Nazar boncuğu hediyelik eşyalar arasında popüler hediyeliklerdenmiş peki nazar boncuğuna olan bakış açın nedir hediye eser misin?

allah ile aracı olarak görmek ne alaka yahu? nazar boncuğu dediğin şey şamanizme dayanıyor. ortada allah diye bir kavram yokken nazar boncuğu varmış tarihteki ilk türk devletlerinde.
şamanizmden bize kalan bir çok simgeden biridir nazar boncuğu. daha bir çok şaman inancı günümüze kadar gelmiş türk milleti ile beraber, ancak yazmaya üşendim /:
Nereden geldiğinden bahsetmedim zaten dostum. Dediğim amaçta kullanan çok insan var.
dediğin amaçta kullanan varsa kullanmaması için nereden geldiğinden bahsettim bende. yani kısacası allah yokken nazar boncuğu vardı dedim.
Nazar boncuğu Şeytan Gözünü temsil eder ve nazardan korumaz aksine çeker. Ayrıca bunun nazardan koruyacağına inanmak şirktir, nazardan ancak Allah a sığınarak korunabilirsiniz. Bu tamamen cahil halkın ürünüdür. Bu uyarıyı dikkate alın ve evinizde, işyerinizde veya her ne herde nazar boncuklarınız varsa onları imha edin!
Naze boncuğunu da hediye olarak birine vermem ya
Cevap
4Cevap
Yani yeni doğan bebeğe belki olabilir. Ama onun dışında hani hediye diye kimseye almak mantıklı değil.
Saçmalıktan ibaret bir anlamı olan görsel zevkin içine eden aptal bir taş parçası.
Hayır hediye olarak almam ve nazardan koruduğuna inanmıyorum açıkçası.
Araba aldi diyelim biri hediye olur veya yeni eve tasindi olur
Hediye için çok basit kaçar bence alda sus gibi
Valla hediyelik eşyalar arasında görünüyor. Olay başka zaten sen detayı iyi oku:
Okudum zaten
Severim ama tek başına bir hediye olmaz.
Batıl inançtır evim de bulundurmam gerek de yok
Hediye için çok basit bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?