Bana yardım edebilecek biri var mı? 6000 TL bütçem var monitör dahil veya değil Oyun kodlaması ve animasyon için kullanacağım hayatımda sadece 2 pc kullandım parça hiç değiştirmedim kafam çok karışık bilen birisi lütfen yardım etsin?
Pc toplayacağım lütfen yardım edin kafam çok karışık?
Hazır sistem mi almayı düşünüyorsunuz yoksa tek tek toplamayı mı düşünüyor sunuz?
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
İkiside olur ama işime ençok hangisi yarasa ve hangisi bütçeye uygun olursa o iyi olur Sürekli video falan izledim kafam yandı ya parça toplayamadım cpu mu gpu mu kafamı çok karıştırdı
Monitörsüz olarak 6202 TL toplamda. Lakin Ekran kartı çok iyi bir ekran kartı olmasa da idare edeceğini düşünüyorum. Sistemi biraz daha ileri dönük toplamaya çalıştım ve ileride paranızı biriktirdiğinizde ekran kartını satarak yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.
Rica ederim. Lakin bir şey söylememde fayda var. Bilgisayar parçalarını aldıktan sonra kendiniz takmayın. Eğer hangi portun ne işe yaradığını, işlemciyi takarken pinlere ne kadar dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilginiz yok ise parçaları bir bilgisayarcıya götürün ve orada toplattırın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hazır sistem mi almayı düşünüyorsunuz yoksa tek tek toplamayı mı düşünüyor sunuz?
İkiside olur ama işime ençok hangisi yarasa ve hangisi bütçeye uygun olursa o iyi olur
Sürekli video falan izledim kafam yandı ya parça toplayamadım cpu mu gpu mu kafamı çok karıştırdı
Aslında düşündüğüm AMD olsun ama bilmiyorum
16 GB ram
İ 7min
512gb ssd
Bunları karlaştırdım ama işin içinde çıkmadım
Yani günümüzde 6 bin TL ye güzel bir sistem toplamak aslında zor. Lakin bakacağım neler var. Biraz araştırma yapayım ben size dönüş yaparım.
Eğer bilgin varsa yardımcı olabilir misin?
Teşekür ederim❤️
1-) Anakart - Gıgabyte B450m S2h Amd B450 Ddr4 - 519 TL
2-) İşlemci - Amd Ryzen 5 3600 3.6Ghz 32Mb Am4 7Nm - 1798 TL
3-) RAM - G. Skill RipjawsV Siyah 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram - 887 TL
4-) SSD - James Donkey JD512 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk - 508 TL
5-) Ekran Kartı - Turbox Arcade Hero M RX550 Amd GDDR5 128Bit Vga. Dvi. Hdmi Tek Fan 4GB Ekran Kartı - 1590 TL
6-) PSU lu KASA - Dark Raider 600W 3x12cm RGB Fanlı, Tempered Glass Cam Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası - 700 TL
7-) İşlemci Fanı - Snowman T5 Cpu Fan Çift Fanlı Soğutucu - 200 TL
TOPLAM : 6202 TL
Ürün Linkleri
1-) Ankart : www.hepsiburada.com/gigabyte-b450m-s2h-amd-b450-3600mhz-oc-ddr4-soket-am4-matx-anakart-p-HBV00000H3C7W
2-) İşlemci : www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-3600-3-6ghz-35mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000LLPAM
3-) RAM : www.hepsiburada.com/g-skill-ripjawsv-siyah-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-f4-3200c16d-16gvkb-p-HBV000001YJPM
4-) SSD : www.incehesap.com/.../
5-) Ekran Kartı : www.hepsiburada.com/turbox-arcade-hero-m-rx550-amd-gddr5-128bit-vga-dvi-hdmi-tek-fan-4gb-ekran-karti-p-HBCV000002WCXP
6-) PSU lu KASA : www.hepsiburada.com/dark-raider-600w-3x12cm-rgb-fanli-tempered-glass-cam-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchraider600-pm-HB00000V8QER
7-) İşlemci Fan : www.hepsiburada.com/snowman-t5-cpu-fan-cift-fanli-sogutucu-pm-HB000019KP04
Monitörsüz olarak 6202 TL toplamda. Lakin Ekran kartı çok iyi bir ekran kartı olmasa da idare edeceğini düşünüyorum.
Sistemi biraz daha ileri dönük toplamaya çalıştım ve ileride paranızı biriktirdiğinizde ekran kartını satarak yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.
Çok ama çok teşekkür ederim yardımın için teşekür ederim ❤️ işin içinden çıkmamıştım vaktinizi ayırdığını için sağolun
Rica ederim. Lakin bir şey söylememde fayda var. Bilgisayar parçalarını aldıktan sonra kendiniz takmayın. Eğer hangi portun ne işe yaradığını, işlemciyi takarken pinlere ne kadar dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilginiz yok ise parçaları bir bilgisayarcıya götürün ve orada toplattırın.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!