canı arkadaşım bende bizde ailemiz için 5.25 xdrive bmw getirtecektir burdaki fiyatı 250 bin tl orda fiyatı 45bintl civarı türk lirası ile ayrıca ordan alman için vatandaşlığın ve üzerine kayıtlı işyeri olması lazım gürcistandada ve her 6 ayda bir girşi çıkış yapman lazım ve her 6 ayda bir 6 ay daha arabanın orda kalması lazım öyle hemen olmuyor bu işler eğer türk plakasına geçirip almak istiyorsa türkiyedeki fiyatı aşar söyleyim ve arkadaşımızın belirttiği gibi rezil olursun eziyet çekersin ; ama şöyle bir durum mevcut 2 araç alıp genelde mercedes ve bmw tercih ediyorlar alıp 6 ay türkiyede kalıp sonra tekrar gürcistana gidip diğer araçla 6 ay gezyorlar sonra ay dolunca diğer aracın 6 ayı dolmuş olyor sınır içinde onu almaya gidiyor böylede yapabilirsin..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
hesap basit 530,000-130,000=400,000tl vergi ödersin çektiğin rezillik yanına kar kalır.
81 Yorumla
eger extra bı para odemek ıstemesen arabayı ancak 6 ay burada tutabılırsın 6 ay 1 gun de felaket para cezası odersın sıkıntı degmez yanı
00 Yorumla
benim bildiğim 6 ayda bir yurtdışına çıkman lazım ozaman vergi odemene gerek kalmaz bir de plakayı da yurtdışındsan al sorun çıkmasın
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Ücret konusunu Redline07 arkadaş güzel açıklamış bende Mustang Gt500 getirdim ama gümrük yaparak 2 yıl tuttum Türkiye plakası yapmadım sadece gümrük vergisi verdim fazla fark yapmadı türkiye sokunca biraz fazla veriyorsun ayrıca zaten türkiyede ona benzin yettiremezsin benzinin ucuz olduğu bir ülkede kullanman daha kafi olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılzaten turkıyeye gelen bırcok yabancı marka dısarıdan ethal edılıyor olay vergıde bıtıyor ıstersen bedavaya al sana gumrukte ve malıyede gereklı bınıdırmlerı yapıp aynı fıyata getırtıyorlar :) farklı şekıllerde uygulayanlar vardı ancak gecmıste ıdı bu zamanda devlet baba en guzel yerınden öpüverır. parana göre köfte yemenı tavsıye ederım. ayrıca 130 bın tl ye o aractan daha donanımlı araclar alırsın burdda ya da yakın segmentlerde
00 Yorumlayurt dısından ikinci el tasıt satın alma imkanın yasal olarak mümkün değil. TC vatandaşları ikinci el tasıt satın alarak ülkeye getiremezler. 6 ay konusu kafanı karıstırmasın. ayrı bir mevzu. nissan GTR alacaksan sıfırda olsa ikinci elde olsa TC sınırları içinde alacaksın. ucuza almak istiyorsan engelli, misafir vs gibi başka imkanlar var ama her bir seceneğinde kendi içinde ayrı koşulları ve zorlukları var.
00 Yorumlaİpsala Yunanistan kapısıdır. Gürcistandan getirmek icin orada oturum izni olan birisinden alman lazım ya da sirket kurup onun uzerine alman lazım. Arac 6 ay kaldıktan sonra ya 6 ay orada kalacak ya da başkasının üzerine satış yapılacak. Yoksa baska türlü geri getiremezsin.
00 Yorumla
+1 yılVergiyi buraya deilmoraya veriyorsun ama aldiginda kendi uzerine değil orali birinin uzerine yapman lazim ve adam isterse satabilirnbunriske girebilecekmisin ve o araci burada kasgo yapamiyirusunda gecici sigortasimi ne varmis bende dusunmuyoo deilim cok uyhun fiyata alabilirisin
00 Yorumla
+1 yılKardes babam trafik polisi ben cok arastirdim bmw getircektim gurcistandan arabalar oncelikle pek temiz degil toplama türklerin getirdiklerini biliyorlar cok zor orjinali bide 6 ay turkiyede gezeceksin sonra sinirdan sokacaksin 6 ayda hangi ulkeden aldiysan orda kalacak girdi cikti isleri olmiyor ama gurbetciler icin meclisten kanunlar tasaraniyor onlaru iyi takip et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim arkadasın amcası gürcistandan getirdi arabayı.. Hemde burdaki fiyatının yarısından daha aşağı bir fiyata..
Tek sorun o araba yabancı plaka oluyor.. bu da kasko ve sigortada normalden fazla bir fiyat vermeni ve her 6 ayda bir gümrükten giriş çıkış yapmanı gerektiriyor :)00 Yorumla
+1 yılkardeşim zaten yurtdışından o fiyata geliyor arabalar buraya vergiden dolayı artıyor yani yurtdışında beleş alsan da burada getirp vergisiyle sokmaya çalışsan yine 530 olacak sana.. en fazla 10.000 kar edersn o da burada galericinin üstüne koyduğu kar..10.000 için de o rezilliklere değmez.. dediğn gibi 6 ayda bir hudut yaparsan vergi yok.. bizm de akraba var İstanbul'da 6 ayda bir edirneden çıkıp yunanistanda bir tur atıp geliyolar vergi yok
00 Yorumlaarabayı yurtdışından buraya getirmeye kalkarsan burdaki fiyatını aşar. niye diye sorarsanda orda arabayı alıyosun aldığın ülkenin bizim kadar olmasada gene bir vergisi var onu orda ödüyosun Türkiye'ye sokarken bide burada ödüyosun arabanın fiyatı iyice uçuyo. Gürcistandan getirirsen eğer 6 ayda bir gir çık yaparsın vergi falan ödemezsin.
02 YorumlaÇok masraf çıkartır o araba sana.
jantların tanesi 4,5 milyar motor aksamı bildiğin araba gibi değil şanzımanı 15 milyar bir arıza yaparsa sıçtın.
Türkiye'de ki benzin fiyatına göre 50 TL ilk benzin atsan gezeceğin 10 dk :)
Arabaya sormak istediğin varsa sor hazır burdayken00 Yorumla
+1 yılÇifte vatandaşmısın? Halam amerikada yaşıyor ve vatandaşlık aldı onun sayesinde 810.000 tl lik Porsche Panamera yı 210.000$ a aldı Türkiye de kullanıyor kuzenim. Yani amerikadan alıp Türkiye de kullanabilirsin vergi falan ödemezsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Amerikadan araba yalnizca deniz yoluyla getiriliyo diye biliyorum
- +1 yıl
Deniz yoluyla geliyor 2.5 ayda
+1 yıldaha pahalıya gelıyor kesinlikle borusan aston martin one 77 almış. yurt dışı fıyatı 1.7 milyon dolar filan turkıyeye vergılerıyle bırlıkte 5.3 milyon tlye gelmiş 2 milyon lira filan vergisi var. dudak ucuklatır
00 Yorumla
+1 yılcadillac norht star getirdik. semerisiyle seksene mal oldu. american getirdiler. hiç gerek yok... o parayı ver buradan al. birde orada üretilen araçların bazı özellikleri farklı oluyor. buna bağlı olarakta yedek parça sorunu yaşıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılValla kardeş kirgiz bir gelin al çeyiz olarak araba getirme izinleri varmis en lüks jeepler 10 bin euro. Porscheler 40 bin euro. düşün artik. Git bir gelin bul :D
110 Yorumla- +1 yıl
Zaten gümrük vergisi alinmadigi için öyle. Bakin bunu uydurmuyorum birinci dereceden arkadasim evlendi kendisi 7 yildir kirgizistanda bu isin içinde anladiniz mi
- +1 yıl
O da bunun ticaretini yapacak fakat daha iyi rakam söyleyenler oluyor. oEllikle akraba kesiminden.
- +1 yıl
harbi mi?
- +1 yıl
Yalan değil. gerçeği söylüyorum.
- +1 yıl
Sitede kırgız var mı allahın emri ile talibim :))))
- +1 yıl
:D hem garı hem araba. karlı is :D
- +1 yıl
Seyda bana da bir scirocco yeter zahmet :)
- +1 yıl
:D o ne anlamadim
+1 yılKardeş türkyieden al masrafı olmaz yoruldugunda yanına kar kalır 530 bin e denk gelir nissan silvia r32 gtr var avusturalyada hala oğlunun 320 yapıyor araç ordan getirmek bile o aracı 500 binden daha fazla geliyor
00 Yorumlareis gidiyosun ordan bir kız buluyosun onunla evleniyosun ( ama kız zengin olmalı ha o önemli ) sonra bu salakta ne varsa üstüne yaptır olmazsa ayrıl siktirol gel ülkeye arabayı da kap olmazsa maldan artan evi satıp araba al/ çok zenginse helikopter al arabayı helikoptere bağla ülkeye sok no problem başka sorun olursa özelden sor herşeyi anlatırım ben bu işlerin ustasıyım reis 15 yıllık tecrübe yaniiiii
00 Yorumla
+1 yıl% 80 vergi ödersiniz. 6 ayda bir girip çıkma kalktı, artık araba çıktığı ülkede de 6 ay kalacak. Tanıdığınız engelli birisi varsa onun üstüne belki alırsınız.
Not: Sadece en fazla 3 yaşında ki arabaları getirebilirsiniz.00 Yorumla
+1 yıl6 ay yurt dışında 6 ay burada yaşarsan olur. Bunun içinde yurt dışında yani ilgili ülkeden vize ya da vatandaşlık alman lazım. Bizzat gümrük işleri müdürlüğüne yazılı başvuru ile sormuşluğum var.
00 Yorumla
+1 yılZor iş o ya oyle ha diyince olmuyor vergisinden tut sınır kapısı işlemleri falan filan araba alacaksanda almanyadan al orası avrupada benim bildiğim en ucuzu ve en lüks arabalar yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurt dışından Türkiye'ye geri dönüşsüz araç sokulmuyor. Fransadan araç getircektik inciğine cüncüğüne kadar araştırdık yurt dışında yaşayan bir gurbetçinin üstne kayıtlı olarak sınırdan içeri sokarsın 6 ayda bir sınırdan girdi çıktı yaparsın dediler. ( 6 ay koşulu Türkiye'deki vergi tuzagından kaçmak için yapılan bir uygulama. Eğer aracı üstüne alırsan zaten vergileri vereceksin yurt dışından getirmene gerek yok git ne marka araç alcaksan bayisinden al derim )
00 Yorumla
+1 yılKardeşim Romanyada getir tanıdığım birisi Romanyada 30 Bin Euroya Porchea Cayman almış. Bizde 400'den aşağı satılmaz.
00 Yorumla
+1 yılBoş hayaller. Öyle olsa ülke süper spor otomobillerle dolup taşardı.
Bu arada GT-R güzel tercih :)10 Yorumla6ayda bir aldığın yere gitmek gerekiyor bence yurtdışından almamalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıbrıstan alıyorlar benim arkadaşlarım pek bişey vermiyorsun... Sadece gemi parası veriosun 6 ayda bir kıbrıs giriş çıkış... Ama zaten belli bir sene sonra aynı paraya gelecek o kadar rezilliğe gerek yok
00 YorumlaDışarıdan alınca ucuz olacağını mı sanıyorsun? Türkiye vergileri eklendiği zaman sana daha pahalıya gelecektir.
00 Yorumla
+1 yıl100 lira ya aldığın birşeye 400 lira odemek nasıl bir mantiktir niye bu ülkede Cezalandırılız anlamak mümkün değil en boktan ülkeler bizden daha rahat yasiyor
20 Yorumlasoyle bsı duydm gercekmı bılmıyorum mesela gurcıstandan aldın 6 ay kullandın sonra tekrar gurcıstana donup sarp kapısında 24 saat bekleyıp turkıyeye donus yaparak 6 ay daha kullanabılıyomussun kanks
10 Yorumla
+1 yılO is yas... ben 6 ay x6 ile gezdim bulgar plakali...80.000levaydi.
Artik kalkti 6 ayda bir olayi. Arabayi orda exchange etmen ve her araba uzerine pasaport cikartman vs lazim. Bos vakti olan adamin isi.. bana gore degil00 Yorumlakonu hakkında detaylı bilgi burdan buldum bir bak istersen;
00 YorumlaBence yurt dışına yerleş 400.000 tl vergi ödeyeceğine bir ev al iş kur :)
00 Yorumla
+1 yılOnu Biliyom Ki En Ucuz Arabalar Yurt Dışında Gürcistanda.
00 Yorumla
+1 yılBunları bilmeyen birinin 530 bin TL lik arabayı getirteceğini söylemesi inandırıcı değil.. yem atıyorsun..
00 YorumlaArabalar konusunda 353 cevap paylaştı. 6 ayda bir getirirsen plaka yurt dışı olur.. vergi ödemezsin..
00 YorumlaO iş atla deve hiç girme o kadar söyleyeyim. Sıkıntılı işler Can'ın sıkılır paranla rezil olursun. Gümrük işi adamın ömrünü yer..
00 Yorumla
+1 yılgürcistandan alabilirsin çok ucuz babam ordan almıştı, 6ayda bir oraya götürüp bir mühür bastrlyo yalnz
08 Yorumla- +1 yıl
bildiğim kadarıyla ödemiyosun vize sıkıntısı flnda yok, sen iyice bir araştır ordaki araba pazarını gördüğümde az kalsın ben bile alıyodumda kız olduğum için 6 ayda bir kim götürüp getircek sıkıntısına geri adım attm
- +1 yıl
Mercedes benim değil babamn kendisi biraz klasikçidir
- +1 yıl
Babam batuma bizle birlikte gidiyo kendisi hocadr, sen gibilerin aklı çalışır öyle kurnazlklara !
- +1 yıl
Fiyat farkını bilmiyorum malesef :/
+1 yılRedLine Haklı tam o kadar ödersin. 2000 Yılından sonra bitti araba ithal işi.
00 Yorumla
+1 yılben yunan vatandaşıyım almanyadan gallardo aldım sorun olmuyor ha burada aynı arabadan türk arkadaşımda aldı sadece iki gün cıkış yapman yeterli herhangi bir sınırdan
02 Yorumla- +1 yıl
Ozele gelirmisin mesaja Abi.
- +1 yıl
Biraz once gorustuk.
Tavsiye etmem. Büyük baş ağrısı, günün sonunda masraflarla hemen hemen aynı fiyata gelir...
10 Yorumla- Arabalar konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılSen şahıs olarak bunları düşünebiliyorsun da devlet düşünemeyecek mi? Enaz o maliyetleri bulur yine ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtd dişina gidek knk orda kalalim...
En azindan boyle kazik vergiler yok adam resmen bizi s.. kiyor yalan mi daha birde gidip bile bile oy verenler var..20 Yorumla
+1 yılsenin düşündüğün gibi basit olsaydı herkes yabancı plakayla gezerdi ülkede:)
00 YorumlaYurtdışından araba konusunda irtibata geç benimle yardımcı olurum.
00 Yorumla%300 vergi vermek zorundasın eğer gümrükten geçirip plaka almak istiyorsan
03 Yorumla- +1 yıl
arkadaşım öyle bişey yok ya konu eski olmasına rağmen beni yazdırdın ya neyse motor hacmine göre vergisi var hatta www.yorumlaniyor.com/.../ burdada güncel haliyle vergi oranları var insanları yanlış bilgilendirmeyin
Türkiye de ciddi bu kadar vergi mi var kusura bakmayın ama bizim millet aptal
20 YorumlaVergi odemezsin ama dedgin gibi 6 ayda bir cikip gelmen lazim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDirek girersen o işe , burada alacağın fiyattan daha fazlaya girer. Uğraştığında cabası.
6 ayda bir getir götür yaparsan sıkıntı yok.00 Yorumla
+1 yılAynı fiyatı bulur. devlet herşeyi hesaplıyor. yoksa herkes o şekilde köşeyi dönerdi.
10 Yorumla
+1 yıltavsıye etmem aynı fıyata gelir belkı daha fazlayada gelebılır fıyatı yanı hemde başin çok ağrır tavsıye etmem
00 Yorumla
+1 yılNissan GTR Türkiye Pert varsa Pert arabanın üzerine getir aynı renk filan kaçak kullan arabayı işte :Ddd yakalanırsan cezası çok büyük ama :Ddd
10 Yorumlaseçim güzelmiş yalnız haa :D ferrari katili uuvv :D
00 Yorumla
+1 yılUğraşma ben çinde 3000 dolara aldığım 800 cc atv burada 45 bin tl oldu. Ödedik tıpış tıpış
00 Yorumla
+1 yılBanada yardımcı olur musnuz yurt dışından chevrolet camaro zl1 getirmek istiyorum vergisi nedir
00 Yorumlabunun hesaplaması vardı bı sıtede motor gucu cok onemli nokta ama pek fark olmaz
00 Yorumla
+1 yılYurtdışından getirdiğin arabayı kullanamazsın boşuna hesap yapmasın arkadaşlar
00 Yorumla
+1 yılArac Hangi Ülkeden Geliyorsa Gümrük Ona Göre Faiz Uygular Yani Hemen Hemen Aynı Ücrete Gelmiş Oluyor Araç :)
00 Yorumladevlete vergi vermektense kaçırmak he bumudur geldiğimiz nokta ha çok istiyorsan gidip 6 ayda bir vurdur mühür
02 Yorumla- +1 yıl
Bununla övünüyomusun. Devletim bana vergiden geçirmeye yer ararcasına bir vergi sistemi uygularsa bende o vergiyi mümkün olduğunca az vermek için uğraşırım.
+1 yıl6ayda bir giriş olayını yaparsan ödemezsin para bende yapıcam ilerde öyle ama gürcistanla mesela bir bağlantın olmalı şirket gibi
00 Yorumla
+1 yılGumrukte is takibini iyi yapan birilerine ihtiyacin var. Onun haricinde getirecegin arabanin yedek parca durumunu iyice arastir. Maddi olarak baya kara gecersin
00 Yorumla
+1 yılMudur sen hic ugrasma pasam garage bu isi yapiyo zaten konus onlarla getirsinler sana 6 ay sonra tekrar onlara satarsin anlasirsiniz yani problem yapma bu isler cok kolay
00 Yorumla
+1 yılBosa ugrasma kardesim ben Belcikada yasiyorum burdan gelecek bir arabanin 6 ayda bir hatayda ya da edirnede pasaport girisi yapilmali bunlarla ugrasacagina ordan al :)
02 Yorumla- +1 yıl
Antwerpen
- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler