Pandemide insanlar ekmek alacağım, markete gideceğim diye kendini yedi herkes 10ar kilo aldı. Migros ise yılık ilk çeyreği için 154 milyon zarar ettik açıklaması yapmış, çok şaşırdım. Hem migros sanal market hem de normal fiziki marketleri her zaman kalabalıktır. Siz hangi marketleri tercih ediyorsunuz alışverişlerinizde ve marketin zarar etme şansı var mı sizce?Kaynak
Migros 154 milyon TL zarar açıkladı, siz alışverişlerinizi hangi marketlerden yapıyorsunuz?
Haftalık ve aylık alışverişlerimin çoğunu Migros'tan yapıyorum. Gerek Migros Sanal Market gerekse fiziksel market, kendi ürünleri de dahil alışkın olduğum ürünlerinden ötürü tercih sebebim. Ayrıca Bim, Şok, A101 gibi sokak başına 2-3 şube düşen marketler bana mesafe olarak uzak kalıyor, bazen bu duruma hayıflansam da Migros bütün alışveriş ihtiyaçlarım için yeterli geliyor diyebilirim. Özellikle sanal marketinden çok memnunum, umarım kapanma veya sanal markette adres kısıtlaması gibi durumlara gidilmez.
yahu hanfendi büyük şirketin büyük derdi ve yükü olur ne zannediyor bu millet bu şirketleri anlamıyorum ki neden şaşırdınız düşmez kalkmaz bir allah alısveriş oranı düşerse tabi zarar eder ne kadar az alısveriş yapar işte o zaman zarar yazar firmalar ayakta durduklarına bakmayın hayır şaşırmanıza oldukca şaşırdım bende
İstanbul'da 2 ayrı Migros'ta müdürlük yapan 2 arkadaşım Nisan , Mayıs aylarında %100'ün üzerinde ciro artışı olduğunu belirtmişti. Ama karlılık için cirodan çok kar marjları etkili oluyor. Pandemi dönemi boyunca yüksek marjlı ürünlerden çok, düşük marjlı gıda ve temel hijyen ürünleri sattı. Yani para çok ama kar yoktu.
arkadaşlar ben migrosun geçmiş yıllar bilançolarını izledim işim gereği analiz ettim, aldığı ürünün parasını ödemeden satabilen bir firma migros, yani peşin para vermesine bile gerek kalmadan ticaret yapıyor, teknik olarak zarar etmesi imkansız, hele pandemide insanlar marketten çıkmadı, zararın nedenini anlayan anlamıştır..
Alışveriş & Hediyeler konusunda 433 cevap paylaştı.
Migros ürünlerini ben çok beğeniyorum umarım zarar etmez ya da kapanmazlar. Hem sebze hem tatlı hem de meze reyonları harika. Her markayı bulabileceğin kocaman marketler, zaman geçirmek için de güzel alışveriş için de.
Pandemi döneminde sanal marketlerini denedim ilk kez, aynı gün birkaç saat içinde ürünlerimi getirdiler. hizmetlerinden çok memnun kaldım açıkçası ve indirime de birçok ürün koymuşlardı.
Ben normalde evimize yakın bir marketten alışveriş yapıyorum öyle çok zincir bir yer değil. Bunun dışında arada migrosu tercih ediyorum ama evime çok yakın olan yok o nedenle avm'ye gittiğmide tercih ediyorum.
Migros'un zarar etmesinin sebebi finansman giderlerinin fazla olması Yani dolar ile kredi kullanmışlar Dolar patlayınca borçları da haliyle çektikleri kredinin faizi de patladı O yüzden zarar açıklıyor son 2 senedir.. Değilse Migros'un müşterisi ve satışı anlamında bir sıkıntısı yok Ayrıca Anadolu Efes'in sahibi olan Anadolu grubunda Migros... Zarar gösterip başka bir bok da yemiş olabilirler Meşrepleri müsait çünkü...
migros'un bilançosu beklentinin altında gelmiş. ben zarar olmasına takılmıyorum çünkü zarar geleceğini tahmin ediyordum kaç bilanço dönemidir zarar yazıyor zaten şirket. burada önemli olan şirketin kısa-orta vade ve uzun vadeli borçlarında ciddi anlamda azalma var. bir çeyrek daha bilanço ekside gelebilir. dördüncü çeyrek yani son çeyrekten sonra migros'un ciddi anlamda kara geçeceğini düşünüyorum.
yalan şahsen migrosa gitmiştim virüsün ilk cıktığı vakitler ne bir temizlik ürünü bulabilmiştim ne de kolonya çeşitleri sıfırdı ve kasalara baktımda insanlar 2 araba dolduranı görmüştüm yani ki sallamasınlar ya en iyi parayı bunlar kazandı :D sonra vıdı vıdı lan kes derler buna oturturlar tokatla kimsede vicdan yokki doğruları konussun
Alışveriş & Hediyeler konusunda 388 cevap paylaştı.
Migros Amerika'dan Avrupa'dan getirdiği gıda ürünlerini Türkiye'de satmaya çalıştı. Doğal olarak fiyatlar euro ve dolara göre endekslendiğinden fiyatlar uçuk olarak tüketiciye yansıdı, ayrıca yurtdışından getirdiği ürünlerin yerli muadilleri tüketiciye cazip geldi. Kimse bütçesini zorlamak istemedi. Zorda kalmadıkca migros tercih etmiyorum. Yerel marketler bana daha avantajlı geliyor belli bir markanın sponsorluğunu yapmıyorlar aradığın her ürün var.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eee reyonda aynı ürünü gösteren 2 tane birbirinden farklı fiyat etiketi olursa ( biri 8 biri 20 TL diyordu kaç kere gördüm), kasadan geçerken ürünün fiyatı birden artarsa (reyonda 2 tl kasada 7 TL bunu da kaç kere gördüm) ve kaç kere hem genel merkezi aramama hem de çalışanlara bu durumları anlatmama rağmen aynı şekilde devam edilirse olacağı bu tabi. Allah iyi demiyor.
Bence migrostaki zarar başka bişeyden dolayidir. Çünkü şahsen ben carrefour sanal market calisaniyim pandemide işler daha fazla oldu markette bisey kalmadi şuanda bile işler oldukça açık. Bilemiyorum fiyat konusunda migrosla arasindaki fark nasıl ama pandemi marketlerdeki işi arttirdi diyebilirim imkansiz gibi bisey zarar olmasi
Bence hepsi kaldırılmalı bim şok a101 Ülkeyi zarara sokup millete leş gibi şeyler satıyorlar Halk üretmeli çift ci üreticiden tüketiciye satilmali kooperatif olmalı milleti yandaşları zengin etmemek lazım
Hangısı yolumun ustu ise Oradan alırım market takıntım yok ancak bılındık marketlerın zarar etme ımkanları zor. Hele bu dönemde oldukca yogunlastı. Fakat ucuzcu marketler mıgrosu fılan zorlayabılır fıyat polıtılların acısındann
İmkansız... Zira virüsten dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edilen gecede %100'ün üstünde kar etmişlerdir.. Artısını ve ya eksisine yönelik yorum yapacak olursak , temiz kokular gelmiyor burnuma.
Olabilir böyle bir şey örneğin çağdaş market nne zaman gitsem kalabalık olurdu hatta 4-5 tane kasa vardı gene de uzun kuyruklar olurdu ama corona çıktığından beri fazla müşteri gelmiyor 1 kasa açıyorlar artık
Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı.
Sanal market belirli bölgelerde iş yapmadı ama biz çol uğraştık gitmeyelim aylık alışverişimiz evimize gelsin diye ama yoktu sipariş verenlerin çoğunun siparişi de iptal olmuştu.
bence yalan pandemide bir ton insan akın akın alışveriş yaptı sanki indirim vardı da zarar etti şimdiye kadar zarar ettiğini söylemeyen pandemiyi fırsat bilip zarar ettik derse bunda bir şeyler ararım
Oluşan ekonomik zamdan etmek istedikleri karı edemeyip söyledikleri zarardır. Hiç bir gıda marketin yanlış yapılanma üzerine kurulması haricinde zarar etmesi mümkün değildir.
Migrosun zarar edebileceği tek nokta ödediği kiralar olabilir, bir a101 bim gibi sokakları değil de genelde caddeleri tercih ediyor bu da giderlerini arttırıyor.
Kârdan zarar etmişlerdir. Geçen seneye göre saha az kazanmışlardır. Sizin aklınız alıyormu KOÇ grubu zarar eden bir yeri ayakta tutmaya neden çalışsınki?
Migros genelde aynı ürünleri en yüksek fiyattan satan bir market. Ankara 'da yerel bazlı marketler var belirli ürünleri daha kaliteli olup daha uygun fiyattan satış yapıyor. Benim tercihim çağdaş oluyor ama evime uzak epey. Dönerken taksi kullanmam gerekiyor. Genelde toplu alışverişleri oradan yaparım.
migros varolan borçlarından dolayı zarar açıklıyor. Bu yıl olmasa bile gelecek yılın ilk çeyreğinde yüksek kâr sağlayacaklar. Migros'un zarar etmesi imkansıza yakın.
Migrosa kimse gitmiyorki, avm mantığı bitti artık migrosun mağazaları avm türevlerinde. A101 nim şok gibi mahalle sokak mağazaları karını 10 a katladılar
Ben bu açıklamalara inanmıyorum. Özellikle virüs meydana çıktığından beri en çok migros satış yapmıştır bir çok kişi sanal marketi kullandı hala da devam ediyor
Sanmayın ki migros zarar ediyor, batıyor. Yıllardır zarar açıklayıp mağaza açıyor bilançonda zarar varsa ödeyeceğin vergide de aynı oranda azalma olur vs vs vs.
Bu zarar ürün alıp satmak üzerine zarar değil zaten. 100 lira kazanır gider 200 liralık inşaat yaparsan kendini muhasebesel olarak 100 lira zararda gösterip vergi ödemezsin. Bu kazanmadigin anlamına gelmez.
Bu zarar ürün alıp satmak üzerine zarar değil zaten. Gerçek zarar değil, Muhasebesel zarar. 100 lira kazanır gider 200 liralık inşaat yaparsan kendini muhasebesel olarak 100 lira zararda gösterip vergi ödemezsin. Bu kazanmadigin anlamına gelmez.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 349 cevap paylaştı.
Ben migrosu severim ama diğer marketlere göre pahali ya 🙄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben nedense inanamadım. Çeşitlilik ve sanal market uygulaması açısından takdir ettiğim ancak fiyatlandırma sebebiyle çok tercih edemediğim bir marka. Ürünleri diğer marketlere göre daha pahalı.
Bu zarar ürün alıp satmak üzerine zarar değil zaten. Gerçek zarar değil, Muhasebesel zarar. 100 lira kazanır gider 200 liralık inşaat yaparsan kendini muhasebesel olarak 100 lira zararda gösterip vergi ödemezsin. Bu kazanmadigin anlamına gelmez.
Benim bildiğim esas zarar , Macro Centerlerdan geldi. Migros konu olunca hepsi içine dahil oluyor elbette ki. Bir de Koç grubu sattıktan sonra da bir kitle kaybı yaşadı.
Hiç inandırıcı değil. Zam üstüne zam vurdular market ürünlerine hala zarar ettik diyebiliyorsa diyecek bir laf bulamıyorum. Markete girip 2 -3 ürün alıp 100 liradan aşağı çıkamıyoruz ayıptır ya.