Ya çok acil fikrinize ihtiyacım var. Ben carrefourdan converse aldım 70 tl civarına. Görevliye sordum orjinal dedi belgesi falan da var. O yüzden aldım ama eve gelince dikkatimi çekti all star yerine converse all star yazıyor. Arkasında da bağcıkların içindeki dilde de. Sizce kazıklandım mı orjinal midir? Instagram'da araştırdım böyleleri de var ama Türkiye'de üretilenlerde all star yazıyo ne olur yardım :( sahte converse nasıl anlaşılır
Converse Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır? Sahte Converse Nasıl Anlaşılır?
Anlamanın pek çok yolu var aslında. Ama en bilindik olanları sıralayayım sana.
1- Converse ayakkabıların iç tarafındaki etikette bir seri numarası olacak ve her ayakkabı bu numarayı taşıyacaktır. İki farklı numaranız varsa, orjinalliğinde sıkıntı vardır. Bu numara, geldikleri kutuda da olmalı aslında. Oraya da bakmalısın.
sahte converse nasıl anlaşılır?
2- Converse ayakkabının orjinal olduğunu nasıl anlarız sorununun bir diğer yöntemi de, ayakkabının yapıldığı yer de ayakkabın içindeki etiketi üzerine basılmalıdır. Üretildiği ülke etiketin ortasında veya etiketin altında görünüyorsa, ayakkabıların sahte olabilir.
3- İncelenmesi gereken bir diğer nokta ise yan ve ayak başparmağı boyunca ince çizgilerdir. Bunlar ayakkabının tarzına ve rengine göre değişir, ancak her zaman tamamen pürüzsüz ve düz olmalıdır. Çizgiler asla titrememelidir. Durup tekrar başlayan bir çizgiye sahip bir çiftiniz varsa, sahte olabilir.
converse gerçek olduğu nasıl anlaşılır?
4- Ayakkabının ön ucu sağlam kauçuktan olacak ve bağcıkla buluştuğu yeri tamamen düz olması gerekiyor. Orijinal bir Converse ayakkabının ayak parmağı, ayakkabının etiket tarafına doğru hiç kıvrılmamalıdır. 5- İç tabandaki logo net olmalı ve soluk veya bulanık olmamalıdır. Eğer soluk veya bulanıksa muhakkak sahtedir. Çünkü orjinallerde böyle ayakkabıları satışa sunmazlar. Hemen depoya iade ediliyorlar.
çakma converse farkı
6- Kauçuk tabanda Converse logosundan çok uzakta olmayan 6 köşeli küçük bir yıldız işareti olmalıdır. Bu eksikse, orjinal yerine bir çift sahte converse sahibisiniz demektir. Çakma converse farkı oluyor yani. 7- Ayakkabının arkasına bakarak da çözebiliriz orjinalliğini. "Converse" ve "All Star" sözcüklerinin yanı sıra doldurulmuş 5 köşeli bir yıldız bulunmalıdır. Ama tabi yeni üretimse öyle olmamalı. Çünkü yeni stok olarak satılan ayakkabılarda, yıldızın altında bir daire (telif hakkı simgesi) içinde R harfi bulunmamalıdır. Sadece 2008 ve ondan önceki converse modellerinde 5 köşeli doldurmalı yıldızlar bulunuyor.
gerçek converse nasıl anlaşılır
Gerçek converse nasıl anlaşılır sorununu çözdük sanırım. Umarım sahte ayakkabı satın almazsın. :)
5 sene önce AVM de bir Spor mağazasından aldım ama hiç giymedim, Converse ayakkabıların yan taraflarında 2 adet delik olduğunu farkettim, benimkinde yok, bu sahte midir 🤔🤔?
Tabi ki orjinal neden mi CarrefourSA gibi marketler yabancı olduğundan adını kara çıkarmamak için sahte satmazlar zaten toptan aldıkları için alıyorlar 30a satıyorlar 70e Sadece fiyattan yola çıkarak sahte olduğu tanısına varanlar cahildir merak etme ve bu arada artık 50ye düşmüş fiyat ama numara kalmadığı için😊
Önemli değil. Convers başta biraz ayağı acıtsa da zamanla biraz daha ayağa uyum sağlıyor. 134 tl vermeyip 70 tl ye alabilmene de sevindim doğrusu. İyi günler.