Bizim kültürümüzde çat kapı gitmek samimiyet göstergesidir. Kendini yorma diye önceden haber vermedim denir, ama ben evime gelen misafire bir şeyler ikram etmeden yollamam. Bu evden bir şey yemeden ya da içmeden gidemezsin der kapıya yatarım :D Siz aniden gelen misafirinize ne ikram edersiniz?
Bana göre samimiyet değil densizlik, görgüsüzlüktür. Ne samimiyeti? Belki duştayız, belki sevişiyoruz, belki film planı yaptık, belki o zamanı bir kitabı bitirmeye ayırdık, belki g*tü devirip uyumak istiyoruz. Şu anda bile sinirlendim, nefret ettiğim insan tipi. Nasıl hoş karşılıyorsunuz bunu yahu? 😒 Habersiz gelen b*k yesin desem ayıp olacak değil mi.. Açmam kapıyı.
Çat kapı gelen misafir genelde bir saat oturur gider. Kesin bir yerden başka bir yere giderken yolu düşmüş uğramıştır.. O yüzden ikram edecek birseyim yok diye huzursuz da olmam evde ne varsa onu ikram ederim birşey yoksa bir acı kahvemi içer gider..
Arkadaşım telefonda aradı beni kanka çanakkaleye geldim 5 dk evdeyim bende aynen ne b o k vardı da geldin ve haber vermeden geliyorsun dedim buzdolabım boş param yok geri dön gelme dedim :D Ama eşe oğulu eşek yine geldi. :D
Benim en korktuğum çaya kahveye gelen misafir. Kek börek işlerindense güzel, güzel dediğim mükellef bir sofra kurmaya razıyımdır. O yüzden gelen yemek yemeden çıkamaz <3 <3 <3
Dolapte her zaman yapılmaya hazır et olur. Kuruyemiş filan da vardır. Gelen kişi açsa hemen bir et atarım döküm tavada yaparım. Toksa da bir çay ya da alkollü içecek açar bişeyler atıştırırız
En İyi Cevaplar