Aslında yılbaşı kutlayanlar bazı sorularım olacak
?) Türk olan neden yılbaşı kutlar?
?) Müslüman olan neden yılbaşı kutlar?
?) hem Türk hem de Müslüman olan neden yılbaşı kutlar?
Şimdi biraz bazı bilgileri aktarmak istiyorum
Yılbaşı hakkında
Bugün kullanılan modern haliyle yılbaşının temeli yani ilk orijinal hali
Roma İmparatoru Jülius Sezar'ın takvim reformu oluşturur.
MÖ 46 yılında Sezar, Jülyen takvimini yürürlüğe koydu ve yılın resmî başlangıcını 1 Ocak olarak belirledi. Bu tarih, Roma'da siyasi ve idari açıdan önemliydi (Konsüllerin göreve başlama tarihi).
Ocak ayına adını veren Roma tanrısı Janus (geçmişe ve geleceğe bakan iki yüzlü tanrı), başlangıçları temsil ettiği için 1 Ocak, sembolik bir başlangıç olarak kutlanmaya başlandı.
Modern yılbaşı ise
Modernleşme ve Uluslararası Kabul: 1582 (Gregoryen Takvimi)
Orta Çağ boyunca Hristiyan Avrupa'da 1 Ocak kutlaması büyük ölçüde terk edildi ve yeni yıl başlangıcı Noel, Paskalya veya Mart gibi farklı tarihlere kaydırıldı.
Modern" yılbaşının dünya genelinde ortak bir ritüel haline gelmesini sağlayan en önemli gelişme, 1582 yılında Papa XIII. Gregorius tarafından kabul edilen Gregoryen Takvimi'dir. Bu takvimle birlikte 1 Ocak tekrar ve kesin olarak yılın başlangıcı kabul edildi ve Katolik ülkeler başta olmak üzere yaygınlaşmaya başladı. Görüldüğü üzere yılbaşını ilk kutlayanlar bizim tarih boyunca savaşmış olduğumuz kişilerdir ve bugün kutladığımız yılbaşı ise onların apaçık kültürüdür bir Türk olarak
Ben Atalarımızın ömürlerinin her anında savaşmış olduğu mücadele ettiği bir milletin kültürünü neden bir Türk olarak kutlayayım?
Dinimiz konusuna gelince zaten Maide suresi 51. ayette çok açık bir şekilde onları dost edinmeyin der hakeza Furkan süresi 72. Ayette boş şeyleri gördüğünüz zaman oradan uzaklaşır buyurur
Tam da merakım bu konuda başlar madem yılbaşı kutlaması yapacaksınız
Neden?
Nardugan Bayramını kutlamıyorsunuz?
21 Aralık'ta kutlanılan nardugan Bayramı bizim TÜRK BAYRAMIMIZDIR.
?) Türk olan neden yılbaşı kutlar?
?) Müslüman olan neden yılbaşı kutlar?
?) hem Türk hem de Müslüman olan neden yılbaşı kutlar?
Şimdi biraz bazı bilgileri aktarmak istiyorum
Yılbaşı hakkında
Bugün kullanılan modern haliyle yılbaşının temeli yani ilk orijinal hali
Roma İmparatoru Jülius Sezar'ın takvim reformu oluşturur.
MÖ 46 yılında Sezar, Jülyen takvimini yürürlüğe koydu ve yılın resmî başlangıcını 1 Ocak olarak belirledi. Bu tarih, Roma'da siyasi ve idari açıdan önemliydi (Konsüllerin göreve başlama tarihi).
Ocak ayına adını veren Roma tanrısı Janus (geçmişe ve geleceğe bakan iki yüzlü tanrı), başlangıçları temsil ettiği için 1 Ocak, sembolik bir başlangıç olarak kutlanmaya başlandı.
Modern yılbaşı ise
Modernleşme ve Uluslararası Kabul: 1582 (Gregoryen Takvimi)
Orta Çağ boyunca Hristiyan Avrupa'da 1 Ocak kutlaması büyük ölçüde terk edildi ve yeni yıl başlangıcı Noel, Paskalya veya Mart gibi farklı tarihlere kaydırıldı.
Modern" yılbaşının dünya genelinde ortak bir ritüel haline gelmesini sağlayan en önemli gelişme, 1582 yılında Papa XIII. Gregorius tarafından kabul edilen Gregoryen Takvimi'dir. Bu takvimle birlikte 1 Ocak tekrar ve kesin olarak yılın başlangıcı kabul edildi ve Katolik ülkeler başta olmak üzere yaygınlaşmaya başladı. Görüldüğü üzere yılbaşını ilk kutlayanlar bizim tarih boyunca savaşmış olduğumuz kişilerdir ve bugün kutladığımız yılbaşı ise onların apaçık kültürüdür bir Türk olarak
Ben Atalarımızın ömürlerinin her anında savaşmış olduğu mücadele ettiği bir milletin kültürünü neden bir Türk olarak kutlayayım?
Dinimiz konusuna gelince zaten Maide suresi 51. ayette çok açık bir şekilde onları dost edinmeyin der hakeza Furkan süresi 72. Ayette boş şeyleri gördüğünüz zaman oradan uzaklaşır buyurur
Tam da merakım bu konuda başlar madem yılbaşı kutlaması yapacaksınız
Neden?
Nardugan Bayramını kutlamıyorsunuz?
21 Aralık'ta kutlanılan nardugan Bayramı bizim TÜRK BAYRAMIMIZDIR.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer