Aslında sevgiliden ziyade sürekli alışverişe çıkmak veya internetten yapmak bir bağımlılıktır. Kendini durduramazsın ve sürekli bir şey alma ihtiyacı duyarsın, geldiği zaman kısa süre sonra hevesinin geçeceği ürünler alırsın bu nedenle de eğer ki sevgiliniz sürekli alışverişe çıkmak istiyorsa ona engel olmak ve bir limit belirlenmesi hem ilişkiye hem de karşıdaki insana yararı olacaktır.
Peki insanlar neden sürekli alışveriş ihtiyacı duyar aslında çok basit bir kavram sigara için bir insan neden sürekli nikotin istiyor uzun süre bıraktıktan vücudu temizlendikten sonra bile hala arzuluyorsa aynı şeklin para harcama yolu gerek cimrilik gerek fazla bonkörlük olsun hep israf taraflı bağımlılıklardır. Belli bir zaman sonra kendini kaybeder ve kumar bağımlılığı gibi bir hal almaya başlar cebindeki son 200 lirası ile bile sürekli bir şey almaya çalışır yarını düşünmez yarın ne alacağını düşünür.
Bu sadece gün aşırı alışverişler için geçerli değil tabi ki daha kötüsü sürekli toplu alışveriş yapmak kendi taşıma limitini bile aşan insanlar var alışveriş yaparken o kadar fazla ürün almasına nazaran dolabında etiketi çıkmamış ürünler var. Sevgiliyle alışveriş yapmak güzeldir ama eğer sevgiliniz bağımlı ise alışveriş yapmaktan olabildiğince kaçının.
Bunun yanı sıra artık kendi için alışverişe doyup artık sürekli çevresindekilere bir şey alan insan grupları oluşmaya başladı sana yakışacağını düşündüğüm için aldım tarzında sürekli etrafındaki insanlara bir şeyler almakta bu hastalığın farklı bir boyutudur. Bu sebeplerden ötürü alışveriş yapın her insanın alışveriş ihtiyacı vardır ama gereksiz alışveriş yapmayın kim olursa olsun önüne geçmeye çalışın geçemiyorsanız aranıza mesafe koyun ve bir uzmandan yardım almasını söyleyin. Çünkü bir müddet sonra işin ucu size de dokunmaya başlayacaktır. Sevgilinizle alışveriş yaparken de bir şeyler almak zorunda değilsiniz eğlenin gezin inceleyin dalga geçin ve bir müddet sonra yemek yiyip evinize dönün.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Komünist değilim fakat alışveriş tamamen bir kapitalizm köleliğidir. Benim babamın kocaman arazileri var, 3 tane şirketi var. Kocaman çiftliğimiz var şehir dışında fakat ben 4 yıldır aynı ayakkabıyı giyiyorum. Paramın olmadığından değil babamlar da diyor yeni alsana diye. Ben de eskimedi ki diyorum. Lütfen bizim gibi parası olan insanlar yoksullara yardım etsin. Allah affetsin ben çok çocuğa kıyafet aldım, ayakkabı aldım karnını doyurdum. Siz de yapın, paranız varsa da yoksa da yardım edin insanlara. Bir şey kaybetmezsiniz. Ben 6-7 yıldır bu yardımseverliği yapıyorum fakat hiçbir şey kaybettiğimi düşünmüyorum. Allah karşılığını verir size. İhtiyacınız kadar alın, gerisine gerek yok. Kapital şişkoların kasalarını doldurmayın boşuna. Bunları tavsiye niyetli yazdım. Ben de sevdiğim kızla alışveriş yapıyorum fakat ihtiyacım kadar yapıp çıkıyorum. Fazlasına gerek yok. Allah israf edeni sevmez. Hoşça kalın, seviyorum sizi...
Hayatıma giren kadın alışveriş konularından nefret ettiğimi bile bile bu konuda ısrar etmesi, beni sadece soğutur. Evet zaman zaman çıkılır ama sürekli sürekli ben çıkmam.
Açıkcası hayır 😂 sıkılmıyorum o da öyle ama birbirimizi unutuyoruz kaybediyoruz ve yorucu bir aktivite özellikle kıyafet alısverışi bana zulum kabine git dene çıkar vs hiç sevmiyorum. Denemeden alıp çıkıyorum genelde.
İki tarafta birbirine değer veriyor seviyorsa bence yapılan herşey keyif verir, yan yana olduktan sonra gerek sinema, gerek alışveriş gerek tatil. ( tabi bunları söylerken birgün sevgilim olursa gerçekleştireceğim 😊)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alışveriş dediği şey boşa para harcanaksa ayrılırım zevk için alış veriş yapılırmı? He onun haricinde evet gelirim 😇alışveriş bahane sarılmak şahane
TABİİ Kİ EN SEVDİĞİM AKTİVİTELERDEN BİRİ ALIŞVERİŞ BERABER HER GÜN DESE GİDERİM SONUÇTA BU FIRSAT BİR DAHA ELİME GEÇEMEYECEK ERKEKLERİ BİLİYORUM..😍 ahahaahha
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence çok güzel bir şey ama erkekler odun malesef anlamıyor