Diğer ütüler 300-1000 tl arasıyken buhar kazanlılar 2000'e kadar çıkıyor. Farkı ne artısı ne? Fiyatına değer mi yani kullananlar bir yeşillendirin piliiiz.
Ütü buhar kazanı sayesinde daha güçlü buhar veriyor, böylece daha kolay kırışık açıyor. Bununla birlikte kazan büyük olduğu için normal ütülerdeki gibi sık sık su ilavesi yapman da gerekmiyor. Bir de temizliği daha kolay
Buharlı Ütü Kullanım Avantajları
Güçlü buharla kolay kırışık açma
Geniş kazanla uzun süre kullanım
Kolay temizlik
Ama her güzelin bir kusuru da mutlaka oluyor tabi. Benim kişisel olarak yaşadığım sorunlar ise yüksek ses ve hantallığından dolayı kurma, kaldırma, taşıma zorluğu.
Buharlı Ütü Kullanım Dezavantajları
Büyüklüğü yüzünden mobilizasyonu zor
Kazandan gelen ses rahatsız edici, gece çalışmayı zorlaştırıyor
Benim kullandığım buhar kazanlı ütünün markası: De Longhi Stirella
Evet çok iyidir kahve makineleri bilirim. Ütüde bu markayı eşim tercih etmişti, o çok sever araştırarak almayı, ben teknoloji konularında hiç iyi değilimdir :)
Kireç tutmuyor tutsa da çok kolay temızlıyorsun ayrıca ütün bittikten sonra buharla ütüyü temızlemesi daha kolay oluyor su kapasitesi yüksek olduğu için sureklı su koymak zorun da degılsın
Ayyy çok güzel kırışıklık açıyor, seni asssla yormuyor. Ütü süresini neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Gerçekten özellikle Philips’in buhar kazanlıları üzerine ütü görmedim henüz haaaarikaa
Hayatım daha önce görmüşsündür. Genellikle ufak hafif bir ütünün altında 1,5-2 litrelik su alan bir kazanı oluyor bu ütülerin. Normal ütüler buharlarını içine koyduğun azıcık sudan üretirken buhar kazanlı ütüler o kocaman sudan buhar üretiyorlar.
Bu yüzden buhar basınçları normal ütülere göre çok yüksek oluyor. Buharı ütü değil de kazan ürettiği için ütünün deliklerinin kireç tutma olayı ortadan kalkıyor. Bir de buhar üreten kısım senin elinde tuttuğun kısımdan ayrı olduğu için ütün çok daha hafif oluyor.
Yani hem hafif, hen kireç oluşturmayan hem de buhar basıncı çok yükseklere çıkabildiği için seni yormayan bir ütü çıkıyor ortaya. Tek dikkat etmen gereken kısım kazan kısmı ile beraber 2-2,5 kilo olabildiği için ütü masanı biraz daha sağlam seçmen o kadar :))
Kazanına su dolduruyorsun epey de su alıyor, onun ısınması da uzun sürüyor haliyle. Çok fazla ütü yapanlar için kullanışlı sanırım, su akıtma derdi olmadığı gibi suyu da zırt pırt bitmiyor.