Kaç adet yeterli olur? Sert mi kumaş mı daha kullanışlı? 2 tekerli mi yoksa 4 tekerli mi almalıyım? Ve netten getirtmek güvenli mi? (Öyleyse hangi sitelerden almalıyım) vs.. Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 🙏
Kac adet valiz derken ahahajskaj. Yani marsa mi gidiyorsun? Ben universiteye yurt disina okumaya gittim. Ucak biletleri cok pahali oldugundan bir gittigimde tekrar turkiyeye ziyarete gelmem 1 yil sonra falan olacakti ve bunun bilincideydim ben bile bu kadar kac adet valiz ya ne götürsem vs diye dusunmedim yani. Ben bir tane buyuk boy valiz, seyahat sirt cantasi ve laptop cantasi ile gittim. Bak simdi ucakla mi gideceksin otobusle mi bilmiyorum ama yinede 1 adet saglam, kumas olmayan (2. resimdeki gibi) ve buyuk boy valiz al. Valizde en cok dikkat edecegin nokta tekerlekleri olmali. Cunku o tekerlekler hasar gorurse kelimenin tam anlamiyla sictin yani o valizi havaalanindan/otogardan yurduna veya kiraladigin eve zor tasirsin. ikincisi mutlaka 4 tekerlekli olanlardan al ve tekerlekleri cift olsun her ihtimale karsi cunku biri kirilsa bile digerleri ile yola devam edebilmen lazim. Ikincisi ucakla gideceksen mutlaka ucaga binmeden once bavulunu kaplattir. Cunku havaalaninda cok kotu atiyorlar kirilma riski cok fazla. Onun disinda gittigin yerde tam olarak neyle karsilacagini bilmiyorsun mesela yurdunda assansor olmayabilir ve valizini merdivenlerden kendin cikarman gerekebilir o yuzden cok agir olmamasina dikkat et. En azindan merdiven vs oldugunda tasiyabiliyor olman lazim. Kiyafetlerin yukte hafif olmasina karsi cok yer kaplar onun icin vakum torbalarindan kullanabilirsin. Googleye vakum torbasi yaz orda bir suru alabilecegin site cikar ya da migrosta vs de satiliyor olabilir. Kiyafet olarak mutlaka yanina 2-3 adet kot pantolon, 2-3 adet sort, 5-10 adet yazlik t-shirt, 5-10 adet kislik t-shirt ve mutlaka 2-3 adet gece nightclub ya da bara gitmelik kiyafet al. Ayni zamanda en az 1 adet resmi yerlerde kullanabilecegin siyah bir elbisen bulunsun yaninda. Onun disinda iste pijamadir, ic camasirdir vs onlardan yeterince koyarsin. Bunlari vakum posetine koyacagin icin cok yer kaplamaz ve agir olmaz. Onun disinda bavulunda kisisel bakim esyalarindir, makyaj malzemelerindir, cantalarindir vs alirsin. Ayakkabi konusunda bir tane gunluk yazlik ayakkabi, 1 adet kislik ayakkabi ve 1 adet spor ayakkabi bulundur onun disinda evde/yurtta dolasmak icin ben plaj terligi kullaniyorum cok rahat oluyor. Bu arada ben ilk gittigim zaman yurt vs tam ayarlamamistir 2-3 gun otelde kalmistim. onun icinde bir adet buyuk sirt cantasi goturmustum maximum 1 haftalik kiyafet koymustum 1 hafta icinde kalacak yer ayarlayana kadar bavulumu acmadan sirt cantamdan kullanmistim.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu marsa mı gidicen muhabbeti niye? Bilmiyoruz soruyoruz işte garipsemeden normal cevap verseniz ölür müsünüz 😂 Çoğu 2,3 valizle okula gidip geliyor siz nasıl idare ettiniz bilemedim. 😕 Ama zaman ayırıp uzun uzun anlatmışsınız yazdıklarını değerlendireceğim çook teşekkür ederim 🙏🌸
2-3 valiz ne ahahaha. Tek valiz yeterli ama mesela alacaginiz kiyafetler onemli. Basiniza gelebilecek her durumu hesap edip ona uygun kiyafet/esya goturmelisiniz ama gereksiz kullanmayacaginiz esyalardan sakinin. Mesela ben ucaktan indigimde kesin yagmur yagar dedim cantama hizli ulasabilecegim bir yere yagmurluk attim. Sonra yagmur yagdi ve hemen yagmurlugumu giydim ama mesela semsiye almadim cunku elimde valiz olacakti valizle semsiyeyi kullanmam zor olurdu ayni zamanda gereksiz yer kaplayip agirlik yapardi. Ya da gecelik mesela 2 tane gecelik yeter bana. Birini 1 hafta giyip kirliye atsam ikincisini de 1 hafta giysem zaten en gec 2 haftada bir camasir yikarim diye hesap ettim ama zaten 10 gunde 1 falan camasir yikiyorum. Zaten her seyi evden goturmene gerek yok gittigin yerde de insanlar yasiyor orda da alisveris magazalari var. Ustelik cok cok uzak yere gitmiyorsaniz haftasonu falan ya da bos vaktinizde ailenizi ziyarete gelip evden baska esya almaniz icin zamaniniz var. Benim mesela oyle bir durumum yoktu ben hem yazlik, hem kislik goturmek zorundaydim ve ona ragmen cok da agir olmayan 1 bavul hazirladim ve basima gelebilcek butun durumlara yonelik esya vardi icinde.
Haklısınız acemilik işte ilk defa ailemden uzakta yaşayacağım o yüzden bilmiyordum sordum tecrübelerinizi paylaştığınız için sağolun öyle yaparım bende 😊
4 tekerlekli al sert olsun benim en büyük boy 2 adet valiz anca yetiyor kıyafetlerine göre bakarsın sen ben netten almadım gidip kendim görüp seçip aliyorum
Mesela bana devlet yurdu çıktı , yurt çevre yolunun 300 metre altında kalıyor. Yurda ilk gittiğimde trambüs'ten indim bı bayır var davar yolu gibi oradan indim üst geçit yurda 500 metre işte düşe Kalka yurdun kapısından adımımi attım asönsörler sürekli bozuk
En İyi Cevaplar