Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSelamlar
Gizli müşteri görevi aldığımda mavi, coton vb giyim firmalarını test ettiğimde, müşteriyle ilgilenme konusunu, darlamaya çevirdiklerini farketmiştim.
Örneğin içeriye girdiğiniz anda ilk 30 saniye içerisinde temsilci yanına gelmeli ve 'özellikle aradığınız bir ürün var mı? ' demesi gerekirken bazı korkak çalışanlar, gizli müşteri gelir işimizi doğru yapalım diye ölümüne yapışır.
Bu tarz çalışanlara verdiğim prim puanım direk sıfır (0) oluyor.
Olması gereken, siz içeriye girdiğiniz andan itibaren karşınıza gelen MT, ihtiyacınıza yönelik soru sorduğunda sizden ' rastgele bakıyorum' ya da 'özellikle baktığım bir ürün yok' cümlesini duyduğun da geri çekilip müşterinin göz teması kurup seslenebileceği mesafede beklemesi gerekiyor.
Ülkemizin eğitim seviyesi malesef bu şekilde.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGirdiğim zaman soracaklarımı sorup, karar vermem için bana müsade etmesini rica ediyorum. Fikstir. Diğer türlü konuşmak zorunda hissediyor kadın kendini. Rahat olsun, içinden gelmiyorsa ben geldiğim de mola yapsın. Zor işleri var... Kaç saat ayakta insanlar, bir şeyler satılması için, pandemi sonrasında...
Empati kurmak şart.
Aynı mağaza ve yerlere gittiğim için bir kısmı tanıyor, kısa bir hal hatır diyaloğu dahi geçiyor...
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''10 Yorumla
Bir tek ben mi seviyorum dibimde bekleyen insanı. Ne güzel adam yardımcı oluyor, zamandan tasarruf etmemi sağlıyor.
10 Yorumla
+1 yılEvet, olur. Sanki çalcaz aw git ötede bekle
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
154
Cevap
62Cevap
+1 yılAman allahım! hiç sevmem.
Oradan alışveriş yapmak bile gelmiyor içimden birde adım sayar gibi arkamda geziyorlar çok irrite oluyorum hemen kaçasım geliyor oradann. 🙄90 YorumlaSinan Engin'in sineğe yaptığı muameleyi yapardım jxjddnxk
https://youtu. be/Zrw2oiFAHRw112 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/Zrw2oiFAHRw
Ah be link efendi keşke beni bir kerecik şaşırtsan ve doğru düzgün gitsen be 😢😢 - +1 yıl
Senden iyi kafa dengi olur
+1 yılGeriyorlar insanı kendim bakacağımı yardima ihtiyacim olmadığını söylediğimde de 2 m ileri gidip 5 dk sonra geri geliyorlar evet sevmediğim bir durum ama onları da anlayabiliyorum hepimiz işimizi en mükemmel şekilde yapmaya çalışıyoruz onalr da öyle o yüzden sıkıntı da çıkartamıyorum
45 Yorumla- +1 yıl
Onlar da emir kulu işlerini yapıyor sonuçta sonra iş verenden fırça yemek var
- +1 yıl
@Burkiibeyy evet neredeyse her işte olduğu gibi
- +1 yıl
Hayır genel yorumlar çok gereksiz anlamıyorum insanları onu kendinin yerine koysana
- +1 yıl
@Burkiibeyy empati kuramıyoruz diyelim
- +1 yıl
Yorumlar gaddarca hayır normal bir şey bu kaç yaşındaki insanlar empati yapmayı bizim ogreticek halimiz yok
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılSırf bunun için kaç mağazadan arkama bakmadan çıktım, saymadım.
İrite oluyorum gerçekten. Bunun için genelde mağazalara girmeden önce artık kontrol ediyorum giriş bölümünde biraz takılıyorum, gelirlerse bir şey demeden çıkıyorum.
Zaten alarm var ürünlerde genel itibarıyla (alarm olmayan mağazalarda peşimden dolanmalarını anlarım) ama alarm olmasına rağmen peşimizde dolanmaları rahatsız edici.41 Yorumla Bu personelin suçu değil. İşe alınırken bu özellikler aranıyor. Bazılarında bu özellik olmadığı için işten çıkartılıyor. Sanki işveren bu davranışın müşteriyi çektiğine inanıyor. Oysa ne personel ne de müşteri mutlu bu durumdan. İş verenler arada mağazaya gelip müşteriyi ve personelin davranışlarını incelemeli. İş veren bu itici prosedürü yüzünden müşteri kaybettiğinin farkında değil.
35 Yorumla- +1 yıl
işverenlerin çoguunun kafa çalışmıyor zaten 😂 ben hiçbi zaman dibimde bekleyen personelin oldugu bi magazaya girip alışveriş yapmam. büyük markalar bunun farkında ama kücük işletmeler daha çok kar yaptıgını sanıyor bu davranışla 😂
- +1 yıl
@enteresanbiadam aynen öyle büyük markalar da hiçbir zaman peşimizden gelmezler onlar biliyor müşteri bundan rahatsız oluyor yani çocuk değiliz ihtiyacımız olsa zaten çağırırız küçük işletmeler bunu yapıyor ben direk çıkıyorum peşimden geldikleri zaman sanki çalacam her gittiğim yerde arkamdan geliyorlar 😂
Ben de çok rahatsız olurum, bulmadığım bir ürün olursa sorarım zaten bu tip bir şey var mı diye.
Ama şöyle bir durum var, o çalışanlara patronları baskı yapıyor olabilir müşteriye yapışın yoksa işinizden olursunuz diye tehditvari konuşuyor olabilir, o yüzden de çok kızamıyorum.20 YorumlaHiç sevmem dibimden ayrılmayan personel. Birinde alışverişteyim yine takıldı bitanesi peşime "teşekkür ederim ben kendim bakıyorum" dediğim halde peşimde dolanmaya devam ederken karşıdaki camdan arkamda yüz göz hareketleri falan yaptığını yakaladım arkamı döndüğümde yüzüme gülümsedi, çıktım tabi ordan çünkü aşırı rahatsız edici. Ama bence personel olarak kendileride bayılmıyorlar milletin peşinden dolanmaya.
20 Yorumla
+1 yılEn sevmediğim şeydir. Büyük mağazalarda genellikle bu sorun yaşanmıyor ama daha küçük işletmelerde dibimden ayrılmıyorlar, alacaksam bile almadan çıkıyorum. Internetten alışverişin bir faydasi da bu oldu aslinda.
Özellikle birkac sene önce migrosta neredeyse hirsiz muamelesi yapan bir herif vardi. Kavga çıktı tabiki en sonunda. Kisaca nefret ediyorum magaza elemanlarinin bu tavrindan. Etrafı toparlamak dışında boyle şeylere yeltenmemeleri daha iyi olur.20 Yorumlacevap evet. genelde yardımcı olabilirmiyim diye gelirler bende tesekkurler der ve cıkarım. oysa hiç ses cıkartmasa ben yardım istemeden gelmese alıcam ama. bunun onune gecmek ıcın vitrine bakıyorum uzun uzun. içeri girmeye değermi sorusunun cevabı ıcın. yavas adımlarla. aslında içeri girmeden içeri girmeye calısma bu :D kararımı veriyorum ve içeri girersem giriyorum. yine de yapısırsa görevli bana yuksek oranda almadan cıkıyorum
20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 334 cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanımız yine mağaza çalışanlarını gömmüş.2020 de bir giyim mağazasında mağaza müdürüydüm. Personel hiç peşimizden ayrılmıyor hırsızlık yapıyormuşuz gibi geliyor diye şikayet aldık. Sonra personeli geri çektik bu sefer de personeller yanımızda olmuyor seslenmemiz gerekiyor dediler. Ne yapılsa yaranılmaz insanımıza :)
14 Yorumla- +1 yıl
Etrafı toplasınlar sadece istemiyoruz arkadaşım tamam bazı kısım istiyo bazıları istemiyo.
- +1 yıl
@semaaa80793737 işte bunu kısım kısım ayıracak bir durum yok burada
ya hiç biri yanınıza gelmeyecek ya da yanınızda duracaklar birinden birine katlanmak zorundasınız - +1 yıl
Hiç gelmesinler !
- +1 yıl
Niyeymiş aaa? Etrafı toplasınlar işte
+1 yılEvet ama bu peşimizde gezen personellerin deği onların sorumlularının suçu. Arkadaşım kozmetik mağazasınsa çalışıyordu, müşterinin peşinde gezmek istemiyormuş ama sorumluları zorluyormuş. 2 dk peşinden ayrılsam hemen geri yolluyorlardı demişti.
60 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 554 cevap paylaştı. Hayır, yarım kesmem.
Eğer ki personel beni takip ediyorsan yönetim öyle söylediği içindir.
Mantıken bakarsak, günde yüzlerce müşteri geliyor. Her birini takip etmek çok yorucu olur. Kırmadan yardıma ihtiyacım olduğu vakit sesleneceğimi söylerim.10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı. Ben en çok mağazaya girince neye ihtiyacınız var. ne alacaksınız gibi sorulara maruz kalmaktan rahatsız oluyorum..
Hiç bir şeye ihtiyacım yok öylesine bakıyorum. beğendiğim bir şey olursa alarım. ancak diyorum30 YorumlaBunu benim yaşım ve benden daha yaşlılar çok daha iyi bilir..
Daha önceleri bir mağazaya adım atıldığı taktirde kene gibi yapışırlardı. Takım elbise almaya gittin diyelim, içerisine gömlek, kravat, çorap hatta ayakkabı bile satmadan bırakmazlardı..
Kene gibi yapışan mağaza görevlisi en sevmediğim şey..
şu an böyle şeylerin olmaması oldukça güzel..10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi bu öyle ince bi ayar ki... Sürekli peşimde dolanmayacak ama bir şey sormak istersem de seslenince gelip yardımcı olacak...
50 Yorumla
+1 yılTabiki olur bi kere çok rahatsız edici bisey fifi köpeği gibi nereye gitsem arkamda sağımda solumda insana kendini kötü hissettiriyor sanki biseyler çalıcaz ayrıca yardıma ihtiyacım olsa ben seni zaten çağırırım orda beklemeye gerek yok bazen gerçekten sinirlenip çıkıyorum mağazadan
30 Yorumla
+1 yılEvet olabilir, fazla yakın olmasına gerek yok tamam işini yapsın ama rahatsız olurum rahatça bakamam ürünlere. Uzaklaşır mısınız da diyemiyor ki insan...
30 Yorumla
+1 yılEvet rahatsız olurum asıl lazım olduklarında asla görünmezler ama
60 YorumlaBir gün cansız mankeni götlerine monte edecem hadi hayırlısı
Adam/kadın peşimde kuyruk kendimi hırsızmış gibi hissediyorum ve derhal çıkıyorum.
Artık internetten alışveriş yapıyorum kaybeden kendileri oluyor10 Yorumla
+1 yılSevmiyoruz. Rahat edemiyoruz boğuluyoruz. Zaten faydaları da olmuyor. Anlamıyorlar. Acil çıkışa gidiyoruz vazgeçiyoruz. Zor beğeniyoruz. Anlayın bizi.
40 YorumlaEvet yuvarlak bir standın etrafında beni kovalayan bi personele denk gelmiştim bi keresinde. Sağ sol yapa yapa göz göze geldik. Korktum çıktım.
40 YorumlaYoo bence çok tatlı ama sürekli konuşup bir şeyler satmaya calißmiyorsa. Bir keresinde ayakkabı bakıyordum, gorevli çocuk çok ilgilendi size bu yakışır falan gösterdiği de ince uzun topuk stiletto eğilip denememe yardım etti çok nazik yakışıklı bir genç onun için üzüldüm aslında işin büyüğü küçüğü olmaz tabi ama Türkiye de çalışma şartları zor onun için 2 çift ayakkabı aldim
20 Yorumla
+1 yılYani ımm hayır. Aradığım ve bsna yakışan şeyi daha çabuk bulmsma yardımcı olur. Sma niyetim bir şey almak değil de öyle bakınmak ise başımdan savarım zor bir şey değil.
20 Yorumla
+1 yılÖyle personellerin bana yapıştığı bir durum yaşamadım şimdiye kadar. Yaşarsam da uyarırım tek takılırım gelemem öyle kuyruk gibi dibimde dolaşılmasına. Keyifli geceler.
20 YorumlaAynen öyle. hiç rahat hissetmem kendimi. Sanki alman için gözümün içine bakıyo ve bir an önce alıp gitmem için ugraşıyo gibi hissederim. Gerçi zaten öyle yapıyolar: ))
20 Yorumla
+1 yıl''Nasıl yardımcı olabilirim?'' diye sorduklarında ''Peşimi bırakarak'' diyorum direkt.
30 Yorumla
+1 yılEvet oluyor.
Bazen ben bakabiliyorum teşekkürler diyorum. Bazen de istediğim ürünü söylüyorum göstersin diye. Boş boş gezmesin bari.30 Yorumla
+1 yılBende magazacılık yapıyorum musteri bakıyorsa 5 metre geriden izlememiz gerekiyor.. bu mağazacılığın kuralı maalesef
30 YorumlaÇok kızıyorum bu tür hareketlerine ama bir şey de diyemiyorum. Çünkü üstleri zorluyor, keyfinden yapmıyor.
30 YorumlaŞüpheyle alakası yok onun. Yöneticiler diyor müşteriye yapışın diye yoksa ilgilenmediğimizi düşünüyorlar ayrıca her satıştan prim kazanıyorduk
32 Yorumla
+1 yılEn nefret ettiğim. Bir bırak arkadaş rahat rahat gezeyim. Almayacak olsam bile beğenip alacağım belki. Ama bu oradaki çalışanlarla ilgili değil. Bu mağazanın satış politikası. Genelde kaliteli ve yüksek fiyatları olan mağazalarda bu böyledir.
10 YorumlaHayır işi o.
Öyle bir durumda yapılacak en güzel şey tadını çıkartmak, ya da kacirtmak.
Ben onu işten soguta ikirim belki ama o beni alışverişten sogutamaz.10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1b cevap paylaştı. Hiç sevmem.. Müşteriye potansiyel hırsız muamelesi yapılması elbette soğutur.
Ayrıca ürünlere bakarken satıcının satış teknikleri kullanması da rahatsiz eder. Alacağım varsa da almadan çıkarım10 YorumlaSorma ya sanki hırsızlık yapacaz. Bi rahat bırak da rahat rahat bakalm beğenelim dmi sanki calacakmisz gbi gotumuzden ayrılmıyorlar. Alacağım varsa da vazgeçiyorum onlar yüzünden
10 Yorumla
+1 yılAcayip rahatsız olurum başımda birinin durmasından hiç bir şey almadan çıkarım 👉😒👈
40 YorumlaKesinlikle, genelde hemen çıkarım mağazadan hiç sevmem sürekli dibimde olup her el attığım ürün hakkında övgüler yağdıran personeli.
20 Yorumla
+1 yılEvet soğurum istediğimi rahatça alamam düzgünce gezemem yani birşeye ihtiyacım olursa sorarım zaten ne gerek var
20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılRahatsızlık duyduğum noktada belirtirim. Bu nedenle soğuma olmaz. İhtiyaç duyduğumda çağıracağımı söyler alışverişimi kendim yaparım genelde.
20 Yorumla
+1 yılEwet sinirim bozulur istediğim gibi bakamam kıyafetlere ve sanki heran birşey alıp kaçacakmışım da oyuzden arkamda duruyor izlenimi veriyor insana
20 Yorumla
+1 yılAynn uyuz ediyorlar
Geliyor yanıma nasıl yardımcı olabilirim diyorlar bende cevap hep aynı peşimi bırak diyorum20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 828 cevap paylaştı. Çok gıcık oluyorum onlara ağız tadıyla alışveriş yaptırmıyorlar
50 YorumlaEn sevmediğim ben hep bakyorum ihtiyaç olursa çağırırım diyorum gidiyolar
30 YorumlaKesinlikle rahatsız edici birşey ama onları da patronları zorluyor
30 Yorumla
+1 yılEvet, gereksiz. Birşey arıyorsam zaten kendim çağırırım.
30 Yorumla
+1 yılRahatsız oluyorum "kendim bakıyorum teşekkür ederim" derim devam ederse çıkarım mağazadan
30 Yorumla
+1 yılAldırmadan sakince alacaklarına odaklanmak tek çözüm gibi..❣️❣️
30 Yorumla
+1 yılO mağazadaki alışverişimi sonlandıracak kadar etkisi olurdu ama genele yansımazdı başka mağazaya geçer devam ederdim
10 YorumlaErkeğe de kadınada mağazada aman ayrılırsın yanımdan gel beraber. Demeyelim dediğim oldu kan ter içinde kalmışım ayrılmıyor kabinin yanından
10 Yorumla
+1 yılAbi evet... Tamam ilgilisin, güler yüzlüsün de abi bir tık uzağa gitsen de hani hem korona var, hem de bi rahat rahat ben seçsem kıyafetimi, olmaz mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlur. Ayrıca benimle ilgilenmeleri bile sinirimi bozuyor kaçıyorum hemen. Bünye alışık değil bi kere 😂
40 Yorumla
+1 yılTabikide kimse başında bir bostan korkuluğu istemez.
20 Yorumla
+1 yılOlur Lacoste ve Victoria's Secret gibi yerlerde çok oluyor bu. Hatta gelip muhabbet ediyorlar. Bir salın bizi be.
10 YorumlaTam tersine almak zorunda hissedip alıyordum ama şükür artık almıyorum
20 Yorumla
+1 yılEvet.. ya biz soracağımız birsey oldu mu zaten buluruz sizi.. neden rahat bırakmazlar ki... 😒
20 YorumlaEvet. Tam olarak öyle oluyor. Basimda biri bekleyince çıkıp gidesim geliyor oradan.
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet. Hemen çıkarım mekandan. Başka yer mi yok?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeye bakacaksınız yardımcı olayım diyorlar ben de bakmaktan vazgeçtim diyip çıkıyorum artık arkamdan ne diyorlar ne derler zkimde değil
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet, hep rahatsız olmuşumdur.
Protesto eder gibi kahveyi de içmem çayı da kasada ödeme yapar iyi günler/kolay gelsin demem çeker giderim30 YorumlaSırf bu yüzden bazı mağazalara girmeye çekiniyorum.
10 YorumlaÇok sınır bozucu, çıkar giderim veya soru sorduysa bakiyorum derim gitsin 😂😂
10 Yorumla- Devamını Gör (156)
Devamını Gör(201)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Dibinizden ayrılmayan personel alışverişten soğumanıza sebep olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım