Biliyorsunuz annelerimiz bizleri bu kültür ile büyüttü. Kendileri de bu kültürün bir parçasıydı. Fakat yok olmaya yüz tutmaya bu alışveriş kültürüne siz hiç katıldınız mı?

Merhaba.
Önceden semt pazarı bulunduğum mahallede kuruluyordu. Açık, taze ürünleri almak açısından ve kalabalık ile çok neşeli bir gün oluyordu.
Artık semt pazarı başka yere taşındı ve malum korana nedeni ile çok fazla kalabalık içinde bulunmuyorum. Tabi taze ürünlere ihtiyacımız oluyor ama onu da minimuma indirerek alışveriş yapıyorum.
Bazen giderim. Sosyete pazarı vardı eski oturduğum yerde adı niye sosyete pazarı hani onuda bilmiyorum.😄Ona giderdim çok büyüktü. Kaliteli ürünleri çok cuzi rakamlara alabilirdin. İyiydi , güzeldi hoş pazardı giderdim.Özellikle kumaşlar mağazadan alsam öyle olmaz. Bir kaşık seti almışım ordan daha öylesini mağazadan alamadım öyle söyleyim.
Tabiki gittim. Öğrencilik döneminde özellikle pazara çok gidiyordum hala annem yollarsa gidiyorum. Alacaklarımı aklıma yazıp önce tüm pazarı hızlıca gezerim fiyatlara ve iyi mi kötü mü ona bakarım. Gözüme kestirdiğim yerlerden hızlıca alışverişimi yapıp çıkarım. Ama her pazar uygun olmuyor. Eğer pazar marketten pahalıysa gitmem
Giderim semt pazarını gezip alışveriş yapmak bana eğlenceli geliyor😏 o ortamı seviyorum abilerle pazarlıkta kapışmak tatlı oluyo bir süre sonra hepsini tanıyor oluyorsun zaten😁 Uygun fiyata taze ve kaliteli gıda tüketmenin yeri başka zaten😋
Cevap
21Cevap
Bezen giderim.
Bir türlü alışamadım pazardan alışveriş yapmaya, ilk gördüğüm yerden hepsini alıp çıkıyorum.
İnsanlar saatlerce ne yapıyorlar bilmiyorum.
Bir tezgatan sebze, diğerinden meyve al çık 😅
evet giderim. çünkü en taze ürünleri market ve manavlardan çok daha uygun fiyata bulabiliyorum . ve aynı ürünün daha iyisini daha ucuzunu farklı tezgahlarda görebilirsiniz. yalnız şu var.. seçmek yok diyen bir tezgaha 1 lira bile para vermem.
Yaşadığım yerde semt pazarına çok önem verilir. Neredeyse herkes semt pazarını tercih eder. Ben de eskiden annemle giderdim ama artık marketi tercih ediyorum. Böyle yaptığım için biraz yadırganıyorum.
bazen kırkta birr ama anneme yardımcı olmak için gidiyorum yanına arkadaş olsun diye ama pişman oluyorum :/ çünkü kadın seçemiyor bi meyve sebze için yüz tezgah dolaşıyoruz
Manavı tercih ediyorum. Pazar kültürü eskiden iyiydi şimdi hepsi toptancı halci olmuş çürük çarık ne kadar meyve sebze varsa getiriyorlar.
Vaktim oldukça gidiyorum. Pazar gibisi yok. Pandemide hep markete gittim pazarı, taze meyve sebze çeşitliliğini özledim.
Giderim, zaten yaşadığım ilçede nüfusun yüzde 90 ı semt pazarını tercih eder. İzmir de kolay kolay öyle manav market tercih edilmez.
Evet... gidip o rengarenk coşkuyu yaşamak nerede, marketler iyi ki var fakat pazarların nesli tükenmesin...
Kor ona dan sonra yaklasik 1 bucuk yıldır gitmiyorum. Marketten günlük alısveris yapmaya alıstım simdi gidesim de yok artik.
Her zaman gidiyoruz sanarsın herkes Paris’te yaşıyor ha
Evet sürekli giderim çerçi reyonuna pandemi yüzünden girmiyorum önceden orayıda kurcalardım🤭 🤷♀️
Bu soruya 83 tane kız yorumu geliceğini imkan vermezdim.
Gideriz ama en son ne zaman gittim hatırlamıyorum oturduğum yerde güzel pazar olmuyo
ara sıra giderim. özellikle kışlık gıda alışverişinde tercihim semt pazarı olur
Şuana kadar hiç gitmedim ama organik pazarlara gitmeyi isterdim.
Daha geçen gün gittim. Kavun seçmeye çalıştım. Ama kötü çıktı😂
evet bir yere gezmeye gidecek isem elim boş gitmek istemem
Yıllardır gitmiyorum ama yani giderim fırsatım olsa
Ağırlıklı olarak market, manav. Pazara ne zaman gittim hatırlamıyorum şu an 😂 Keyifli geceler..
Herhafta gidiyorum ! Benim için çok normal olduğu için sanırım soruyu garipsedim 👋🏼😃
Evet burada birisi çok güzel gözleme yapıyor denk geldikçe alır yerim.
Tabiki giderim anneme yuk tasitmak hos olmaz onu dusunmeliyim
Her salı en sevdim stres attım yer diyebilirim 😀😂
Yazın bayılıyorum semt pazarlarına, pazar günleri sevdiğim bir aktivite 🤣
Yeşillik salatalık almak icin giderim taptaze hersey
Giderdm pazarcıları cok samimi buluyorm amcalarla muhabbet kuruyorm filan
Çok severim. Istanbuldaki pazarları çok özledim. Denizden bile çok.
Nefret ederim. Çocukken zorla götürürdü annem taşımaya yardım etmem için.
Eskiden çok giderdim. Marketler çoğaldıkça gitmemeye başladım.
Pazara giderim ben en sevdiğim şey pazar gezmesi :)
Covid den sonra anca şokdan sipariş veriyorum onu da çalışanları yormayım diye ayda sadece 1 kez
Evet giderim ve pazarda gezmeyi severim hosuma gidiyor. 😄
Tabii ki semt pazarına giderim yani bu nasıl bir soru Bizim mahallede büyüdük normal şartlarda yaşayan insanlarız annem her hafta zaten pazara çıkıyor garipsenecek bir durum değil ki
Ordaki saticilar uyanik davranip bizi salak sanarak curuk domesteleri koyuyolar onlere iyileri koyupda bu yuzden gitmem asla
Giderim de bizim pazarda bir çocuk var aman Allah sahibine bağışlasın 😅 gözümü alamıyorum biber doldururken 😄
Sadece her zaman tercih ettiğim balıkçı için gidiyorum. Balıkları hep çok taze olur, bana da mutlaka ayırır.
Biz hep semt pazarına gideriz çünkü taze ve güzel sebze meyveler hep semt pazarinda olur. markettekiler onlara oranla daha kötü oluyor
Gitmem genelde manav marketten alırız.
Son zamanlarda pek değil ama giderim
Çok gittim ve hep eski okul arkadaşlarımla karşılaşıyordum
Semt pazarları avmlerden çok çok daha uygun oluyor. Biz sık sık gidiyoruz. Malum kriz.
Senede bir mutlaka denk geliyor çevremdekiler gidiyor eşlik etmeye gidiyorum
Gitmeyi çok seviyorum ama ne yazık ki buna vaktim kalmıyor manav market mecburi
Giderim tabiki taze meyve sebze almayı severim daha güvenilir geliyor bana
Küçükken gidrdim simdi annemler gidiyo ama hala seviyorum pazarları
Evet giderim hem hesaplı hemde günlük taze oluyor ürünler
Evet hatta bir ara 2 saatlik bir yere gidip gelirken pazarlanıp gelmiştim
Giderim hemde her hafta ☺️☺️
Ege yoresınde evettt❤️
Uzun zamandır gitmiyorum
küçükken babaannemle gidiyorduk
Hiç gitmedim Marsta böyle bir yer yok cnnxndj
Evet giderim. Birazdan gideceğim mesela.
Her hafta giderim çokta güzel
Kalabalık yerlere gelemiyorum
Oo her cuma yılmazsam perşembeleri de
Hatta güzel anneciğim bana bu gün pazardan bunu aldı. Eğer nazar etmezseniz size de anneniz alabilir 🤭
https://www.hizliresim.com/4d1b1ql
Salgından önce giderdim.
Senelerdir gitmiyorum
isim olmaz nefret ederim
Geldiğimde gidiyoruz çok ucuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?