Iftara baya vakit varken, kafama takılan soruyu seveyim :) Önünüzde bir tabak derya kuzusu gibi mis gibi tereyağlı el açması mantı var. Siz bu mantıyı yerken sosu için öncelik sırasını neye verirsiniz? Yoğurt mu yoksa domates (salça) sosu mu ya da damak zevkinize göre neler kullanırsınız?
Mantı yerken üzerinde kullanacağınız sosun öncelik sırası var mıdır?
Ben mantıyı sade yemeyi severdim sonra sonra yoğurt koymaya başladım iki kaşık yoğurdu sulandırıp bir tık tuz döküp karıştırıp gezdiriyordum. Yeni yeni tereyağlı salça sosu döküyorum. Yani ilk yoğurt sonra sos. Yoğurt olmasa soslu yemem sanırım.
Mantıyı haşlandığı suyuyla biraz sulu alırım servis tabağıma. Sonrasında üstüne az yoğurt, üzerine nane, sumak ve az pul biber. Yağ ya da domates sosu sevmiyorum. Benim mantı rutinim bu şekilde :)
Ben türkiyeye geldiğimde sen yolla bana mantı tamammı daha mantıklı hem daha çabuk ulaşır bana😂 bak bak bide karşı ödemeliymiş sanki mantıyı satın alıyorum göndetiyorsan parasınıda sen öde🤣
Önce yoğurt, sonra hazırlanilan sos. Salça kullanmam, anneannemin bir acı sosu var, yemeklerde kullanmalık. Ondan koyuyorum biraz, nane, toz ve pul biber, karabiber koyup yağda hemen hallediyorum.
En İyi Cevaplar