Kış kurabiyesi nasıl yapılır, en güzel tarifleri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. 😍

Kurabiye sevmeyen yoktur sanırım. Bilhassa kahvenin yanında enfes oluyor kurabiyeler..

Ben en çok kahve eşliğinde kurabiye yemeyi seviyorum.. Kahvemi yudumlarken o yumuşacık kurabiyelerimi yemek ayrı bir keyif veriyor bana.
Bazen hayattan böyle molalar çalıyorum kahve keyfi yaparak 🎈
Kurabiye yaparken o kurabiye hamurlarına şekiller vermek ve süslemek keyif veriyor insana..
Yaptığımız yiyeceklerin elbette ki tadı önemli ama sunum da önemli.
Sunumun zerafeti de insanın ağzını tatlandırıyor.
Bilhassa çocuklar şekilli kurabiyeleri çok seviyor ve en iştahsız olan çocuk bile sevmediği bir yiyeceği sevdiği, ilgi çekici figürler içinde görünce yemek istiyor.

Zencefili genel olarak çocuklar sevmez ama zencefilli kurabiyeyi bayılarak yerler, üstelik kurabiyeler böylesine ilgi çekici figürler içeriyorsa 😊
Zencefil faydalı bir bitkidir. Toz halinde olarak bu bitkiyi kurabiye tariflerinde kullanabiliriz.
Tadı acı olan zencefilin kurabiyelerde enfes bir tadı olacaktır..
Bu bitkinin acı bir tadı olduğu için balla tatlandırıp tüketmeyi tercih edenler var.
Zencefilli kurabiye yaparakta bu bitkinin nimetlerinden faydalanabiliriz..
Ama ilk evvela glazür hakkında bilgi vermek istiyorum..
Pasta, kurabiye 🍪 süsleme işlemine glazür denir. Yılbaşı kurabiyeleri de glazür işlemiyle gayet güzel renklenebilir 😊

Bayatlamayan, tazeliğini koruyan besinleri severek uzun süre yiyebiliriz.
Şimdi vereceğim bu tarif bayatlamayan zencefilli kurabiye tarifi olacak 🍪😊
Yılbaşı Kurabiyesi İçin Malzemeler;
Yılbaşı Kurabiyesi Yapılışı;

Ve hazırlanan yılbaşı kurabiyeleri kavanozlarda muhafıza edilebilir, kavanozlara da kurdale 🎀💝
bağlarsak şahane olur ve kavanozların içinde tazeliğini korur..

Şimdiden afiyet olsun..🎀
Yeni yıl bütün güzellikleriyle gelsin, huzurlu ve mutlu yıllar diliyorum 🎈
Tebrikler
@Bahtıgüzel00 Teşekkür ederim 😊🌷
Cevap
20Cevap
Aslında normal kurabiyeden farklı bir şey değil sadece içine ekstradan zencefil katılıyor tavuklu zencefili nasıl kattınız da önemli tabii yanında bazı etkenler de var ,
Mesela margarin mi kullanacaksınız ? yoksa tereyağı mı? Ben genelde tereyağı tercih ediyorum daha sağlıklı ve daha çok tat veriyor
Diğer etken ise içine katılan un , markadan markaya onlar değişiyor..
Mesela hamur yaparken o hamur ele yapışmaması lazım yoksa kıvamı bozulur güzel olmaz hatta olmaz yani hamurun ele yapışmaması lazım.
Fırında ne kadar beklettiğiniz de çok önemli tabii bu normal kurabiye sadece malzemeleri zencefil ekliyorsunuz ve zencefilli yılbaşı kurabiyesi oluyor esprisi bu yani.
Ben ekstradan sadece nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazdım
• 100 gram margarin
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı zencefil
• 1 vanilin
• 1 kabartma tozu
• 1,5 ya da 2 su bardağı un. !! Margarin yumuşaklığına göre unu ayarlayabilirsiniz. Kontrol ederek un ekleyin. !!
Güzelceee şekil verdikten hemen sonra, 170-180 derecede kontrollü bir şekilde 15-20 dakika pişirin.
Sonrasında isterseniz şeker hamurunu inceltip süsleyin ya da hazır süsleme glazürleri ile süsleyinn ya daa benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp üstüne süs şekerleri atın.. 😍
Ben kız kardeşime yaptığım kurabiyeleri aşağıya bıraktım… Ve ta daaaaa 🥳😍
https://www.damyskitchen.com/2016/11/en-iyi-gingerbread-kurabiyesi.html?m=1
Ben bu tarifi yapıyorum çok güzel oluyor 😄
Normal kurabiye tarifi ile aynı. Sadece içine ekstra zencefil katıyorsun veeeee karşında zencefilli kurabiyeee
Bilmiyorum maalesef nasıl yapıldığını ve becerebilecegimi de sanmıyorum o yüzden Trendyol marketten alacağım.
Ailede yapacak kimse yok :( yapan olupta ikram ederse çok mükembel olur 😊
aslinda normal kurabiye tarifiyle aynı sadece ekstra cikolatayı eritip üstüne döküp 2 saat sonra afiyele yiyebilirsiniz ama sakın cayı unutmayın
Zencefil sevmiyorum 😷🤭
Çok güzel yaparım �nanmaz güzel yapar hem de nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?