AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Elhamdülillah Müslümanım... Ayağımı uzattım yatıyorum
Hayır kutlamıyorum yılbaşı olduğunu bile dahi farkında değildim
Hayır kutlamıyorum sadece zıkkımlandım cips falan ne varsa 🤪 normal bir günden farkı yok benim için
Ya şu herşeyi dinde yok yasak diye şartlamayın islamı yasaklar üzerine kurulu bi dine çevirdiniz
Allah'in kanunlarına göre her şey haram degil ama haram olana da helal diyemeyiz
Yılbaşı kutlamanın nesi haram yani
Nerde yazıyor mesela haram diye merak ettim bakayım bi
https://www.youtube.com/watch?v=U98MDQ2jgxc
Noel tek bir gün değil 1 hafta süren bi hafta
Hiç bi müslüman noel kutluyorum diye kutlamıyor
videoyu izle, niyetin anlamaksa anlayacaksın. yoksa sabaha kadar bahane üretebiliriz
Hadi onuda geçtim bi ibadet yapılmıyor insanlar yoğun ve yorucu iş hayatının arasında eğlenmek için bi bahane buluyor
Valla o videodakileri dinlemeyi pek tercih etmiyorum açıkcası
365 gün icinde bu günü secmemiz gerekmez. istersek kutlayacak bir çok şey bulabiliriz. mesela annen hayattaysa git kadına bi çiçek hediye al kutla, illa dogum gununu vs bekleme
Ya bende bunu diyorum insan istediği şeyi kutlar anneler günü babalar günü doğum günü bu niye günah olsun ya tamam kapitalizmin para kazanmak için yaptığı şeyler olabilir ama dini buna alet etmek neden dinde haram diye nerde yazıyor ki bütün müslümanlar peygamberimizin doğum gününü mevlüt kandili olarak kutlamıyor muyuz hani haramdı
daha fazla bilgiye ihtiyacın var. eksik bilgiyle olmuyor. hassas bi mesele.
Bilgi eksikliği giderilir allah mantıksız bırakmasın
dindar degilsen kutla o zaman ama benden haram degil dememi bekleme.
Madem dindarsın haram olduğu nerde yzıyor onu söyle diyorum ben de göreyim haram olduğunu
benim dindarligimla senin bi alakan yok. sen kendi inandigin gibi yasa.
bunlari ogrenmek isteyen insan once inandigi kitabi okumustur herhalde? orada okuduklarinda yilbasi kutlamanin uygun olduguna dair bi ibareye rastladin mi?
Senin dindarlığını sorgulamadım söyle beni de aydınlat dedim
verdigim cevapları beğenmiyorsun ki, nerde yazıyor dedin gidip tüm kur'ani oku gel tamam mi?
Türkçesini okusak oluyor dimi anlıycamız dilde yani yoksa oda mı haram arapça mı okumak gerekiyor anlamak içinde arapça öğrenmek öğrenmiyorsakta anlamadan mı okumak gerek bunu cevaplar mısın en azından
her şeyi yokuşa suren bi yapın var (:
Sadece merak ettiklerimi soruyorum sende beni aydınlatcana beni suçluyon hep
en azından temel seyleri bilmesi gerek bi muslumanin, sen daha 26 yasinda yilbasi kutlamanin haram oldugunu bilmezsen isimiz var. ben alim degilim ama bildigim seyi de konusma hakkim var.
Ya niye niye niye insanların eğlenmesi haram eğlencenin içeriğini tartışalım tamam içki içerek kutlamak haram de kadın erkek partilerde kutlamak haram de ama insanın arkadaşlarıyla oturup eğlenmesi neden haram ya cevap veremediğiniz şeyi savunmayın nerde yazıyor diyorum yok niye diyorum yok şu hoca bunu dedi bu hoca bunu dedi o yüzden kendi aklınız yok mı başkasının aklıyla iş yapıyosunuz
tabiki baskasinin aklina ihtiyacimiz var, peygamberin sozlerine ihtiyacimiz var, onun verdigi orneklere, onlari anlatan hocalara, bi insan tek basina ne yapabilir? nerde yazdigini merak ediyorsan git inandigin kitabi oku dedim ya? sana sayfa sayisi vermek zorunda degilim hani baskasinin aklina ihtiyacin yoktu?
O kuranda böyle bir ayet olmadığını bildiğim için sana soruyorum sende bilmediğin için cevap veremiyor oku diyorsun harama helale ancak allah karar verir onun sözleride kuranda ayet olarak yazar haramı belirlemek yüce Allahın takdiridir orada yazmayan bşyi şu şöyle dedi diye haram demek haşa şirke kadar gider uygun değil diyin uygun olmaz diyin mekruh diyin ama haram diyemezsiniz bana dindar diycene sen inandığın dini araştır azcık
Kuranı kerim yüce Allahın korumasındadır içindeki ayetlerin hepsinin doğruluğu kesindir be bakidir hadisi şeriflerin böyle bi güvenilirliği yok
arastiriyorum. 5 vakit ezan okunan ülkede yaşıyorsun su tartistigin şey sana komik gelmiyor mu? hadisler var peygamberin hayati var kuran'i kerim var, hepsini okuyup öğrenip sonuca varıyoruz. sadece kur'an okumakla çözemeyiz cunku peygamber onu aciklamak ve bize ornek olmak icin var degil mi? bunlari dusun, isine gelmiyorsa git eglen ama gercekler bunlar.
Peygamberimizin vefatinden sonra kayda geçmişler yıllar içinde yüzlerce yalan hadis türetilmiş sonuçta insanlar kendi düşüncelerini dayatmak için hadis yalanını çok kullanmış
Neyse senle tartışcama deveye hendek atlatmaya çalışayım daha az yorulurum
İyi geceler sana
hadislerin hangisinin saglam hangisinin zayıf oldugunu anlayabiliyoruz. yilbasi kutlamak haramdır demek icin bi çok sebep var ornek var. Hud suresi 113'e bak. ama internetten degil evde kitabin vardir herhalde ac bak simdi. madem okumaya meraklisin.
Sıradan bir gün
Asla yılbaşı kutlamam
Hayır benim için herhangi bir özelliği yok
Vazgeötim
Kutlayacak kimsem ypk yalnız müzik dinliyorum
Kutlamıyoruz
Kutlamiyorum
Kutlamıyorum
Yatiyorum ben ne kutlamasi
yok daha hiç kutlamadım
Yok kutlamayiz
Hayır uyucam
Kutlamıyorum karşıyım
yılbaşı kutlamak günah değil, noel kutlamak günah.
yılbaşı da günah
Evet, şaraplar ve kadınlar.
Kutluyorum
Evet
Kutluyoruz
Eh işte
Kutlamiyorum
Mutlu nueller
Hayır
Kutlamıyorum