Ben şahsen bu konuda çok katı görüşlü değilim. Tabi ki kutlanabilir. Ama çam ağacı kesilmesine ve etrafın kirletilmesine karşıyım. Alkolü kaçırıp da etrafın rahatsız edilmesini de istemem. Bemim için yeni yıl, yeni umutdur.🌲 ♥️Ho ho hooo… Mutlu yıllar… #06romeo 😎
İsa incile göre bile 25 Aralık’ta doğmamıştır ama ilginç olan paganlara yaranmak için Doğum günü 25 Aralık ilan edilmiştir. Tabi işin geçmişinde çok değişik detaylar vardır. Eski dinler gibi. Nasıl ki firavun Nemrut horus kisra ve romanın sezarı kendini Tanrı ilan etmişse agustus kendini tanrının çocugu demişse o dönemde İsa’ya Tanrı çocugu denmesi halk tarafından aşırı yadırganmaz çünkü alışkınlar buna. Noele dönersek 25 Aralık komple paganlıktan kalmadır. Hatta astronomiye gider. İşin ilginç yanı sondan başlarsak isanın üç gün ölü kalıp yeniden dirilmesi mevzusuna kadar gider. Güneş 21 Aralık’ta geceyi karanlığı durdurur ve o tarihte gökyüzünde 3 yıldız parlar. 3 gün ne gün ne karanlık ilerler sadece sabit kalır ve 25 Aralık’ta gün dönmeye başlar... ama İsa o tarihte doğmamış olduğu incile göre belli peki diyelim ki 25 Aralık olsa ne olur. 25 Aralık’tan 9 ay 10 gün geriye gidin bulacağınız tarih 21-22 Mart olur... yani nevruz dimi. Tam öyle değil. O gün kuzu bayramıdır. Yani kabalacılar tarihleri Paganizme uyarlamışlardır... belkide hristiyanlara şöyle diyorlar kabalacılar; “tanrınız İsa meyremin katıldığı kuzu bayramı çocugu” belki bunu diyorlar. Belki de sadece romalı paganlar için değerli olan 25 Aralık’ı İsa’ya uyarladılar
Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan Bayramıdır. Yılbaşı ise yeni bir yıla girerken geride bıraktığın yıla istinaden daha umutlu mutlu olduğun için kutlanılması gerekir bence. Her sene aynı tarihte eğlenebilinicek bir gün ne güzel değil mi? Tabiki ağaç kesmem bunun için imitasyon çok ürün var. Dışarıda gereksiz derecede pahalı etkinlikler var ve eve dönüş yoku tehlikeli alkollü araç kullanan sayısı çok fazla bu yüzden ben sevdiklerimle beraber bir evde toplanmayı ve o gece orada kalıp sabah yeni yılın ilk kahvaltısını da beraber yapmayı tercih ediyorum.
Noel ayrıdır yılbaşı ayrı. Noeli niye kutlayalım o hristiyan bayramı. Yılbaşı ise din, dil, ırk ayırt etmeden herkeste olan birgün. Hristiyanlara özelmiş gibi lanse edilen bu günü ben niye kutlarken linç yediğimi anlamıyorum ısrarla. Evet kutluyorum, hristiyanlar yeni yıla girip müslümanlar eski yılda kalmadığına göre benim de o yeni yılı kutlamamdan daha doğal bir şey olamaz
Hayır kutlamıyorum kutlayanada bir anlam veremiyorum ya bir yıl daha yaşlanıyoruz kıyamete yaklaşıyoruz bunun nesi kutlanmalik hem dinimde kim bir kavme benzerse onlardan olur denmi
müslüman noeli kutlamalıdır ! ÇÜNKÜ Kuranda 90dan fazla İsa ve meryemden bahsedilip, İsa peygambere saygıya davet vardır. Al-imran 45 ve Nisa 151-165 bunu emreder. Ayrıca kuranın hiçbir yerinde İsa peygamber küçümsenmez !
Kutlama diyoruz bu bile gayrimüslim adeti ve genelde onlar gibi kutlanıyor katı olmakla bir alakası yok adamlar kendi bayramlarını dünyaya satıyorlar oyuzden kutlamam
Ateistlerin ve müslümanların hiç olmamış İsa'nın doğumgününü kutlaması normal geldi de yerdeki bir çam dalının eve götürülmesi mi anormal? Kimse çam kesmiyor. %90'ı yapay.
Kutlamayiz. Yılin başlangıcına elbette gülerek heyecan içinde girilir ama kutlama yoktur ve iyi ki de yok. Onun yerine secde var evde özellikle 00. 'a yakın saat diliminde🙏