• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Alışveriş & Hediyeler

Alevilik nedir? .....

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
alevilik nedir araştrıyorum ama tam anlamıyla anlyamıyorum alevilik nedir içinzde alevi olan varmı?
Alevilik nedir? .....
Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Bandirmali1005
    Bandirmali1005 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 59%
    +1 yıl

Arkadaşım öncelikle Alevilik gözünde kötü canlanmasın, Alevilik Hz. Ali (r.a.) halife doğrultusunda, onun emir ve yasaklarına uyarak ilerleyen bir mezheptir. İbadet yerleri cemevleri olup düzenli olarak burada cem ibadeti yapılır bir de cemevlerinde baş imam (din göre lisi) olarak nitelendirilern bir de DEDE vardır, Alevilerin dedeleri cemevlerindeki cem toplantısını düzenler yöetir yani birnevi imam gibidir.

Cemevi öylesine nezih, kutsal bir erkandır ki oraya herkes giremez. Hırsızlık yapan, zina eden, ana babaya asi olan, haram mal kazanan, emanete ihanet edenlerin asla giremeyeceği bir yerdir. Alevilik de yurdumizin kutsal mezheplerinden biridir ve aynı zamanda Aleviler sonuna kadar laik ve Atatürkçüdür ve ülkenin belki de en temiz kesimlerinden biridir. Yakmazlar, yıkmazlar, isyankar değildirler.sadece birlik olup haklarını aramaya çalışırlar. Günümüzde Aleviler hakkında söylenen kötü ve ahlaksız rivayetlere de asla inanmamalı, rabet etmemlisin.

(Not: Alevi değilim.)

7
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• kavramkarmaşası
    kavramkarmaşası Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

ben sünniyim. alevilik hakkında bildiklerimi kısaca özetleyeyim.

1. emeviler yani muaviye ile İmam Ali iktidar için çatışma yaşayıp savaşmışlardır.

2. islam dünyasında bölünme başlar ama Efendimiz Hz. Ali tarafında olmamız gerektiğini söylemiştir. Biz sünniler emevi tarafındayız.

3.hoşgörü hakimdir. Ahmet Yesevi hazretlerinin isteği üzerini Horosandan göçen ve anadolunun islamlaşmasını sağlayan Alevilerdir.

4. sünnilik de alevilik de tam yaşanmadığı için çok konuşmaya gerek yoktur

5
    5 Yorumla
    • ayakta-ölen-adammm
      ayakta-ölen-adammm
      +1 yıl

öyleyse neden hz.aliyi çok seviyoruz biz sunniler,bir agır iş yaptıgımızda bile ya hz.ali diyoruz ya da hz.aliye neden Allahın aslanı diyoruz? Alevilere ve şiilere göre biz sunniler hz.ömeri çok tutarız onların hz.aliyi tuttugu gibi ama alakası yok sunniler hz.aliyi belki daha çok seviyolardır ayrım yapmasalar bile.

Yorumla
    • kavramkarmaşası
      kavramkarmaşası
      +1 yıl

Peygamberimiz "hz musa'nın yanında hz. harun ne ise Hz ali de benim yanımda odur" demiş. ve onu sevmemizi istemiştir. ama araplar Efendimiz ölünce Hz. Ali'ye cephe almaya başladılar. Alevilik zaten Türklerde yaygındır. ufff konu uzar

Yorumla
    • AntiSiyonist6
      AntiSiyonist6
      +1 yıl

sünni olup hz aliyi seven uyan yok mubu alevilikse bir bakima sünnilerde öte yandan alevi.iş biraz kişisel ve siyasal

Yorumla
    • ayakta-ölen-adammm
      ayakta-ölen-adammm
      +1 yıl

Alevilik şiiliğin bir koludur hanefiliğini sunni mezhebinin bir kolu oldugu gibi,Türkiyede yaygındır demen saçma,üstüne hz.alinin kuyusunu kazmak isteseler hz.ali kızını neden hz.ömere verdi?

Yorumla
    • kavramkarmaşası
      kavramkarmaşası
      +1 yıl

evet tabiki siyasal nedenlerle taraf tutmaya itiliyoruz. alevi ve sünni olarak ayrışma yoktur biz de. sanırım bu bölünmeyi İnönü başlatmıştı. Dersimde. (şimdi nezarete düşmeden susayım)

Yorumla
  • lovemurat
    lovemurat Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

Değerli Can,

Alevilik hakkında bazı kaynaklar bulmak mümkün, kaynaklar içerisinde Hak ve batıl olanı ayırmak sizin iradenizle yürüyeceğiniz bir yol. Size yardımcı olmak isterim.

Alevilik, zahiri ve batini olmak üzere iki farklı anlamı vardır. Aleviler yalnızca Türkiye topraklarında bulunmaktadır ve Türklerdir.

Burada Zahiri anlamdaki Alevilikten bahsedebilirm çünkü Batını anlamda Aleviliği 4 kapı 40 makam yoluna talip olanlar öğrenebilir. Zahiri anlamda Hak Muhammed Ali ile Ehlibeyt ve 12 imamlara bağlı olan İslam dinine bağlı fakir kullarız. Eğer daha fazla bilgi almak istersen, bu okuma yazmayı çok iyi bilmeyen şahsım yardımcı olabilirse mutlu olacaktır

Aşk ile Canlar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl
    https://www.youtube.com/watch?v=RrVJhf57Oi0

Al Nebras Alamam
    Bu filmi izlersen Alevilerin neden bu kadar çok ehlibeyt sevdalısı olduğunu anlarsın.
    Ayrıca alevilerin yaptığı cem ibadeti kırklar cemi hikayesinden gelir Kırklar Cemini vikipedi den bir araştır cem ibadeti oradan gelir.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

9

Cevap

14

Cevap

• Halid_Bin_Velid1
    Halid_Bin_Velid1 Takip Et
    Yoda Yaş: 61 , eic 53%
    +1 yıl

ALEVİ VE ŞİİLERİN SÜNNİLERDEN FARKLARI NELERDİR?

Alevilik Türkiyedeki 15 Milyon Aleviye özel bir dindir.
    Hatta Alevi Din adamları, biz Sunnilerin inanışına "Emevi uydurması"derler.
    Onlara göre,2 Milyar Müslüman yanlış SadeceTürkiyedeki 15 Milyon Türkmen Alevi dogrudur.

Her ne kadar Aleviler ve Şiiler de, Allaha, Kur'ana ve Hz Peygambere inansalar bile,
    Alevi islam ile Sünni islam birbirinden çok farklıdır. Şii islam, Sünni islama daha yakındır.

Aleviler tam bir "Muamma"dırlar. Alevi din adamları (Dedeler) ve Alevi web sitelerinden faydalanarak hazırladıgım ve özetledigim bilgileri sizinle paylaşıyorum.

1-Aleviler, sadece kendilerinin "Kur'an Müslümanı"oldugunu, ve Sunnilerin inandıgı islama "Emevi uydurması"derler. ŞİİLERDE ÖYLE.
    2-Alevilikte Cami ve Namaz yoktur, Cami yerine "Cem evi"denen yerde kadın erkek karışık, otururlar. Çalgı ve türkü eşliginde kadın ve kızlarla Şamanizmden gelen Semah dansı yaparak ibadet ederler. ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGİLDE 3 VAKİT NAMAZ KILARLAR.
    3-Aleviler, Hazreti Alinin, Hz Hasanın, Hz Hüseyinin ve Hz Fatımanın, Öldürülmesinden bütün Sünnileri suçlarlar. ŞİİLER DE AYNI. oysaki Sunnilerde Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyinin ve Hz. Fatımanın katillerine lanet okurlar.
    4-Aleviler, Hz. Ayşe, Hz. Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman , Hz Halid ve Yavuz sultan Selimden nefret ederler, ve Onların isimlerini asla çocuklarına vermezler. Ayşe, Bekir, Osman, Ömer, Halit, Mervan, Yavuz ve Selim isimlerinde bir Alevi göremezsiniz. ŞİİLERDE AYNI.
    5-Aleviler, Osmanlıdan, özellikle Yavuz Sultan Selimden nefret ederler. ŞİİLERDE AYNI.
    6 -Aleviler, Ali, Hasan, Hüseyin, Fatıma, Hatice, Cem, Can, Bektaş, Salman, Cafer ve Kemal isimleri çocuklarına vermeyi severler. Soy adlarının'da "Öz"ile başlamasını severler. ŞİİLERDE YUKARIDA SAYDIGIM İSİMLERİ ÇOCUKLARINA VERMEZLER.
    7-Aleviler, Ramazanda 30 gün oruç tutmaz, Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
    8-Alevilikde Ramazan bayramı yoktur, ŞİİLERDE RAMAZAN BAYRAMI VARDIR.
    9-Aleviler Hacca inanmaz ve Hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
    8-Alevilerin kıblesi Kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanın kalbidir derler, ŞİİLERİN KIBLESI KABEDİR.
    10-Alevilerde örtünme, tesettür yoktur , ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
    11-Aleviler Şeriattan bahsederler ama , onların inandîgı Şeriat Sünni islamdaki Şeriat degildir. Sunnilerin inandıgı "Şeriate"Emevi uydurması derler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANIRLAR.
    12- Alevilerde gusül inancı nasıldır? Bu konuda meşhur Alevi din adamı
    "Halil Öztoprak"Sadece nikahsız cinsel ilişkide bulunanlar cünüp olabilecegini söylüyor.
    "Sadece zina yapanlar gusul abdesti almalıdırlar"diyor (Aleviler yıkanmaz demiyor "gusul abdesti almaz" diyor.
    13-Alevilikde, Alevi Dedeleri vardır ve çok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR DİNİ OTERİTEDIRLER.
    14-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
    15-Alevilerde Zekat yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
    16-Alevilerde Mezhep yoktur. ŞİİLERDE VARDIR VE "CAFERİYİZ" DERLER
    17-Bazı Aleviler "Renkarnasyon"a inanırlar. ŞİLERİN BİR KISMIDA İNANIRLAR.
    18-Filim, Tiyatro ve Müzik piyasası Alevilerin elindedir. Onlar yazarlar ve kendileri oynarlar. Eger Aleviysen şöhret olma şansın %80 dir.

Alevilerin çogunlugu yukarıda anlattıgım gibidirler. Azda olsa bazı Alevi kökenli olupta Aleviligi takip etmeyen , Cem evine gitmeyip, Camiye gidenler, Sünniler gibi 5 vakit namaz kılan, Ramazanda Oruç tutan, Hacca Zekata, Tesettüre inananlar vardırlar. Onlar müstesna.

Eger bir Alevi Sunni Camisine geliyor ve 5 vakit namaz kılıyorsa Sünni,3 vakit kılıyorsa Şii olmuştur.

Kimse çarpıtmasın Alevilere asla karşı degilim.
    Bu araştırma Alevilerin kendilerini açıkça ifade etmediklerinden gerekli bulunmuştur.
    Bütün bu bilgiler Alevi dedelerinden ve Alevi Web sitelerinden alınmıştır. Bu bilgilerin sunulmasında hiç bir art niyet yoktur.
    Eger yanlışım varsa, dogruları somut kanıtlarla sunun.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.izlesene.com/video/aleviler-gusul-abdesti-almaz-aleviler-namaz-kilmaz-aleviler-abdest-almaz-aleviler-camiye-gitmez/9679608&ved=2ahUKEwimwaS6n5rlAhXIsJ4KHfBAC3UQwqsBMAN6BAgIEBM&usg=AOvVaw1B2og_agIKEMbIfV2IZF6C&cshid=1571004686050

0
    0 Yorumla
  • MMD79
    MMD79 Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 99%
    +1 yıl

Şu kitapları temin edip okuyabilirsiniz:

Alevilikte Temel İnançlar. Yazar: Ali Akın Caba
    Bir Pîr'in Kaleminden Alevilik. Yazar: Musa Küçük
    Alevilik ve Aleviler. Yazar: Seyyid Haydar Yıldırım Dede
    Alevilik İslamın Özüdür. Yazar: Ali Kirazlı

0
    0 Yorumla
  • ayakta-ölen-adammm
    ayakta-ölen-adammm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35
    +1 yıl

çok değişik kolları var,öyleleri varki 5 vakit namaz kılarlar mevlana gibi yunus emre gibi,öyleleride varki cebrail yanlışlıkla vahiyi hz.ali yerine hz.muhammete getirdi diyenlerde var,öyleleride var cemevinde semah dönerler,belirli zamanlarda oruç tutarlar vs vs.

3
    0 Yorumla
  • Nazliy1991
    Nazliy1991 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Herkese merhabalar arkadaşlar ben daha bugün üye oldum ve ilk paylaşımımı bu konu üzerinden yapmak istedim her mezhepten iyi kötü insan vardır önemli olan kalbi temiz vicdanlı güzel insanlar olabilmektir ben de aleviyim ve gurur duyuyorum :-)

1
    0 Yorumla
  • Constantine35
    Constantine35 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

alevilik diye bir meshep yok görüş var.ayrıca müslüman değillerdir .kurana inanmazlar peygamberleri alidir camiye gitmezler cem evleri vardır .namaz kılmazlar anlıcağın müslümanlığın gereği olan hiç bişeyi yapmazlar

4
    13 Yorumla
    • xsananex
      xsananex
      +1 yıl

Cahilliğini bu kadar belli etme

Yorumla
    • Constantine35
      Constantine35
      +1 yıl

nedir peki sen açıkla bu saydıklarımın 1 tane yalan ya da yanlış var mısöylede bilgileneyim

Yorumla
    • AntiSiyonist6
      AntiSiyonist6
      +1 yıl

bunlar bozulanlar tabi ama yinede dogru

Yorumla
    • Mandarinia
      Mandarinia
      +1 yıl

Senin gibi insanat değiliz çok şükür..

Yorumla
    • tamer
      tamer
      +1 yıl

Alevi değilim sünniyim ama çok yanlış sözler bunlar.

Yorumla
    • Constantine35
      Constantine35
      +1 yıl

bunlar düşünce değil gerçekler .sana tavsiyem avrupa aleviler konfedarasyonu başkanının sözlerini dinle .

Yorumla
    • Kızılımsı
      Kızılımsı
      +1 yıl

Bilmiyorsun madem konuşma.Kulaktan dolma sözlerle burada kalkmış soruya cevap veriyorsun.

Yorumla
    • Constantine35
      Constantine35
      +1 yıl

youtubeye yaz izle link veremiyorum lvlden dolayı watch?v=mE4JNaY-kTo

Yorumla
    • alleyoop
      alleyoop
      +1 yıl

Bu dediklerin doğruysa neden müslümanlardan daha insan oldukları anlaşılıyor.

Yorumla
    • Constantine35
      Constantine35
      +1 yıl

bu senin görüşün iyi insanı suriyede çoluk çocuk herkesi öldüren esada sor .bu saydıklarımı izzettin doğanda kabul ediyor izzetttin doğan kim diceksin araştır netten

Yorumla
    • scare
      scare
      +1 yıl

izzettin doğan tayyip yalakası bir dönek.biride sana çıkıp Al sana sunni der o zaman link

Yorumla
    • escann
      escann
      +1 yıl

Öylemi. Peki hz ali kimin yolunda? Hangi kitaba inanıyor. Hem müslüman olup olmadımıza ALLAH karar verir sen degil.

Yorumla
    • Özgürkeştan
      Özgürkeştan
      +1 yıl

ben aleviyim müslümanda değilim kuran Lada işim olmaz çok doğru söylemişsin camiye de gitmeyiz varlığınada lafımız yok bizim cem evimiz var orda Rabbimize elimizi açar dua ederiz hak yolunda kurban keseriz ha bi de şu var cemevi hakkında yalan yanlış düşünenler var varsa öyle düşüncesi olan 7 sülalesinden ölmüşlerine kadar seveyim

Yorumla
  • Kalel2019
    Kalel2019 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Peygamber efendimizden sonra 4 halife dönemi başladı. Bu dönemde halifeler şura denen ilim ve kavimlerde önde gelenler arasında seçimle geciriliyordu. Hz. Ali ilim sahibi ve Peygamberin damadı olarak şura meclisinde 4. Halife ilan edildi.

0
    9 Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Fakat Ali'nin iktidarında o kadar keskin bir adalet uygulandı ki, şura meclisi içindeki üyeler bile Ali'ye yaptıkları biattan döndüler. Fırsattan istifade Osman'ın kani için ayaklandim diyen ve İslam devletinin ticari gücünü elinde tutan şam'in valisi Muaviye yönetimde hakkı yokken Ali'ye karşı kumpaslar, isyanlar ve sonunda savaşlar yapmış ve kendi taraftarlarını para mal mülk ve makam vaatleriyle güçlendirip Hz. Ali ve oğulları Hasan ve Hüseyin'e kin ve düşmanlıklari örgütlediler.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Sonunda bu kaos ortamında Hz. Ali önce Camel savaşında kendine isyan eden şura üyelerini Basra'da yenmiş ama tüm esirleri serbest bırakıp bağışlamıştır. İkinci savaş Sıffin savaşı bu savaş Muaviye yenilmek üzereyken Kuran yapraklarını mizraklarina takarak Hz. Ali'yi barışa zorlamıştır. Bu barış antlaşmasında Hakem olayı ve yine Muaviye hakem olayında ki hileleri ile tam bir fitne ortamı ortaya çıkarmışlardır. Sonunda Hz. Ali bir sabah namazında mescidin kapısında arkasindan ve başından yaralanarak sehit edilmiştir.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Hz. Hasan babasından sonra müslümanlar arasinda kan akmasin diye Muaviye'nin halifeligini tanımış ama sart olarak Muaviye ölünce şura meclisi toplanarak yeniden seçimin yapilmasini istemiştir. Muaviye bu anlaşma için söz vermiş olmasina ragmen kisa surede Oğlunu halefi ilan edip Saltanata geçmiştir. Hz Hasan isyan başlatınca onun çevresindeki askerleri satın alınıp zehirli bir hançer yarasiyla şehit edilmiştir.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Kufeliler Hz. Ali ve Hasan'a yapamadıkları desteği Hüseyin'e yapacaklarına dair söz verip Hüseyin'i Kufe'ye davet etmişlerdir. Kerbela denen bölgede Hüseyin'i peygamberin öz torunu ve bebeğini, peygamberin haremine ait olan hanımlarını ve Hüseyin'in kızını adamlarıyla birlikte Kufe ve Ebu Vakkasin oğlu Ömer'in Yezide bağlı ordusu tarafindan şehit kadınlarını esir Edip hakaretler ederek şehir şehir dolastirmislardir. İşte bu olaylardan sonra ALİ tarafları Şialar olarak Irak ve İran'da ortaya çıkmış ve Emevilerin savunduğu dinin islam olmadigini iddia etmişlerdir.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Orta Asya Türkleri ve cahil yörük Türkmenler göç yolunda müslüman olduklarında Hz. Muhammed, ALİ ve Ehlibeyte olan saygilariyla hikayeleriyle dolup tasarlarken Anadolu'ya doğru Alievinden ehlibeytci ya da Alevilik olarak dillendirilmeye baslanmistir. Ama bu Sünni ya da şia ayrımı olarak keskin çizgilere sahip degildi. Yani ben aleviyim diyen bir Türkmen Sünni safi mezhebinde olabilirdi. Selçukluların Anadolu'da Bizans, Ermeni yani Anadolu tebaasindan parali askerler oluşturup Turkmenleri dislamasi Harezim Türkmenlerinin ayaklanması ile ilk keskin cizgi açığa çıkmıştır

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Bu isyan Selcuklu Devleti'nin yıkılmasına neden olmuş büyük bir kaostu. Osmanli devrinde daha batıya göç ve hareket edilmesi Aleviliği Bektasilige evriltmeye baslamistir.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Asil keskin olay İran'da kurulmuş Karakoyunlu devleti Sultani Şah İsmail'in beklenen Mehdi olarak tüm Türkmenleri ulkede yönetime getirip İrani hakimiyeti altina almasıyla baslamis surectir. Çünku o sırada Osmanlı 2. Beyait ve Yavuz donemidir. Osmanlı'da devletin tum kademelerinde Türkmenlerden çok devşirme Balkan paşalar olmasi Anadolu'da ki yoksul Bektaşi Alevileri Şah İsmail'in ulkesi Karakoyunlular Devleti'nin asil kendi devleti olduklarina inanmalarina neden olmuştur. z

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Ancak Yavuz iktidara geçip tebaasini tutmak için Şah İsmail'i ortadan kaldirmak icin eski ismi Karakoyunlu yeni ismi Safavi olan devlete durduk yere savas ilan etmistir. Oysa tebaasini gönüllerini almak zor gelmiş olmali. Sonunda güçlü ordusuyla hem Anadolu'da kisitlamalara rağmen Sah İsmaile katilmaya gitmeye calisanlari hem de Sah İsmail'in ordusunu yerle bir edip bir çok kimseyi katletmiştir. Bunun için fetva cikarmak isteyen Yavuz şeyhülislâm degistirip durmuş bir türlü kendi tebasinin kanina girme konusunda fetva dogruyu alamamistir. Aynı şekilde safavi seferine o donemin İslam halifesi Memlûk halifesininde karşı cikmasi Osmanlinin doğuya kesin bir sefere cikmasina neden olmuştur. İşte ilk keskin Alevî propagandaları ve Sah İsmail tehlikesine karşı uydurma bir çok hikayeler o zamana aittir.

Yorumla
    • Kalel2019
      Kalel2019
      +1 yıl

Asirlar gecsede bu kan davasi iki taraf arasinda unutulmamis Alevilerin baski altinda kalmasi onlari Sünni etkisinde kalan topluluklarinin dine karşı sogumasina kadar götürmüştür. Yanlis politikalar bunu da koruklemistir. Pir Sultan'ın: 'Acilin kapilar Şah'a gidelim' sözleri bir ülkü olarak Alevilerin icinde yaşarken Anadolu'nun öz halklarindan oaln Alevîlik ne yazikki kendi devletimizin sahip cikmamasi nedeniyle başka devletlerin etkisi altina alinmaya çalışılmıştır. Hala millet ve vatanlarima sadik olan Alevilere karşı ön yargıların haddi hesabı yoktur.

Yorumla
  • AntiSiyonist6
    AntiSiyonist6 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Alevilik hz.ali adı altında islamın şartlarını yapmayıp islamcıyız demek.bunlar yobazlaşanlar tabi kuran okuyan da var hz muhammee hz aliden peygamberlgi çaldı diyende

5
    3 Yorumla
    • denemekistiyorum
      denemekistiyorum
      +1 yıl

waaaw... gözler sana mı ait

Yorumla
    • scare
      scare
      +1 yıl

islamı en doğru yaşayan alevilerdir.Biz her zaman Ya Allah Y Muhammed Ya Ali deriz.Cahil cahil konuşmayın. link

Yorumla
    • scare
      scare
      +1 yıl

şekilcilik yapmayın islamın özünü kavrayın.islam bu değil.kaç rekat kıldın şutdu buydu geç bunları.ingilizcen varsa izle imana gel link

Yorumla
  • nefesnefese69
    nefesnefese69 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

alevilik bana göre kısaca şudur:eline beline ve diline sahip olup incinsede incinmemektir...

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bende hep şunu merak etmişimdir bir arkadaşım alevi aleviler gusül abdesti almazlar ramazan ayında da oruç tutuyor bunun için cünuplu olmaması lazım bu nasıl oluyor acaba bilen var mı ?

4
    4 Yorumla
    • ridvanreyiz1907
      ridvanreyiz1907
      +1 yıl

Ne orucu be kardeşim gösteriş onlar .

Yorumla
    • AntiSiyonist6
      AntiSiyonist6
      +1 yıl

ramazanda oruç tutmazlar ama tujdtanlara ayak uydururlar sünnilerin yaptgı yani bugnkü müslümanlgn yaptgı farzları yapmazlar sünnilere düşmandirlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

en yakın arkadaşım yani gerçekten içinden geldiği için tutuyordu hatta bir ara namaz bile öğrenmeye çalışıyordu ama bunları yapmak için abdestli olması lazım iştee.

Yorumla
    • ridvanreyiz1907
      ridvanreyiz1907
      +1 yıl

Onlar numara be kardeşim . Islam düşmanı adiler bunlar .

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

aleviler hz aliye taparlar su içerek oruç tutarlar onalareda bizim gibi namazlartını kılarlar isteyeni başını örter ama aleviye kız verilmez kızı alınrmış

2
    2 Yorumla
    • scare
      scare
      +1 yıl

bilmiyorsan sus adam sansınlar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ne diosun ya ole tabi komşumuz alevi

Yorumla
  • ReedHack
    ReedHack Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110
    +1 yıl

Alevi değilim

Alevi arkadaşlarım var

Mezhep çeşidi .

1
    1 Yorumla
    • tamer
      tamer
      +1 yıl

Mezhep değildir yanlış biliyorsun.

Yorumla
  • scare
    scare Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 463 cevap paylaştı.

link

0
    1 Yorumla
    • AntiSiyonist6
      AntiSiyonist6
      +1 yıl

islamı yaşayan aleviler mi :)ok.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    4 ay

var can alevilik anneden geçer ve musevilik gibi hem ırk hem inançtır

0
    0 Yorumla
  • xsananex
    xsananex Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl

Ne öğrenmek istiyorsun ?

4
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

şunu merak ediyorum yeni tanıştğm biri bana ben aleviyim dedi yani tam anlamyla nedir öğrenmk istiyorum yukarda gördüğün gibi kimisi diyoki müslüman değiller blmem ne inançları yok benm arkadşm camiiye faln gttğni görmedm hç tamam ama sürkli Allah ı ma sükürler olsun falan der yani anlayamıyorum bu yüzden tam anlamıyla öğrenmek istiyorum

Yorumla
    • xsananex
      xsananex
      +1 yıl

Müslüman değil diyenler önce araştırıp gelsinler sonra konuşsunlar.

Hiç bir aleviden zarar gelmez sana sen bunu bil yeter.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

işte zaten bu yüzden tam anlamyla öğrenmek istiyorum benim gördüğm aleviler o kadar iyiler ki o ben hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım yani nedir o zmn bu söylentiler ya

Yorumla
    • xsananex
      xsananex
      +1 yıl

Çok yanlış tanıtıyorlar daha detaylı soru sorarsan aklında olan soruları ona göre cevap veririm.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yani müslümanlar mı ya da şöyle diyim alevilik nedir? herkesin anlayabilceği şeklde yazsan nasıl anlatırsın mesla kısaca

Yorumla
    • xsananex
      xsananex
      +1 yıl

Müslümanlar tabi ki de ama halifelik başladığında hz alinin yolundan ilerlemeyi benimsemişlerdir.

Yorumla
    • lovemurat
      lovemurat
      +1 yıl

Değerli Can,

Yukarıda bir yorum düştüm. Ek olarak ise, Mezhebimiz Imam Cafer-i Sadık'a bağlı Caferiyiz.

Aşk ile Canlar

Yorumla
  • Kızılımsı
    Kızılımsı Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

Buyur neyi merak ettin.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

sünni dışında öyle bir mezhep yok hiristiyanla aynı konumdadır

0
    0 Yorumla
  • ByToRo
    ByToRo Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl

Pir sultan abdal'ı izle bir

2
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

Buyur, ne var?

1
    5 Yorumla
    • oguzdiyebirisi
      oguzdiyebirisi
      +1 yıl

fgdasfsadfsafd :D buda yeni türedi amcası kızma..

Yorumla
    • baalrengii
      baalrengii
      +1 yıl

herkes moderatör anasını ya ne güzel iş :D:DD:D:

Yorumla
    • Mandarinia
      Mandarinia
      +1 yıl

Daha detaylı bilgi için;

link

link

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ne kafası yaşıyosun

Yorumla
    • Mandarinia
      Mandarinia
      +1 yıl

Şu sorunun altına yazılanları okuyorum da ne beter insanlarsınız sizler..

İyi ki Alevi olmuşum ve iyi ki Dünyaya sizin gibi at gözlükleri ile bakmıyorum...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

İlk üç halifeyi pek sevmezler

2
    1 Yorumla
    • ayakta-ölen-adammm
      ayakta-ölen-adammm
      +1 yıl

sevmezler nefret ederler pek değil yani =)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    4 ay

Ben de anlamaya çalışıyorum ama tam anlayamıyorum

0
    0 Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    Mentor Yaş: 41
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,5b cevap paylaştı.

anlayamıyorum

0
    0 Yorumla
  • alleyoop
    alleyoop Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Alevi değil alevli.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Kitaplara bak

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Alevilik nedir? .....
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Alevilik nedir? 8 cevap verildi
Alevilik nedir? 9 cevap verildi
Alevilik nedir? 19 cevap verildi
Alevilik nedir? 8 cevap verildi
Alevilik nedir? 12 cevap verildi
Alevilik nedir? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Siz olsanız Fillico su denemek ister miydiniz?
  • Hemcinsin olan biri sana açılsa ne tepki verirsin?
  • Size kırıntı verene sofra kurar mısınız?
  • "Seni kendime sakladım" dediğin biri var mı?
  • Fiziğime 10 üstünden puan?
  • Eski sevgilini nasıl bilirsin?
  • Genç kızlar neden evli erkeklere daha çok ilgi duyuyor, bu evli erkeklerde ne var?
  • Kuaförünüz saçınızı yaptı beğenmediniz ne yaparsınız?
  • Temas bağımlısı mısın?
  • Beşiktaş'ta Van Dijk İddiası! Sizce Van Dijk Beşiktaş forması giyer mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨