Evlenmek üzereyiz. Çok yakında nikahımız kıyılacak. Mehir olarak ne istemeliyim. Durumları çok iyi ve istediğim ne varsa söylemem gerektiği konusunda çok ısrarcı eşim.
Okurken mehir olarak istemesi cok normal geldi bana eside söylemesii için israr ediyomus zaten bu kadar yargilamayin Z kusagi ve sosyal medyayla istekler tamamen degisiyo ayak resimine bir kere görüsmeye ıphone 12 alan dayilarimiz var unutmayin ondan sonrada kolay yoldan para kazanmaya alisiyolar cevremde gördüğüm genc kizlardan ev araba karsiliğinda evlenen veya sarti bunlari alirsan evlenirim diyenler bile var mehir cok normal yani sakin olun
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok şükür beyni olan birisi :) Cidden teşekkürler.
ailesinin durumunu boşver sen müstakbel eşine odaklan eğer 3 aylık maaşıyla araba alabiliyorsa tabi ki mehir olarak isteyebilirsin ama kendi başına isteme bence yani tek kişilik değil de iki kişilik düşün
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendisinin 3 aylık maaşı bunu çok rahat karşılar. Teşekkürler.
İmkanı el verebilecek şey istemek uygundur. Bir kadın hiç bir zaman şunu unutmamali. Eşini zora sokqcagi her şey, kendi yuvası ve varsa çocuklarının geleceğini de etkiler
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eşimi zora sokacak bir şey değil. O daha pahalı arabalar evler bakıyor çünkü durumlarımız çok iyi.
Olur tabii mehir senin hakkın ne istersen alabilirsin eşin de ne güzel anlayışlıymış Burdakilere pek takılma etkilemesinler seni, arkadaşım baharda evlendi kocasının durumları çok iyiydi yazlık istedi kocaman villası var bizde gidiyoruz arada baya iyi 😅 neyse sen gönlünden ne geçiyosa yap canım içinde kalmasın mutluluklar
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
İşte cahil kafası. Kadın durumları çok iyi demiş git oku oyle gel kardeşim
isteyebilirsin ama mehir de bir bedel olmalı ve mehir ayrılık söz konusu olduğunda karşılanan bişey yani evli olduğunuz sürede mehir vermek zorunda değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Okurken mehir olarak istemesi cok normal geldi bana eside söylemesii için israr ediyomus zaten bu kadar yargilamayin
Z kusagi ve sosyal medyayla istekler tamamen degisiyo ayak resimine bir kere görüsmeye ıphone 12 alan dayilarimiz var unutmayin ondan sonrada kolay yoldan para kazanmaya alisiyolar cevremde gördüğüm genc kizlardan ev araba karsiliğinda evlenen veya sarti bunlari alirsan evlenirim diyenler bile var mehir cok normal yani sakin olun
Çok şükür beyni olan birisi :) Cidden teşekkürler.
Rica ederim siz evlilik sarti koymamissiniz bunlari sonucta ve esiniz israrla soruyomus bu tepkiler niye anlayamadim kıskanclik olabilir takmayin kafaya mutluluklar dilerim
ailesinin durumunu boşver sen müstakbel eşine odaklan
eğer 3 aylık maaşıyla araba alabiliyorsa tabi ki mehir olarak isteyebilirsin
ama kendi başına isteme bence
yani tek kişilik değil de iki kişilik düşün
Kendisinin 3 aylık maaşı bunu çok rahat karşılar. Teşekkürler.
Allah korusun boşanma, hastalık ölüm gibi bişey olursa, kadının elindeki mehiri ile en az 3 ay geçinmeli lazım.
Mehir bunun için verilir :) Ondan dolayı ben senin yerinde olsam araba istemezdim... araba değerini kaybediyor, kaza çizik felan olur...
Eğer dersen, öyle bi durumda kendi ailem beni geçindirir, para eksikliği yokluk felan görmem: o zaman isteyebilirsin 😊 Iyi düşünmen lazım
İmkanı el verebilecek şey istemek uygundur.
Bir kadın hiç bir zaman şunu unutmamali.
Eşini zora sokqcagi her şey, kendi yuvası ve varsa çocuklarının geleceğini de etkiler
Eşimi zora sokacak bir şey değil. O daha pahalı arabalar evler bakıyor çünkü durumlarımız çok iyi.
şu mehir konusuna gelince kadınlar dinine çok düşkün keşke diğer dini konularda da bu kadar sadık olsalar
Herkesin yaptığı kendine. Kimse kimse için azap çekmeyecek.
o konuda hemfikiriz seninle alakalı değil ama çoğu kişi böyle işine gelene uyuyor işine gelmeyene uymuyor şahsi algılama
Olur tabii mehir senin hakkın ne istersen alabilirsin eşin de ne güzel anlayışlıymış
Burdakilere pek takılma etkilemesinler seni, arkadaşım baharda evlendi kocasının durumları çok iyiydi yazlık istedi kocaman villası var bizde gidiyoruz arada baya iyi 😅 neyse sen gönlünden ne geçiyosa yap canım içinde kalmasın mutluluklar
İşte cahil kafası. Kadın durumları çok iyi demiş git oku oyle gel kardeşim
Yav. sak*
Mehir haktır. Durumlarına göre dilediğini iste.
Yalnız evlenirken mehir isteyenler, babadan miras kalınca genelde medeni hukuku gösterip miras ayetlerini reddeder. Ne hikmetse... Aklıma gelmişken yazmak geldi içimden. :)
Herkesin karni agrimis yorumlarda😅😅😅. Para icin anasini boyar babasina satar cogu. Gelmiz kem kum istedigini iste ke di dediyse
Kıskançlık hayatım hepsinin yaptığı.
Mehrin ucu açık bırakılmış..
Senin hakkın..
Karşı tarafı da zorlamayacaksa isteyebilirsin..
#Vesselam
Zora sokacak hiçbir şey istemem zqaten
Sıkıntı yok o zaman
İşte
Hakkindir
Madem durumlari iyi..
Bir sakincasi yok bence.
Aynen öyle.
Anartılılı bir istek değil mi şimdiden paragöz gözükebilirsiniz
Para gözlük ile ne ilgisi var benim de durumum çok iyi
Bütçesini zorlamamalı ayrıca kocana başışlaman bunu çok daha anlamlı yapar. Doğrusu böyle aslında.
Kocam kendisi diyor ne istersen o diye. Ben de çok varlıklı bir ailenin kızıyım.
Bütçesine göre zorlamadan tabi durumu iyi olsa da olmasa da. Ama bildiğim kadarıyla bunu eşe bağışlayınca sevabı varmış kuzenimden biliyorum.
Mehirin ne olduğunu birdaha araştırmanı tavsiye ederim
Ne olduğunu çok iyi biliyorum.
Araba istemenden belli.
Bence yat, kat, arsa da iste. Dokunmaz onlara. 😃😃
Karşı tarafın verebileceği miktar kadar evet vermeyi kabul ederse olur
Eşim kendisi dedi zaten
O zaman sorun yok fazla abartma yanlış anlamasın paragöz zannetmesin bi dükkan işte kiraya verirsin yine size faydası...
Afrika'da bir su kuyusu actirmalarini isteyebilirsiniz, su aktıkça sevap kazanirsiniz.
Aaaa bunu hiç akıl etmedim. Bunu direk ailem adına kendim yapacağım. Teşekkürler
Mehir kadının geleceğidir istersen ev de istersin bu senin hakkın dinen kadına verilmiş bi hak.
Aynen öyle
Kukun altından galiba
Evet
Tavuk tenekeye bakar ve altın sanıp sevinir ne diyim🤣
Benim yaşadığım hayata bakar sende anca imrenirsin ben ne diyim...
Benim babam zengin kocaya ihtiyacimm yok sen gibi
10 sene sonra o aracın değeri düşecek ama o yüzden bu nasıl ölçü olacak
Hac, umre felan isteniyor bizim burada bide onun bir gramı felan vardı herhalde altın istendiğinde ortalama bir gramı vardı diye hatırlıyorum.
Araba az olmaz mı? Bence ev iste 😂😂
Ev var olmasa ev derdim :)
Ah ah bu kızlar yok mu
Ne varmış bu kızlarda?
Mehir olarak altın istenir araba da neymiş
Altın şart değilmiş
Altın herzaman prim yapar araba gelip geçici. Altın yatırım demek
Ev işte ne arabası boşver arabayı
Ev var ki tekrar mı ev diyim. Tapusu bile benim üzerime yapıldı alırken.
Kocanın kardeşi var mı bana ayarlasana 🤣
Şaka mı bu ya puahahaha :D :D
Nesi komik?
Madem öyle evde iste arabada kız nolcak ısrar ediyo işte sen yemezsen yedircek birini bulur erkek milleti
Ev iste eğer durumu var ise
Evimiz var :)
Mehir senin için olan bir şey yarının garantisi yok o yüzden ev dedim araba gerekli değil öyle çok
Bunu düşüneceğim. Teşekkürler.
Fiyat belirleyerek iatwyebilirsin tabi
Çok pahalı bir şey istemeyeceğim. Kendisinin lüks arabaları var zaten.
Ama ucuz araba kalmadı malesef
Kadınlar işine geleni uyguluyor. Aaa laik ülkeyiz derler. Mehirden bahseder :)
Bence mehir çok saçma ama laiklik ile bağlantı kurmak saçma önce laiklik ne demek onu öğrenin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır laiklik
isteyebilirsin ama mehir de bir bedel olmalı ve mehir ayrılık söz konusu olduğunda karşılanan bişey yani evli olduğunuz sürede mehir vermek zorunda değil
Vay arkadaş… Çıtayı böyle böyle ebesinin dağına çıkardılar.
Mehir altın olarak istenir bildiğim kadarıyla
Yok sadece altın değil
Arba az yaa Villa iste.
Mehirin ne olduğunu gerçekten biliyormusunuz acaba?
Bence hayır.
Mehirin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Hangi ayette geçtiğini de anlamını da. Konuşmuş olmak için konuşma.
Hee İngiltere prensiyle evleniyordun zaten
Holding zincirleri olan biriyle evleniyorum. Kendim de çok zenginim. Prensesim doğru bildijn.
Durumu varsa isteyebilirsin evladim
Uçak iste. Arabayı napcan trafik derdiyle boşver
İyi bir araba iste 300 bin TL değeri olsun
300. bin den aşağı zaten araba artık pazar arabası veriyorlar canım ülkemde.
@M-B-B sahibinden dene gir yaz 250.000 ile 300.000 bin lira aralığı yap bak 300 milyarı beğenmiyor
İyi bi araba 300 bn değeri olsun bide hahahahha güleceğim yoktu fösmahVöaöaöaçxmls
@Konusanpenguen yani usta değeri olması lazım 😊
murat 131 marka araba iste
Bir tane de yat iste 😂
Daha fazlasını iste hakkındır :)
Ev var. Ortak araba var. Ben kişisel istiyorum.
kendine özel araba , kendin için en çok istediğin çok özel bir şey ;)
😄😂5 cumhuriyet demistim
100 bin liracık :)
15 bin filan oluyo 100 bin degil ailem ne soyle dediyse soyledim xdjssjs
Ev iste pmen daha mantikli
Ev var.
Havuzlu villa
Evimiz 3 katlı ve havuzlu.
Daha ne istiycen açgözlü
söylenebilir tabiki..
Önceden konuş marka ve modeli bence.
Niye kocandan maddi bişeler istiyon dilencimisin sen ya da kocan saf mı
Mehir ne demek biliyor musun?
Neyse ne a'q birinden maddi şeyler istemek dilenciliktir
Ne kadar da cahilsin. Git az bir araştır.
Mehir istemek için evlenmeden vermemiş olman gerekiyor bence 😂😂
Komiksin.
Ciddiyim
Hayat size güzel
İste yaa ne olcak eğer durumları iyiyse
Ağırlığınca altın
Çok altın takılır zateen buna gerek yok her iki ailenin durumu çok iyi babamlar sadece 15 bilezik ve 7 tane beşibiryerde yaptı.
Mehire muhtaç olacak kadar ezdirme kendini :)
İste tabi hayata bak be oh
Olabilir
Olur tabi
Olur
Mantıklı..
Araba iyidir
İste
Uçak iste
Yok o çok fazla pahalı. Asla isteyemem.
Helikopter
Siha
Yat iste bence
O var zaten. Ben biraz daha kişisel bir şey düşündüm.
İste. Bulmuşsun yolunacak horozu
Ne alaka be.
Çok alaka be