İlk etapta mantıksız bir hareket gibi görünebilir ama aslında gayet mantıklı bir davranış Aslında her ikiside... şöyle ki; Mantıksız Tarafı; - Yarının ne olacağını bilmeden bugünden yarına alınan şeyler gereksiz duruyor olabilir. - Bugününden kısıp yarına birşeyler almak ne kadar mantıklı tartışılır. - Alınan ürün bugün güzel yahut moda olabilir ama bundan 5 yıl sonra gözüne hitap etmeyebilir ya da modası geçmiş olabilir. - Gelecekte bugün aldığın şeylerin daha üst seviyeleri çıkmış olabilir. Mantıklı Tarafı; - O gün geldiğinde hepsi almaya birden maddi durum yetmezliği ya da sıkışıklığını şimdiden önlemiş olursun - Bu işler geçmişten yaptığın hazırlıklar sayesinde aceleye gelmemiş olur. - Bu dönemde aldığın şeyler, yarın sana maddi bir zorluk çıkarmaz ki günümüzde herşey gün geçtikçe pahalı hale geliyor. Ucuzlamıyor - Evlenmezsen bile ileride kendi evine geçtiğinde pek çok külfetten kurtarır.
Kadının çeyizi diploması okulu kariyeri kendi kazandığı parası olmalı çul çaput değil onlar bir günde alınıyor yeri geldiğinde! Seneler önce alıp kenara saçma sapan şeyler atmak boş bir çaba hele ortada koca bile yokken 🤣🤣
Bursalıyım ve ailemin önem verdiği konulardan. Babaannem annem anneannem bir oda dolusu yapmışlar, doğduğum zaman başlayıp ama ne gerek var. O kadar emeğe. Aşırı mantıksız
Aşırı derecede saçma bak şimdi sana basit bir matematik dersi vereyim :) şuanda faizler %17 bankaya aylık 1000 tl para koysan bir ay sonra +170 tl faiz getirisi olacak bir sonraki ay 200 tl yani iki ayda 1000 tl olan paran 1370 tl sonraki ay ise 1600 TL'ye çıkacak anlıyor musun? Oysa aynı parayı eşyaya yatırsan teknolojisi eskir veya modası geçer. Maddi imkan olunca daha rahat evlilik yaparsın eşyaya bağlı kalmazsın ayrıca nasıl bir evde yaşayacaksın? Ona göre hareket etmek gerek ;) çeyiz işi pek akıllıca gelmiyor bana :)
Ayy o işler bitti ceyiz me deyip dalga geçmişler 😂😂😂😂😂😂
Tamam beyler ilerde plastik tabakta yemek yer ped bardakta çay, su içersiniz. Okey? 🤪
Soruya gelecek olursam ceyiz yerine birikim yapmak mantıklı. En basitinden yemek takımı alınsa daha güzelleri cikacak ve gözün onda kalıcak.. birikim en mantıklısı hem ihtiyacın olduğunda başka bir şey içinde kullanılabilir.
Yap kardesim çeyizini yap hayırlı eşini bul yuvana sahip çık mutluluk nedir gör. Yoldan çıkmışlata kanmma o. Güçlü kadın adı altında her yolu yapanlar hiç mutlu degil inan. Alkol madde psikolojik tedavi ile ruhsuz olarak yaşıyor lar
Çeyiz de ne oluyormuş, evlilik kararı alındığında gidilip alınacak ne varsa alınır. Abartılacak bir şey de yok ortada, bunları alamayacak kişiler de zahmet olacak ama evlenmeyi düşünmeseler daha yerinde olur.
Mantıksız. Ben 24 yaşındayım 1 tane bile çeyizim yok. Sebebi evlenmeyi düşünmüyorum. Çok çok ileri de evlenme gibi bir durum olursa çeyiz hemen hazırlanır zaten.
Aslında çeyiz iki yönlü bir hazırlık birincisi, gelenek olarak hazırlanması, ikincisi ise evlenildiği zaman yeni yaşanacak evde eşya bakımından eksiklik çekmemek tabi bu kişinin karanına bağlı bütün alınması gerekenler evlenildikten sonrada alınabilir, yani vazgeçilmez bir gelenek olduğunu düşünmüyorum.
Birikim yapman günü gelince o birikimle çeyizini yapman daha mantıklı. Şimdiden evde kalabalık yapacak ve belki de modası geçicek esyalar alman gereksiz bence
simdikileri ne anlar cehizden.. taki tingirmingir bi dugun hazir esyalardan hemen evi duz.. ardindan borclar tartismalar kavga gurultu bosanma ve dusmanlik hepsi bu... millet resmi nikahla evlilik zannediyor oysa evliligin temeli iman gucu dini nikahin kerameti bereketi o el emegi goznuru cehizlerin verdigi duygu huzur mutluluk ve sevgi saygidir..
Çeyiz yapmak yerine birikim yap. Şimdi aldığın şeylerin ileride daha güzelleri çıkacak. O zamana keşke bunu almasaydım diyeceksin. Paranı biriktir evleneceğin zaman daha güzellerinden alırsın
Modasının geçmeyeceğini düşündüğün şeyleri almaya başla.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çeyiz mantıklı mi bilmiyorum ama çeyiz eşyaları oluşturmak eğlenceli olabilir. Ben kendim çeyiz eşyaları yapmadım ama oluşturmak için para zaman ve emek gerekiyor, kolay değil ama eğlenceli olur
Bence şu şekilde mantıklı yavaş yavaş beğendiğin şeyleri alarak biriktirmeye başlayıp aaa bu benim çeyizime uygun diyerek aldığın şeyler olursa mantıklı birden hepsini alman mantıksız bence gerçi evlenme yaşı iyice düştü ama yinede sen bilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Pfff benim annem de öyle ya. Halbuki ben evlenmek istemiyorum bunu kimseye anlatamıyorum. Benim daha güzel hayallerim varrr🧚♀️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapmalısın saçma değil çok daha pahalı alacağına şimdi al dursun
okulunu okuyup altın bileziğini taksan, sonra ceyiz diye alacaklarini birikim yapsan günü gelince para olunca almak kolay mantığıyla davransan daha asil olmaz mi 👍