Başkasına hediye edebilmem için arkadaşlarımın olması lazım. Asosyal biri olarak arkadaşım da yok hiç. Kullanmadığım, işime yaramayacak, yer kaplayacak bir şeyse onu belli bir zaman evde tutarım. Baktım o alınan şeyin kullanılıp kullanılmafığı alınan kişi tarafından önemsenmiyor demekki onu sadece hediye almış olmak için bana aldığını saptar, hediyeyi internette araştırıp aşapı yukarı fiyatını bulup az bir fiyat farkıyla ikinci el eşya satma uygulamalardan satmaya çalışırım. Böylece hem yer kaplamayacak, hem de başkası onu değerlendirmiş olacak.
Babam bana çok güzel bir tane kolye almıştı doğum günü hediyesi olarak. Bende bu hediyeyi çok ama çok sevdiğim bir arkadaşıma vermek istedim ama hediyeyi babam aldığı için ona hakaret/haksızlık olur diye babamdan izin aldım vermek için. Babam izin verdiği için gönül rahatlığıyla hediye ettim.
Beğenip beğenmemekle alakası yok. Hediyeyi hediye etmek sünnettir ve arada öyle şeyler yaparım. Mesela en son Valenciadan gelen pançoyu birine hediye etmiştim.
Hediyeyi hediye etmek sünnettir 😂😂😂
Ja:)) Gitti güzelim yün panço ama biri faydalansın hem
Çok yaptim 🙈 ama kötü niyetle degil kullanmayacağım bir seydi dolabta durup eskiyecegine başkasına lazim olsun
Ahahaha hayir satmadim hediye ettim elbise cok kısaydı bedeni boldu bende yengeme verdim napim
Cevap
33Cevap
Hayır tüm hediyelerimi biriktiriyorum. Sonuçta alan kişi beni düşünerek, bana değer verdiği için almış başkasına hediye etmem. Beğenmesem bile hediye der saklarım.
Hediye veren kişiyle aramız bozulursa, kötü olursak o zaman aldığı hediyeleri - saygısızlık olmasın diye - iade etmesem bile dağıtırım başkalarına.
Yani şöyle haberi olmayacağı şekilde olabilir aksi halde alan kişiye saygısızlık olur diye düşünüyorum.. Kullanmayacağım bir şeyi saklamamın bir anlamı olmaz o sebeple ihtiyacı olan biri varsa ona veririm en azından birinin işi görülür. Hediye almadan önce sorun mümkünse ağzını arayin karşı tarafın neye ihtiyacı olduğu konusunda fikrini alın. keyifli günler
Ben eğer biri bana hediye aldığında bana bir arkadaşım hediyeyi çok beğendi zaten onun doğum günü yakındı bende alalan kişiye sordum acaba bunu nerden aldınız diye sordum onlar/kişi söyleyince aynı yerden aldım doğum gününde çıkardım o kadar mutlu oldu ki
Ben böyle yapardım yani
Küsersem ederim 😂 etmem tabi ki o bende kalır onu saklarım hediye alan kişi o kadar düşünüp almış bu ona ayıp olur kendi hediyemi başkasıyla paylaşmam
Beğenmediğim bir parfümü hediye etmiştim. Ben kullanmayacaksam elimde kalmasının bir manası yok ama özel bir şeyi hediye etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Değişim yapma imkanım varsa değiştiririm, hediyenin kimden geldiği de önemli eğer çok sevdiğim birii değilse çok samimi olduğum birisii değilde hediyesini hediye edebilirimm.
Hayır begenmeyip birine hediyye etmedim. Sadece bir defa buyuk bir kalp oyuncak vardi bende. Eski sevgilim verdigi icin bunu begenen kucuk bir cocuga hediyye ettim.
Eski konuştuğum kız arkadaşlarımın aldığı hediyeler var mesela nerden baksan 10 senedir dolabımda duruyor kullanamıyorum da ama başkasına vermek de saygısızlık olur diye düşünüyorum
İşime yaramayan bir şeyse işine yarayacak ablama vs veririm. Bende değeri anısı bitmez ama kullanmayıp köşemde tozlanacağına bari işe yarasın kafası var bende.
Begenmedigim bir şeyi bı başkasına vermek karakterime ve ahlak yapısına sığmaz.
Senin beğendiğini bı başkası beğenip neden kullansın ki?
Ben daha önce hatırladığım kadarıyla bana hediye edileni başkasına vermedim. Yapacağımı fa sanmıyorum.
Tabi ki Hayır.
Hediye kişisel bir şeydir. Ve hatırası vardır. Ben bunu yapamam. Ve bana yapıldığında da çok kötü hissederim...
Hayır, bende hatıracılık hat safhada. Kolay kolay hatırası olan şeylerimi vermem, saklamayı seviyorum.
Hayır, etmem. Bir hediyeyi beğenmediysem ve bu yüzden kullanmayacaksam bile bir kenarda duruverir. Bir başkasına vermek büyük ayıp.
asla ben öyle bişey yapmam ben ne görgüsüzüm nede tozkoparandaki elifim
Hayır ya hediye hediyedir gereksiz bile olsa veya begenmesem bile etmem. Hatırası yeter.
Ben yapmaya kalkayım kesin ortaya çıkar ele veririm kendimi 🤣🤣
Bence bu tarz şeyler büyük karaktersizlik gerektiriyor. 😒
Benim için özel bir yeri yoksa hediye verenin, veririm.
Hayır bana hediye edildiyse başkasına hediye etmem onu.
Bana alınmış ise bende kalır başkasına hediye etmem
Sonuçta bana özel alınam bir hediye gidip neden başkasına vereyim ki. Yapmam öyle bir şey
Bana edilen hediye benimdir ve değer veririm bu sebeple başkasına vermem.
Beğenmesem hediye ederim.
sevmediğim birinden geldiyse ederim nasılsa hediyeyi hediye etmek sünettir ama seviğim birinden geldiyse beğenmesem bile saklarım
Hediyeyi hediye etmek sünnettir. Eğer benim için çok değerli birinden ve değerli birşey değilse ederim.
Tabi ki de ederim. Beğensem de beğenmesem de. Bir başkası beğenmişse hediyemi hediye ederim. Hediyeyi hediye etmek Sünnettir 😉☺
Hayır O hediye bana verilmiş bir şey başkasına neden vereyim ki?
markalardan hediye ler almaktayim acilmamis kutusun da yakunlarima hediye etmekteyim.
Hediye, bir başkasına hediye edilmemelidir. Şahsa özel bir şeydir
Çok büyük hayal kırıklığı olur karşıdaki insan için
Şu hediye gelen borcamları getirenlere tekrar teslim etmek istiyorum bazen 😂
Sevmediysem hediye ederim. Ama yanlış bilmiyorsam sana gelen hediyeyi hediye etmek sünnetmiş.
Hediye alan mi var 😔 ama olsaydı bile sanmıyorum yapmazdım
Değer vermediğim biri aldıysa ederim
Etmişliğim var. hem beğenmeyip hem kullanmicağım birşeyse bir işe yaramış olur
Yok asla. Olur mu öyle şey hiç.
Etmem ya hediye ediceğim zaman güzel şeyler olsun isterim begenmedigimi bir başkasına vermem
Hayır etmem sonuçta bana alınmış bir hediye
Ettim bir kez vallahi
Edebilirim, etmeyedebilirim 😅
Beğenmediysem Evet fkfjfj
benim için bi önemi yoksa ederim
Kullanmadığım bir şeyse evet ederim :))
Etmişliğim var yine olsa yine ederim😂
Hayır tabiki
Hediyenin hediyesi olmaz
Kıramıycağım bir kişiyse ederim
etmem ;
saygısızlık olur