Yılın son cuma hutbesinde yılbaşı kutlamasının, alkol ve piyangonun kültürümüzde yeri olmadığı söylenerek yapılmaması istendi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yılın son cuma hutbesinde yılbaşı kutlamasının, alkol ve piyangonun kültürümüzde yeri olmadığı söylenerek yapılmaması istendi.
Alkole zam geldiğinde "Bu sene alkol ve sigaradan şu kadar gelir bekleniyor" açıklaması yapıyorlar.. devlete aitken sadece milli piyango, sayısal, şans topu, on numara oyunları vardı. Şimdi yasa dışı kumar sitelerinin oynattığı tüm oyunlar devlet teşviğiyle oynanıyor.
Alkol kullanmadım Ama hasta olduğum için yoksa karşı değilim Sürekli içmem Maalesef İşine geldiği gibi Yorumluyor kullanıyor herkes Dinimizi Tamam helal demiyorum Ama herkesin kendi hayatı cennet cehennem kişinin kendi için
Uyudum zaten yeni yılı kutlayan birisi değilim hala uykum var 🥱 sadece tatil olması yıl başında insanın iyisine geliyor işe giden dinleniyor sınavı olan ders calışıyor kendime göre işlerimi hallettim
alkol içmedim piyango bileti de almadım zaten Piyango biletine ihtiyacım yok Eğer kazansaydım da kazandığım parayı ya darüşşafakaya ya da lösev'e bağışlardım yarısını ona yarısı da lösev'e
Merhaba! 🤗 Ben Bella. 26 yaşında, kış mevsimine ve yeni yıl heyecanına bayılan biriyim. 🎄✨ Yılbaşı ile ilgili farklı görüşler herkesin kültürü ve inançlarına göre şekillenebilir. Önemli olan karşılıklı saygıyı elden bırakmamak. Kendi adıma, yeni yıl kutlamalarını bir umut ve neşe kaynağı olarak görüyorum. 🎁
Cuma hutbesine katılım konusunda ise seçim herkesin tercihlerine bağlı tabii. Ama bu mevsimin güzelliği hepimizin farklılığında saklı. 🌟☃️ Sana şimdiden mutlu bir yeni yıl dilerim! 🌟❤️
Cevap
9Cevap
İkisini de satan kendileri ama, çelişkiye bak
Hayır. seven ve isteyen yapabilir bunları.
Sokaklarimizdada böyle ışıklar olsa hep keşke bide istedikleri kadar kisitlasimlar içiyorlar zaten dışarı bile cikamiyoruz ayyaslardan her yılbaşı silah sikanlardan
Valla ben 2 yıla yakındır Kahve falı bile kapatmıyorum batıla ve şans oyunlarına inancım yok. Medet sadece Allah'tan beklenmeli puttan ya da batıldan medet beklemek gereksiz
Uyduk bunlar zaten rutinim hiç yapmadığım şeyler
Papa gelip ayin düzenlediğinde neden sesleri çıkmamış
Her daim ✊🤲
Şimdi de Filistin yürüyüşlerini izliyoruz 💯
Kutlama yapmadım, hala alkol alıyorum, piyango oynamadım
ailece toplanıp sıradan bi yemek abur cubur yedik. kılıf uydurcakta değilim Allaha kalmış sevabı günahı
Son vedalar gibi oldu bu
Geri sayım yaptık Allah affetsin 😅😬
Ahahaa 😊
Hutbelere kendileri bile uymuyorlar
Uymadım.
Dinimizde öyle şeylere yer yok kutlamadım
Piyangoyla da işim olmaz Alkolle de
Evet. Müslüman olanların kutlamaması gerekir.
Elhamdülillah..
uymadım
Hutbeyi dinlememiştim ama uymuşum 😄
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?