailesinin yanında işletme okuyan ve 25 yaşında ailesinin yanında işletme bitirmiş ya da bırakmış insanlar için yazılmamıştır. Şehir dışında okumuş her hangi bir tanıdığınız ve arkadaşınız varsa şayet gidip evlerini ziyaret edebilir ve bu malzemelerin var olduğunu görebilirsiniz.
Ayrıca köy okullarının etrafındaki apartların bir çoğu hala tüp sistemini kullanıyor değişim ev sahibine ait değil. Ocak alınmaz eşyalı evlerde ve apartlarda zaten mevcuttur. Bu arada minder falan da yoktur büyük annenizin evine gitmiyorsunuz öğrenci yerlerine gidiyorsunuz.
Kendi ekmeğini kazanamayan kimse boşuna boş yapmasın babanızın ya da annenizin çayı bitmiş koşun tazeleyin.
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Okul Alışverişinde Listede Neler Yer Almalı?
👽🦇🧿🍀🌸🎈 Aslında liste okul durumuna ve seçimine göre değişir. Dolayısı ile üç aşağı beş yukarı farklılıklar olacaktır istenen ve listeler arası.
Mesela bir mühendislik öğrencisi ile, hukuk aynı olmayacaktır lakin temel ihtiyaçlar evet ortak olabilir.
- Anasınıfı,
- İlkokul,
- Ortaokul,
- Üniversite bunların hepsinin listesi bambaşka.
Dipnot olarak çocuğunuza veya kendinize uygun bir çalışma köşesi yapmayı ihmal etmeyin. Çocuğa süslü odalar tasarlatırken okul için çalışma masası ve bir sandalye almanız çok da zor olmayacaktır. İmkanlarınız dahilinde ona bir çalışma alanı ayırın ve sandalye, çalışma masası almayı da ihmal etmeyin.Anasınıfı Alışveriş Listesi
Genelde öğretmenler size bir marka listesi verir ve listede alınacaklarda yer alır genelde aşağıdaki malzemeler alınır.
Dikkat edilmesi gereken hususlar kalitesi, yaş grubuna hitabı, çocuğun kendi başına kullanabileceği düzeyde tehlikeden uzak olmasıdır. Alışverişe beraber gitmek onu hem okula ısındıracak hemde renkli malzemeler dikkatini çekecektir. Okula alınanların dışında eve de alınması gereken yani yedek olarak almanızın şart olduğu malzemeler de yer alacaktır.- Fon kartonları.
- Elişi kağıdı farklı renklerde.
- Küt uçlu makas sivriler zarar verebilir miniğimize.
- Oyun Hamuru mümkünse rengini ele geçirmeyen kalitede olsun dört, altı ve on ikili tercih edilir.
- 12 veya 24 lü Renk kuru boya kalemi çabuk kırılmayan ve kolay açılan olmalı.
- 6 /12 Renk parmak boyası çocuk sağlığına uygun şekilde olanlardan tercih edilmelidir.
- Renkli balonlar.
- Tüylü pipet.
- Kıvrılabilen pipet.
- Ahşap çubuklar.
- Şeffaf bant tercihen yanında şekillide alınabilmektedir.
- Grapon kağıdı.
- Karışık şekilli elişi pulu , farklı ve çocuğa uygun şekiller şeçilmeli.
- Elişi simi.
- Sıvı yapıştırıcı mümkünse üzerinde miniklerin yaşına ve sağlığına uygun olduğunu belirten bir yazı olsun.
- Yapışkanlı eva.
- A4 keçe farklı renklerde.
- Oynar gözler farklı boyutlarda (büyük, orta, küçük).
- Lastikli klasörler (Poşet dosyaya sığmayan etkinlikler ve poşet dosyaları koymak için).
- Poşet dosya ( etkinlikleri koymak için).
- Sırt çantası ( tek omuz , yandan veya çok büyük olmamalı).
- Panduf ( çocuğun ilgisini çekeni almak daha iyi olacaktır ancak alt kısmının kaymaz olduğuna dikkat edilmelidir).
- Suluk/ su matarası (kırılmaması açısından cam olanlar tercih edilmemelidir).
- Yedek giysiler (üzeri kirlendiğinde değişebilmeleri için yedek çamaşır ve giysi alınmalı öğretmene teslim edilmeli).
- Islak mendiller (ıslak mendile çocuğun alerjisi olmadığına dikkat edilmelidir).
- Havlu peçeteler.
- 12 /24 Renk pastel boyalar.
- 12’li sulu boya , yanında fırça takımı veya ince ve kalın resim fırçaları.
- Orta/ büyük boy stick yapıştırıcılar.
- Kalemlik, mümkünse boya ve çizgi çalışmaları için ayrı ayrı. Birinde boyalar diğerinde kurşun kalem olacak şekilde olmalı veya iki bölmeli kalem kutuları tercih edilmelidir.
- Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ( kaliteli markalardan almaya özen gösterilmelidir kötü marka bir kalem çabuk kırılarak çocuğa uç sıçratabilir veya silgi silmiyor olabilir , kalemtıras yeterince kapasiteli olmayabilir veya keskin olabilir bu gibi durumlara dikkat edilmelidir.
- A4 kağıdı.
- Beslenme çantası.
- Beslenme kapları çocuğun açıp dökmeden yiyebileceği şekilde olmalı , yemekhane bulunmuyor ise yemek örtüsü de gerekiyor. Plastik çatal, kaşık da gerekli malzemelerden.
İlkokul alışveriş listesi
Biraz daha az masraflı olacaktır anasınıfı dönemine göre. Ürünlerin çocuk sağlığına uygunluğuna dikkat edilmelidir. Öğretmen belirli bir liste verecektir.
- Spor ayakkabı beden derslerinde giymesi için mümkünse hava alan ayakkabılar tercih edilmelidir.
- Suluboya 12 veya 24 lü çocuk sağlığına uygun tercih edilmelidir.
- Suluboya fırçaları 12 veya 24 lü veya bir ince bir kalın.
- Resim defteri genelde küçük boy tercih edilmektedir. Birden fazla almanızda fayda var devamlı almak sizi yoruyor ise.
- Beslenme çantası
- Defter ( çizgili, kareli, el yazı ve sade resim defteri mini boy)
- Okul çantası tek askı, yandan, fazla küçük veya fazla büyük olmamalı.
- Kuşun kalem (sağlık standartlarına uygun)
- Kırmızı kalem
- Kalem kutusu / kalemlik
- Kalemtıraş
- Silgi
- Okul kıyafeti mümkünse okulun önerdiği mağaza tercih edilmelidir
- Kuru boya seti 12 veya 24 lü
- Pastel boya 12 veya 24 lü
- Abaküs
- Ataç
- Kitap kaplamak için ciltler genelde şefaf tercih edilir ancak eğer serbest ise kağıt olanlar veya plastik ve resimli figürlü olanlar daha hoş durur ve daha dayanıklıdır.
- İsim etiketi çok büyük veya çok küçük olmamalı
- El dezenfektanı
- Maske
- Kuru mendil /peçete
- Elişi kâğıdı
- Güzel yazı defterleri
- Klasör faaliyetleri koymaları için
- Post it
- Şeffaf dosya
- Eşofman takımı beden dersleri için
- Ayakkabı çok pahalı veya aşırı ucuz olmamalı mümkünse yaşa uygun olmalı
- Suluk /matara cam tercih edilmemeli.
- Resim çantası
- Uhu/ pirit yapıştırıcı
- Makas küt olmalı sivri olanlarla çocuk istemeden zarar verebilir
- Kolonya
- Islak mendil
Ortaokul Alışveriş Listesi
Okul Çantası yaşa ve fiziğe uygun , çift askılı sırt olacak şekilde seçilmeli yandan pek kullanışlı olmamaktadır.
Seçimleri çocukla beraber yapmakta fayda var. Çocukları zevkinize göre şekillendirmek yerine onlara kendi zevklerini lanse etme imkanı sunarak hem daha özgün bir kişilik oluşturmuş olursunuz hem de özgüvenleri zedelenmemiş olur. Çok beğenerek aldığınız bir ürünü çocuk beğenmeyebilir veya sevmeyerek sizin seçimlerinizi kabulleniyor olabilir. Bu tarz bir durum olmaması açısından seçimlerde zevkleriniz yerine çocuğun zevkleri ön planda tutulmalıdır.
- Ayakkabı mümkünse hava alan
- Okul kıyafeti
- Not defteri
- Flüt
- Melodika
- Müzik defteri
- Resim defteri
- Palet
- Guaj boya
- Sulu boya
- Pastel boya
- Defterler derslere göre alınmalı
- Dosya
- Spor çantası
- Spor ayakkabı
- Spor kıyafetleri
- Klasör
- Delgeç
- Cetvel /cetvel seti tahta ve plastik olanlar camlara göre daha iyidir.
- Kolonya
- Islak mendil
- El dezenfektanı
- Maske
- Kuru mendil /peçete
- Gönye
- Pergel
- Mekanik Kurşun Kalem tercihe bağlı
- Ahşap kurşun Kalem
- Kurşun Kalem Ucu (tercihen 0,7/ 0.5)
- Kırmızı Kalem
- Yazı Tahtası Kalemi kırmızı, mavi ve siyah renklerde
- Resim Çantası
- Fosforlu Kalem
- Okul Etiketi çok büyük veya çok küçük olmayacak şekilde seçilmelidir
Lise alışveriş listesi
Aslında okula ve alana göre değişen bir alışveriş dolayısı ile tamamen bunlar denilecek bir liste yok diyebiliriz. Artık öğrencinin alışverişi kendisi yapması daha iyi olacaktır. Sizin zevkleriniz ona hitap etmeyebilir malzemeler ufak detaylarda olsa kişiyi lanse eder. Siyah seven birine cıvıl cıvıl renkte şeylerle gelmeniz çok onu yansıtmayacaktır veya onun zevkink bildiğinizi düşünseniz dahi yanılıyor olabilmeniz oldukça olasıdır.
- Okul forması
- Renkli kalemler
- Dezenfektan
- Mendil / ıslak mendil
- Peçete
- Krem
- Yara bandı
- Kolanya
- Kalemlik /kalem kutusu
- Coğrafya atlası
- Türk Dil Kurumu sözlükleri / atasözü / değimler
- Cetvel seti
- Yedek kalemler
- Kalemtraş tabi ahşap kalem kullanıyor ise.
- Tükenmez kalem
- Spor çantası
- Beden eğitimi dersine uygun mümkünse hava alan ayakkabı
- Not defteri
- Kalem , normal silgi
Görsel sanatlar dersi varsa
- Resim çantası
- Sulu boya
- Yapıştırıcı
- 4b resim kalemi
- Kuru boya
- Pastel boya
- 3h kalem
- Kapaklı resim defteri
- 2b resim kalemi
- Resim silgisi
Üniversite alışveriş listesi
Bazılarının ilk kez evde bu denli uzağa yerleştiği bu dönemlerde valiz hazırlamak ve neler alınmalı neler abartı olur ayırt etmek oldukça önemli ayrıca yurtta mı yoksa normal bir öğrenci evinde mi kalacağınız da büyük bir faktör.
İlk öncelik tahmin edildiği üzere kıyafetler en az 3 4 çift olması önemli bu hususta ayrıca iç çamaşırları da günlük değişecek miktarda fazlaca olmalı. Ne sıklıkla makine kullanacağınızı henüz bilmiyorsanız fazladan almanız size avantaj sağlayacaktır.
Mevsime uygun mont, yağmurluk, hırka bulunmalı ek olarak katlanabilir şemsiye de alabilirsiniz. Soğuk bir bölgede iseniz kazak, mont , hırka sayısını arttırmakta mümkünse fayda vardır.- Ütü
- Bilgisayar
- Saç kurutma makinesi
- Su ısıtıcı
- Termos
- Şarj kablosu ve adaptörü
- Üçlü uzun kablo (priz yetmeyebilir )
- Diş macunu
- Tırnak makası
- Sabun
- Ayna
- Lif
- Krem
- Merhem
- Yara bandı
- Duş jeli
- Ağrı kesici
- Diş fırçası
- Havlu
- Bornoz
- Tarak
- Şampuan
- Islak mendil
- Banyo terliği
- Ev botu veya terlik
- Gazlı bez
- Dezenfektan
- Kupa
- Bardak
- Çatal
- Bıçak
- Kaşık
- Tabak
- Askılık
- Mandal
- Yasak değilse çarşaf yastık
- Detarjan
- En az 2 çift ayakkabı
- Bot
- Yapıyorsanız makyaj malzemeleri
- Bakım kremleri
Öğrenci evi
Eğer öğrenci evi ise mutfak alışverişi de yapılmalı.
- Makarna
- Pirinç
- Sıvı yağ
- Patates
- Noodle
- Bisküvi
- Çikolata
- Tuz
- Şeker
- Baharatlar
- Margarin /Tereyağı
- Mini kahvaltılıklar
- Yumurta
- Havlu kağıt
- Su
- Süt
- Kahve/ çay
- Un
- Bulgur
- Bakliyatlar
- Domates gibi temel ihtiyaçlar alınmalı.
Ev eşyasız ise 1 yatak ve çalışma masası, dolap sıcak bölge ise vantilatör kesin olarak alınmalı.
Mutfak için 1 tencer ve 1 tava yeterli olacaktır. Eğer birkac kişi iseniz fazladan tabak, bardak , çatal bıçak kaşık almanız gerekiyor ancak herkesinki ayrı bir biçimde almanız daha iyi olacaktır.
Bulaşık süngeri, bulaşık teli, bulaşık deterjanı, kepçe, büyük servis kaşığı, plastik kaplar.
Tuvalet kağıdı, yer bezleri, toz bezleri, vileda/ kova. Çöp kutusu ve ayna gerekiyor.
Ampül, fener, mini süpürge.
- Battaniye, pike.
- Termos
- Minder / sandalye
- Buzdolabı küçük
- Dolap
- Bant /koli bandı
- İlk yardım seti
Öğrenci evi eğer eşyasız ise her açıdan eğer tekseniz sizi zorkayabilr ancak ev arkadaşı edinerek bu durumun zorluğunun dozunu ayarlamış olacaksınızdır.
Ayrıca bölüme göre de alınacak okul malzemeleri olacaktır lakin bunlara sabit diyemeyiz o nedenle listeye dahil etmedim.
Belki bazılarının bütçesi için çok küçük bir miktar veya bazıları için oldukça masraflı bir miktar olabilir lakin unutmamalı elinde imkanları olmadan okumuş birçok insan var. Konforundan ödün verip bazı yüksek makamlarda yer alan binlerce insan var.
Belirli bir eğitim düzeyine sahip olabilirsiniz ancak eğitim alırken kendinizi geliştirmeyi de unutmamalı. Bu husus çok önemli bir nokta. Zira gelecek nesillerin temeli şu an okul sıralarında ders dinleyen veya ders atan öğrencilerden gelecektir.Kırık bir sırada okula başlayıp milyoner olan çobanlarda var , en lüks yerlerde ve imkanlarda okula başlayıp ayni yerde sayanlarda. Bunun tersi bir durum da olabilir. İmkanlar sizi yanıltmasın, kendi geleceğinizi kendiniz yazın.
Bu eğitim öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar diliyorum, umarım hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir gelecek inşaa ederler.
Umarım alışveriş listelerim size yardımcı olmuştur. Size güzel bir gün diliyorum, sağlıcakla kalın.🍀🦇🧿👽
Gerçekten kendini eğitmiş insanların yer aldığı bir nesil bırakmak dileği ile iyi günler diliyorum. 🍀🦇🧿👽🌸🎈🍀
Saygılarımla...62 Yorumla- +1 yıl
Kuzum mükemmel olmuş <3 seni fırsatlarda görmek beni çok mutlu etti
- Cevap sahibi+1 yıl
@KürkMantoluHayri teşekkürler 🌸
AI Persona’ya Sor

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
41Cevap
- +1 yıl
Okul Alışverişinde Alınması Gerekenler Nelerdir? 2021 Okul Alışveriş Listesi!
Okul alışverişleri her yaş grubu için değişiklik gösterebilir ve her öğrenim için bu alışveriş listesi değişiklik gösterecektir. Bu listemizde sizlere anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite sınıflarında nelere ihtiyacınız olacak en ince ayrıntısına kadar anlatacağız.
Eğer hazırsanız 2021 Okul Alışveriş Listesine giriş yapalım.AnaOkulu Alışveriş Listesi
Küçük kardeşlerimizin okul alışverişleri çok önemli çünkü eğitim öğretim hayatlarına yeni bir başlangıç yapacaklar. Bu yüzden araç ve gereçlerinin evlerinden uzak olduğunda tüm ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.
Ana Malzemeler- Okul Çantası
- Beslenme Çantası
- Kalemlik
- Suluk
- Okul Forması
Ek Malzemeler
- Yanında götürmek için oyuncaklar. (pelüş ayı, oyuncak araba, bebek vs.)
- Boyama Kitabı
- Parmak Boya
- Oyun Hamuru
- Saklama kapları (beslenme çantasında yemeklerin dağılmaması için.)
- Havlu ve Atlet (Çocuğunuz terleyince hasta olmaması için öğretmeni yardımcı olacaktır.)
- Sıvı sabun (Okulda bitebilir ya da okulun kullandığı kaliteli bir ürün olmayabilir.)
- Islak mendil
- Peçete
- Kalemtıraş
- Silgi
- Yemek örtüsü
- Yemek önlüğü
- Küçük el sabunu
- Dezenfektan ürünler
- Sulu boya
- Mum boya
- Pastel boya
- Sayma fasulyesi
- Sayma çubuğu
- Abaküs
- Yara bandı
- El kremi
- Toka (kız çocuğu için)
- Minik cüzdan (parasını düşürmemesi için)
Anaokulu için alışveriş listemiz bu şekildeydi, listemiz biraz uzun olabilir ama minik yavrularımızın evlerinden uzakta konforlu olması bizim için çok önemli.
https://www.dailymotion.com/video/knA7U0FM88StEUxbro7İlkokul Alışveriş Listesi
Anaokulu bittiğine göre şimdi gerçekten de okul hayatına güzel bir giriş yapmamız gerekiyor. Bu yüzden listemizi en ince ayrıntısına kadar yazıyorum.
Ana Malzemeler- Okul çantası (Anaokuluna göre daha büyük ve daha konforlu olmalı)
- Beslenme Çantası
- Kalemlik
- Suluk
- Okul Forması (Okulun kendi formasını alınız)
Ek Malzemeler
- Küçük resim defteri
- Kareli defter
- Çizgili defter
- Çizgisiz defter
- Kurşun kalem
- Kırmızı kurşun kalem
- Güzel yazı defteri
- Not defteri
- Defter ve kitap kaplaması
- İsim etiketi (Okul malzemelerini kaybetmemesi için çoğu eşyanın üzerine yapıştırın)
- Ayraç
- Ataç
- Cetvel seti
- Saklama kabı (Yemeklerini dağıtmasın)
- Hırka (Sınıf soğuk olunca giyinsin diye)
- Pastel boya
- Sulu boya
- Guaj boya
- Sulu boya kabı
- Sulu boya fırçası
- Resim önlüğü
İlkokul alışveriş listemiz de buraya kadardı, şimdi ortaokul alışveriş listemize geçebiliriz.
https://www.dailymotion.com/video/k1kVY0FhwVLpFCxbrpUOrtaokul Alışveriş Listesi
Bu listemiz diğer listelere göre biraz daha kabarık olacak çünkü, ortaokulda öğrencilerin el becerilerini geliştirmek için çeşitli materyaller isteniyor.
Ana Malzemeler- Okul çantası
- Resim çantası
- Beslenme çantası
- Suluk
- Okulun kendi önlüğü
Ek malzemeler
- Pergel
- Cetvel seti
- Raptiye
- Makas
- Uhu
- Pirit
- Sıvı yapıştırıcı
- Soru bankası
- Ajanda
- Roman
- Flüt
- Müzik kitabı
- El işi kağıdı
- Küçük resim defteri
- Mukavva
- Oluklu mukavva
- Fırça seti
- Grafon kağıdı
- Cüzdan
- Sözlük
- Şeffaf dosya
- Klasör
- Yazlık/kışlık eşofman takımı (beden eğitimi için)
- Spor ayakkabı (dışarıda giydiğini spor salonunda giyemezsin)
- Yedek çorap
- Havlu
- Melodika
- Kareli defter
- Çizgili defter
- Çizgisiz defter
- Kalemtıraş
- İngilizce- Türkçe sözlük
- Silgi
- Su kabı (Resim dersleri için)
- Palet (Resim dersleri için)
Ortaokul listemiz de bu şekildeydi, bu listenin diğerlerine göre kabarık olmasının sebebini başta da belirtmiştim. Ürünlerin sağlığa zararlı olmamasına ve doğa dostu olmasına özenle dikkat edin.
Lise Alışveriş Listesi
Öğrenciler yeni bir okula ve yeni derslere gireceği için listemiz diğerlerinden biraz farklı olacak lakin o kadar da kabarık olmayacaktır. Bu listede kişiler üniversiteye hazırlanacağı için, alışveriş listesinin ders çalışma odaklı olması son derece önem arz etmektedir.
Ana Malzemeler- Büyük boy bir okul çantası (sade olsa daha iyi olur)
- Büyük boy bir resim çantası
- Okulun kendi üniforması (forma yoksa, okulda giyinmeye uygun şık kıyafetler)
Ek Malzemeler- Tuval
- Kopya kağıdı
- Eskiz defteri
- Kopya kağıdı
- Fırça seti
- Palet
- Soru bankası
- Konu anlatım kitabı
- Okulun anlattığı 2. Dile göre sözlük (Almanca&Türkçe, İngilizce&Türkçe)
- Gözlük kabı
- Gözlük mendili
- Uçlu kalem
- Uç
- Planlayıcı
- Yapışkan not kağıdı
- Fen bilgisi dersleri için test kitabı
- Sözel dersler için test kitabı
- Matematik dersi için test kitabı
- Yabancı dil dersleri için test kitabı
- Üniversite hazırlık için deneme kitapçıkları
- Fosforlu kalem
- Leke bırakmayan silgi
- Cüzdan
Lise alışveriş listemiz de bu şekildeydi, şimdi asıl okul hayatının sonlarına doğru geldiğimiz üniversite alışveriş listemize başlayabiliriz.
https://www.dailymotion.com/video/k2sXPQwER1Z8K3xbruFÜniversite Alışveriş Listesi
Üniversiteyi ailenizden uzakta bir şehirde okuyacağınızı düşünürsek adeta yeniden bir ev dizeceksiniz diyebiliriz. O yüzden listemiz baya bir kabarık olacaktır, kalem ve defterlerinizi hazırlayın.
Üniversite Malzemeleri- Bavul (kaliteli ve büyük bir bavul olmasına dikkat edin çünkü kötü bir bavul yolculuklarınızda zorluk yaşamanıza sebep olacaktır.)
- Piknik tüpü (Evinizde tüp bittiğinde alternatif olarak kullanabilirsiniz)
- Mum (Elektrikler kesilince evinizi aydınlatmak için kullanabilirsiniz.)
- El feneri (Elektrikler kesilince evinizi aydınlatabileceğiniz diğer bir alternatif.)
- Pil (Her evin ihtiyacı olan malzeme)
- Koltuk takımı (Eğer ayrı bir eve çıkıyorsanız evdeki ürünler muhtemelen eski olacaktır o yüzden koltuk takımını yenileyin)
- Koltuk kılıfı (Yeni aldığınız koltukların kirlenmemesi gerekiyor)
- Ayakkabılık (Öğrenci evi kalabalık olur o yüzden ayakkabılık gerekli)
- Bulaşık makinesi (sürekli ders çalışacağınız için bulaşık yıkamaya vaktiniz olmayacaktır)
- Çamaşır makinesi (pis elbiselerle okula gitmek istemezsiniz)
- Sebil (Sıcak havalarda hararetinizi alması için anlık soğuk su ihtiyacınızı giderebilir)
- Kurutma makinesi (İmkanınız varsa öğrenci evi için lüks bir eşya olabilir)
- Düzleştirici (Kadınsasınz)
- Maşa (Kadınlar için)
- Buharlı ütü makinesi
- 3D yazıcı
- Normal yazıcı
- Kitaplık
- Küllük (Kokusuz olmasına dikkat edin)
- Ayakkabı boyası (Ayakkabınız çok kirlenebilir)
- Kerata (Ayakkabınızı daha çabuk giyebilirsiniz)
- Perde (Evin perdeleri muhtemelen kötü olacak yenilersiniz)
- Korniş
- Pencere kulpu (genelde her evde bozuk olur)
- Pencere kilidi
- Cam sil
- Sineklik
- Vilada
- Tost makinesi
- Dolap
- Buz dolabı
- Çay kaşığı
- Tatlı kaşığı
- Çorba kaşığı
- Yemek kaşığı
- Kepçe
- Tatlı tabağı
- Fincan takımı
- Mutfak önlüğü
- Beyaz eldiven
- Mutfak eldiveni
- Tuvalet pompası (Tuvaletiniz tıkanabilir)
- Tuvalet kağıdı
- Televizyon
- Şifonyer (Dekoratif olabilir)
- Ketıl
- Klima
- Deodorant
- Makyaj malzemeleri
- Kişisel bakım ürünleri (permatik, jilet vs.)
- Maske
- Alet çantası (ev işinizde yardımcı olabilecek malzemeler bulunmalı)
- Saksı (Okul hayatında yaşadığınız stresi bitkilerle atabilirsiniz)
- Saksı toprağı
- Çiçek tohumu
- Domates
- Salatalık
- Peynir
- Zeytin
- Sucuk
- Reçel
- Tuz
- Un
- Kara biber
- Pul biber
- Kırmızı biber
- Süs biberi
- Yeşil biber
- Fasulye
- Karnabahar
- Pepsi
- Fanta
- Okey takımı
- Tavla seti
- Ev telefonu
- Cep telefonu
- Şarj aleti
- Çay süzgeci
- Çaydanlık
- Küp şeker
- Toz şeker
- Avize
- Abajur
- Gece lambası
- Masa lambası
- Saat
- Sepet
- Yastık
- Yorgan
- Yatak
- Halı
- Klavye
- Laptop
- Masa
- Kulaklık
- Bardak
- Bardak altı
- Mouse
- Mouse pad
- Bant
- Mumluk
- Ranza
- Sehpa
- Askı
- Üçlü fiş
- Modem
- Stres topu
- Çuval
- Hurç
- Vakumlu hurç
- Yastık kılıfı
- Yün
- Kolu
- Askı
- Matara
- Elbise kılıfı
- Naftalin
- Çamaşır suyu
- Yağ çözücü
- Cif
- Bulaşık teli
- Bulaşık süngeri
- Arap sabunu
- Kalıp sabun
- Şampuan
- Elektrikli süpürge
- Halı yıkama makinesi
- Çalı süpürgesi
- Kürek
- Çorap
- Atlet
- Takım elbise
- Hortum
- Tulum
- İç giyim
- Hamam tası
- İyi bir internet
- Duş havlusu
- Sinyal güçlendirici
- Mayo
- Bikini
- Atkı
- Eldiven
- Nodle
- Leblebi
- Fındık
- Fıstık
- Kurabiye kabı
- Sufle kabı
- Mikrodalga fırın
- Güveç
- Tahta kaşık
- Spatula
- Mandal
- Mikser
- Blender
- Meyve sıkma makinesi
- Ayakkabı
- Terlik
- Rende
- Köy yumurtası
- Bıldırcın yumurtası
- Testere
- Bebek pudrası (okulda vücudunuz tahriş olursa kullanırsınız)
- Yağlı iç cephe boyası (ev çabuk kirlenirse boyarsınız)
- Tavan boyası (Evin tavanını boyamak için)
- Kapı paspası
- Photoshop CS
- Adobe Premiere Pro
- Kapı zili
- Adobe After Effect
- Pirinç
- Mercimek
- Fasulye
- Bulgur
- Nohut
- Turşu
- Kavanoz
- Tuzluk
- Masa örtüsü
- Kaşıklık
- Bulaşıklık
- Leğen
- Kirli sepeti
- Duş başlığı
- Çivi
- Çekiç
- Kerpeten
- Çift taraflı bant
- Commant cırt cırt bant
- Vazo
- Biblo
- El aynası
- Boy aynası
- Duvar aynası
- Süs aynası
- Takı dolabı
- Makyaj dolabı
- Tuğla
- Çimento (Evinizde yıkılan yerleri tamir edebilirsiniz)
- Köpük
- Silikon tabancası
- Soğuk silikon
- Gazlı bez
- Kiremit
- Meyve bıçağı
- Yemek bıçağı
- Ekmek bıçağı
- Örgü seti (kızlar için)
- Kapı süsü
- Mangal kömürü
- Izgara
- Masa düzenleyici
- Fırça düzenleyici
- Raptiye
- Mantar pano
- Pasaport
- Sarımsak
- Soğan
- Cezve
- Tencere kapağı
- Rende
- Sarı bez
- Gözlük
- Gözlük bezi
- Ehliyet
- Mutfak kokusu
- Muz
- Şeftali
- Nargile
- Buzdolabı koku gidericisi
- Nem alıcı
- Dikiş seti
- Dikiş makinesi
- Düğme
- Pantolon
- Krampon
- Bahçe hortumu
- Yedek bağcık
- Poşet
- File poşet
- Çöp poşeti
- Damacana
- Pet şişe
- Pipet
- Bulmaca
- Cam şişe
- Gazete
- Gofret
- Ülker çikolatalı gofret
- Buz kabı
- Yeşil çay
- Kaçak çay
- Karınca ilacı
- Salça
- Biber salçası
- Sinek kovucu
- Ped
Listemiz buraya kadardı, tüm öğrenci arkadaşlarıma eğitim/öğretim hayatlarında başarılar dilerim.
63 Yorumla- +1 yıl
Metnin için eline sağlık kuzum <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri çeyiz var dediler geldik wğslşwd
u
+1 yılDüğün dansım hazır https://www.youtube.com/watch?v=v1gumYJiAS4
-Kareli, çizgili defterler
-Not defteri, müzik defteri, resim defteri
-Kurşun kalem, uçlu kalem, fosforlu, keçeli ve renkli kalemler
-Silgi
-Dosyalar
-Sulu boya kuru, boya gibi boya malzemeleri ve fırçalar
-A4 kağıdı
-Yapıştırıcı
-Etiket
-Cetvel takımı
-Kalemtraş
-Zımba
-Etiket
-Defter kaplama kağıdı
-Post-it
-Makas
-Flüt veya melodika vb.
-Oyun hamuru
-Masa üstü takvim.
TEMEL OKUL EŞYALARINDA İSE;
-Su matarası
-Resim çantası
-Beslenme kabı
-Beslenme çantası
-Sırt çantası
-Beslenme örtüsü
-Kalemlik.
BU CORONA DÖNEMİNDE İSE HİJYENE DİKKAT;
-Kolonya
-El dezenfektanı
-Maske
-Islak ve kuru mendiller.
KIYAFET ALIŞVERİŞİ LİSTESİNDE;
-Okul üniforması
-Eşofman
-Günlük ayakkabı
-Spor ayakkabı
-Yedek hırka/ceket
-Kız öğrenciler için toka.
YAD-RDIMCI MATERYELLER;
-Türkçe ve İngilizce sözlük
-Deyimler ve atasözleri sözlüğü
-Coğrafi atlas
-Okuma kitapları
-Konu anlatımlı kitaplar
-Test kitapları10 Yorumla- +1 yıl
Her ne kadar okul alışveriş listelerini doldursakta genelde hiçbirini pek kullanmayız.
Okul alışverişinin hangi eğitim için olduğunu belirtmemişsiniz, ortaokul öğrencileri için cetvel, yapıştırıcı malzemeleri, ders sayısıca defter, set olarak satılan kurşun kalem veya uçlu kalem ve uç seti yeterli olacaktır.
Lise öğrencileri için durum farklı, onlar için tek gerekli olan malzemeler defter, kalem ve notlarda önemli yerleri işaretlemek için fosforlu-marker kalemler lazım olacaktır.
Şimdilik aklima gelenler bunlar...10 Yorumla - +1 yıl
Okul Alışveriş Listesinde Neler Olmalıdır?
- Kareli ve çizgili defter
- Silgi
- Kalem
- Kalem kutusu
- Etiket
- Defter kaplama
- Şeffaf dosya
- Yapıştırıcı
- Makas
- A4 Kağıdı
- Resim defteri
- Boyalar
10 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle yeni öğretim yılı tüm öğrenciler için hayırlı uğurlu olsun başarılar ve sağlıklı günler dilerim.
- Bence okul alışverişi yaparken temel alınması gereken şeyleri almak Lazım.
- Temel alınması gereken şeyler kalem kalem tıraş (tercihen uçlu kalem) silgi defter bant çanta gibi şeyler
- Fiyat araştırması kesinlikle yapılmalı malum hersey ateş pahası
- Alınan ürünlerin malzeme kalitesine dikkat edilmeli
- Süslü oluşuna bakmak yerine kullanışlı olmasına önem verilmeli
- İhtiyaçlar öncelikle para harcanmali
00 Yorumla - +1 yıl
Sanirim kendin icin aloyorsun. O zaman flash bellek al mutlaka bazi ppt ve pdf dosyalarini orda tutabilmek icin. Fosforlu isaretleme kalemi ve takvim defteri de alsan iyi olur 2021 2022. Hem kendin icin gunluk cetvel tutarsin hangi gun hangi ders var hangi odevi yapman lazim. Sozluk defteri de almani oneririm, her gun duydugun ve ogrendigin ingilizce ve ya baska yabanci dil ogrenirsen onlari yazarsin. El dezenfektani ve islak mendili mutlaka bulundur cantanda ozellikle bu pandemi doneminde hijyen gerekli.
00 Yorumla
• Kareli, çizgili defterler
• Not defteri, müzik defteri, resim defteri
• Kurşun kalem, uçlu kalem, fosforlu, keçeli ve renkli kalemler
• Silgi
• Dosyalar
• Sulu boya kuru, boya gibi boya malzemeleri ve fırçalar
• A4 kağıdı
• Yapıştırıcı
• Etiket
• Cetvel takımı
• Kalemtraş
• Zımba
• Etiket
• Defter kaplama kağıdı
• Post-it
• Makas
• Flüt veya melodika vb.
• Masa üstü takvim
• Kolonya
• El dezenfektanı
• Maske
• Islak ve kuru mendiller
• Türkçe ve İngilizce sözlük
• Deyimler ve atasözleri sözlüğü
• Coğrafi atlas
• Okuma kitapları
• Konu anlatımlı kitaplar
• Test kitapları
• Delgeç
•Zımba teli
•Yedek kıyafet ayakkabı vb.
•Matara, suluk01 Yorumla- +1 yıl
Bende google a yazdim okul icin alinacaklar listesi bunlar cikti 😂 bari biraz kendinden de birseyler katsaydin kopyalayip yapistirnasaydin
Çanta
Kalemlik
Cetvel-Pergel Seti
Uçlu kalem
Silgi
Kurşun Kalem
Açacak
Uç
Kareli Defterler
Çizgili Defterler
Peçete
Islak Mendil
Dezenfektan
Deodorant
Okuma Kitabı
Suluk
Postit
Renkli Tükenmez Kalemler
Fosforlu Kalemler
Not Defteri
Test Kitapları
Hijyenik Ped
Günlük Ped
Atıştırmalıklar
Yemek Kabı
Ajanda
Pilot Kalem
Resim Defteri veya Eskiz Defteri
Guaj, Sulu, Kuru, Keçeli ve Pastel Boya
Küçük, Orta, Büyük Fırça
Boya Suluğu
Resim Kalemleri
İlk Yardım Malzemeleri
Stres atmak için Mp3 ve kulaklık (İzin varsa)
Telefon, Powerbank, Kulaklık (İzin varsa)
Beden Dersi için Yedek Kıyafetler
Yedek Atlet (Terlersen)
Diş Fırçası
Diş Macunu
İlgili Velilerin Telefon ve Adres Bilgilerinin Yazılı Olduğu Kağıt
Okul Ayakkabısı - Forması (Varsa)
Dosyalar
Türkçe, İngilizce Sözlükler
Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü
İmla Kılavuzu
Makas
Öğrenci Kimliği01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba , okul alışverişi eskisi gibi gördüğünü al değil ne yazık ki
okulda bir liste hazırlanır ve veliler bu listeye göre hareket eder..
ama değişmez liste ürünleri
boyalar , dosyalar , kalem vs devam ürünleri sözlük -deyim -atasözleri gibi kırtasiye malzemeleri her zaman olan seyler..
Defterler ve ebatları öğretmenin listesine göre alındığı için okulların açılmasını beklemek daha öantıklı oluyor10 Yorumla - +1 yıl
1. Uclu kalem ve uc (0.7 olsun ince değil en ideali bu)
2. Kurşun kalem ve silgi (sınavlarda en iyisi çünkü uclu bastırınca yırtabilir ve kırılınca iz bırakabilir silgi ise silmek için)
3. A4 kağıdı (her zaman lazımdır zaten öğretmende isteyecektir)
4. Kareli ve Çizgili defter (zaten derslere göre ayırabilirsiniz mesela matematik kareli)
5. Şeffaf dosya (öğretmenler proje vb. istediğinde içine koyar hem kağıt kırışmaz hemde güvenli bir şekilde götürebilir)
6. Zımba (kağıtları birbirine sabitlemek için emuhteşem bir şey)
7. Çanta (eşyalarını koymak için)
8. Renki kalemler (resim dersi için vazgeçilmez)
9. Resim defteri (resimlerini çizmek için)
10. Kalemlik (kalemelerini koymak için bir şeye ihtiyacı var
11. Flash bellek (öğretmenler slayt vb. istediğinde kullanabilir)20 Yorumla - +1 yıl
Tabii ki her sınıf düzeyi için değişir ama ortalama için söylüyorum.
•Ders sayısı kadar defter
•3 çeşit not defteri:
1) her şey için orta boy kalın
2) defteri olmayan derslerde ara sıra lazım olacağından orta boy ince (beden dersi vs için) 3) küçük notlar için küçük ince not defteri
•Resim-Proje çantası
•Boyalar (bim, a101de ucuz oluyor)
•Her kalem çeşidinden en az 1 tane, en az 2 renk tükenmez
•Flash bellek, dönem ortasında çok lazım olur. Ne zaman ucuz ise o zaman alınır.
•Mavi dosya, dosyaları koyduğumuz mavi klasöre mavi dosya deniyor.
•Saydam dosyalar ve dosya klasörü
•Çanta, orta ve büyük boy 2 tane alınabilir
•Ne çok büyük ne çok küçük kalemlik
Beğenir misiniz lütfen amazon çeki kazanmak istiyorum21 Yorumla- +1 yıl
Bu arada sabah sıcak içeçek içmeyi seviyorsanız kesinlikle küçük termos ✓
Selamlar
Okul alışverişi listesinde neler olmalı?
1) kurşun kalem veya uçlu kalem , başlık kalem (kırmızı kalem)
2) çizgili defteri ve kareli defteri, resim defteri
3) dosya
4) tükenmez kalem (kırmızı ve mavi) Keçeli kalem
5) kuru boya, sulu boya, paster boya
6) kalem tıraşı, silgi
7) matara (suluk)
8) çanta, (beslenme kutusu)
9) okul kıyafeti
10) ayakkabı
Umarım yazabildim 🤷😊00 Yorumla- +1 yıl
Harita metod defter, kurşun kalem, kırmızı kalem, silgi , kalemtıraş, kalem kutusu, sırt çantası, su sişesi, hesap makinası, siyah iskarpin ayakkabı, gri pantalon, pergel, ingilizce, türkçe sözlük, kol saati, siyah çorap, mendil, el temizleme jeli, cüzdan , kemer, şemsiye , bere, atkı kış günleri için
00 Yorumla - +1 yıl
Kaçıncı sınıfa gidiyorsun önce onu söyle, eğer lise öğrencisi biriysen
Hijyenik ped
Günlük ped
Renkli kalemler
Defter
Boya kalemleri
Uçlu kalem 0,5 uç
Resim kağıdı 35x20
Islak mendil
Not defteri
500ml pet su
Kolonya
Boya kalemleri (pastel, keçeli, sulu boya)
3 tip resim fırçası, en küçük, orta, büyük
Test kitabı (ders çalışmak için)
40-50 sayfalık hikaye kitabı
Boyama kitapları (erişkin için)
Matematik test kitabı
Fen test kitabı
Tarih test kitabı01 Yorumla- +1 yıl
Tam kızların cevap verebilceği bir soru olmuş. Kızlar melektir bebeklerim benim.
Kalem, defter, bir usb, bir laptop, bir yazıcı, bol bol a4 kağıdı ve dosya poşeti, klasör harici üniversiteye kadar bitirebilirsiniz.
Bazıları boş yapmış iyice utanmasalar evlilik alışverişini de yapacaklar alkşsdahdsa410 Yorumla- +1 yıl
Jsğwpdüqldğqlxksm
- +1 yıl
Valla evimi bile döşemişler allah razı olsun lsüslfsp
- +1 yıl
Mindere oturur yaparız artık makarnayı mqğsğeğsş
- +1 yıl
Ocak yazmamışlar hayret şsislccld
- +1 yıl
Kudurtmuşke😗
- +1 yıl
Sana 200 TL vereyim soruyu kaldır 😃😃 Tüm okul masraflarını devlet karşılamalı. Eğitimde fırsat eşitsizliği olmamalı. Böyle bir soruyu sorma ihtiyacı gerekmemeli.
40 Yorumla Hemen liste olarak söyle söyleyim:😊
Kareli, çizgili defterler
Not defteri, müzik defteri, resim defteri
Kurşun kalem, uçlu kalem, fosforlu, keçeli ve renkli kalemler
Silgi
Dosyalar
Sulu boya kuru, boya gibi boya malzemeleri ve fırçalar
A4 kağıdı
Yapıştırıcı
Etiket
Cetvel takımı
Kalemtraş
Zımba
Etiket
Defter kaplama kağıdı
Post-it
Makas
Flüt veya melodika vb.
Oyun hamuru
Masa üstü takvim okuma kitapları VS. 😊😊00 Yorumla•Okul çantası
•Kalem kutusu
•Dosya
•Büyüteç
•Kalem ve çeşidi
•Silgi
•Kalemtraş
•Kuru, sulu, pastel boya
•Pergel
•Cetvel
•Beslenme çantası
•Mendil, peçete
•Suluk
•Not defteri
•Boyama kitabı
•Müzik defteri
•Müzik aleti ( Flüt, Melodi )
•Okuma kitabı
•Abaküs
•Sayı çubuğu ve fasulyesi10 Yorumla- +1 yıl
Kalemlik
Kalem
Silgi
Defter
Renkli kalemler
Çanta
Renkli etiketler
Fosforlu kalemler
Kalem açacağı
Kitap ayraçları
Acil durum için küçük bir cüzdan (yarabandi, peçete, ıslak mendil vs.)
Okumak için güzel geliştirici kitaplar
Sözlük İngilizce ve Türkçe
Tahta kalemi
Not defteri küçük00 Yorumla Kısa ve öz bir şeklide yazacak olursam:
Her ders için o derse uygun kareli, çizgili ya da düz yapraklı defterler.
Kurşun veya uçlu kalem. Uçlu kalem alacak isen yanına da mutlaka uç al.
Renkli başlıklar atman için Renkli, dolma, fosforlu ve keçeli kalemler.
Not tutmak için ajanda veya not defteri.
Eğer resim dersin varsa resim defteri, kuru boya, keçeli kalem, sulu boya, pastel boya en işine yarayacak boyalar.
Sunum dosyası veya kapaklı dosya00 Yorumla- +1 yıl
Klasikler dışında (defter a5-a4 boyutları, not defteri , kalem , silgi) bunlar dışında çanta yapışkanlı küçük not kağıtları gece geç saatlere kadar çalışıyorsan da küçük gece lambası birde sırt çantası kitap ayracı kalem türüne göre belki dakstil de alinabilir
00 Yorumla Dün biz metro marketten 3. sinif için çanta dahil defter kalem (10lu) boya pastel kuru ve sulu boya dahil tahta kalemi suluga banta kadar her şey 199 TL tuttu çokta uygun ve kaliteli
00 YorumlaKalın bir A4 kağıdı destesi al içinde 100 tane falan olan. Çıtçıtlı dosya al onları içine koyabilmen için. Alabildiğin kadar kalem, tükenmez kalem, silgi vs al.
00 Yorumlaçanta
kalemler
silgi
defterler
suluk
cetvel
posfit
renkli kalemler
yemek kabı
fener
pergel10 YorumlaDefter Kalem Silgi , düzen istiyorsan bir el çantası , birde not defteri :) üniversite için düşünerek söyledim.
00 YorumlaBence boşuna yine evde eğitim başlarsa bu harcamalara yazık olur, basit klasik şeyler almanı öneririm
00 YorumlaÇok alışveriş yapmayın bence tekrar kapanma olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Kalem, defter, silgi, pergel. Uc, gerekli kitaplar; çanta vs vs 🥳 sksjsj
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Selam,
- Okul çantası
- Beslenme çantası
- Suluk
- Okul kıyafetleri
- Ayakkabı
- Kırtasiye gereçleri
- Defter
- Kalemlik
00 Yorumla - +1 yıl
Neden kimse sınıfını sormamış? Kaçıncı sınıf acaba?
00 Yorumla - +1 yıl
benim okul alışverişimde kerpeten matkap tel falan var jshjshzhsjskksks
00 Yorumla Kalem
Çanta
Defter
Postit
Kalemlik
Silgi
Renkli kalemler00 YorumlaRenkli ve fosforlu kalemler
Not kağıtları
Çizgisiz kağıt
Ajanda
Dosya00 Yorumla- +1 yıl
resimdekilerin hepsi olmalı birbirin tamamlıyolar kalem desen şimdi silginin hakkın yemiş olacam ☹️
00 Yorumla Bir kere gereksiz bir şey olmamalı yani eskiden kalan şeyler kullanılmalı onun dışında eksik olan okul malzemesi alınmalıdır. Hesaplı olunmalıdır uzun süre idare etmesi için kaliteli markalar alınmalıdır örnek:Faber Castell
01 Yorumla- +1 yıl
Yillarca kullanacagin sans kalemi her sinavi kazandiracak kendini kandiracagin kalem
00 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle kesinlikle defterler olmalı , ama ben üniversiteye başlayacağım için kıyafet olmalı 😝
00 Yorumla - Canta
- Kalem
- Silgi
- Defter
- Kalem tıraş
- Boya kalemleri
- Not defteri
- Resim defteri
- Suluk
- Beslenme çantaşı
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Defter dolma kalem Ahşap renkli kalemAhşap renkli kalem silgi keçeli kalem Test işaretleri
00 Yorumla - +1 yıl
Defter, okuma kitabı, silgi, cetvel, a4 kağıdı, kalemler, uç yeterli bence
00 Yorumla - +1 yıl
Sadece ihtiyacın olanları al. Bazı şeylerin rengi ve duruşu, ihtiyacın olmayan şeyleri almana da sebep olur. Bu hataya da düşme :)
00 Yorumla - +1 yıl
Uçlu kalem ve uç
Kurşun kalem ve kalemtraş
Kalemlik
Defter
Fosforlu ve renkli kalem
Silgi
Şeffaf ve plastik dosya
Postit00 Yorumla - +1 yıl
Defter, kalem, silgi, çizim seti (cetvel gönye vb), çanta, kalemtıraş, şeffaf dosya, poşet dosya, A4 kağıt aklıma şimdilik bunlar geldi
00 Yorumla - +1 yıl
Defter, cetvel, kurşun kalem, tükenmez kalem, kalemtraş, silgi, kalem kutusu, çanta, kalem ucu, makas, postit, bant, yapıştırıcı, üniforma
00 Yorumla - +1 yıl
Hangi sinifa gittigine bagli hangi sinif olursa olsun mutlaka kalem silgi uc defterdir gerisinide ogrwtmenlee liste yapar
00 Yorumla - +1 yıl
Herşeyin bulunmasına ve fazlası varsa almaya ihtiyaç yoktur indirim her zaman vardır ilk hedefiniz düzenli harcama
00 Yorumla Kalem
Silgi
Bilgisayar
Çanta
Not defteri
Kalem tıraş
Roman kitabı
Ders kitabı
Suluk
Çetvel00 YorumlaAslında sınıfına, okula ne kadar gidip gitmeyeceğine göre değişebilir ama temel olarak; not defteri, dosya, kalemlik ve kalemlik ürünleri alınabilir.
00 YorumlaÇanta defter, kalem ve kalemlik şimdilik. Hocalarda ilerleyen vakitte ne istediklerini söylerler zaten.
00 Yorumla- +1 yıl
Defter (çizgili, kareli veya çizgisiz)
Post-it (en önemlisi bu bence)
Kalem (Fosforlu, jel vs.)
Ajanda
Dosya
Belki silgi, uç00 Yorumla Defter, kalem, silgi, çanta, kalemlik, cetvet takımı,.. Vb
10 Yorumla- +1 yıl
Kalem olsun gerisi gelir
10 Yorumla - +1 yıl
Hangi durumda öğrenim goruyorsun sınıf olarak öğrenim seviyede göre değişir
00 Yorumla - +1 yıl
Çanta, kalem silgi gerisini devletimiz veriyo zaten:d
00 Yorumla Hiç bir şey alma gerek yok, cebine 1 tane kalem silgi koy yeter 😀😆
00 YorumlaDefter ve kalem kesinlikle 😂😂 gerisi önemli değil okumak isteyen çocuk için 😂
00 YorumlaPilot alem normal kalem uclu kalem tükenmez kalem silgi uc pastel boya a4 kagıdı 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Defter, kalem, silgi, kalem kabi, fosforlu kalem, cetvel, kalem tras, test kitaplari...
00 Yorumla Az ve öz şeyler al bence Kalem silgi renkli kalemler defter ihtiyacın var ise çanta
00 YorumlaDefter
Uçlu kalem
Tükenmez kalem
Fosforlu kalem
Silgi mutlaka tabi00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi