Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde düğününde çeyrek altın taktığım arkadaşlarım bana 20 tl takmışlardı onu hatırladım şimdi 😂 şimdi hediye değeri ile ölçülmez diyenler olacaktır fakat benim düşüncem farklı. Şimdi ben bir arkadaşıma düğününde bir şey takacağım zaman diyorum ki bu arkadaş benim için değerli sevdiğim biri o yüzden sıradan biri gibi gidip para takmak ayıp olur o yüzden gidip altın takıyorum ya da aynı şekilde hediye içinde geçerli. Yani sen ona değer verdiğin için elinden gelenin en iyisini alıyorsun hatta imkanın olsa daha da iyisini alırsın ama o karşılık olarak imkanı varken bile sana çok değersiz bir şey alıyor demek ki senin onda değerin o kadar. İmkanı olduğunu bilmesen veya şüphede olsan ha imkanı var mı yok mu acana diye tamam dersin belki Parası yoktur ama durumunun iyi olduğunu biliyorsun ve ona rağmen böyle yapıyorsa bilki sana değer vermiyordur.
Ama sen ona öncesinde hiç hediye almamış olsam o sana 5 tl’lik bir hediye bile almış olsa bunun hesabını yapmak ayıp olur böyle şeylere değer vermiyor der geçersin ama ilk sen ona aldığında o zaman iş değişiyor artık hediyeleşmenin az çok bir kriteri oluyor.21 Yorumla
Soran+1 yılBen hiç hediye almasaydım vallahi zoruma gitmezdi dediğiniz gibi. Ben günlerce hediye seçtim bir de. Bana resmen toplamı 20 lirayı geçmeyen bir hediye almış
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatta her an her şey olabilir ve olaya iyimser tarafından bakarsak arkadaşının senin doğum günü zamanında parası kalmamış olabilir veyahut parasını canı harcamak istememiş olabilir ( bu iyimser tarafın bittiği kısım)
Durumy iyi yazdığın için bunları söylüyorum dikkat edelim lütfen yoksa sen 130 tl harcadın diye o da gidip o civarlarda bir şeyler almak zorunda değil. Para kıymetli bu zamanda.
Şahsen ismi lazım değil ama samimi arkadaşım bana bir kibrit çöpü dahi almamış olsa da ben onu öyle kabul ediyorum ve seviyorum.
Ben hediye alırken durumum o an müsaitse kendimce en güzelini almaya gayret ediyorum hep ve bu benim hoşuma gidiyor sonrasında salya sümük olmuyorum neden o parayı verdim diye ya da o bana almadı diye..
( şimdi burada başka bir ayrıntıya dikkat çekmek isterim ; evet maddi yönden bir hediye görmedim ondan ancak çok kez evlerine gittim ailesi olsun kendisi olsun çok güzel ağırladılar beni hep, kaldım da orada, annesinin benim içim yaptığı o güzel yemeklerini de yedim, bir işim düştüğünde yanımda da oldular yardımcı da oldular )
Şimdi bütün bunlar bana manevi yönden yapılmışken maddi yönden ben bir şeylee almışım çok mu diyorum..
Aslında onlar da maddi açıdan yemek parası harcamış oldular.
Sonuç olarak arkadaşının sana yaptığı diğer iyi şeyleri düşünmeni de öneririm.
Ama bütün seçenekleri de elediğinde yine sen haklı durumda kalıyorsan o zaman bir daha bu arkadaşına fiyatı yüksek olan bir hediye almamalısın.00 Yorumla
+1 yılbak şuraya yazıyorum bu arkadaştan sana fayda gelmez zarar gelir tecrübemden söylüyorum
elbette herkes herkese pahalı hediye alacak diye bir kural yok fakat anlarsın az çok karşındakinin nasıl bir hediye yolladığını adı üstünde hediye demek karşındaki insana hissettiğin değer verdiğin ölçüde birşey almaya çalışmak veya o değeri ona hissetmektir ben ortaokuldayken ingilizce dersinde hocanın isteği üzere yabancı bir arkadaşa mektup yolluyacaktık ve sınıf arkadaşlarımın hepsi ya çizgili kağıda ya da a dört tarzı şeylere yzıp koymuşlardı çok iyi hatırlıyorum o zamanlar mektup zarfı mektup kağıdı desenli çiçekli şeyler meşhurdu bende gidip tenefüs arası kırtasiyeden papatyalı zarf ve kağıdını aldım en güzel şekilde yazdığıma kanaat getirene kadar tekrar tekrar yazıp en sonunda zarfı hazırladım ve hocamız geldiğinde benim zarfımın kağıdımın farklılığına bakarak dedi ki işte bakın çocuklar bu karşınızdaki insana değer vermektir tanımadığınız biri olsa dahi ne demek istediğimi anlamışsındır umarım213 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru dediniz. Benim durumum onunkinden daha kötü aslında ama ben çok özendim hediye seçiminde. Çok belli etti önemsemediğini
- +1 yıl
üzüldüm senin adına ama boşver sen onu haketmiyorsun zaten hep böyle insanlar yüzünden değer veren samimeyetli düşünceli insanları değişime sokuyorlar sen saf ya da salak değilsin sadece karşındakine kalbinden bir yer vermek istedin onu en yakının olarak gördün ama o kaybetti sen değil bunu unutma
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama mutluyum. Artık değer vermemem gerektiğini anladım
+1 yılGörüşleri okudum da çoğu kişinin yanlış anladığını düşünüyorum. Sen burada senin ozendigin şekilde ozenilmemesinden bahsediyorsun insanlar ise maddiyatçılığa yormuş bunu. Sanırsın ki hepsi yaptıkları tüm iyilikleri veya jestleri karşılık beklemeksizin yapıyor (!) 😂 Sorunun cevabına gelince; bu durum sana ders olmalı kimseye kendinden daha çok değer verme ve artık nabza göre şerbet ver. Sana kendini değersiz hissettireni hayatından çıkarmaktan çekinme.
133 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. Onun aynı özeni göstermemesi benim canımı sıkan. Yoksa hediye umrumda değildi. Çok teşekkür ederim. Ben dersimi aldım:)
- +1 yıl
Dersini almış olmana sevindim:) Benzer şeyleri ben de yaşadım bu yüzden seni iyi anlıyorum. Rica ederim ve eig için de teşekkür ediyorum ✨
Soran+1 yılRica ederim:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHediyenin iyisi kötüsü olmaz seni düşünüp hediye alması en önemlisi. hediye de sevgi gibidir maddiyatın önemi yoktur. düşünmek gerçekten değerli olan şeydir. bana hediye alan olmadığı için hatırlanmak bile beni mutlu ederdi.
12 Yorumla- +1 yıl
Sen arkadaşına 130 TL değerinde kaliteli bir hediye alıyorsun ve arkadaşın durumu senden de iyi olmasına rağmen sana 30 TL lik basit bir hediye alıyor. Maddiyatı çıkar kafandan bu düpedüz karşındakini değersiz hissettirir.
- +1 yıl
@Vişnelisuffleee Kaliteli hediye almak onun seçimi o zaman daha ucuz alabilirdi değil mi? eğer karşılık bekliyorsan hediyenin anlamı nedir? maddiyat girerse zaten armağan olmaz.
+1 yılYillar once aydinli bir dayi ile oturmus sohbet ediyorduk. Konu dayının bir arkadaşına geldi. Arkadaşının durumu gayet iyiymis. Arkadaşı bizim dayiya tatil hediye etmis guzel bir otelde ama dayi kabul etmemis. Neden diye sordum. Dedi ki ben ona bir tatil hediye edemem diye kabul etmedim. Simdi gelsin köfte ekmek ısmarlasin hemen kabul ederim çünkü bende ona ayni şekilde kofte ısmarlayabilirim. Cahildim cocuktum anlamiyordum dayinin söylediklerini zaman için de cok iyi anladim bizim aydınlı dayinin neden oyle yaptığını. Simdilerde dayinin yaptıklarını ben yapıyorum...
71 Yorumla
Soran+1 yılHediye de geri çevrilir mi ki
+1 yılValla benim de yakın arkadaşım bana 20 tl en fazla 40 tl lik doğum günü hediyesi alıyor. Ben her seyahat ettiğim şehirden kendisine hediyeler getiriyorum. Kendime alırsam bazen ona da alıyorum. Bende artık öğrendim çok pahalı bir hediye almıyorum değer hediyeyle mi ölçülür diyenler olacak "aynen kardeşim birine verdiğin değer ona aldığın hediye ile ölçülür."
32 Yorumla
Soran+1 yılDurumu kötü ise belki çok kafaya takmazdım ama durumu iyi birisi
- +1 yıl
Emin ol kimse tahmin ettiğimiz kadar durumu kötğ değil ya. Herşeye verecek parası olan insanlar özel günlerdr bir tek fakir oluyo hahha
+1 yılArkadaşın hiç göndermeyebilirdi bence göndermesi çok naif bir hareket olmuş sonuçta onun doğum günü için hediye almışsın bence kendi doğum gününü bekle bence o da sana aynı degerde bir hediye alır o hediye karşılıksız kaldığı için sadece kendini kötü hissetmiş ve sana küçük bir şey almak istemiş bence hediyeleşme gibi düşünme
110 Yorumla
Soran+1 yılHediyeyi doğum günüm için aldı.
- +1 yıl
yakın arkadaşın mıydı?
- +1 yıl
ayıp etmiş cidden bence hiç mesaj atma onun atmasını bekle yazmazsada yani seni önemsemiyorsada bağı tamamen koparırsın kavga etmeye falan gerek yok bence değmez sadece hediye konusunda cimri olduğuyla alakalı gülerek sıfır ciddiyette ama gerçekleri söyleyerek kırıcı bir şaka yap bu zaten ona kavgadan daha cok koyacaktır şaka yaptığın içinde karşılık veremeyecektir
Soran+1 yılAslında yeni tanıstıgım birisiydi
- +1 yıl
Keşke yeni tanıştıgın biriyle bu kadar çabuk samimi olmasaydın çalışmasaydı aslında belliymiş öyle olacagı ama yinede ayıp etmiş kim bilir ucuz hediye aldıgı için kendini zeki falan sanıyordur
Soran+1 yılBana da ders oldu işte
- +1 yıl
Aynen arkadaşlığınızı hiç kafaya takma muhabbeti kes derim 130 tln için üzülebilirsin ama bende üzüldüm çünkü
Soran+1 yıl130 liraya hayat dersi almış oldum
- +1 yıl
evet haklısın ama baya pahalıya patlamış sana
Soran+1 yılYani benim için çok pahalı değil bir kereye mahsus diye düşünülürse. Ama ne bileyim bir daha almayacağım:)
+1 yılBence önemli olan düşünmek falan değil ben hiç doğum gününde hediye aldığım biri bana doğum günümde hediye aldı diye düşünülmüş hissetmedim ayıp olmasın diye vermiş de olabilir bu yüzden bence hediye karşındakine değerli hissettirmeli yani öylesine bir şey sırf vermiş olmak için verilmişse ben şahsen hiç mutlu olmam. Ya çok isteğim çok hoşuma gidecek bir şey olmalı ya da ince düşünülmüş maneviyatı yüksek görünce duygulanacağım bir şey olmalı çünkü ben vereceğim hediyeleri özenle seçiyorum bunun hediyenin fiyatı ile ilgisi yok durumu olmayan biri mektup yazsa da olur yeter ki verdiği şey beni ne kadar tanıdığını göstersin ne kadar önemsediğini göstersin
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de bu düşüncedeyim. Sırf almış olmak için almış.
+1 yılBir arkadaşa o çapta bir hediye alınır mı? Kendiniz sorgulayın önce bunu.
Yani açıkçası bana o çapta hediye gelse, garipserim. Kardeşim değil, ailemden değil, 10 yıllık arkadaş da değilse, en yakın olanından; nasıl açıklanır bu?
Devamında arkadaşınızın aynı şekilde size cevap vermemesi de yine sorgulanabilir. Durumu olabilir ama öncelikleri nasıldı, nasıl bir durumda hediye verebildi bilemiyoruz. Yine de eğer ki kaliteli bir hediye almışsanız sürekli kullanacağı, benzeri bir karşılığı şık olurdu.
O sizin beklediğiniz gibi bir arkadaş değil sanırım ve bu durum karşılıklı.10 Yorumla
+1 yılKimse senin benim kadar ince düşünmüyor canım kimseye aşırı değer vermemelisin kendini değersizleştirirsin o kadar büyük paralar harcamanı o sana söylemedi sen kendi isteğinle yaptın karşı tarafın o kadar büyük paralar harcamak istememesi kötü biri olduğunu göstermez senin özdeğersizlik şemaların olduğunu gösteriyor fikrime göre
17 Yorumla
Soran+1 yılÖzdeğersizlik şeması derken?
- +1 yıl
İnstagramda @esraezmecii kullanıcı adıyla bir psikolog var youtube kanallarını da izlersen ne demek istediğimi anlayabilirsin :) Reklam veriyormus gibi oldu ama onun verdiği bilgiler hayata bakış açımı değiştirdi. Karşı tarafa ederinden fazla değer veren gereksiz fedakarlık yapan insanların kendine verdiği değer azdır. Karşıdakine fedakarlık yaparsam değerli olurum sanıyorsun ama aslında bunlara gerek yok. İnsan ilişkilerinde aldığın değeri vererek teraziyi dengede tutman seni değerli ve özel kılar. Verdiğin değeri alamıyorsan bir daha aynı şeyleri yapmazsın olur biter. :)
- +1 yıl
Değersizlik şeması da kısaca şöyle bir şey, geçmişte yaşadığın herhangi bir şeyde kendine az değer vermen gerektiğini öğrenmiş olman demek. Yani mesela çocukken annene yaptığın resmi gösterdin ve o an işi vardı git başımdan diye savuşturdu, burada çocuk şu düşündü ; benim yaptığım şeyler değersiz bu yüzden ben de değersizim. İlerde girdiği ortamlarda yaptığı çalışmalarda her zaman kendini yetersiz bulur çünkü değersizlik şemaları vardır. Gibi.
Soran+1 yılYok artık. Yemin ederim küçükken ilkokulda anneme öğrendiğim harfleri göstermek istemiştim ve beni dikkate almamıştı. Benim sorunlarım çocukluktan.
- +1 yıl
Çok travmatik bir çocukluğa gerek yok. Bizim olayları yorumlama şeklimize göre değişiyormuş bu. Ben de çok hassas bir çocuktum ve hassas birisiyim hala ama eskisi kadar değilim. Bu geliştirilebilir bir şey. Bu kadını takip etmeni ve kendine değer vermeyi öğrenmeni öneririm. Hayatta bol şans dilerim canım 😋🙏🏻
Soran+1 yılTakıp ettim çok çok teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Rica ederim canım 🥰🤗
+1 yıl1- Senin temelinde Yüksek Standartlar şeması var.
2- Ailenin içinde en az 1 tane narsisistik, 1 tane de depresif model var.
3- Sana ya aşırı korumacı davranılmış ya da savunmasız bırakılmış.
4- Ailede en az biri fazla sorumluluk sahibi, diğeri ise daha, az sorumsuz.
Yani özetle tutarsız ve sınırı olmayan bir tutum görerek yetişmişsin. Sorumsuz ve o sevgiyi kendi ailelerinde görmeyerek sana yansıtmış kişiler ise, "sevgi" yerine "para" ile o sevgi açığını kapatmaya çalışmışlar. "Pahalı hediye veriliyorsa değerlisin." inancını benimsetmişler. Bu yüzden buna incinmişsin. Tek başına değer verdiğin için, tek sen değer vermişsin gibi hissettirildiği için.00 Yorumla
+1 yılHediyeleşmek çok güzel bir şey bende asgari ücretle çalışan biriyim 2012 de iş arkadaşlarıma doğum günü hediyesi aldım birine 250 TL (mont) diğerine 200 TL (saat) ikisine çok samimi arkadaşım dı normalde doğum günü kutlamayı ve hediye beklemeyi sevmem diğer arkadaşlarda vardı tabi iş yerinde biride doğum günün kutlu olsun desin yok ve o gün anladım ki hediye almaya layık olmayan birine hediye almak eşeklik sadece ama hediye hediyedir tabi ama keşke ona yakın bir şey alsaydı ya da kardeşim param yoktu bunu alabildim deseydi sen dahada mutlu olurdun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım işte bu saatten sonra sende buna göre davranırsın karşıdaki kişi ne kadar onemsiyosa sende ona gore önem vericeksin o 30 liralık bisey aldıysa senin 150 liralık bisey alman enayilik olur diğer saçma sapan yorum yapanlara bakma sen onlar şov peşindeler aynı durum başlarına gelse o kadar ince düşüneceklerini zannetmiyorum 😂
15 Yorumla
Soran+1 yılBen ona daha önce aldığım için ve inanın aldığı hediyeyi görseniz şok olursunuz.
Cevap sahibi+1 yılAnladım canım sende bundan sonra ona ucuz hediye al alacağın zaman, allah aşkına ne almış çok merak ettim
Cevap sahibi+1 yıl@LİiLİİTTH valla eğer ben gidipte özene bezene bi hediye seçmişsem o da dandik bisey gönderdiyse asıl bu onun samimiyetsizligidir verdiğin değerle alakalı bu
Bazen maddiyat da manevi değeri gösterebiliyor. Ben de aynı şeyi yaşadım hep. Durumu iyi değilse anlarım. Ama durumu iyi olduğu halde öyle yaptıysa verdiği değeri göstermiş işte. Öyle arkadaş olmaz.
Şimdi burada başlayacaklar yok maddiyat mı belirliyor bunu, önemli olan iyi insan olması falan..
Bazı şeylerde belirliyor kardeşim...30 Yorumla
+1 yılBu seni önemsemedigi anlamına geliyor insma utanır da alır şahsen benimde tuhafıma gider yani kırıldım sonuçta ben sana değer verip sana güzel bi hediye aldım yani ayıp yol ver gitsin böylelerine yazık düşüncesiz şey ya
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok şaşırdım böyşe bir hediye almasına. Bari çiçek sepetinden çikolata yollasaydı daha anlamlı olurdu
- +1 yıl
Görüşme sana değer vermiyor
Soran+1 yılNe çabuk yazdınız:D
- +1 yıl
Ben bile seni önemseyip cvp verdim
Soran+1 yılGerçekten de öyle. Önemseyen insan bir yolunu buluyor hakikaten.
+1 yılsana bunları düşünmeni sağladığına göre , ucuz ve kıymetsiz bir hediye almış eğer seni önemsediğini belirten bir hediye ayarlamış olsaydı ucuz olsa da sevinirdin. karşı tarafın neler düşündüğünü anlamışsın. maddi durumlara göre hediye alınır pahalı olması şart değil düşünmesi yeter özeni hissettirmeli. yarım elma gönül alma hesabı. ben de zamanında okulumdan bir arkadaşa değer verip kendi çapımda hediyeler gönderdim. pahalı şeyler değildi üstelik. ama daha kötüsü karşı tarafın bana bir gıdım atılımı bir düşüncesi olmadı. gönlü dar olmalı ki pat diye iletişimi kesti tek söz söylemeden sorduğum halde. düşününce farkettim ki bir kitap , ufak bir hediye dahi düşünüp vermemiş. her şey para değildir. ama insan olup değer vermesi önemli. herkesi kendin gibi düşünmeyeceksin. düşünceli insan kendini belli eder. bence gerçek yüzünü gördüğün iyi olmuş bir de 130 lirayla ucuz kurtarmışsın haline şükret derim.
00 YorumlaKarar veremedim ya.
Sen ona karşılık beklemeden hediye aldın. (muhtemelen bu şekildedir)
E hediye fiyatlarını neden kıyaslıyoruz ki.
1 liralık da bir hediye olur, 100 liralıkta. Ha karşılık bekleseydin dediğin olurdu ama ortada zorunlu bir durum da yok. Evet 130 liralık hediyeyi çok aramış olabilirsin, onun da sana göre bulduğu hediye 30 tutmuştur.
Hı?04 Yorumla
Soran+1 yılValla doğru dediniz
Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı. Bir kere çekiliş yaptık il dışındaki arkadaşlarla herkes birbirine hediye alacak bana çıkan arkadaşa ben gittim çok şık bir eşarp aldım o bana çeyizinin en berbat vazosuyla eski püskü fincan takımı yollamıştı ve kargoda o çirkin vazo kırılmıştı. Bu tamamen kişinin karşısındakine verdiği değerle alakalı ve karakterle ilgili bir durum.
00 Yorumla
+1 yılMaddiyatı önemli degil fakat arkadasının seni senin onu önemsediğin kadar önemsemediğini düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle
Yani elbette senin yaptığın gibi yapsa çok güzel olurmuş ama sonuçta seni düşünüp almış bu da önemli bence.
20 Yorumla
+1 yılO yine iyi. Benim ki hatırlamadı bile. Kendisini ınstagram da paylaştım güzel de soz yazdım iyi ki tanıdım iyi ki doğdun diye. 1 hafta sonra doğum günüm olmasına rağmen hatırlamadı bile. Uzun süre olsa anlarım arada sadece 1 hafta vardı
13 Yorumla
Soran+1 yılSizinki daha betermiş
- +1 yıl
Evet bir daha kutlamam
- +1 yıl
Fotolarini bile begenmicem artik
+1 yılsen o seçtiğin en iyi kız görüşünü boş ver insanlardan bir şey umarak hareket edersen çok kaybedersin başkalarının gözünde menfaatçi gibi görünürsün o yüzden girme hiç bu durumlara boş ver sen yapman gerekeni yap hediyenin büyüğü küçüğü olmaz elbet başkaları bazı şeyler yaşamıştır sen doğru olanı ki doğru olan elbette karşılık beklememektir toplumsal olarak da yanlış bir şey
10 YorumlaYanlış düşünüyorsun verilen hediyenin değeri maddiyatla ölçülmez. O gün elinde o kadar para olabilir ya da sana aldığı hediyeyi daha çok beğenmiş olabilir. Önemli olan ne kadarlık bir hediye alması değil düşünüp alması.
20 YorumlaHahhhh hiç gulcegim yoktu banada boyle yaparlar diye bende kimseye hedye almiyorum aramizda pasta aliyoruz ailecek birbirmize tamam
10 YorumlaBelki seveceginizi düşündüğü bir hediye almıştır ve fiyatı ucuzdur.
Önemli olan hatırlanmak değil mi
Pahalı hediyeler alıp yapmadığı kötülük kalmasa daha mı iyi20 YorumlaÇelişkili durum
Arkadaşım diyorsun ama maddiyata göre değerlendirme yapıyorsun
Demekki arkadaşın değil
Belki işi vardı parası çıkışmadı ama
Böyle şeyler dusunulmemeli seni onemsememis olabilir eğer öyle düşünüyorsan kes muhabbetini olsun bitsin düşünmeye değmez ya görmezden gel arkadaşım de ya da gör kes muhabbeti20 YorumlaDeğerin okadarmış.. belki o an için parası yokmustur.. Belkide cimridir
10 Yorumla
+1 yılHem önemli, hem önensiz duruma göre değişir. Burada arkadaşın haksız.
10 Yorumla
+1 yılAslında gönlünden kopan ufak bir hediye bile yetiyor. Ama seni de suçlayamam.
10 YorumlaDeğeri önemliymiş ki böyle bir soru sormuşsun karşılığını beklediğin hiçbir hediyeyi alma bir başkasına sen maddiyata karşındaki maneviyata önem veriyor belkide 😏
10 Yorumla
+1 yılYa bence çok saçma şu fiyat olayı. Zaten birbirinize o fiyatı demeniz de saçma. Demek ki çok yakın değilsiniz. Benim doğum günümde arkadaşım bana yani ikimizde arkadaşlık saati almış fiyatını ne kadar sorduysam da söylemedi. Bende o gün, içimden gelerek daha önce görüp beğendiği alamadığı kolye vardı ona çaktırmadan onu alıp notla çantasına koydum kolyenin de etiketi falan hepsini aldım. Evde gördü çok mutlu oldu. Bence asıl arkadaşlık bu. Umarım karşına hep iyi kişiler çıkar.
01 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta verdiği değer önemli her zaman fiyat değil. Ben o kolyeyi alarak arkadaşıma 1.5 ay önce beğendiği kolyeyi hatırladığımi söyledim. Seni önemsiyorum mesajı. Karşına böyle arkadaşlıklar çıkar umarım. O da saati bana 2 ay öncesinden göstermişti hangisi daha güzel sence diye 🙈 hiç aklıma da gelmedi ya.
Durumu kötü değilse gerçekten ayıp etmiş, hediyenin değeri para ile ölçülmez tabi ama para konusunda sıkıntım yoksa senin için güzel olanı seveceğim birşeyi hediye ederdim
00 Yorumla
+1 yılkendimden pay biçeyim. Hediyenin içten gelmesi önemlidir fiyatı değeri önemsizdir. Fakat bana o fiyatta bir hediye alınsa param olmasa bile bulur buluşturur o değere yakın fiyatta birşey alırdım. Bu tamamen onunla ilgili değil kendi içimin rahat etmesi içindir. tabi arkadaşın yakınlık derecesine de bağlı.
00 Yorumlabu karılar ruh hastası galiba yalnızlığı bçyle durumlarda daha çok seviyorum
30 Yorumla
+1 yılHediyenin değeri ölçülmez diyorsunuzda karşı taraf durduk yere hediye almamis ki. 130 tl değerinde olan hediyenin karşılığında 20 30 tl lik hediye almış. Hemde durumu kötü değilken. Neyse yinede biz iyi düşünelim. Belki bu zamanda durumu kötüdür
10 YorumlaÇok bi fark yok arada zaten önemli olan hediyeyi beğenmiş olmanız 2nizin de
03 Yorumla
Soran+1 yıl130 ve 20 30 tl arasında fark yok mu
Soran+1 yıl20 30 tl ve 130 tl bir daha düşünün.
+1 yılİşte senin değer verip 130 TL'lik hediye alman başlı başına bi hata
Eserinden fazla değer soytarıyı kral eder01 Yorumla- +1 yıl
Ederinden******
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana yardimci olabilmem acisindan bu soruma cevap verirsen sevinirim. Ucuz bir hediye aldin dedin yaa senin ona ne aldigini ogrenebilir miyim? Bunu bilirsem belki sana faydam dokunur.
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben şık bir saat aldım ona
Soran+1 yılDekoratif
Cevap sahibi+1 yılO sana ne aldi? Yani burada fiyattan ziyade ne alindigi onemli.
Hediye manevi değeri olan bir şey mi yoksa bardak falan mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir maneviyatı yok :)
+1 yılhediyenin maddi degeri degil manevi degeri vardir butcesi okadardir ya da oyle o. an o hosuna gitmistir
00 Yorumla
+1 yılBelki durumu yoktur. Bisey yapacaksan karşılığını da bekleme
01 Yorumla
Soran+1 yılDurumu var
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende bugün 60 tl değerinde birşey aldım bakalım o bana ne alıcak :)
10 Yorumla
+1 yılAkıllanmışsındır artık. Kimseye değer vermeyeceksin gereğinden fazla.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılHediyenin büyüğü küçüğü olmaz ama alınan hediye de verilen değeri gösterir ne desem bilemedim
00 Yorumla
+1 yılAcaba ne kafalar yaşıyorsunuz. Bende kendimi bir şey sanırdım.
00 Yorumla
+1 yılOnemli olan islevi bence fiyatindan cok
15 Yorumla
Soran+1 yılİşlevi yok ki. Gereksiz saçma sapan bir şey almış.
- +1 yıl
Öylelerine gicik aliyom cok yakin arkafsim vardi bana krem kullanmadığım halde krem almisti bide denemelik minicik ruj toplassn on lira etmezler
- +1 yıl
Heduyenin ne oldigina gore değişir bence deger sacma sapan olanlar hic dudunulmedrn alinsn hediyeler bence
Soran+1 yılİşte maksat hediye olsun
- +1 yıl
Almak icin almak uyduruk yani almasa daha iyi
+1 yılDurumunun yeterli olup olmadığını bilemezsin belki pahalı hediyeyi gereksiz görüyordur belki manevi değeri önemlidir onuni için belki elleriyle yapmak daha anlamlıdır? Bana 130 liralık hediye göndersen salak olduğunu düşünürdüm
10 YorumlaSeni önemsemiyo demek ki 😅
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet Ben de bunu anladım
+1 yılBirbirinize gönderdiğiniz hediyenin fiyatına bakıyorsanız hiç göndermeyin. Aldığı hediye sana hitap ediyorsa sorun yoktur.
00 Yorumlakardeş senin olmayan kafanı seveyim karşındaki insanın değerini aldığı hediye ücretine göre mi ölçüyorsun önemli olan düşünmek manevi değeri ya nasıl insanlarsınz aklım almıyor valla allah size akıl fikir versin sanmıyorum ama neyse
02 YorumlaAlmis ya sen ona dua et. Bazıları kirliliğinden salağa yatıp unutmuş gibi yapıp hic almaz
01 YorumlaNormal fiyatlı hediye her zaman iyidir beklentiyede girmezsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarşılık verdi mi verdi... Hediyenin ucuzu pahalısı olmaz. Karşılık verdimi önemli olan.
00 Yorumla
+1 yılbu kadınlar neden böyle abi hiç bana göre varlıklar değilsiniz
30 Yorumla
+1 yılBöyle bir kıyaslama yapacaksan hiç göndermeseydin hediyeyi. Alınan hediyenin değeri önemsiz bence.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen çok düşündüm hediye seçerken. Onun özenmemesi zoruma gitti
- +1 yıl
Demek ki o kadar da değmeyecek biriymiş
Soran+1 yılKesinlikle öyleymiş. Yoksa aldığım hediye umrumda değil. Ben günlerce hediye seçtim.
Ben olsam arkadaşının da olduğu bir zamanda herkesin içinde bu durumu şakayla karışık anlatarak onu rencide ederdim
00 YorumlaYargılama bence düşündüğü bişey vardır kötü düşünme maddi durumu iyi diyorsun belki sıkışmıştır
10 YorumlaDurumu iyi ise önemsememiş. Verin yolu gitsin.
10 Yorumla
+1 yılBence sen onun arkadaşlığını "hak etmiyorsun" arkadaşlığını maddi değerlerle ölçüyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
100 liranı iste bence.
Kavga çıkart. 😂12 Yorumla
Soran+1 yılDimi hakkım
+1 yılMaddiyat ve gönül zenginliği işte bunlar etken
10 Yorumla
+1 yılÜzücü biraz tabi şimdi niyetini bilemeyiz
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHediyenin fiyatı olmaz
00 Yorumla - Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne