Arkadaşım yakında zamanda evleniyor. Fakat kız tarafı alışverişte çocuğun kanını emmişler. Kaynanası kendine bile buzdolabı istemiş. Merak ettiğim konu bu istekler normal mi? Bana aşırı geliyor da.

Hayır normal değil, bu resmen karşında ki insanı sömürmek falan oluyor. İhtiyaç doğrultusunda ev alışverişi yapılmalı, hanım kızımızın annesinin buzdolabından seni niye sorumlu tutarlar ki? Kızın evlenmesini mi beklemişler dolabı yenilemek için? Böyle şeyleri duyunca ciddi sinirleniyorum, evlilik denilen şey güya mutlu bir adımın başlangıcı.
Karşında ki insan da senin evleneceğin adam, onu ya da ailesini bu denli zorlamak gerçekten doğru mu aklım almıyor benim. Her şey gerektiğince, kararında olmalı, ne altın ne de başka bir şey fazla fazla alınmamalı, tabii kendini altın sayısıyla ya da o çok istediğin lüks mobilya takımlarıyla kıyaslamıyorsan… Karşında ki kişi ya da sen her şeyi durumunuza göre almalısınız, iki tarafta birbirini zorlamamalı. Olabildiğince anlayış gösterilmeli, o bu ne der diye hareket edilmemeli. Huzur ve sevgi, saygı temelde olduktan sonra da bu tarz sorunların çok yaşanacağını sanmıyorum. He eğer böyle tavırlarla karşılanıyorsa anıda uzaklaşılmalı çünkü istedikleri bir damattan ziyade yolunacak tavuk konumuna sokacakları biridir, öyle eşten de ailesinden de çok hayır gelmez…
Bu tarz talepler neyseki geçmişte kalmaya başladı. Sebebi haris ve cahil yapılar.
İki birbirini seven insan evlenirken aile efradının da tabiri caizse evlilikten nefret ettirmek yerine o evliliği sevdirecek tarz ve üslubu benimsemeleri gerekir.
Bir insan kendine bu masrafları birden yüklemiyorsa, düğün masrafında da yüklemese yeridir. Herşey zamanla olur derler eskiler. Sadelik bir yandan duyguları besler, bir yandan aile yapısına katkı sağlar.
Ayrıca ihtişamın nazar çekme özelliği vardır. Sadeliğin koruyucu bir ihtişamı vardır her daim.
Kız tarafının annesi buzdolabı mi istemiş bune saçmalık. Yeni adetler mi çıkarıyor bu millet iyice mide bulandırıcı olmaya başladılar.
Herkes kendine düşenleri kavgasiz stressiz yerine getirse daha iyi olmaz mı. Her şeyi erkeğe yüklemek nasıl bir düşünce. Bazıları yapsın erkek tarafı banane kafasında öyle bir dünya yok senin benim diye birşey yok karşında ki adamla bir hayat paylaşıyorsun babasının evine yapıyor gibi muamele yapmasın herkes. Ben şahsen birgün evlenirsem destek çıkacağım bir durum varsa elimden geleni yaparım.
Merhaba,
Düğün kelimesi bana başlı başına saçma geldiği için elbette alışverişi de saçma geliyor.
Bir erkek ve bir kadın birbirlerini sever, giderler nikah dairesine evlenirler. Daha sonra da kimseye sormadan sadece ikisinin zevklerine göre evlerini dizayn eder kimseye eyvallah demezler.
Benim için evlilik budur.
Cevap
13Cevap
Pes doğrusu. Valide hanımın Buzdolabı istemesi hiç hoş olmamış. E peki gelin hanım; anneciğim saçmalama lütfen! diyememiş mi? : ) Siteminize hak vermemek elde değil. 'Hamama giren terler' diye bir söz vardır. Fakat o hamamda insanı nefes alamayacak duruma da getirmemek lazım. ; )
Gerçekten seven, mutlu olmak için yuva kuran insan evlendiği insana bu kadar yük olmaz.
Eşya, takı işine aile büyükleri girince ego savaşları başlıyor zaten.
Kayınvalidenin de kendine buzdolabı istemeye hakkı dahi yok.
Çocuğun yerinde olsam, nişanlımla bu konuyu etraflıca konuşurum.
Kendi evleri için aldığı eşyalar normal, buna kan emmek denilemez ancak kaynananın kendine de buzdolabı istemesi tam olarak kan emmek olur. Büyük ihtimalle arkadaşınız yakın zaman da nişan atar, atmasa dahi evlendikleri zaman gelin hanım ve ailesi bu açgözlülüğünün hesabını mutsuz bir evlilikle öder. Borçla harçla başlayan bir evlilik ne kadar huzurlu olabilir ki..
Ben herşeyin karşılıklı yapılabileceğine inanıyorum. Aç gözlüleri doyurmak zor. O yüzden eşinle anlaşman ve aileyi işin içine sokmamak lazım. Ailesine bağlı yaşayan alışverişte bile olmamak lazım. Milyonlarca masrafa giripte evlenip daha eşya borcu bitmeden ayrılan insanlar var
Her kadın böyle değil. Ama ne hikmetse böyleleri el üstünde tutuluyor.
Mantık şu sanırım.. ben buna çok yatırım yaptım aman uçup gitmesin.😃
Yük olmak istemeyen, tutumlu davranan kadınları değersiz görüyorlar. Hatta zamanla her şeyi çok görmeye başlıyorlar ekmek parası istese göze batıyor..
Kadın erkek hakkı eşit olmalı kesinlikle. Haksızlık yapanları Allah görüyor. Allah onlara akıl fikir versin. Mal varlığı ve zenginlik için mutluluğu satmaya değmez. Bu dünya zaten gelip geçici, keşke her kes sadece mutluluk peşinde olsa da, haksızlıklar asla yapılmasa keşke...
Adamlar parayı ağaçtan topluyor sanan ciddi bir kadın topluluğu var da ondan
Kızı istiyorsa her şeyi alacak yapacak diye düşünüyorlar. Kızın o kadar kıymetli ise prens flaan bul yani…
Asgari ücretle çalışan adamdan bilmem kaç bilezik vs istemek nedir? Neyin görgüsüzlüğüdür
Hic normal degil. Sanki bi tek adam evleniyormus gibi davranip borca sokmam insanlik olamaz. Biraz anlayisli olmak laziim. Sonucta bir yuva kuruluyor kizinda yardim etmesi lazim. Artik kadinda erkekte calisiyor herseyi erkegin ustune yikmak acimasizca
Hiç normal değil. İnsanlardaki bu maddi çıkar aşkını hiç bir zaman anlayamayacağım.
Düğün alışverişlerin de karşılıklı birbirlerinin çıkarını düşünseler daha iyi olacak aslında
Ama işte maddiyata olan aşk kör ediyor
İnsanları.
Arkadaşınıza söyleyin kimse düğün üstü sorun çıksın istemez. onlar arkadaşınızın bunalıp yanlış kararlar almasından korksun. onları Korkutacak yüz ifadesi bile takınsa yeterli olacaktır.😈
.
Arkadaşın yol yakınken kendini kurtarsın. Kaynananın buzdolabı istemesi nedir ömrümde ilk defa duydum. Gerçi bizde bir kuzen var. Evlendiği kız okul kredi borcunu ödememiş. Kızın babası kredi borcu mektubunu bizim kuzene gönderdi. Sen ödeyiver diye. O zamanlar kızla çıkmıyordu bile. Bizim kuzen eşini okutmuş oldu bir nevi. 😀
Kaynana da yüzsüz mu ne. Kendi evini de yenileseymiş bari. Ama şöyle de birşey var ben acımıyorum böyle insanlara. Hicbir talebim olmayıp sadece sevgi saygı bekledigim için yalniz kaldım. Sevgilimin parasını hiç yemedim. Bırakıp donuna kadar alanlara gittiler. Bu yüzden oh oluyor erkeklere.
Valla ben evlenirsem gelenek görenek dinlemem. Benim kafada biri varsa harika olur. Bu ne böyle dünya parayı erkek harcayacak. Sevgililikte bile kızlar her şeyi erkeklerden bekleyecek. Bu ne maddiyat düşkünlüğü. Kendim yerim o parayı.
Bunu nedense bende merak ediyorum. Karşı tarafı banka gibi görüyorlar sanırım aldıkça alıyorlar doymuyorlar birde altın isteyenler var bir ton şey isteyenler var.
Aslında hayatın kendisinde erkeklerin üzerine çok geliniyor , fazla sorumluluk yükleniyor ama bunu dile getirirsek cinsiyetçi nalet köpek falan oluyoruz. Hatta daha sonra çocuğu da sen doğur falan diyorlar. Kimseyle tartışmamak içinde susuyoruz.
Yuh kendisine buz dolabı istemek nedir ya? Evlenirken hiç bir şey istemedim bakın hiç bir şey istememek de doğru değil altını cizeyim çünkü gerçekten değersiz oluyorsunuz deveye diken demişler.. ama yok on bilezik bilmem kaç gram altın vs bunlar çok saçma bu doğrultuda düğün de çok saçma. Sırf altın için düğün yapılıyor. geleneklerimiz iğrenç arkadaşlar.
Yok artık diyorum ya yuh 😃 Uyuz oluyorum şu gelenek görenek adı altında gerçekleştirilen vurgunlara.. İnsanı evlilikten soğuturlar yemin ederim..
Bazıları kızından kurtulmak ( ki yük olarak gören kişilerden bahsediyrium) için evlendiriyor da ondan. Bir de dugin için masraf mi yapıcaz diye düşünürler.
Bu olay aşırı saçma. 🤦Evlenecek kişiler kimse gidip beraber evlerinin ihtiyacını almalı, ailelerin bazı şeylerde bulunmaması çok iyi.
Bu eşya muhabbeti kadar gereksiz bir şey olamaz. Düğünden 15 gün önce filan nikah yapanlar oluyor mesela sonra eşyada anlaşamadık hadi bosanalim😅😅😂😂
Çoğu aile çıkarcı olmuş kadın/erkek fark etmiyor. Aile dediğin çocuğuna destek olur, yoksa maddiyatı, köstek olmaz. Günümüz ailelerinde bunları göremiyorum artık.
daha neler ya. Abi bu tip insanlari orda birakin mal gibi kalsinlar evlenirseniz sineye cekip olacagi bu. Acgozlu vampirler
Bazıları evlenince erkeği ne kadar sömürsem iyidir mantığıyla hareket ediyor yazık gerçekten ama biraz da bu erkeğe bağlı dur demeyi bilmeli
Valla abi düğün alışverişi tamam da, kayınpederin evini dizmek düğün alışverişi değil, bu biraz vurgunculuk.
Hep gösteriş hep gösteriş valla. Şimdiki zamana nereden baksam içime bi öküz oturuyor, gençler artık çok fazla şekilci ve özenti maalesef.
Daralan sadece erkekler değildir sevdiğin kadınla evlenmek üzeresin bir sürü organizasyon telaş elbet pürüzler olacak sonuca bakıp sabretmek lazım
Yani kendine buz dolabı istemesi aşırı saçma daha evliliğin başında her şeyi bir tarafa yıkmak en baştan kaleyi sarsar
Kadın erkek eşittir derler ama herşeyi erkeğin üstüne yıkarlar. Sanki evlilik tek başına yapılan bisey.
Kesinlikle normal değil. Anlamadığım evlenince sıkıntıyı kim çekecek. Kızlarınıda mı düşünmüyorlar hayret ediyorum.
Her gördüğüne saldıran aç gözlü kızlar daha çok seviliyor. Sadelikten hoşlanan kızlarla düğün alışverişi yapılmıyor
Evlenmeyin öyleleriyle başınıza silah mı dayıyorlar
Onlar görgüsüz demek kızını bir buzdolabına satıyor heralde ne aptal insanlar var gurursuz
kaynananın kendine ait buzdolabı istemesi çok saçma ya hiç ömrümde böyle bişey de duymamıştım
Geleneksel bir kafa yapısından dolayı, bence şartlar eşitlenmeli.
Bence iki taraf da önce ayakları üzerinde durmalı sonra bu işlere ortak bir şekilde girişilmelidir.
hakediyo eskortlara verdiği parayı bide karısına yedirsin oh yolun kızlar bb
Kızlarının yuvasını mahvetme sevdasında olan ailelerin savaş tamtamları bunlar.
Zaten millet evlilikten kaçıyor sevgili gibi takılalım havasında. Birde bunlar işi zorlaştırıyor
Kaynana kendine bisey isteyemez geri kalanlar makul tabiki alacak
Sorma ya. Fena yükleniyorlar. Geçen bir arkadaş evlendi. Cocuk neredeyse vazgeçecekti 😂
nasıl kaynana kendine buzdolabı istemiş ? bu ne rahatlık+yüzsüzlük?
Bunlar kendi evini değil de validenin evini düzüyor olabilirler. Allah yardımcıları olsun ve mutluluklar diliyorum 🙏🏻
Vallaha dugun alısverısınde bı ben gelmedım eşimin üstüne galıba benım bohçamda makyaj malzemem parfum um olmadı kıyafet alınmadı bana hedıye olarak hıc bişi demedim
Evlenecekleri insan para göz olduğu sürece acımazlarr, maddiyatı önde tutan insanlardan koşarak uzaklaşın, yerler sizii
Adamı para makinesi gibi görüyor slaklar onuda alırsa yuh derim ben erkek olsam öyle aileden kaçarım
çok gelenekçi ailelerde böyle oluyor ama eskide kaldı bunlar artık ya
Bırak ya herşeyin güzel olsun bence düşünmelisiniz
Aşırı buluyorum. Yuvayı beraber kurmalıyız.
adamı bir domaltıp girmedikleri kalıyo
Para onlardan çıkmıyor ya rahatlar tabi.
Erkek üstünde baskı ve hakimiyet kurmak sanırım
evin reisi olacakya baştan hissetsin diye :)
İş olsun gereksiz gelenekler
Cok görgusüzluk kaynana buzdolabı mi istemiş bu arada? Ona ne oluyor acaba çok merak ettim.
Erkeksen 2. sinif kolesin bu devirde.
Bu kadarı da normal değil bence
Görgüsüzlük, düşüncesizlik. Çok saçma.
Kabul etmesin awqwqq
Normal değil
Erkeklwri para olarak görüyolar
Saçma
Abartı, en iyisi kaynanasız bir kız bulmak😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?