Evlenmek üzereyiz. Çok yakında nikahımız kıyılacak. Mehir olarak ne istemeliyim. Durumları çok iyi ve istediğim ne varsa söylemem gerektiği konusunda çok ısrarcı eşim.
ailesinin durumunu boşver sen müstakbel eşine odaklan eğer 3 aylık maaşıyla araba alabiliyorsa tabi ki mehir olarak isteyebilirsin ama kendi başına isteme bence yani tek kişilik değil de iki kişilik düşün
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendisinin 3 aylık maaşı bunu çok rahat karşılar. Teşekkürler.
Allah korusun boşanma, hastalık ölüm gibi bişey olursa, kadının elindeki mehiri ile en az 3 ay geçinmeli lazım.
Mehir bunun için verilir :) Ondan dolayı ben senin yerinde olsam araba istemezdim... araba değerini kaybediyor, kaza çizik felan olur...
Eğer dersen, öyle bi durumda kendi ailem beni geçindirir, para eksikliği yokluk felan görmem: o zaman isteyebilirsin 😊 Iyi düşünmen lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Olur tabii mehir senin hakkın ne istersen alabilirsin eşin de ne güzel anlayışlıymış Burdakilere pek takılma etkilemesinler seni, arkadaşım baharda evlendi kocasının durumları çok iyiydi yazlık istedi kocaman villası var bizde gidiyoruz arada baya iyi 😅 neyse sen gönlünden ne geçiyosa yap canım içinde kalmasın mutluluklar
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
İşte cahil kafası. Kadın durumları çok iyi demiş git oku oyle gel kardeşim
İmkanı el verebilecek şey istemek uygundur. Bir kadın hiç bir zaman şunu unutmamali. Eşini zora sokqcagi her şey, kendi yuvası ve varsa çocuklarının geleceğini de etkiler
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eşimi zora sokacak bir şey değil. O daha pahalı arabalar evler bakıyor çünkü durumlarımız çok iyi.
Okurken mehir olarak istemesi cok normal geldi bana eside söylemesii için israr ediyomus zaten bu kadar yargilamayin Z kusagi ve sosyal medyayla istekler tamamen degisiyo ayak resimine bir kere görüsmeye ıphone 12 alan dayilarimiz var unutmayin ondan sonrada kolay yoldan para kazanmaya alisiyolar cevremde gördüğüm genc kizlardan ev araba karsiliğinda evlenen veya sarti bunlari alirsan evlenirim diyenler bile var mehir cok normal yani sakin olun
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok şükür beyni olan birisi :) Cidden teşekkürler.
isteyebilirsin ama mehir de bir bedel olmalı ve mehir ayrılık söz konusu olduğunda karşılanan bişey yani evli olduğunuz sürede mehir vermek zorunda değil