Bana göre yılbaşında hindi yemek ne trend ne de sıradan bir şey tamamen kişisel ve kültürel bir tercihtir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #YeniYıl #MFBHYeniYıl #Yılbaşı #YılbaşındaHindiYemek
Bana göre yılbaşında hindi yemek ne trend ne de sıradan bir şey tamamen kişisel ve kültürel bir tercihtir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #YeniYıl #MFBHYeniYıl #Yılbaşı #YılbaşındaHindiYemek
Dini inanış gereği Hristiyanların son yemeği. Trend veya kültür demek fazla hafif olur. Müslümanlar o gün yemekte Hristiyanlara benzer hâl ve tavır içinde olmamak için özellikle hiçbir et ürününü yemezler.
Eskiden aileler daha büyük yapıda kalabalık nüfuslu olduğu için herkese yetmesi açısından da hindi yeterli olduğu için yenilirmiş. Ama bu yılbaşından ziyade hristiyan toplumunda şükran günü için yapılan bir sofra geleneğidir. Yılbaşında da yine kalabalık olduğu için hindi yemek tercih edilirmiş. Günümüzde hristiyan toplumunda yine gelenek olarak devam etmekte. Fakat bence hindi eti hem lezzetli değil, hem de aileler kalabalık değil. O yüzden tavuk idealdir. Doğudaki aşiretlere bakarsak hindi de yetmez dana kesilir bütün ailenin olduğu bir durumda. Yani hindi olayı nüfusla alakalı olarak çıkmış bir hristiyan geleneği. Müslüman ama nispeten kalabalık bir aile de hindi kesebilir. Hristiyan geleneği diye onlar da hristiyan olmuş olmaz. Yani nüfus ihtiyacıyla alakalı. 3 kişilik ailenin hindi kesmesi yiyemediği kadarının israfı olur yazık olur.
Bence yılbaşı sofralarındaki hindi, hem bir gelenek hem de bir trendin birleşimi gibi. Geleneksel olarak, özellikle Batı kültürlerinde yılbaşı yemeği olarak hindi servis edilmesi yaygın bir alışkanlık. Bu gelenek, zenginlik, bolluk ve ailevi birlikteliği simgeliyor. Hindinin büyük ve şık bir yemek olması, yılbaşının özel atmosferine de uyuyor. Ancak son yıllarda, özellikle sosyal medyanın etkisiyle, bu yemek daha fazla bir "trend" haline gelmiş olabilir. Yılbaşı gecesi sofralarındaki "ideal" yemek fotoğrafları, yavaş yavaş birer trend yaratmış ve birçok kişi yılbaşı sofralarını daha özenli bir şekilde hazırlamaya başlamış. Yani, hem geleneksel hem de popüler bir tercih.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cevap
17Cevap
Normalde hindi yemeyen insanlar sadece yeni yılda yiyebiliyor
Trend değil diğer ülkelerin her zaman yaptığı bir şey o yüzden bizim ülke de buna ayak uyduruyor
Sıradan ve tadı güzel değil onu alacağıma tavuk alır birsuru seçeneğin olur
Trend haline geldi artık
Trend mi olmuş hemen kapılmam lazım sjjs
benim için sıradan bir şey
Özentilik baska bir şey değil
Artık sıradan bir yemek
Saçma bir şey. Hindi katliamı olan bu vahşeti kınıyorum. (İronidir)
Soru için teşekkürler Ferhunde abla.
Bende aynı düşünüyorum ama terk fark bilimsel tarihsel tarafı
Hindi değil lazanya daha iyi
Sadece özenti
Trend oldu bea 😃
Herkesin yaptığı veya aynı düşündüren şeyler basit gelir bana yenilikler trend olur
Kültürle alakalıdır bence
Gelenek görenek şeysi
Ben çok saçma buluyorum ya
Hiç bir anlamı yokk
Normal günler tavuktan daha çok hindi yerim
Yani Amerika'dan bir gelenek
Trend sanırım.
Bu bir trend kesinlikle
Bencede sıradan
Sömürge bi toplumsunuz.
Özentilik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?