Nişan alışverişine çıktık şimdi ayakkabı istedi fiyatını görünce komalara girdim. Ben 200 TL ayakkabı aldırdım onu bile üzüldüm pahalıya mı kaçtım diye. Kendisi 950 TL ayakkabı istedi. Almak zorunda mıyım? Çok pahalı yav
Nişanlım 950 TL ayakkabı istedi. Almak zorunda mıyım?
Ben olaya şu şekilde yaklaşıyorum. Asgari ücret 3 bin lira. Ayakkabı bin lira diyelim. Eğer bu ayakkabı için 10 saat x 10 gün'den 100 saat harıl harıl çalışırım nolucak diyorsan Almalısın o ayakkabıyı. Yok ya gözüm yemedi vallahi diyorsan almamalısın. Mantık çok basit🙂
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Demekki böyleleri yaranıyor bu soruyu sorduğuna göre, ben asla nişanlı iken birşey istememiştim, hatta eşimin ailesi zora girmesin diye uygun yerleri tercih ettim, mütevazı olsun istedim herşey, ucuz malın alıcısı çok oluyor diye boşa dememişler o yüzden ailesine yaranamadım. :) Nasıl biliyorsan öyle yap dostum.
Kusura bakma da kendisi fazla görgüsüz birisi şimdiden böyleyse ilerde neler aldırmaz sen düşün benim kardeşimde aynı durumdaydı alınacak takıları beğenmedi herşeyin fazlasını istedi en son tartışıp ayrıldılar
Çüş. Ev eşyası mı alıyor, ayağına ayakkabı mı? Bütçeni aşan hiçbir miktarı vermek zorunda değilsin. Şimdiden böyle yapan, evlendiğinde daha neler neler yapar...
Kardeşim bak 3 yıllık evli biri olarak konuşuyorum umarım dikkate alırsın söylediklerimi. Sevgiliyken bu kadar pahalı hediyeler alman evlendiğinde daha büyük beklentiler içine girmesine neden olacak. Bu da sende mutsuzluğa neden olacak soğuyacaksın. Sana yemin ediyorum ilk buluşmamda bundan 11 sene önce tavuk dönerciye götürdüm. Şimdi de aynı. LüKS yerler inan bilmeyiz durum var mı var şükür ama gerek yok. Ayrıca bekarken alıyordun ama derse bu ağır gelir sana. Alıştırma pahalı şeylere. Gerekirse ayrıl. Ciddiyim.
Merhaba. Yani bu durum sizin maddi anlamda bütçenize göre değişir ama genel olarak size fazla geldiyse nişanlınıza belirtebilirsiniz. Çünkü ileri de bir ev kurucaksınız ve bu ve benzeri durumların yaşanma ihtimali de oluyor.
Yazıktır günahtır. Bir ayakkabıya o kadar verilir mi? Bir de evleneceksiniz yani daha çok masrafınız olacak. O parayı gidin çeyizlik bişeylerinize harcayın. Tabii ki almak zorunda değilsin.
950 TL maşallah iyiymiş tabii her şey hoş güzel isteyebilir ama karşıdaki insanı düşünmek gerekir. Bence almamalısın kendisi almalı, nişanlısınız daha.
Kimi insanlarda vardır ki nişanlısından dolmuş parası bile isteyemez.. Tabi ki almak zorunda değilsin, sen kasa değilsin, ATM değilsin.. Bir ayakkabıya da 950 ₺ vermek büyük israf
Oha baba evinde göremediğini senden mi istiyor parası varsa kendi alsın nişanlısının diye snei böyle birşeye zorlamamalı bence uygun bir dille çok istiyorsan kendin al de 950 TL ne mk
Nişan bohcam oldu kendileri aldilar cogu şeyde eksik ve hic guzel degil kullanissiz nikahli eşim nisanlimdir tek kelime dahi etmedim bsey demedim hic aile boyle yapti demedim cebimden cikardim ödedim aldim sonra Zerre ondan bsey istemiom kocam olmasina ragmen sizin karsiniza nasil insanlar cikiyor ayip yazik gunah ya Allah sabir versin kardesim.
Yani bence nisanliyken bu kadar pahalı birşey istemek saçma açıkçası bı ayakkabıya 950 TL de ne demek millet iş sıkıntısı cekiyor ki kaldı biz çeyrek parasını birikim yapacağımız parayı ayakkabıya verelim bence alistirmayin bu şekilde alışveriş yapılır o ayrı marka olmak zorunda değil hiç birşey sonuçta siz bir gelecek kuracaksınız ve düğün o kadar da kolay atlatilmiyor maddi anlamda
Değilsin, özellikle zor durumdaysan maddi olarak bunun aldırması asıl düşüncesizlik. Kendi parasıyla alabilir kendi parası yoksa almasın zorunlu bir şey değil.
Durumun iyide olsa kutuda olsa böyle para verilmez resmen görgüsüz lük bu sen o kızla ömür geçiremezsin iflas ettirir seni hiç sevmem hediye para düşkünü olanlari
O zaman evlenme. Kız belli ki para harcamayı seviyor. Belki aile evinde rahattı bilemeyiz. Kıza fedakarlık yaptırtcan sonra kız yavaş yavaş mutsuzlaşacak gelsin sıkıntılar kavgalar tripler şunlar bunlar. Herkeste kızı suçlamış salak mı bu millet anlamıyorum. Kız seviyorsa her şeyi yapsın alttan alsın falan ama oğlan parayı ondan değerli görsün diye bişey yok bence.