Selamlar dostlar. Evlilik işi gerçekten de masraflı mı? Yoksa bizler mi gereksiz masraf yapıyoruz? Sizce evlenmek için tam olarak kaç para lazım? Alışverişler bilmem neler :D
75-100 bandı eskiden lüKS gelirdi yani eskiden dediğim bundan 5-10 sene öncesinden falan bahsediyorum ama şu anda her şeyin fiyatı uçmuş. Eğer her şey layığıyla yerine getiriliyorsa mesela töre falan uygulanırsa hiçbir şeyden taviz verilmeyecekse ve sil baştan yeni bir ev dizecek birisi en kötü 100.000 tl'yi gözden çıkarmalı fakat ben bunun zorlaştırıldığı görüşündeyim. Evlilik zaten eşlerin birbirinin mutluluk ve üzüntülerini paylaşma müessesesidir. Ben eğer evliliğe borç ile başlıyorsam zaten bunun bir anlamı yoktur. İki taraf da fedakarlık yaparak orta yol bulunmalıdır. 100k gibi rakamlar harcanmamalıdır.
Çok çok para. Kuzenim evlendi daha yeni. Erkek tarafı 100 bin TL ye bilezik yaptı. Bizimkiler de set yaptı. 200 bin o şekilde gitti. Düğün salonu, kına salonu, nişan merasimi derken de bi 70 bin felan gitti. Daha sonra yemek felan 30 bin desek 300 bin yaptı. Ev eşyaları 100 bin yaptı 400 bin daha nice şeyler oldu.
Eğer düğünlü olursa 150- 200 bin gerekiyor. Söz, nişan bunların hazırlıkları sonrasında çeyiz, eşyalar, takı ve düğün derken ister istemez bu masraf çıkar diye düşünüyorum. Tabi daha az olması da gelin ve damatın ve ailelerinin harcama yapıp yapmamasına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Valla bu kişinin ne kadar istediğine bağlı, ben fazla masraf yaptırmam zaten sade nikah isterim ama bir saça bile bu zamanda kaç milyar para ödüyorlar birikim lazım evlenmek için eviydi eşyasıydı
Abartmazsan orta karar bir fiyata işin içinden çıkarsın. Ama gerek altını olsun gerek nişan, düğün alışverişleri olsun seni sömürüp herkese birşey almak isterlerse, çok fazla altın istenirse ne bileyim eşyada lükse kaçarsan işin zor.
Gelenek göreneklere girilecekse 150 bin kurtarmaz. Sade bir nikah yeterli olup, söz/nişan/kına/düğün gelin hamamı damat alayı falan olmayacaksa 20 bine hallolur ev eşyaları için o da 😀