Ben evdeki poşetleri cebime koyup kasiyer poşet vereyim mi diye sorduğunda cebimden çıkartıp. Benim poşetim var diyecem :)
Cevabın nedir?
+1 yıltonla yorum var ve hepsi bir birinden iç acısı. evet parası olan alır olmayan yanındaki çantasına ya da filesine koyar.
burda tartışmamız gereken 3 nokta var
1 ) 15 kuruşu devletin 10 kuruşu marketin. poşetten de vergi alacak kadar ne zaman düştük. market sahipleri son 1 kuruşla zaten zengindi örneğin 9.99 kuruş deyip 10 lira almaları gibi. şimdi o 10 kuruşlarla acaba nasıl totalde zengin olacaklar.
2 ) büyük marketler yanımızda bez çanta ya da file taşımamıza izin vermiyorlar. yasak diyorlar. ya onlardan poşet satın alıcaz ya da orda satılan bez torbadan alacaz. aldık diyelim bir sonraki alışverişte yine o bez torba ile girmek yasak
3 ) doğada çözünen poşet türleri yok mu? tabiki var. ama neden kullanılmıyor çünkü amaç para kazanmak. çevre vs hikaye. marketlerde poşet satmak için kaliteyi o kadar düşürmüş ki, içine koyduğunu eve gidene kadar bile taşıyamıyor artık poşetler.
1 alışverişte ortalama 4 poşet kullanılsa ve 1 aile 2 günde bir ekmek süt ıvır zıvır alsa ayda 60 poşet yapar. 60 poşet ise 15 lira demek.
4 kişilik bir ailede baba asgari ücret alıyorsa evi kira ise çocukları okuyorsa zaten yeni yılla beraber her şey zamlandı birde 15 lira ek masraf kişinin belini bükecektir.
burda sigara içiyor poşet almıyor starbuckta kahve içiyor poşet almıyor diyenlere sesleniyorum. bunu baba parası ile yapıyorsunuz, acaba kendi maaşınız olsa starbuckta 1 kahveye en az 25 30 lira verir miydiniz. yanda türk markası yerde 2 3 lirayken oysa ki.
314 Yorumla- +1 yıl
Bez torba nasıl yasak olabilir bu nasıl zihniyet cebinden çıkar posetini koy ben alısverise cıkmayım en iyisi 😂 posetler paralı olmadanda poset vermiyorlardı o nasıl olacak biliyorlardı demekki. Ben bunları parayla satarım diye saklıyorlardı.😂 Ne acayip millet olduk.
- +1 yıl
Benim merak ettigim gratisin posetinede para veriyormuyuz 😂
- +1 yıl
@Nazar_tonguç gratis lc waikiki gibi kaliteli poşetler daha pahalı.
migrosta yasak, ben bez torbamla giremedim, ordan aldım ertesi gün yine migros yazılı torba ile sokmadılar. - +1 yıl
Yok artk ucmuslar bana migrosta poset istermisin diye soran olmadı 😂 hergün bez torba satan bir yerden alısveris yapmam ben. Herkes pazar arabası alıyormus pazarcılar zengin olmus sizde alın.😃 sırf boykot uğruna alabilirim.
- +1 yıl
@Nazar_tonguç ben bir marketten bez torba aldım. onu kullanıyorum ve migrosa da gitmiyorum. ciddi müşteri kaybederler bu şekilde haberleri yok.
- +1 yıl
En doğrusunu yapıyorsunuz. Kaybetsinler birazda ben çevreciyim zaten karsıydım almıyordum , almadiğim plastik posetleride parayla satın almam. 😅
- +1 yıl
@Nazar_tonguç çevrede yok olan doğa dostu poşetler var. ama onlar yerine para almak işlerine geliyor
- +1 yıl
Bu kadar derin düşünmedikleri için " amaaan 25 kuruş ne olacak verin, saçmalamayın " gibi yorumlar yapıyorlar. Madem doğaya katkı sağlayacak, o zaman temelli kaldırın bu poşetleri? Kağıt kese, karton poşetlere geçin. Zararlı olan bir şey neden para ile satılıp, zarar vermeye devam ettiriliyor? Ne yani ona 25 kuruş verenler o poşeti yine sağa sola atmayacak mı? Bulunan çözüm çok saçma... Tamamen rant oluşturmak amacıyla yapılmış bir proje.
- +1 yıl
Market poşetleri 25 kuruş gratis vs gibi yerlerde 40 kuruştan başlıyor. Ülkemizde kaç tane poşet kullanılır günde ya da ayda yılda. Kısaca her poşetten komisyon derken devletin cebi dolacak yine. Doğa dostu poşetler var. Toprağa göm 15 gün sonra yok oluyor. Onlardan kullanmamız lazımdı. Yıl olmuş 2019 millet mobilite çağındayız diye cüzdan bile taşımak istemiyor biz ise 50 li yıllardaki gibi poşet çanta pazar arabası ile yola çıkıyoruz.
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Haklısın seksenleri özlemiş herkes 😄 ülknin gidişatı hic iyi degil.
- +1 yıl
Doğayı korumayı gerekçe gösteripte kendi getirdiginiz poşeti torbaya yasak koymak insanları enayi yerine koymaktır. Yapmanız gereken şey cok basit o tür marketlere birdaha gitmemek o zaman görürler 25 kuruş kazanayım derken nasıl milyonlarca lira kaybedildiğini. Kaldı ki bu yasal olarakta yasak olmalı amaç poşet kullanımını azaltmaksa kendi getirdiginiz poşeti yasaklayamaz
- +1 yıl
Amaç poşetten marketin 10 kuruş devletin 15 kuruş kazanması. Bu durumda kimse yasak koyamaz. Tam tersi hoşlarına gidiyor.
En İyi Cevaplar
25 kuruş az olmuş. 2.50TL yapsınlar.
Sonra poşet satamasınlar sırf poşet üreten işletmeler varsın işçilerini çıkartsın.
Almanya da öyledir belkide ama burası Türkiye.
Poşeti parayla sarmalarına kızmadım. Gösterdikleri gerekçeye ofkeliyim. Neymiş çevre temizliği. Parasını veren kirlenebilir. Vermeyene yasak43 Yorumla- +1 yıl
Öyle olur mu hic tamamen üretimi bir gunden yarina durdurulmasini dusunebilirmisin? Parayi verende kirletemez 2 alacaksa bir poset alir. Onceden ne oluyordu. Her posete bir parca konuluyordu lazim olmayinca oraya buraya atiliyordu. En azindan hepsini birine doldurulur bidaha lazim olur diye katlanir yirtilana kadar kullanilir. Zaman ilerledikce naylon posetin uretimi dahada azalir. Bazi magzalar marketler kaguttan poset uretimine baslar kimisi fileye gevis yapar kimiside bez uretimi yapar ama naylon kesinlikle zamanla azalari bir anda birseyi ortadan kaldirilmasi mumkun degil. Bu her konuda böyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtdisinda yasiyorum. Ve kendimi bildim bileli annem poset biriktirirdi ama böyle guzel guzel katlayip. Çünkü posetler parali. Lcw gibi yerrlen posetllerini biyere hediye götürürken kullaniyoruz veya daha büyüklerini alışveriş yaparken. Market posetlerini çöp poseti olatak kullaniyoruz. Ve bu hep böyleydi. 3 sene kadarda türkiyede yaşadım. Posetleri hic atmaya kiyamazdim. Aliskanlik olmus. Tek tek odamda bir kenarda biriktirirdim. Yurtdisindan getirdigim cikolatalari hep bu posetlerle dagittim mesela :) neyse dalga konusu oluyordu evde. Ne biriktiriyon ya diye cok söyleniliyordu. Simdi o arkadaslarim beni hatirlayio bol bol beni anacaklar. Hadi bakalaim kolay gelsin diyorum :) artik alisveris icin özel cantalarimiz var son 3 yılda ben tr deyken burda bazi seyler baya gelismis :))
98 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUtanilacak birsey yok hepimize ülkemize milletimize cok sey katacak tabi bunu anlayabilirse milletim.. posetler degersiz yerlere atılıyor ve kaybolmasi uzun süre aliyir dogada. Heryer çöp pislik icinde kaliyor. Temizlik olacak ülkem icin. Israfliktan kurtulacak milletim. 10tane poset almicak sirf daha rahat tasirim vs diye. Gercekten lazip olup olmicani artik iki defa düşünecek. Biz yillardir bu sekilde yasadik. Veya artik bu bez cantalarda cıktı mutlaka cantamizda katlanilan o bez cantalari bulunduruyoruz. Cok pratik oluyor. Utanilacak hicbisey yok.
Soran+1 yılharikasınız
Cevap sahibi+1 yılArkadaslat bunii bukadar olay haline niye getirildi anlamis degilim. Neden dalgasi geciliyir sakasi yapiliyor. Bunlar aslinda coktaaan olmasi gereken biseydi. Neden milletimin bünyesi kaldirmiyor bu karari. Nebilim 10 kurusa bim önünde poset satan amca. Poset satin alio alisverisi eve birakip poseti bime iade eden kisiler. Yani ne bunlar anlamis degilim cidden? Kabul edip uygulamaya konsantre olmak yerine isyan eduyirlar resmen. Yok alisverisi yapip poset parali deyince. Alisverisi oldugu gibi kasada birakio gitmeler. Yazik günah degil mi neden yani? Kafalarinizi böyle seylere calistiracaginiza uygulamayi kabul edin degisime birazcik hazir olun. Zararimiza degil yararimiza. Lütfen ama
Cevap sahibi+1 yılBu arada bazi arkadaslarimiz plastik posetler yerine sadece bez kullanilsa diye yazmis. Önce bir ülkece bu uygulamayi sindirelim. Eminim oda olacak. Mesela benim yasadigim ülke de yavas yavas hersey kagit ve pamuk bezden üretilmeye basladi. Sirf meyve sepze bolumlende cok ince seffaf palstik poseti veriliyor hala ama bununda kaldirilabilmesi ve daha aza indirmek icin. Yanlarinda da üzün süreli kullanim icin fileler satiliyor. Eskilerde türkiye dede kullaniliyormus bunlar. O fileyekoyuyorlar sebzelerinu. Ve eminim yakinda sadece o fileler kalacak. Ve ayrica lcw cogu bagzalar kagittan üretiyor posetlerini. Ve bunlarda yine kağıt çöplere atiliyor. Ve sürekli geri dönüşümü saglaniyor. Çünkü burda karisik çöp atmaninda para cezasi var. Ah bide keske bu uygulama gelse ülkeme ama hersey zamanla. Poseti bukadar olay yaptilarsa hele bir 5/10 sene gecmesi lazim diger adimlar icin.
- +1 yıl
Bravo cidden hanimefendi. Bende sana hak veriyorum. Burda olaya siyasi bakan cok var.. Tepkiler daha cok bu yüzden.. Anlamak istemiyorlar ya da islerine gelmiyor.
- +1 yıl
Yurt dışında paranın tamamı markete giriyor devlete giren vergi kısmı yok.
Cevap sahibi+1 yılYa ne fark eder ha devlete ha markete. Önemli olan bize zarari yok.
Cevap sahibi+1 yılBen hayatbahcesi adrenalin64
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşlar bu uygulama Avrupa’da çoktandır var. Büyütülecek bir durum yok alışveriş için yırtılmayan büyük çantalardan alacaksınız ve her alışverişe gittiğinizde yanınızda o poşetleri de götüreceksiniz. Biz Avrupa’da yaşayanlar öyle yapıyoruz
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
195
Cevap
184Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvde bir dünya poşet var yırtılana kadar kullanırım gadası
13 Yorumla- +1 yıl
Kayseri'lilere boşuna cimri dememislerdi gadasi😂😂
- +1 yıl
Gadası 25 kuruş az mı allasen
- +1 yıl
Yok yok değil 😂
+1 yılPoşet karın doyurmaz poşet insani ısıtmaz poşet eğitim vermez posta poşettir bu kadar propagandaya gerek yoktu poşet konusunda... karın doyuran eğitim veren insanı isitan ulaşım alaninda ki her türlü araca zam yapıldığında bu kadar ses çıksaydı bu ülke bu halde olmazdı... aaaaahhh aaaahhh koyun ülkem... kizacaklar bana şimdi ama haklıyım be
516 Yorumla- +1 yıl
Uzamış laf
Ama cevre dostluğu oluyor - +1 yıl
Koyunlar gelir birazdan. Gee gee brii briiii brii aha heyyy yok bunlar beni tanımıyor tanisalar gelirler 😂😂🤣
- +1 yıl
Abicim çevre dostluğu adı altına bu bir kazıktır... çevre dostluğu öyle poşeti parayla satmayla olmuyor evdeki poşetleri 10 krs a toplarayak oluyor mesela.. ah be abim
- +1 yıl
Ne desen haklisin kardeşim
- +1 yıl
@hayatindibi 😂😂😂 yapma çomak sokma beeğ
- +1 yıl
Reklam yapiyorkar parasini versinler
- +1 yıl
Eyvallah @Gulengozler01 abim
- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
@ayazgeceler58 malum olanlara iki kez rey verdim. Keşke biri elimi kesse idi de vermeseydim diye düşünüyorum. Kim ne konuşsa hooopp içeri atıyorlar. Hakikat'i konuşanı susturuyorlar :) Sonra özgürlük demokrasi cart curt diyorlar.
- +1 yıl
@kacakaday bende gerek yok diyorum işte bu kadar uzatmaya şu malum posetcaz olayını bizim milletimiz koyunluga alıştı nasılsa gidelim biz böyle şöyle sağdan sağdan...
- +1 yıl
@hayatındibi konuşurum da anlayan yok korkum içeri atılmak değil anlasilmamak...
- +1 yıl
31 Mart'tan sonra bakalım ne olcak seçim var diye herşey e indirim sonra herşeye zamcik gelecek
- +1 yıl
İyi olur inşallah diyerek bir klasiği daha şuraya bırakayım ben hayatin dibicim ☺
- +1 yıl
Helalll afamin dibi
- +1 yıl
hepsini boykkot edicen
Meyve sebze reyonun daki poşet ler dede. heral ücret alınıyor. poşet ücretli olacağına poşet toplayıp götürene para verilse bir kaç kişi karnını doyursa daha iyi
Almanyadada var bu uygulama. fakat alım gücü var
Uygun yeme içme
Az önce bir torba bakım ürünü aldım sade 30 euro tutu bize hava hoş 25 cent bize beli etmez40 Yorumla
+1 yılKeşke bu poşet için çıkartılan yaygarayı gerekli gereksiz konulan vergilere, vergi artışlarına, enflasyonun yükselmesine, eğitim sisteminin yıllarca bir düzene oturtulamamasina karşı çıkartsaydık emin olun giden 25 kuruş ama gelen en azından bizden sonraki nesil için biraz daha iyi bir gelecek olurdu... bu poşet olayida akp nin kendi çıkarttığı yasa değil avrupa birliği için uyum sürecinde yapılması gereken reformlardan olduğu için.. ki çokta mantıklı buluyorum. Alırsın bitane kaliteli bez çanta defalarca kullanırsın bu kadar
00 Yorumlaher yenibir olayı gereksiz yere abarttığımız gibi bununda suyunu çıkarttık.
oysa biraz araştırılsa bu durum , kendi geleceğimiz için gerekli olduğunu anlayacağız ama nedense kimsenn işine gelmiyor.
birçok batı ülkesinde yıllardır bu işlem uygulanıyor. hatta kücücük bir yunan adasında bile böyle bir durum var. oradada kerkes kendi torbasıyla alışverişe geliyor. bizde neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum.
unutmayalım lütfen, tek bir poşet, doğadan 1000 yıl gibi bir sürede yok oluyor. gerisini düşünün artık. siyaset yapmaya gerek yok bu konuda00 YorumlaAlt tarafı 25 kuruş anma büyüttünüz başka şeylere bu kadar tepki verseniz belkide herşey daha kolay olacak İzmir de izban yok kaç haftadır ulaşım zorluğu çekiyoruz İzmirliler buna tepki verin ilk önce boşverin poşeti filan ülkede neler oluyor sizler düşmüşsünüz poşetin derdine 🤦🏼♀️
30 Yorumla
+1 yılBugün alışveriş yaptım kazak aldım inadına poşet almamak için kazağım elimde eve kadar öyle geldim 😂 mesele 25 kuruş olması değil madem amaç çevrense poşet üretimi dursun ama hala üretiliyor ben de bu zihniyete karşıyım
68 Yorumlagiyim mağzalarında da poşet parayla mı?
- +1 yıl
Evet 👍
- +1 yıl
Evet öyle
- +1 yıl
bilmiyordum
- +1 yıl
Bu kafayla, poşet üretilmese ona da laf edersiniz. "parasıyla değil mi üretin alalım" diye. Çok iyi bir uygulama. Üretilen hersey parali olmali. Ihtiyacı olan alsın arkadaşım. 1 poşetlik alışveriş yapip icine 4-5 tane daha poşet tepene kapak olsun bu. Beleş diye cılkını cıkarmistiniz çünkü. Şimdi hepsine güldüğüm organımı söylemiyim 😂😂😂
- +1 yıl
Mesele poşet parası vs değil. Amaç çevre değil mi kardeşim o zaman üretsinler suda eriyen poşet. Poşetler aynı şekilde üretilmeye devam ediyor nerde burda çevreye katkısı?
- +1 yıl
Boş boş konuşmayın. Selülozik uretemeyen 3. dunya ülkesi bir ülkede poşet üretimini durduramazsin. 80milyon bagirsa da o poşet bu ülkeye girer. Ayrica bu millet fakirdir, o 25 kuruşun poşet tüketimini 1/3 oraninda azaltacagina adım gibi eminim. İsraf milletiyiz, emin ol başka türlü dizginlenemeyiz. Duygusal degil, gercekci olun.
- +1 yıl
Hangi dünya ülkelerinde poşet kullanımı yaygınmış acaba? İngiltere yarim milyondan fazla plastik atığını ihraç ediyor. Peki kim alıyor onları tabii ki biz 2. Sıradayız 😀😀 araştırmaktan korkmayın cahil olmayın amaç çevreyse bu böyle uygulanmamalı.!!
Ben her zaman -poşet bedava iken bile- bez torba taşırım yanımda.. bu yapabilecegim en kolay ve zahmetsiz şey Doğa için. Türkiyede bukadar olay olmasini anlayamiyorum yurtdisinda hep öyleydi? Birkere haber oldumu?
53 Yorumla- +1 yıl
mesele doğayı korumaksa, marketten alınan poşetleri geri dönüşüme veren vatandaşlara atıyorum 10 kr gibi bir ücret ödenir. Doğa korunmuş olur :P
ben şu an olanı söyleyeyim sana, poşet ticareti başlamış durumda. maliyeti 5 kuruş olan poşetler marketlerde 25 kuruşa satılıyor ve büyük boy poşet kullanılmıyor. Sebebi, vatandaşı zor durumda bırakıp daha çok poşet itelemek - +1 yıl
ben çok sorun yapmıyorum 25kr için poşet alıyorum da, türkiyede bu kadar olay olmasının sebebini anlatmak istedim : ) tekrar altını çizeyim, amaç doğayı korumak değil :P
poşetin ücretli olmasına bu kadar tepki verirken o poşetin içine aldiklarinizin kaç katına çıkmasına neden tepkiniz yok bir kutu salça 4 tl iken şu an 13 tl neden 25krs a bu kadar tepki gösterirken bu ve bunun gibi zamlara tepkiniz yok?
59 Yorumla- +1 yıl
Konul kralll
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
sen ve senin gibiler yüzünden ülke gelişmiyor koyun gibisiniz çoban nereye sürü oraya işte poşet bildik bileli ücretli olsaydı bu neden ücretli der miydin hayır demezdin halkımız küçük kazıkları sever tabi büyük seyleri başkasının cebine gidiyor diye doğal karşılar o para nereye gidiyorsa yorum yapma senin gibi zihniyetsizlerle tartışmaya giremem yeter bu kadar.
- +1 yıl
Canim 25 kuruş az bir şey mi
Sadece bir poşet alinmiyorki
Alışverişe göre 5 6 poşet almak gerekebilir
Herkesten 25 kurus hatta daha fazlası
75 milyon insana var o kadar para noluyor
Çok gereksiz bir şey
Kendileri farklı alternatif yöntemler bulabilirler
Bu yani çozum paralı poşet mi?
Diğer ürünlerin zamlanmasi ayrı bir konu zaten
O da saçma sapan bir sey - +1 yıl
Tartışma benimle 😊 soruna cevap verdim sadece Senin asıl senin gibi hiç bir yoruma tahammülü olmayanlar yüzünden dünya böyle yapılan uygulamayı normal buluyorum diye anladın bide başkasının cebi lafında da ironi yaptım anlaşılan beynin bütün kısmını eleştiriye kullandığın için beni anlamaman doğal sana birsey demiyorum senin suçun yok. 😊kolay gelsin.
Hala yanında poşet taşımanın neden rezillik olduğunu düşünüyorsunuz? Elalem ne der kaygısı. Poşeti düşünmek yerine az beyninizi geliştirin de insanları yargılamamayı öğrenin derim. 25 kuruşa bile ihtiyacı olanlar olabilir. Bu rezillik değildir. Aksine onun rezillik olduğunu düşünenler rezillerdir..
20 Yorumla
+1 yıl25 kuruşun tantanasını yapmaya hiç gerek yok 5 liralık şey alacağınıza 3 lira olanından alın bukadar basit fazlada şey yapmamak lazım hayır yani öyle şeylere hergün öyle zamlar geliyorki kimsenin gıkı bike çıkmıyor tutturmuşlar poşette poşet bırakın bu işleri
10 YorumlaBu acı gerçekle karşılaşmamak için markete gitmiyorum.
70 YorumlaYılbaşından önce yaptığımız alışverişlerde, bir hayli poşet birikmişti. Onlar yıpranana kadar kullanacağız. Bu hafta boyunca yaptığım alışverişlerde bu poşetlerden tekrar tekrar kullandık. 😁😁 Özellikle poşet var mı diye sorduklarında, gözlerinin içine bakarak cebimdeki poşeti çıkarıp hayır diyorum. 😄😄 Kimse almayacaksa top top poşet alıp ne yapacak bunca yer? Başka bir çözüm yolu daha bulmak gerekiyor, para ile satılması haricinde. Bize hava hoş da satış yapanlar için sıkıntı oluyordur.
00 Yorumla
+1 yılArabayla giderim markete, zaten meyve sebze poşetleri bedava, meyve sebze poşetlerine sigdiririm, olmadi ceketin cebine koyarim bir kac bir sey, ya sizce 25 kuruş vermemek icin bunca zahmete girilir mi? Devletin oynadığı oyunu oynamak lazim , mecbur veritim posrt parasi
00 Yorumla
+1 yılBu poşet mevzusu ne kadar abartıldı. Aslında çevre için çok oyu bir uygulama. 25 kuruşluk poşetin fiyatını konuşmak yerine gelen zamlara yönelmek çok daha iyi olur
30 YorumlaSıklıkla sırt çantasıyla dışarı çıkan biri olarak çantamın içine doldurmayı planlıyorum. Fazla bir şey alacak olursam da evde önceden duran poşetleri atarım çantama.
30 Yorumla
+1 yılValla Bizim burda yani Fransa’da yıllardır böyle paralı poşetler ve hiç takmadan alıyorum ben veya diğer kişiler zaten tüm Avrupa’da poşetler paralı Türkiye’ye daha yeni geldi bu uygulama takmayın bence bir 25 kuruş için
10 Yorumla
+1 yılEn gereksiz saçma kanun bence. Evdeki poşetleri kullanıyorum. Bitince de bez çantamı kullanıcam. Öyle boş kanun konuşacağına daha iyi bir şey yapabilirlerdi. Parasız olduğumuz için poşet kullanamıyoruz. Bu da Türkiyenin sorunlarından biri.
10 YorumlaBu poşet muhabbeti artık gerçekten baydı, biz yıllardır 2-3 lira ödüyoruz ama kimsenin sesi çıkmıyor.
44 Yorumla- +1 yıl
2 3 lira oduyoruz derken?
- +1 yıl
hangi ulke?
- +1 yıl
@SeekingWifey İskandinavya
Abi bu kadar cimri olmayın ya. Ota b*ka para harcıyosunuz da 25 krştan mı çekiniyosunuz anlamadım ki?
40 YorumlaPlastik degilde böyle torbamı desem çantamsı şeyler oluyor ya. Katlanadabiliyor. Omzunada takabiliyorsun. Hem plastik poşetler gibi yırtılmıyorsa gayet sağlam oluyorlar. Cok pratik tavsiye ederim
20 Yorumla
+1 yılNe çok abartılıyor yahu. Alın bir bez çanta onu kullanın
70 YorumlaPoşetten bile para alan bir devlet için söylenecek söz bulamıyorum böyle koyun sesi çıkmayan bir millet olursa güdemesi kolay olur hak ediyor bu insanlar her şeyi maaşınızın yarısına devlet el koyucak desinler yinede banamısın demez bu insanlar nasıl isterse öyle yönetilirsin demek bu insanlar hallerinden memnun o yüzden yapıcak bişey yok ses çıkmadıkça güdüyende çok olur koyun olmanın anlamı yok koyun olursan böyle koyun gibi yaşamaya hapsolur gidersin )
10 Yorumla
+1 yılMarket poşetleri ücretli. Beyaz ve sade olan poşetler değil. Bakkal ve küçük marketlerde geçerli değil bu sistem
40 YorumlaHerseye zam yapiliyor keske posete verilen tepki onlarada verilseydi. Digerlerine araştırılmis insanlar poset garipsendi nedense.
30 Yorumlaparalı olsun olmasın bence bosuna hic kimse müsrif olmamalı naylon poşetler yerine bez cantalar taşına bilir ve boylelikle sorun olmaz
30 YorumlaBen normalde de poset çok tercih etmiyordum ancak yüklü alışveriş yaptigimda alıyordum şimdi de gratis çantası kullanırım bez olanlardan
30 YorumlaÇok gereksiz yorumlar var ya cidden. Bu poşet olayı neden abartıldı bukadar anlamadım bezden alın sizde ölene kadar kullanırsınız ya.
30 YorumlaSırt çantası ya da kağıt poşet bulundur yanında alışverişe çıkacağın zamanda pazar arabasını götür. Guzel uygulama bir nebzede olsa dünyayı düşünmek lazım
10 Yorumla
+1 yılcebime dolduruyorum. fakir değilim salak hiç değilim bir poşete 25krş vereyım
70 Yorumla
+1 yılsirt cantasi, genel elimde poset tasiyan biri degilim buyuk malzemeler haric. ufak tefekleri herzaman cantama atiyorum. Hayatimda bisey degistirmedi yani😎😎
10 YorumlaBen cebimden poşeti çıkarıp "ben size 10 kuruşa satıyım" dedim😂
50 Yorumla
+1 yılGreenpeace e destek amaçlı satılan torbalar vardı ben uzun zamandır onları kullanıyorum zaten. Sizlerde torba almak isterseniz Greenpeace e destek verebilirsiniz.
10 YorumlaEvden birsürü poşet alsanız bile bazı ürünler için illaki alınıyor hem cebimizden para gidiyor hemde doğaya zarar akılsız devlet milletin onca derdi var poşetle moşetle uğraştırıyorlar
10 Yorumla
+1 yıl25 kuruş vermemek rezillik değil, cebimden poşetleri çıkarıp alışverişimi yaparım, devlet ilk önce poşetlere zam yapacaksa batıdan öğrenip, batıdaki eğitim sistemini öne alıp hareket etsin,
40 Yorumla
+1 yılAbartılacak bir şey sonuçta para bizim devlet bizim... Yabancıya gitmiyor.
424 Yorumla- +1 yıl
Haklısın yüzyılın kazığını yiyoruz yıllardır bu ne ki dimi? Biri de beğenmiş. Çıldırıcam.
- +1 yıl
@Ayliennnn zavallıyız canım. Ülkenin, insanların durumundan haberin var mı? Çocuklarının ellerine o 25 kuruşu veremeyen insanlar yaşıyor bu ülkede!
- +1 yıl
@Ayliennnn beyni olmayan biriyle konuşmak boş. Zavallı kadın.
- +1 yıl
@hasamayan 😄😄👏👏👏
- +1 yıl
@Ayliennnn sen nereden çıktın? İnsan yerine koyup seninle muhatap olan yok sanırım, böyle her yere atladığına göre. Yaşında davran ablacık.
- +1 yıl
@Ayliennnn sen atladığın için arkadaşım yorumu yapan sen sanmış. Seviyesiz kadın!
- +1 yıl
@Ayliennnn senin gibi bir insan müsveddesiyle iletişime girmeye çalışmak benim hatam. Konuşmayı öğrenseydin keşke. Edepsiz.
- +1 yıl
@Pıtırcıklış yorumlarınızı okudum sen haklısın büyütülcek bir konu degıl belki ama avrupada yıllardır bu uygulama var fakirden alıp zenginin cebine iniyor devletin cebine falan girmiyor artık herseyden para almaya basladılar sonumuzu pek hayırlı görmüyorum
- +1 yıl
@hasamayan kardesim sen hangi ülkede yasıyon allah askına sen arabayı fulluyon ama kiralardan haberin yok galiba 600-800 euro kira veriyon vergiler var fransa bosunamı protesto ediyor şükretceksin haline boş konusma
+1 yılOff vereceğiniz para 25 kuruş amma abarttiniz bizim millet nefes parali olsa nefesini tutacak
47 Yorumla- +1 yıl
Dilenciler 25 kuruşlarla zengin oluyor
- +1 yıl
Starbucksta 15 tl kahve veriyorsunuz 25 kuruß niye sizin için sikinti anlamadim
- +1 yıl
Starbucks'a hiç gitmedim bilmeden herkesi aynı kefeye koyamazsın. Konu 25 kuruş değil konu para sirkülasyonunu sağlamak için doğayı bahane etmeleri bence
- +1 yıl
O konuda hakli olabilirsin ama genel olarak düsunuldugunde boyle gereksiz 5 10 tane poset alanlar zaten ayri bisey
- +1 yıl
Tamam hakli olabilirsiniz ama genel olarak düşunluldugunde böyle maalesef ota boka para harcarlar ama 25 kuruş onlar icin dert
- +1 yıl
Fakirleşiyoruz
+1 yılBen bana sorduklarında yok çantama doldururum dedim
40 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılEvim yakınn cok alisveris yapicaksam pazar arabasini goturuyom zaten icine dolduruyom
40 Yorumla
+1 yılBiz pazar arabası ile gittik alışverişe evdende poşet aldık
40 Yorumla
+1 yılOfff ne çok büyütüldü bu poşet meselesi veririz parasını alırız anasını satım
44 Yorumla- +1 yıl
Aynen 0 25
- +1 yıl
Aynen aw çok abarttilar. Bizim millet nefes parayla dese nefesinintutacak
- +1 yıl
@sebepsizyasamak poşet dışında nelere para veriyorlar onları hesaplamazlar heleki alkole sigaraya para verenler bir poşet için konuşmasın..
- +1 yıl
@SertErkek__ aynen öyle
+1 yıl25 krş için çile çekemem valla sonra evde annem çöp poşeti arıcak nasılsa 😂😂
40 YorumlaPoşet kullanmayalim o poşet paralı oldu ki insanlar poşet almasın. En güzel çözüm bez çanta. 💚💚💚 doğaya saygılı olalım💚💚💚
20 Yorumla
+1 yılPoşet dışında bir şeye koyulmuyor mu marketten alınanlar, bir dolu seçenek var, file, çanta, pazar arabası, mont :))
20 Yorumla
+1 yılHaha bizde bu uygulama bir kaç yıldır var ben meyve sebze reyonuna gidip ordan poşet alıyorum bedava oluyor 😂😂
*not ben Kayseri’li değilim🤣🤣20 Yorumla
+1 yılBüyük alışveriş çantaları var
20 Yorumla
+1 yılbir elimde bant her ürünü bir yerlerime bantlıyom
50 Yorumla
+1 yılBence gayet güzel bir uygulama, zaten diğer ülkelerde olan birşey.
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKasiyer çok yakışıklı ondan hoşlanıyorum. Sormasından bile utanıyorum. Parasıyla alırım. Zaten aldığım üründen bile kaç poşet parası kdvsi vs ekliyorlar. Bence poşet tamamen kalkmalı Bez çanta olmalı ☺️
30 Yorumla
+1 yılPoşet yüzünden marketlere her canım sıkıldığında girmekten vazgeçtim.😀
31 YorumlaPoşeti alırım sonra geri getiririm fişi gösterip iade ederim
32 Yorumla
+1 yılya 25 kuruş altı üstü verilir elbet ya da bez poşet alırsınız olur biter
30 Yorumla
+1 yılcidden tek sorununuz bu mu ülkede o kadar olaylar yaşanıyor umarım tek derdiniz bu olur
30 Yorumla
+1 yılGeçen yumurta aldım poset almamak icin elimde taşiyordum😅
30 Yorumla
+1 yılPoşetin paralı olmasi bence cok iyi oldu doğaya verdigimz zararin bilincinde olmiyan bir ulkeyiz malesef. Millet kasadan gerektigi kadarini almayi bilmiyordu ben para verip aliyorum onceden de fazla poşet tuketen birisi degildim simdide oyle
10 Yorumlabu gerçek mi lan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMarketlerde poşetlerin ücretli satılması marketlere yaradı. Önceden ücretsiz verirlerken şimdi ücretli veriyorlar. 8000 mağazası olan market her bir markette günde 10 poşet ücretli verse 80bin yapar. 80000*0,25=20000 tl yapar 😉
10 Yorumlapazar arabasi, bez cantalar alacagim sey az iseeee bez canta sut, su, konserve gibi agir seylerse pzar arabasi
10 Yorumla
+1 yılHahaha dünden hazırım modunda yani birileri (: Ben direk almam ya çantaya tıkıştırırım hepsini. İyice şaşırdılar artık yahu
10 YorumlaBen direk büyük çantayla gidiyorum ve sorunca gerek yok deyin fakiriz ama keriz değiliz salak poşetlere para veremeyiz
10 Yorumla- Devamını Gör (319)
Devamını Gör(364)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem