alevilik nedir araştrıyorum ama tam anlamıyla anlyamıyorum alevilik nedir içinzde alevi olan varmı?
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaşım öncelikle Alevilik gözünde kötü canlanmasın, Alevilik Hz. Ali (r.a.) halife doğrultusunda, onun emir ve yasaklarına uyarak ilerleyen bir mezheptir. İbadet yerleri cemevleri olup düzenli olarak burada cem ibadeti yapılır bir de cemevlerinde baş imam (din göre lisi) olarak nitelendirilern bir de DEDE vardır, Alevilerin dedeleri cemevlerindeki cem toplantısını düzenler yöetir yani birnevi imam gibidir.
Cemevi öylesine nezih, kutsal bir erkandır ki oraya herkes giremez. Hırsızlık yapan, zina eden, ana babaya asi olan, haram mal kazanan, emanete ihanet edenlerin asla giremeyeceği bir yerdir. Alevilik de yurdumizin kutsal mezheplerinden biridir ve aynı zamanda Aleviler sonuna kadar laik ve Atatürkçüdür ve ülkenin belki de en temiz kesimlerinden biridir. Yakmazlar, yıkmazlar, isyankar değildirler.sadece birlik olup haklarını aramaya çalışırlar. Günümüzde Aleviler hakkında söylenen kötü ve ahlaksız rivayetlere de asla inanmamalı, rabet etmemlisin.
(Not: Alevi değilim.)70 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılben sünniyim. alevilik hakkında bildiklerimi kısaca özetleyeyim.
1. emeviler yani muaviye ile İmam Ali iktidar için çatışma yaşayıp savaşmışlardır.
2. islam dünyasında bölünme başlar ama Efendimiz Hz. Ali tarafında olmamız gerektiğini söylemiştir. Biz sünniler emevi tarafındayız.
3.hoşgörü hakimdir. Ahmet Yesevi hazretlerinin isteği üzerini Horosandan göçen ve anadolunun islamlaşmasını sağlayan Alevilerdir.
4. sünnilik de alevilik de tam yaşanmadığı için çok konuşmaya gerek yoktur55 Yorumla- +1 yıl
öyleyse neden hz.aliyi çok seviyoruz biz sunniler,bir agır iş yaptıgımızda bile ya hz.ali diyoruz ya da hz.aliye neden Allahın aslanı diyoruz? Alevilere ve şiilere göre biz sunniler hz.ömeri çok tutarız onların hz.aliyi tuttugu gibi ama alakası yok sunniler hz.aliyi belki daha çok seviyolardır ayrım yapmasalar bile.
- +1 yıl
Peygamberimiz "hz musa'nın yanında hz. harun ne ise Hz ali de benim yanımda odur" demiş. ve onu sevmemizi istemiştir. ama araplar Efendimiz ölünce Hz. Ali'ye cephe almaya başladılar. Alevilik zaten Türklerde yaygındır. ufff konu uzar
- +1 yıl
sünni olup hz aliyi seven uyan yok mubu alevilikse bir bakima sünnilerde öte yandan alevi.iş biraz kişisel ve siyasal
- +1 yıl
Alevilik şiiliğin bir koludur hanefiliğini sunni mezhebinin bir kolu oldugu gibi,Türkiyede yaygındır demen saçma,üstüne hz.alinin kuyusunu kazmak isteseler hz.ali kızını neden hz.ömere verdi?
- +1 yıl
evet tabiki siyasal nedenlerle taraf tutmaya itiliyoruz. alevi ve sünni olarak ayrışma yoktur biz de. sanırım bu bölünmeyi İnönü başlatmıştı. Dersimde. (şimdi nezarete düşmeden susayım)
Değerli Can,
Alevilik hakkında bazı kaynaklar bulmak mümkün, kaynaklar içerisinde Hak ve batıl olanı ayırmak sizin iradenizle yürüyeceğiniz bir yol. Size yardımcı olmak isterim.
Alevilik, zahiri ve batini olmak üzere iki farklı anlamı vardır. Aleviler yalnızca Türkiye topraklarında bulunmaktadır ve Türklerdir.
Burada Zahiri anlamdaki Alevilikten bahsedebilirm çünkü Batını anlamda Aleviliği 4 kapı 40 makam yoluna talip olanlar öğrenebilir. Zahiri anlamda Hak Muhammed Ali ile Ehlibeyt ve 12 imamlara bağlı olan İslam dinine bağlı fakir kullarız. Eğer daha fazla bilgi almak istersen, bu okuma yazmayı çok iyi bilmeyen şahsım yardımcı olabilirse mutlu olacaktır
Aşk ile Canlar00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=RrVJhf57Oi0
Al Nebras Alamam
Bu filmi izlersen Alevilerin neden bu kadar çok ehlibeyt sevdalısı olduğunu anlarsın.
Ayrıca alevilerin yaptığı cem ibadeti kırklar cemi hikayesinden gelir Kırklar Cemini vikipedi den bir araştır cem ibadeti oradan gelir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
14Cevap
+1 yılALEVİ VE ŞİİLERİN SÜNNİLERDEN FARKLARI NELERDİR?
Alevilik Türkiyedeki 15 Milyon Aleviye özel bir dindir.
Hatta Alevi Din adamları, biz Sunnilerin inanışına "Emevi uydurması"derler.
Onlara göre,2 Milyar Müslüman yanlış SadeceTürkiyedeki 15 Milyon Türkmen Alevi dogrudur.
Her ne kadar Aleviler ve Şiiler de, Allaha, Kur'ana ve Hz Peygambere inansalar bile,
Alevi islam ile Sünni islam birbirinden çok farklıdır. Şii islam, Sünni islama daha yakındır.
Aleviler tam bir "Muamma"dırlar. Alevi din adamları (Dedeler) ve Alevi web sitelerinden faydalanarak hazırladıgım ve özetledigim bilgileri sizinle paylaşıyorum.
1-Aleviler, sadece kendilerinin "Kur'an Müslümanı"oldugunu, ve Sunnilerin inandıgı islama "Emevi uydurması"derler. ŞİİLERDE ÖYLE.
2-Alevilikte Cami ve Namaz yoktur, Cami yerine "Cem evi"denen yerde kadın erkek karışık, otururlar. Çalgı ve türkü eşliginde kadın ve kızlarla Şamanizmden gelen Semah dansı yaparak ibadet ederler. ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGİLDE 3 VAKİT NAMAZ KILARLAR.
3-Aleviler, Hazreti Alinin, Hz Hasanın, Hz Hüseyinin ve Hz Fatımanın, Öldürülmesinden bütün Sünnileri suçlarlar. ŞİİLER DE AYNI. oysaki Sunnilerde Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyinin ve Hz. Fatımanın katillerine lanet okurlar.
4-Aleviler, Hz. Ayşe, Hz. Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman , Hz Halid ve Yavuz sultan Selimden nefret ederler, ve Onların isimlerini asla çocuklarına vermezler. Ayşe, Bekir, Osman, Ömer, Halit, Mervan, Yavuz ve Selim isimlerinde bir Alevi göremezsiniz. ŞİİLERDE AYNI.
5-Aleviler, Osmanlıdan, özellikle Yavuz Sultan Selimden nefret ederler. ŞİİLERDE AYNI.
6 -Aleviler, Ali, Hasan, Hüseyin, Fatıma, Hatice, Cem, Can, Bektaş, Salman, Cafer ve Kemal isimleri çocuklarına vermeyi severler. Soy adlarının'da "Öz"ile başlamasını severler. ŞİİLERDE YUKARIDA SAYDIGIM İSİMLERİ ÇOCUKLARINA VERMEZLER.
7-Aleviler, Ramazanda 30 gün oruç tutmaz, Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
8-Alevilikde Ramazan bayramı yoktur, ŞİİLERDE RAMAZAN BAYRAMI VARDIR.
9-Aleviler Hacca inanmaz ve Hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
8-Alevilerin kıblesi Kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanın kalbidir derler, ŞİİLERİN KIBLESI KABEDİR.
10-Alevilerde örtünme, tesettür yoktur , ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
11-Aleviler Şeriattan bahsederler ama , onların inandîgı Şeriat Sünni islamdaki Şeriat degildir. Sunnilerin inandıgı "Şeriate"Emevi uydurması derler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANIRLAR.
12- Alevilerde gusül inancı nasıldır? Bu konuda meşhur Alevi din adamı
"Halil Öztoprak"Sadece nikahsız cinsel ilişkide bulunanlar cünüp olabilecegini söylüyor.
"Sadece zina yapanlar gusul abdesti almalıdırlar"diyor (Aleviler yıkanmaz demiyor "gusul abdesti almaz" diyor.
13-Alevilikde, Alevi Dedeleri vardır ve çok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR DİNİ OTERİTEDIRLER.
14-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
15-Alevilerde Zekat yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
16-Alevilerde Mezhep yoktur. ŞİİLERDE VARDIR VE "CAFERİYİZ" DERLER
17-Bazı Aleviler "Renkarnasyon"a inanırlar. ŞİLERİN BİR KISMIDA İNANIRLAR.
18-Filim, Tiyatro ve Müzik piyasası Alevilerin elindedir. Onlar yazarlar ve kendileri oynarlar. Eger Aleviysen şöhret olma şansın %80 dir.
Alevilerin çogunlugu yukarıda anlattıgım gibidirler. Azda olsa bazı Alevi kökenli olupta Aleviligi takip etmeyen , Cem evine gitmeyip, Camiye gidenler, Sünniler gibi 5 vakit namaz kılan, Ramazanda Oruç tutan, Hacca Zekata, Tesettüre inananlar vardırlar. Onlar müstesna.
Eger bir Alevi Sunni Camisine geliyor ve 5 vakit namaz kılıyorsa Sünni,3 vakit kılıyorsa Şii olmuştur.
Kimse çarpıtmasın Alevilere asla karşı degilim.
Bu araştırma Alevilerin kendilerini açıkça ifade etmediklerinden gerekli bulunmuştur.
Bütün bu bilgiler Alevi dedelerinden ve Alevi Web sitelerinden alınmıştır. Bu bilgilerin sunulmasında hiç bir art niyet yoktur.
Eger yanlışım varsa, dogruları somut kanıtlarla sunun.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.izlesene.com/video/aleviler-gusul-abdesti-almaz-aleviler-namaz-kilmaz-aleviler-abdest-almaz-aleviler-camiye-gitmez/9679608&ved=2ahUKEwimwaS6n5rlAhXIsJ4KHfBAC3UQwqsBMAN6BAgIEBM&usg=AOvVaw1B2og_agIKEMbIfV2IZF6C&cshid=157100468605000 YorumlaŞu kitapları temin edip okuyabilirsiniz:
Alevilikte Temel İnançlar. Yazar: Ali Akın Caba
Bir Pîr'in Kaleminden Alevilik. Yazar: Musa Küçük
Alevilik ve Aleviler. Yazar: Seyyid Haydar Yıldırım Dede
Alevilik İslamın Özüdür. Yazar: Ali Kirazlı00 Yorumla
+1 yılçok değişik kolları var,öyleleri varki 5 vakit namaz kılarlar mevlana gibi yunus emre gibi,öyleleride varki cebrail yanlışlıkla vahiyi hz.ali yerine hz.muhammete getirdi diyenlerde var,öyleleride var cemevinde semah dönerler,belirli zamanlarda oruç tutarlar vs vs.
30 Yorumla
+1 yılHerkese merhabalar arkadaşlar ben daha bugün üye oldum ve ilk paylaşımımı bu konu üzerinden yapmak istedim her mezhepten iyi kötü insan vardır önemli olan kalbi temiz vicdanlı güzel insanlar olabilmektir ben de aleviyim ve gurur duyuyorum :-)
10 Yorumla
+1 yılalevilik diye bir meshep yok görüş var.ayrıca müslüman değillerdir .kurana inanmazlar peygamberleri alidir camiye gitmezler cem evleri vardır .namaz kılmazlar anlıcağın müslümanlığın gereği olan hiç bişeyi yapmazlar
413 Yorumla- +1 yıl
nedir peki sen açıkla bu saydıklarımın 1 tane yalan ya da yanlış var mısöylede bilgileneyim
- +1 yıl
bunlar bozulanlar tabi ama yinede dogru
- +1 yıl
Senin gibi insanat değiliz çok şükür..
- +1 yıl
bunlar düşünce değil gerçekler .sana tavsiyem avrupa aleviler konfedarasyonu başkanının sözlerini dinle .
- +1 yıl
youtubeye yaz izle link veremiyorum lvlden dolayı watch?v=mE4JNaY-kTo
- +1 yıl
bu senin görüşün iyi insanı suriyede çoluk çocuk herkesi öldüren esada sor .bu saydıklarımı izzettin doğanda kabul ediyor izzetttin doğan kim diceksin araştır netten
- +1 yıl
ben aleviyim müslümanda değilim kuran Lada işim olmaz çok doğru söylemişsin camiye de gitmeyiz varlığınada lafımız yok bizim cem evimiz var orda Rabbimize elimizi açar dua ederiz hak yolunda kurban keseriz ha bi de şu var cemevi hakkında yalan yanlış düşünenler var varsa öyle düşüncesi olan 7 sülalesinden ölmüşlerine kadar seveyim
Peygamber efendimizden sonra 4 halife dönemi başladı. Bu dönemde halifeler şura denen ilim ve kavimlerde önde gelenler arasında seçimle geciriliyordu. Hz. Ali ilim sahibi ve Peygamberin damadı olarak şura meclisinde 4. Halife ilan edildi.
09 Yorumla- +1 yıl
Fakat Ali'nin iktidarında o kadar keskin bir adalet uygulandı ki, şura meclisi içindeki üyeler bile Ali'ye yaptıkları biattan döndüler. Fırsattan istifade Osman'ın kani için ayaklandim diyen ve İslam devletinin ticari gücünü elinde tutan şam'in valisi Muaviye yönetimde hakkı yokken Ali'ye karşı kumpaslar, isyanlar ve sonunda savaşlar yapmış ve kendi taraftarlarını para mal mülk ve makam vaatleriyle güçlendirip Hz. Ali ve oğulları Hasan ve Hüseyin'e kin ve düşmanlıklari örgütlediler.
- +1 yıl
Sonunda bu kaos ortamında Hz. Ali önce Camel savaşında kendine isyan eden şura üyelerini Basra'da yenmiş ama tüm esirleri serbest bırakıp bağışlamıştır. İkinci savaş Sıffin savaşı bu savaş Muaviye yenilmek üzereyken Kuran yapraklarını mizraklarina takarak Hz. Ali'yi barışa zorlamıştır. Bu barış antlaşmasında Hakem olayı ve yine Muaviye hakem olayında ki hileleri ile tam bir fitne ortamı ortaya çıkarmışlardır. Sonunda Hz. Ali bir sabah namazında mescidin kapısında arkasindan ve başından yaralanarak sehit edilmiştir.
- +1 yıl
Hz. Hasan babasından sonra müslümanlar arasinda kan akmasin diye Muaviye'nin halifeligini tanımış ama sart olarak Muaviye ölünce şura meclisi toplanarak yeniden seçimin yapilmasini istemiştir. Muaviye bu anlaşma için söz vermiş olmasina ragmen kisa surede Oğlunu halefi ilan edip Saltanata geçmiştir. Hz Hasan isyan başlatınca onun çevresindeki askerleri satın alınıp zehirli bir hançer yarasiyla şehit edilmiştir.
- +1 yıl
Kufeliler Hz. Ali ve Hasan'a yapamadıkları desteği Hüseyin'e yapacaklarına dair söz verip Hüseyin'i Kufe'ye davet etmişlerdir. Kerbela denen bölgede Hüseyin'i peygamberin öz torunu ve bebeğini, peygamberin haremine ait olan hanımlarını ve Hüseyin'in kızını adamlarıyla birlikte Kufe ve Ebu Vakkasin oğlu Ömer'in Yezide bağlı ordusu tarafindan şehit kadınlarını esir Edip hakaretler ederek şehir şehir dolastirmislardir. İşte bu olaylardan sonra ALİ tarafları Şialar olarak Irak ve İran'da ortaya çıkmış ve Emevilerin savunduğu dinin islam olmadigini iddia etmişlerdir.
- +1 yıl
Orta Asya Türkleri ve cahil yörük Türkmenler göç yolunda müslüman olduklarında Hz. Muhammed, ALİ ve Ehlibeyte olan saygilariyla hikayeleriyle dolup tasarlarken Anadolu'ya doğru Alievinden ehlibeytci ya da Alevilik olarak dillendirilmeye baslanmistir. Ama bu Sünni ya da şia ayrımı olarak keskin çizgilere sahip degildi. Yani ben aleviyim diyen bir Türkmen Sünni safi mezhebinde olabilirdi. Selçukluların Anadolu'da Bizans, Ermeni yani Anadolu tebaasindan parali askerler oluşturup Turkmenleri dislamasi Harezim Türkmenlerinin ayaklanması ile ilk keskin cizgi açığa çıkmıştır
- +1 yıl
Asil keskin olay İran'da kurulmuş Karakoyunlu devleti Sultani Şah İsmail'in beklenen Mehdi olarak tüm Türkmenleri ulkede yönetime getirip İrani hakimiyeti altina almasıyla baslamis surectir. Çünku o sırada Osmanlı 2. Beyait ve Yavuz donemidir. Osmanlı'da devletin tum kademelerinde Türkmenlerden çok devşirme Balkan paşalar olmasi Anadolu'da ki yoksul Bektaşi Alevileri Şah İsmail'in ulkesi Karakoyunlular Devleti'nin asil kendi devleti olduklarina inanmalarina neden olmuştur. z
- +1 yıl
Ancak Yavuz iktidara geçip tebaasini tutmak için Şah İsmail'i ortadan kaldirmak icin eski ismi Karakoyunlu yeni ismi Safavi olan devlete durduk yere savas ilan etmistir. Oysa tebaasini gönüllerini almak zor gelmiş olmali. Sonunda güçlü ordusuyla hem Anadolu'da kisitlamalara rağmen Sah İsmaile katilmaya gitmeye calisanlari hem de Sah İsmail'in ordusunu yerle bir edip bir çok kimseyi katletmiştir. Bunun için fetva cikarmak isteyen Yavuz şeyhülislâm degistirip durmuş bir türlü kendi tebasinin kanina girme konusunda fetva dogruyu alamamistir. Aynı şekilde safavi seferine o donemin İslam halifesi Memlûk halifesininde karşı cikmasi Osmanlinin doğuya kesin bir sefere cikmasina neden olmuştur. İşte ilk keskin Alevî propagandaları ve Sah İsmail tehlikesine karşı uydurma bir çok hikayeler o zamana aittir.
- +1 yıl
Asirlar gecsede bu kan davasi iki taraf arasinda unutulmamis Alevilerin baski altinda kalmasi onlari Sünni etkisinde kalan topluluklarinin dine karşı sogumasina kadar götürmüştür. Yanlis politikalar bunu da koruklemistir. Pir Sultan'ın: 'Acilin kapilar Şah'a gidelim' sözleri bir ülkü olarak Alevilerin icinde yaşarken Anadolu'nun öz halklarindan oaln Alevîlik ne yazikki kendi devletimizin sahip cikmamasi nedeniyle başka devletlerin etkisi altina alinmaya çalışılmıştır. Hala millet ve vatanlarima sadik olan Alevilere karşı ön yargıların haddi hesabı yoktur.
+1 yılAlevilik hz.ali adı altında islamın şartlarını yapmayıp islamcıyız demek.bunlar yobazlaşanlar tabi kuran okuyan da var hz muhammee hz aliden peygamberlgi çaldı diyende
53 Yorumla- +1 yıl
waaaw... gözler sana mı ait
+1 yılalevilik bana göre kısaca şudur:eline beline ve diline sahip olup incinsede incinmemektir...
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende hep şunu merak etmişimdir bir arkadaşım alevi aleviler gusül abdesti almazlar ramazan ayında da oruç tutuyor bunun için cünuplu olmaması lazım bu nasıl oluyor acaba bilen var mı ?
44 Yorumla- +1 yıl
Ne orucu be kardeşim gösteriş onlar .
- +1 yıl
ramazanda oruç tutmazlar ama tujdtanlara ayak uydururlar sünnilerin yaptgı yani bugnkü müslümanlgn yaptgı farzları yapmazlar sünnilere düşmandirlar
Cevap sahibi+1 yılen yakın arkadaşım yani gerçekten içinden geldiği için tutuyordu hatta bir ara namaz bile öğrenmeye çalışıyordu ama bunları yapmak için abdestli olması lazım iştee.
- +1 yıl
Onlar numara be kardeşim . Islam düşmanı adiler bunlar .
Gizli Üye(30-35)+1 yılaleviler hz aliye taparlar su içerek oruç tutarlar onalareda bizim gibi namazlartını kılarlar isteyeni başını örter ama aleviye kız verilmez kızı alınrmış
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe diosun ya ole tabi komşumuz alevi
Alevi değilim
Alevi arkadaşlarım var
Mezhep çeşidi .11 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 463 cevap paylaştı. 01 Yorumla- +1 yıl
islamı yaşayan aleviler mi :)ok.
Gizli Üye(25-29)4 ayvar can alevilik anneden geçer ve musevilik gibi hem ırk hem inançtır
00 YorumlaNe öğrenmek istiyorsun ?
47 Yorumla
Soran+1 yılşunu merak ediyorum yeni tanıştğm biri bana ben aleviyim dedi yani tam anlamyla nedir öğrenmk istiyorum yukarda gördüğün gibi kimisi diyoki müslüman değiller blmem ne inançları yok benm arkadşm camiiye faln gttğni görmedm hç tamam ama sürkli Allah ı ma sükürler olsun falan der yani anlayamıyorum bu yüzden tam anlamıyla öğrenmek istiyorum
Soran+1 yılişte zaten bu yüzden tam anlamyla öğrenmek istiyorum benim gördüğm aleviler o kadar iyiler ki o ben hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım yani nedir o zmn bu söylentiler ya
Soran+1 yılyani müslümanlar mı ya da şöyle diyim alevilik nedir? herkesin anlayabilceği şeklde yazsan nasıl anlatırsın mesla kısaca
Buyur neyi merak ettin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsünni dışında öyle bir mezhep yok hiristiyanla aynı konumdadır
00 YorumlaPir sultan abdal'ı izle bir
20 Yorumla
+1 yılBuyur, ne var?
15 Yorumla- +1 yıl
fgdasfsadfsafd :D buda yeni türedi amcası kızma..
- +1 yıl
herkes moderatör anasını ya ne güzel iş :D:DD:D:
- +1 yıl
Soran+1 yılne kafası yaşıyosun
- +1 yıl
Şu sorunun altına yazılanları okuyorum da ne beter insanlarsınız sizler..
İyi ki Alevi olmuşum ve iyi ki Dünyaya sizin gibi at gözlükleri ile bakmıyorum...
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk üç halifeyi pek sevmezler
21 Yorumla- +1 yıl
sevmezler nefret ederler pek değil yani =)
Gizli Üye(25-29)4 ayBen de anlamaya çalışıyorum ama tam anlayamıyorum
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 4,5b cevap paylaştı. anlayamıyorum
00 YorumlaAlevi değil alevli.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKitaplara bak
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi