Bu hiç başıma gelmedi gelmez. Çünkü ben cebimdeki parayı bilirim ve alışveriş sepetine atarken ürünleri 3-5 daha fazlaymış gibi hesaplarım. Hem kasaya gelince bi mutlu oluyorum sanki daha az Ödemiş gibi, hem de böyle duruma düşmemek için. Velev ki böyle bir durum oldu, benim için en aciliyeti olmayanı çıkarırdım.
Ya bu nasıl bir psikoloji anlamış anlamış değil ama sanki bir şeyler bırakırsam rezil olacakmışım gibi hisse kapılıyorum. Ayrıca alışverişe başladığım zaman gerekli gereksiz ne varsa alıyorum daha sonra kasaya gidince aldıklarımın bir kısmından pişman oluyorum. Bıraksam mı bırakmasam mı diye düşünürken kasiyer hepsini okutuyor ve o müthiş soru poşet ister misin? 😊 Ben orada aldığım bir kaç parça ürünü bırakmak istiyorum ama rezil olurum diye titrek bir sesle evet lütfen diyorum. Ödemeyi yapıp çıkıyorum. Para yetmediği için değil, genelde ben karar değiştirdiğim için bu duruma düşüyorum.
Evet oldu boşuna dememisler ayağına göre yorganını uzat evdeki hesap çarşıya uymuyor alamadığım bıraktığım çok olmuştur veya da sonra alırım diyip geçiştirdigim😃
Hayatımda en korrktuğum şeydir. Oldu ya çok küçüktüm çokta koymadı, ama şu an olursa utancımdan yerin dibine girerim hatta bir daha oraya alış veriş yapmaya gitmem.3 kuruşum bile yetmese ben o malı götürmem kasaya.Üstümde yedek kart fazladan para taşıyorum ki utançdan ölmeyeyim.
ben genelde küçük çocuklara veriyorum denk gelince bu kaç para diye sorunca kasiyer söylüyor bırakıyorlar falan alın abicim diyorum :D böyle bir kıza yardım etmedim daha önce erkeğe de etmedim sanırım
Ayakkabi birakmistim bir keresinde. Esimin kart borcu varmis biz de fark etmemisiz 30 lira icin mahcup oldum. Yanimdaki nakit parayla alisverisimi yaptim ama ayakkabilari birakmak zorunda kaldim. Cok uzulmustum.
ondan değil ama alısverıs sepetıne attıgıma sonradan pişman olduklarım olup kasada bıraktıklarım oldu.. bazısı zaten var dıye bazısıda ya bu pahalı şurda daha ucuzu var dıye bıraktıklarım
Elimde telefonun hesap makinesiyle dolaşıyorum, hiç sorun yaşamadım.. Genelde Elimdeki paradan 10€ kenarda tutarım, yanlış hesap yaptıysam diyerekten..
Tatlıların yani sıra biraz küçük şeyler de vardı hazır kahve türleri kavanoz mama gibi şeyler, ama bu o iki marketin ucuz olmadığı gerçeğini değiştirmiyor bence ucuz falan değil, zamlı da zamdan önce de baya pahalı yani param yetmiyor
Bu yaşta ne çocuğu ya, hem çocuğum olsa bile niye mama yedireyim kendi sütüm varken, elbette kendime alıyorum kavanoz mamayı ve tavsiye ederim müthiş bir tadı var denemelisin 😋🤭🤤🥵
Bir iki defa oldu. Fakat, çoğu zaman alışverişimi yaparken önce telefonda hesap makinesini açıp hepsini topluyorum ve ona göre cüzdanımda ne kadar varsa, ona göre hareket ediyorum.