Satılan bir ürünün durumuna bağlı olarak ucuz olmasının üç sebebi vardır. Birincisi kalitesiz malzeme ve işçilik içeriyordur. İkincisi kaliteli malzeme ve işçiliği vardır ama ucuz olması piyasa domine etmek ve müşteri çekmek içindir. Bu genellikle yeni firmalarin yöntemidir. Üçüncüsü ise normal kalitede olan ama ucuza sarılmanın sebebi büyük firmalardır ve sürümden kazanıyordur. Birincisi ve üçüncüsü kendi cigisinde devam eder hep aynı kalitede aynı fiyattadir. İkincisi müşteri bağlayınca fiyatlarını artırmaya baslar. Hep kaliteli ama artık pahalıdır.
Yeni ve daha moderen kapitalizmin en samimi yalanlarından. Gerekli işlemlerle kitleleri iyice salak etmeyi halledip, kaliteyi tanımdan saptırmayı başarırsanız ucuza filan kaliteli yaşadıklarını sanırlar. Tam bir sanrıdır. Binlerce yıllık insanlık tarihinde asla bu denilen gerçekleşmemiştir. "iyi" olan herşeyin bedeli daima yüksektir. Ucuza kaliteli diye yaratılan her ne varsa mutlaka içinden birşeyler çalınmıştır. Bunu böyle biliniz. Böyle bir mal veya hizmet henüz varolmadı ki siz onu alasınız. Ne istediğini bilmeyen, estetik ve diğer tüm algıları boka boyanmış, talep etmek yerine yetinmeye odaklı insan kalabalıkları yaratmaya bağlıdır bu yalanı yaşatmak.
Ucuz derken bi urunun neden ucuz oldugunu ögrenmekte fayda var. Örnegin sweat alacaksin, menşei neresi? Çinse ucuzdur. kalitesizmidir hayir , yani ucuzluguna göre. Ucuz olma sebebi , ordaki insanlarin ari gibi calişmasidir.
Avrupa ya da yerli bi urunde kaliteli ve ucuz olabilir.3 sezon evvel elde kalanlar bu sezon cok ucuz olabilir. kalitesizmidir hayir.
Ama sen tutupta, kendine yakismayan bi urunu sirf ucuz diye alirsan, bak işte o pahalidir ve kalitesizdir.
Kalite öyle bir şeyki elle tutulup göz ile bakildiginda cok net anlasilir.
Herseyi aynı olan iki urunu eline aldiginda biri içine daha cok sinecek ve onu daha cok seveceksin.
Ucuz etin yahnisi olmaz demiş atalarımız.. Mesele yakışanı giymek ise fazla harcamaya gerek yok. İyi bir giymekse evet bu ülkede iyi şeyler pahalıdır euro ve dolar kuru üzerinden. Ayrıca iç etiket ve fiyat etiketinde ürünlerin oranları yazar. Pamuk, keten vs.. Bunun oranlarına bak derim. İkincisi menşei. Fason üretime sadece markasının etiketini verip atölyede gelişi güzel basılan ürünler var. Bunlarıda euro dolar kuru üzerinden fiyatlandırma yapıp mağazada satacak kadar ahlaksız var ülkede. Bugün giyimde en trend markaların mağazalarında ki ürünler sadece kur üzerinden fiyatlandırma yapılıyor ve kalitesi ile çok alakasız bir fark oluyor. Bir iki kaliteli ürün alıp yanına ucuz ve yakışan rahatlıkta dolap yapabilirsin. Bu ülkede kalitesinin çok üzerinde etiket var.
şu an üstümde 10 tl değerinde tişört var, çoğu tişörtten iyi ve malı kaliteli. Fakat Tommy Hilfiger yazısı ve logosu var üstünde, bunun olmasında sıkıntı yok ama ucuz mal olunca logodaki kırmızılık bir iki yıkanış sonunda sarı olmasaydı iyiydi.😅
Ucuz etin yahnisi yenmez ve kalitesizlik tabi ki de içime sinmez. Hem bazı mallara da fiyat biçilmez. Ancak bazı ürünler vardır ki bunlarda kaliteyi çok da aramayız, sormayız. Örneğin, sigara veya herhangi bir nedenle ateş yakmak için alınan kasa başı satılan çakmakların kalitesini hiç düşünür müyüz? Düşünmemiz rağmen üretimlerinde belli bir kaliteyi de yakalamaya çalışırlar, ISO belgesi alırlar. Bazı ürünlerde ise kalite çok çok önemli tabi ki. Örneğin kadın bakım ve güzellik ürünleri, ucuz ve çakma olanlar, kadınların sağlığını bozabilir, kalıcı iz bırakan yaralanmalara sebep olabilir. Çocukların oynadıkları oyuncaklar, rekabet için daha ucuza satılma aruzsu amacıyla ölümcül hale gelebilir. Genel olarak kaliteden şaşmamak gerek.
Genelde öyle ya ucuza alıyosun iki günde yırtılıyo bir ürün alırken o ürün çok ucuzsa ve alıcısı çoksa o üründen uzak durun mutlaka bir sorunu çıkıyo alınca en iyisini alma taraftarıyım ben ürünün kaliteli olup olmamasına dikkat ediyorum mutlaka nerde bir ucuz şey varsa orada mutlaka bir bokluk vardır kaliteli bir şey bulamazsın ucuz birşeye pahalı olsun güzel olsun ucuza bir şey alıyosun iki gün sonra yırtılıyo en güzeli pahalı olsun kaliteli olsun
Genelde öyle ya ucuza alıyosun iki günde yırtılıyo bir ürün alırken o ürün çok ucuzsa ve alıcısı çoksa o üründen uzak durun mutlaka bir sorunu çıkıyo alınca en iyisini alma taraftarıyım ben ürünün kaliteli olup olmamasına dikkat ediyorum mutlaka nerde bir ucuz şey varsa orada mutlaka bir bokluk vardır kaliteli bir şey bulamazsın ucuz birşeye
Genelde öyle ya ucuza alıyosun iki günde yırtılıyo bir ürün alırken o ürün çok ucuzsa ve alıcısı çoksa o üründen uzak durun mutlaka bir sorunu çıkıyo alınca en iyisini alma taraftarıyım ben ürünün kaliteli olup olmamasına dikkat ediyorum mutlaka nerde bir ucuz şey varsa orda mutlaka bir bokluk vardır kaliteli birşey bulamazsın ucuz birşeye
Genelde öyle ya ucuza alıyosun iki günde yırtılıyo bir ürün alırken o ürün çok ucuzsa ve alıcısı çoksa o üründen uzak durun mutlaka bir sorunu çıkıyo alınca en iyisini alma taraftarıyım ben ürünün kaliteli olup olmamasına dikkat ediyorum mutlaka nerde bir ucuz şey varsa orda mutlaka bir bokluk vardır kaliteli birşey bulamazsın ucuz birşeye
Genelde kaliteli aliyorum. Şoyle soyliyim timberland botlarima iyi para vermistim bu 5. Senesi ayakkabida tık yok. Kisacasi terligimi bile adidastan almistim o bile 6 yil oldu. Iyi para veririm ancak uzun sureli kullanirim. Her yil ucuza alip atmaktansa bir kere para verip kaliteli alip uzun sureli kullanmak bence daha akillica. Hemde insani ayri bi guzel gosteriyor
Ucuza satılan şeyler kalitesiz değildir. Örnek olarak söyliyim. X marka araba alıyorsunuz. Ancak Y marka arabanın üretildiği fabrikada üretiliyor. Aynı işçilerin aynı makinelerin elinden geçiyor. Birinin marka değeri var. Diğeri fason üretim. Şimdi X marka Y markadan daha kalitesiz diyebilir misiniz?
O aynı işcilerin x marka araca harcadiklari zaman ve para , Y marka araca harcanandan cok cok fazla olacaktir, hani demek istedigim, her zaman daha cok emek sarfedilen kaliteli olmayi hak ediyor.
Bence hayır. Çok promosyon var artık fabrika mağazalarında. Kaliteli marka, ürünler de satışa çıkabiliyor o şekilde. Pahalı aldığım ürünler de de aldandığım oldu. Yıkama sonrası marka keten pantolonlarda renk atması gibi. Aslında en iyisi kaliteli kumaş bulmak ve özel dikim.
GÜZEL Soru 👍🏻 Yani Bende Düşünüyorum Ucuza satılan ürün insanı düşündürüyor İster İstemez Çünkü Kötü olan ürünler de Ucuza Satılıyor Kaliteli Ürünler Genelde Pahalı yüksek Fiyata Satılır Ama Şunu Söyleyim Her Ucuz Ürün kalitesiz Değil Tabiki Aldığın ürüne duruma bağlı bu
Fiyat performans ilişkisi önemlidir. Çok pahalı şeylerin tümü kaliteli ve buna değer olmadığı gibi ucuz ürünlerin de tümü kalitesiz ve değersiz değildir. Dolabımda 30 yaşında bir boğazlı kazak, 24 yaşında bir sweet ve 5 yaşında bir gömlek var. Ucuz bir fiyata inanılmaz kaliteli eskimek bilmez ürünler almanız da mümkün.🙂
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,2b cevap paylaştı.
Optimum fiyat önemli Verilen parayla alınan fayda değerine göre değişir Ve tabi hepsi ekonomik güç ile alakalı paran varsa kaliteyi kolay satın alırsın yoksa da uygun kalite arayışı başlar
Mesela 100 liralık bir elbise vardi o 40 liraya düşmüş sebebi de siyah bir leke olmasi yağ lekesi ben aldım sirke ile çıkardım 😀 durumuna bağlı mis gibi elbise
Elbette kalitesizdir ayipli maldir. Defoludur. ya ustune oturmaz bedenin oldugu halde. ya bir yerinde dikis hatasi baski hatasi vardir ya malzeme kalitesizdir bu tartismaya kapalidir. Yoksa cinliler bir urunu 1 dolara satarken aynisini 10 dolara satmazdi
Sana sunu soliyimki lcw ile tommy hilfiger bayrampasada bir tekstilde uretiliyo arada fark yok fazla. Markalar isminden dolayi pahali satip para kazaniyo. Ama cokta dandik olanlar cok ucuz olanlar baska
Ben saçma buluyorum mesela 200 TL ye bir çanta beğendin daha muadilini buldun ve onu aldın bu hem bütçene iyi gelen bir şey hemde pahalı olup kalitesiz de olabilir sonuçta. Her pahalı marka vs ürün iyi diye bir şey yokki.
Aslında kaliteli çok çıkıyor ucuzlarda özellikle giyimde. Markalıların fiyatı fazlasıyla şişirmece oluyor. 500 TL'lik kot hatta daha fazlası da var çok saçma değil mi? Bazı msrkaların indirimi oluyor özdilekte falan indirilmiş fiyatı çok.
Yani her pahalı şey kalitelidir diye bir kaide yok. Ben ben pahalısını değil parama göre en kalitelisini almaya çalışırım. Napalım Bir Ziyagil değiliz:)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı.
Aynı ürünü daha ucuza bulmak diye bir şey var. Her zaman kalitesizdir diyemeyiz. Burada herkes zengin değil her kaliteli ürünü alamıyoruz veya aileleri alamıyor. Bu yüzden kalitesizdir demiyorum.
Kesinlikle katılmıyorum mesela Decathlon ürünleri genelde diğer markalara göre hem daha ucuz hem daha kaliteli oluyor. Pahalı olması kaliteliği olduğunu göstermez bence