Gönderici biz gerekli önlemi almıştık dedi gerçekten almıştı. Tek tek sarmışlardı. Buna rağmen kargoda kırılmış. Kargoyu teslim alırken farketmediğim için tutanak da tutturmadım. Ne yapabilirim?
kargo teslim fişi imzalandıktan sonra kolinin kargo görevlisi huzurunda açılması, eksik, hatalı ürün, kırık bozuk varsa tespit tutanağı tutulmasını istemeniz lazımdı, ürünü teslim alıp, kargo görevlisine tutanak tutturmamışsanız hata sizin üzerinize kalır. not: kargo görevlisinden ürünü teslim alabilmek için önce teslim tutanağını imzalamalısınız, sonra siz koliyi açmalısınız bu süre zarfında kuryenin bekleme zorunluluğu var. tabi beklemenin de süresi kısıtlı oldugundan ilk işiniz koliyi kontrol etmek olmalı
Bekleme zorunluluğu yok. Evrakını alır gider. Bu dediğin durum anca koli dışında hasar varsa iki taraf mutabık kalarak açarak teslim alir. Ürün içeriği sağlamsa sorun olmaz zaten hasarlı ise geri dönecekti, geri döner.
@Unknowvn bekleme zorunluluğu var, koli içinde salatalık çıkarsa ne yapacak alıcı? bilmeden yorum yaparak yanlış yönlendirmeyin, %100 kesin. bekleme zorunluluğu var ama teslim eldıktan sonra ilk işin koliyi kontrol etmek olmalı. başka işle uğraşırsan kurye gider, hak arayamazsın, kurye bir bakıma tarafsız şahitlik yapmış oluyor
Hiyari teslim alman kargonun sorumluluğu değil 😄zaten teslim evrakı var ister 5 saniye sonra iade et ister iki gün sonra. O sorunsuz evraka istinaden iade prosedürü ne ise o işler.
@Unknowvn arkadaşım yazdığımı anladığına eminmisin? bildiğinin doğru olduğuna eminmisin? kurye bir bakıma tarafsız şahitlik yapmış oluyor dedim, kurye sorumlu demedim. kurye satıcı ile alıcı arasında şahitlik yapmış oluyor, evet kolide istenen ürün çıktı, çıkmadı, kırık çıktı gibi. koliyi açıp kontrol edene kadar beklemek zorundadır, kuryelerde bu durumda doldurulması gereken matbu evrak ta vardır. o evrağı bir sor kuryelere, ne işe yaradığını da sor, sonra buraya yorum yaz ki insanlar yanlış yönlenmesin. teslim emrakı var diyorsun, teslim evrakında cep telefonu teslim edildi yazıyor, içinde salatalık çıkıyor alıcı nasıl hak arayabilecek? sen eğer kuryeyi bekletmeden, koliyi teslim alıp açmazsan birgün şöyle video çektirirler: https://www.youtube.com/watch?v=fPCGSaxkZeU
@Unknowvn güvendiğin yer, güvenmediğin yer diye ticaret hukuku olmaz, internetten kredi kartıyla n11 üzerinden de alsan bununla karşılaşma ihtimalin vardır. bakın bir forumda prosedürü yazmışlar, hatta sürekli bu işleri yapan kişi de altına yazmış. alttaki resme bakabilirsiniz. https://hizliresim.com/JDg4Vj
Maalesef bir şey yapamazsınız. Bu tarz kırılabilecek ürünler sigorta kapsamı dışındadır ve aslında taşınması yasaktır.. Tutanak tutturmuş olsanız bile satıcı kargodan geri ödeme alamaz ve yine siz mağdur olursunuz. Bu tarz ürünleri alırken dikkat etmek gerekir ve düzgün bir kargo firması ile çalışıyorlarsa satın alınmalı bence.
bir şey yapamazsın çünkü kargo gitmeden yanında açman lazım. Eğer gittikten sonra açtıysan sorumluluğu kendi üzerine almış bulunmaktasın. O yüzden kargo verir vermez kaçar.
Kargoluk birşey yok eğer dışardan ambalaj hasarı yok ise. Zaten cam benzeri kırılabilir ürün grubu tazmin edilemiyor taşıyıcıya. Gönderici tüm sorumluluğu alıp yeterli içerik destekleyicilerle sevk ediyor olmalı.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ambalajında sana hasarı var akmış hep ama dikkat etmedim yere bıraktı imza falan isterken imzamı atar atmaz ben kutuyu almadan kaçtı
En İyi Cevaplar