Ben yeri geldiğinde pazardan yeri geldiğinde marketten alışveriş yapıyorum. İkisinin arasında bazen dağlar kadar farklar olabiliyor. Peki siz marketten mi yoksa pazardan mı alışveriş yapıyorsunuz?
Marketler daha iyi.
Pazar daha iyi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Marketten mi, pazardan alışveriş yapmayı mı daha ekonomik buluyorsunuz?
Bazen market bazen pazar ucuz oluyor: vakit, imkan varsa ikisine de gitmek lazım. Mesela bir sebze pazarda 2 birim para iken markette 1 birim paraya satılabiliyor. Her zaman pazar daha ucuz diye bir şey yok. Benim fikrim ucuz bulduğun ve bozulmayacak şeylerden taşıyabilecek kadar almak lazım. Ben ucuz bulduğum zaman 8 kilo kadar sebze - bakliyat da alabiliyorum. Şekerden 15 kilo aldığım oldu. Hatta bozulmayacak şeyleri arabanın bagajına 20 - 25 kilo alacaksın. %20 ucuz bulduğun bir şeyi 1 yıllık alırsan zaten o 1 yılda gelecek %10 - %50 kadarlık fiyat artışlarından da korunmuş olursun. :)
Pazardan uzunca bir süredir alışveriş yapmıyorum. Çünkü hem seçemiyorum hem de marketle fiyat olarak ya aynı ya da daha pahalı. Neden kendi seçtiğim değil de pazarcının verdiğini alayım? Zaten her yerde fiyatlar ateş pahası. En azından verdiğim paranın karşılığını alırım.
Pazar tabikide sıkıcı olabilir ama bir sürü tezgah var mesela 3 liraya salatslıklsr var diyelim biri o fiyatı hakediyo diğeri haketmiyo ama pazardan nefret ederim bile diyebilirim allah düşmanımın başına o pazarda tın tın yürüyenleri pazar çantalarını orta da bırakanları vermesin diyorum onun dışında ekonomi olsrsk pazar alılveriş yapmaktan zevk almak için de market
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Pazara da giderim ama pazarda müşteri memnuniyeti kısmı hala yakalanamadı. Markette gözümle gördüğüm ürünü alıyorum, begenmezsem bırakıyorum kimse bana surat yapmıyor ama pazarda göremediğim ürün verilmek isteniyor vazgecsen surat yapılıyor falan sevmiyorum yani müşteri memnuniyeti paramla rezil olmak istemiyorum o yüzden marketleri seviyorum
Alışveriş & Hediyeler konusunda 650 cevap paylaştı.
Şimdi Artık ıkiside birbiriyle rekabet edermiş gibi satış yaptıkları için pek bir şey değişmiyor.. Marketten al zaten verecen o parayı öyle ya da böyle..
İki tarafa da bakarım dönem dönem pazar daha pahalı oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Marketler daha iyi yaa en azından kendin seçiyorsun, Pazarda adam kendisi rast gele dolduruyor, yarısı da çürük çarık çıkıyor, 2 lira fazla verip gidip marketten almak daha evladır...
Pazarda da markette de hemen hemen fiyatlar aynı ki artık covid de var o yüzden tercihim market
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Marketler yüzünden hep dış ülkeler kazanıyor ben bu yüzden pazarı destekliyorum en azından market olucaksa bim, A-101, Şok'un kendi ürettiği şeyleri almak daha iyi TÜRKMALI ŞEYLER ALALIM!