Dünyanın hali ortada, ülkenin ekonomisi ortada, felaketler bitmiyor. Corona salgını hala devam ediyor. Yıl mı bitiyoruz biz mi karar veremiyorum. Sizce?
Merhaba Ben delirmişcesine yeni yıl coşkusu içinde değilim. Kendimi hiç yılbaşı telaşı içinde göremedim zaten :) Takvim yaprağının devir teslim töreni bu kadar şamataya da gerek var mı dedirtiyor içimden. Gerçi mutlu olmakiçin sebepler doğurmak, kendini kandırmanın da en bedava yöntemi
2022 bizi çok heyecanlı beklemiyor gibi geliyor ama bana.
Ben de hiçbir zaman o telaş içinde olmadım. Gerçekten de bu kadar şamataya gerek var mı? 😅 Gerçi bana doğum günleri bile pek kutlanacak bir şeymiş gibi gelmez. Ama insanların mutlu olmaya ve eğlenmeye olan ihtiyaçları bu tip şeyleri doğurmuş sanırım.
Evet haklısınız, insanlar yiyip içme, eğlenme ve hediye derdinde :) benim hiç öyle dertlerim olmadı açıkçası. Bilmiyorum, bana gereksiz geliyor. Sebebi de şu; hediye almak için illa spesifik bir gün olmasına gerek yok bence. İçinden geldiği herhangi bir anda hediye alınabilir. İlla doğum günü, sevgililer günü vs olmasına gerek yok. Bence bu günler sırf insanları alışverişe zorlamak için çıkarılmış şeyler 😅
Bir önceki yorumumda son cümlemi yazarken aklıma direk bu söyledikleriniz geldi biliyor musunuz? Hatta geri silsem mi diye de düşündüm ama sonra vazgeçtim. Yani bir şeylerin bizi hep zorladığı konusunda o kadar haklısınız ki... Maalesef insanlar böyle düşünüyorlar. Ama benim demek istediğim öyle günlerde herkes alıyor zaten, bence bir değeri yok. Bir hediyeyi değerli kılan şey, sıradan bir günde içten gelmesi ve hediye alınan kişiye özel olmasıdır bence. Çünkü ortada bir sevgi varsa sıradan gün diye bir şey yoktur, her gün özeldir. Burada bahsettiğim sevgi illa aşk anlamında değil. Aile sevgisi, kardeş sevgisi, arkadaş sevgisi vs. Hepsi dahil. Mesela örnek vereyim. Birinin doğum gününde herkesin doğum günü çocuğuna hediye alması bir değer taşımaz. Çünkü alanların birçoğu zoraki almıştır aldığı hediyeyi. Zoraki olan bir şeyin değeri yoktur benim gözümde. Bana sıradan bir günde 3-5 liraya alınan bir şey, doğum günümde büyük para harcanıp alınan şeyden daha değerlidir. ya da mesela içinden her geldiğinde sevgilisine çiçek alan bir adam sevgililer gününde almadı diye düşüncesiz olmamalı. Ancak öyle bir algı yaratılıyor ki herkes hediye telaşına giriyor. Zaten bu yüzden alışverişe zorlamak için çıkarılmış günler dedim 😅
En İyi Cevaplar