E yağne🥳
Yok yahu belli olmaz 😑
Bazen öyle bazen değil 🧐
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben katılmıyorum buna maddı durumum oldukca ıyı fakat marka takıntım yok sadece araba ev gayrımenkul gıbı seylerde kalıte ve muhıte önem verırım. Elımdekı telefonum 1300 tl lık bır telefon. Giyimde ıse marka takıntısından zıyade malzeme kalıtesını ön planda tutarım. Zaten ısımızde trendyol. versıyonu sıtelerde urun tedarıkcıyız bu sebeple ıyı arastırmacıyım ve ıyı anlarım bu ışlerden elımızde her turlu dunya markası urun var ancak turkıyede en ıyı 3 textıl markası lcw. defacto. koton dıye devam eder polo. mavı versıyonu markaların yanından bıle gecmem pazardan alın daha ıyı. Fınalde cok para vermek marka takıntısı genelde orta ve alt gelır grubun takıntısı cogunlukla.Çok zengın ınsanlar zaten parayı ıyı yönetebıldıklerı ıcın zengınler abuk sabuk seylere para savurdukları ıcın degıl bu yuzden herseyı marka almak zengınlık degıl bıraz bana göre ahmaklıktır 10 tl malıyetlı tişörte dunyaca unlu marka vurup 300 tl ye satın almak bıraz enayalık sonucta altın suyuna batırılmıs değil yanı
Kesinlikle bu bir tercih değil herkes tercih tercih demiş ne tercihi ya aldığın maaş 2000 sen neyin kafasındasınız sana kalan para 300 lira hadi bilemedin 400 lira bu 400lira ile ne almayı planlıyosun yolunu karşılıcaksın yemeğinimi giyin menimi hiçte tercih değil aynı ıphone alıp 20 taksit ödeyenler bisiniz ya al kardeşim 1500 TL'lik telefon neyine yetmiyor manada bile ıphone ya şakasını ya valla şaka bu 🇹🇷 nin insan hayatı boyunca hiç birşeyi görmemiş parası yok sağa sola saldırıyor. Yetmiyor gide bide gidip marka alıyor alem neder sonra yazık fakir der
Yok ya. Sadece uzun yıllar boyunca kullanacagim seylere para vermekten kaçınmam. Araba, bilgisayar, yazıcı gibi. Ayakkabıda da rahatlığına bakarim. Marka olması gerekmez. Kiyafette pazardan cok kaliteli ve ucuza seyler oluyor. Mesela mutfak esyalarimin cogunu ikea gibi pahali yerlerdense gidip pazardan aldim. Ikeada 2 tabaga verecegim paraya pazardan mutfak arac gereclerinin yarısını halettim. Kiyafet yine öyle. Ha soguk bir memlekette yasiyorum. mont benim icin cok önemli. Bir de ona cok para veririm. Iyi kaliteli olmasi lazim😄
Maaşı asgari ücret olup elinde Iphone 11 olan tipilozlar var bu ülkede. Gösteriş budalalığı diyebiliriz buna. Gösteriş ve şaşaa ile bir yerlere gelmek, saygı duyacağını sanmak çok ezikçe :/ Zenginler elbette marka takılıyor. Adamlarda para var neden takılmasın ki? Kaliteli olan neyse onu alıyorlar. Ama her yerde bağırmıyorlar "bakın benim ayfonum var, bakın benim guccim var" diye :D
Aynen kaliteli takılıyorlar bence hep özenirim
Cevap
32Cevap

Ben şunu şuraya bırakayım.. Burslar değerlenir sonra. 😂
Ayfon zatwn zenginlerin değil Ya ben bakıyorum zenginler 8-10 sene aynı telefonu kullanıyor
her şeyin marka olması görgüsüzlüktür ya da sonradan görmüş ve kendini öyle kabul ettirmek istiyor da olabilir.
Marka alınacak şeyler var tabi ama her aldığında buna dikkat eden ve hatta başkasının aldığı şeylerde bile ne aldığına değil de markası ne diye soran insanlar net görgüsüzdür. var böyle tipler etrafta
Değildir ben marka alırım ama zenginliğimden değil fakirim. Bir Söz vardır kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim diye. Kaliteli iyi bir marka çok uzun süre dayanır. Ben çok severek aldığım bir ayakkabı bir ay sonra darmadağın olunca kalitesiz marka almayı bıraktım
Marka takıntısı aslında zengin olmayıpta zenginmiş gibi lüks markaları arzulamaktır ama nice zengin insanlar bilirim tavırlarıylada giyim kulam ya da yaşam tarzlarıyla zenginliklerini belli etmezler ya da ön plana çıkarmazlar. Fakat bazılarıda vardır ki gidip luois vuitton çantaya 70-80000 tl yi verirler bu tiplerde herkes tarafından zenginlikleri bilinsin isteyen ve aslından genellikle zengin olmak dışında herhangi bir özelliği olmayan insanlardır.
Bence her şeyi gerekli gereksiz marka almak zenginlik göstergesi değil sadece görmemişliğin tescili 😅 bazı ürünlerde marka alıp kalitesinden emin olmak isteyebilir insan bakım ürünleri bebek ürünleri gibi ama herşey de marka olacak değil. Nice zenginler var ve yaşantıları gayet mütevazı..
Kaliteli olması önemli, bilindik markalar da isimlerine leke sürülmesin diye diğerlerine göre daha kaliteli, daha sağlam, daha çeşitli ürünler üretiyorlar, marka giyiyorum gayet mütevazı bir insanım, kimsenin gözüne sokmuyorum, beğendiğimi kendime yakıştırdığımı alıp giyiyorum, takıntı değil zevk meselesi.
Kaliteli ürün almak istiyorsan marka giyinceksin. Lcw den bir tişört alıp sadece 4 ay giyeceğime mavi den ya da h&m den alıp 2 sene giyerim. Mesela ayakkabı, piyasa malı olan ayakkabılar hem koku yapıyor hemde rahat değil, ayak sağlığı vücut için önemli olduğundan marka giyinirim
Geçen cuma avm ye gittik. Bir pantolon 170 lira. Her şeyi marka almak sence değil midir?
Kaç kişinin farklı kıyafeti var ki marka alsın :) o yüzden şeytan marka giyer :D
Aynen Devil Wears Prada 😂
Bol bol hamur işi tüket makarnayı ihmal etme bir tencere makarna yanında ikide ekmek kızartma türünü şöyle bolca yağlı olmak kaydıyla 2 saatte bir iki porsiyon götür Bak baklavayı unutuyordum az daha olmazsa olmazlardan bir tanesi en aşağı öğlen bu saydıklarımın ardından 350 gram akşam ise yarım kilo olacak şekilde düzenli tüket bu söylediklerimi kulak ardı etme uygula 3 aya kalmaz bir dirhem bir çekirdek kalacaksın
Hayir hele ki benimki gibi cimri bir aileniz varsa durum cok yanlis anlaşılabilir
Ahaha
Hayır, marka takıntılığı zenginlik göstergesi değildir sadece boşa para harcamaktır. Zaten kaliteli ürünler için para harcamak ile marka takılmak arasında çok fark var, bu ayrım anlaşılmıyor.
İhtiyacımız olmayan şeyleri alıp sevmediğimiz işlerde çalışıyoruz.
Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük, ama olmayacağız. Simdi bunu anlamaya başlıyoruz.. Ve çok çok kızgınız..
Kimse "Oha ne kadar zenginsin!" demez birine.
Hatta marka takıntısı olan insanlara genelde "keriz" diyorum.
Bilmem oyle aman aman bir zenginligim yok ama marka alırım. Bu biraz da daha uzun vadeli ve kaliteli olmasini istemekten geciyor.
Ben zengin değilim o yüzden marka ve kaliteli ürünler alıyorum. Aldığım ürün sağlam olmalı sürekli alışveriş yapacak kadar zengin değilim.
Zenginlikle alakası yok. Malite ve maliyet doğru orantılıdır. Her ay ayakkabı almaktansa Adidas'tan senede bir alıyorum.
Çok yakın bir akrabam vardı maddi durumları bizden kötüydü. Parayı biriktirip her seyin markalisinı alıyordu. Her yeni çıkan şeyi bizden önce alırdı.
Bana aptallik gstergesi gibi geliyor :) marka takintili insanlari uslaaz bir aptal gibi gormekten alikoyamiyrm kendimi
Gösteriş göstergesi, ego göstergesidir. Bu tür insanlar benden uzak durabilir mi :)
Yooooğ büssürü zengin değilim ama marka alırım tercih meselesi sadece
Asgari ücretle çalışıp bir şekilde her şeyi marka giyinen birini tanıyorum.
Bence görgüsüzlük göstergesi mütevazı olmayan insan işi
Asgari ücretle pahalı marka giyen bir sürü insan tanıyorum
Özentiler yaşıyo o hayatı yoktan var ediyolar parayı resmen öyle yaşıyolar
Fazlasıyla saçma bir iş, marka olmayan ama markalı olan dan çok daha iyi ürünler var.
sonradan görmecilik göstergesidir. net.
Bak o var belli bir kwsimde her şeyi göze batırırcasına alıp alıp kullanıyorler
Sürekli alamazsın tabi ki ama özellikle ayakkabı marka olması daha sağlam ve sağlıklı olabiliyor
Zenginlik göstergesi değil bir süre sonra da gösteriş meraklılığına gidiyor bu durum
Maalesef marka kalitedir
Marka giycem diye borc icinde yuzenler var...
Bence mallık gostergesi
kapitalizmin kölesi abd ye destek sağlıyor
Aptallık göstergesidir
Sonradan görmelik göstergesi
Hayır sadece kapitalizimin göstergesidir
Hayır görgüsüzlük belrtisidir bence
Gösteriş budalası olanlar genelde
Markalar pahalı olduğu için olabilir
Hiçbiri, cep yakma göstergesidir
Tam olarak olmasada öyle denilebilir
Takıntı değil zenginlik göstergesi de değil.
Kesinlikle. Vasat markalardan iyi bir şey çıkmaz.
Herkes kesesine göre alır giyer
Havalı görünme göstergesidir
Tabiki evet
Değil-dir bence k.. a... l
Aynen
Musriflik göstergesidir.
Evet
Hayır
Sonradan görmedir
Bu bir hastalıktır
Değil
Hayır değil