Alışveriş konusunda yapılan düzenleme yarın başlıyor. Sigara satışı bu kapsamda temel ihtiyaçlar içerisinde gözüküyor yani yasak değil. Kullanan bireyler için özellikle sigara gerçekten temel bir ihtiyaç mıdır?
😂Kesinlikle değil Sıgara aynışu dur araba egzosudur Sıgarayı kibrit gibi düşün 😂 kibrit için para harcıyorsun kibrit kokusu çekin o daha iyi
Burada bazıları diyecek acılarım var diyecek tek zevkim bu diyecek 😂 al kardeşim 🧠
Maddi sıkıntın varsa günlük sıgara içen birinin normal o sıgara parası ile ayda 2 kez ailenle birlikte dışarda yemek yersin mutlu bir geçirirsin Altın alırsın yatırım yaparsın Aşk acısıymış yerim senin aşk acını geçirdimi o aptal şey Zevk için içiyorum diyor zevk için hayatını içiyorsun daha derin daha derin çek Al bismillah 🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠
Temel ihtiyaç değildir ama bağımlılıktır. Bir bağımlılığı sürece yaymadan, psikolojik destek sunmadan kesmeye çalışırsan büyük problemler ortaya çıkabilir. Günde 2 paket sigara içen ve ciddi anlamda bağımlılık duyan insanlar var. İnsanlar zaten mental olarak zor bir süreç geçirirken sigarayı yasaklamak; Sinir krizlerine, aile içi ve dışı sorunlara yol açabilir. Ben de 10 gün önce sigarayı bıraktım ve hiçbir sorun yaşamadım lakin her insanın bünyesi, iradesi ve şartları aynı değil. Sigara içmeyenler için önemsiz olabilir ama sizler için önemsiz olan bir husus başkaları için son derece önemli olabilir. Saygı duymak ve anlayışlı olmak gerekir.
Sigara bir bağımlılık. Hiçbir alışkanlık bir anda kesilmez. Ayrıca bu zaman da sigarayı bırakmak virüs açısından daha zaralı diye duymuştum. Çünkü sigarada vicudun alıştığı bir şey var adını unuttum. Vicut o şeyi almazsa daha büyük sorun çıkıyor diye biliyorum. İsteyen araştırsın tam emin değilim.
Covidi öldürür toksinler sayesinde, ama akciğerleri çok zayıflatır ve bu covidin de etki ettiği temel yer akciğerler. Yani belki %10 azaltır bulaşma riskini ama yakaladığı zaman 10 kat daha zarar verir.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 581 cevap paylaştı.
Sigarayı 2 hafta önce bırakmış biri olarak söylüyorum, ihtiyaçtır. Önceden derdim ki parası olmayan içmesin, bulamayan içmesin ama yok yani bildiğin ekmek su gibi ihtiyaç haline geliyor. O yüzden aramızda "bi kez deneyim ya nolcak" diyen varsa uzak dursun
İçen öldüde içmeyen ölmedimi diye diye senelerce kendimizi zehirlediğimiz bir madde... Sonrasında hastaneye düştüğümüzde Allahım burdan sağ Salim çıkayım kendime daha iyi bakıcam vs vs bizi çelişkide bırakan bir maddedir sigara bırakmak isteyen gitsin hastane koridorlarında gezsin ben faydasını gördüm inşallah sizde görürsünüz..
malesef öyle. siz nasıl ki vücudunuz suya ihtiyacı olduğunda susuyorsunuz, yani onun yoksunluğunu çekiyorsunuz, bir sigara bağımlısıda nikotinin yoksunluğunu çekiyor. içmeyenin boş sallaması kolay tabi
bazı insanlar için öyle birşey ki ıssız, adaya düşsen yanına alacağın tek şey sorusuna cevap oluyor Şaka değil 7 sene önce sigara için gecenin 2 sinde 120 km yol yapmışlığım var
Yani temel ihtiyaç listesine koymazsın da yasak listesine de koyamazsın. Öyle arada kaynar gider, millet zaten agresif bir de sigaradan merhum kalırsa birbirini keser iyice