Hello everibadi! Sevgilimin ailesi haftasonu yemeğe gelecekler. İki aile hekimliği tanışacak hemde birlikte yemek yiyeceğiz... İşin kötü yanı, ne hazırlamam gerektiğini bilmiyorum bile... Aklıma mantı geldi 🙄 ama birtek mantı da olmaz ki... Siz sevgilinizin ailesine neler hazırlardınız? Sevgilinize yemeğe gitseniz neler yemek isterdiniz?
Sevgilimin ailesine akşam yemeği için neler hazırlamalıyım?
Güzel bir çorba yap ama kesinlikle hazır çorba olmasın, arpa şehriyeli pirinç pilavı yap daha güzel tane tane görünür , tavuk butu patates , yeşil biber , kuru soğan ve üzerine domatesle fırında tava yemeği hazırla , zeytinyağlı kırmızı biber ve patlıcan közleme yap masayı zengin gösterir, semiz oto yoğurtlu yap, yeşil salata hazırla , bunlara ektra ikinci bir sebze yemeği daha hazırlayabilirsin veya börek hazırlayabilirsin.. Tatlıyı da onların getirmesi lazım..
Hımmm... bence güüzel bir davet yemeği olmalı. Herkesin damak tadına uyabilecek bir çorba seç kendine, mesela bence mercimek olmaz davet yemeğine uymuyor çünkü. Ara sıcak paçanga böreği. Ana yemek de dana bonfile ve sebzeli pilav olabilir.. tatlı olarak da ramazana uyan bir şey yapabilirsin ya da güllaç alabilirsin :)
Hı hı akşam ikimiz geç vakitte eve gelince mutfağa girmez, neden? Chery zaten yapar, cheryinin yemekleri güzel diye... Olan bana olur 😔 En iyisi arada sürpriz yapmak şaşırtmak ama alıştırmamak 😂
Çorba: Mercimek çorbası İkramlıklar: Közlenmiş patlıcan salatası ya da yoğurtlu kabak salatası ( sotelenmiş havuç ve kabakla beraber kornişon ve mısır ilave et. Mayonez yoğut karıştır. Dereotu da kat efsane oluyor) normal bir salata da yaparsın Sarma. ana menü: pilav ( pialv yapamayan bir gelin düşünemiyorum asdf) Tavuklu etli veya köfteli fırın yemeği yap derim, sebzeli mebzeli bişey. Hafif de bir tatlı. Ooh daha ne olsun
Çiftlik kebabı kolay ve zor görünür bir yemek. Küp küp doğranmış Eti kavur, patatesi havucu kızart. Bir folyoya bunları döküp bezelyede kat. Fırına at. Ya annem yapıyor kolay ama inceliklerini bilmiyorum. Neyse anlatamam netten bakıver. Yanına da bir pilav cacık. Sütlü irmik.
Yaprak sarması bir kere olmazsa olmaz. İncecik sarıp kaynananın gözüne girmen gerek. Dilediğin bir çorba, ana yemek olarak güveç yapabilirsin (imkanın varsa tabi toprak tencere filan öfff muazzam oluyor)
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
"kaynana" gibi değil o , çok sempatik ve yufka yürekli. ve zaten çok seviyor beni :)
Ana yemeğin çok lezzetli olmasını isterim ve bir çeşit karbonhidratla desteklenmesini Tatlıyı sütlü, meyveli tarzda isterim. Meze olursa bence süper olur. Şimdiden bol şans ❤️
Fotoğraftakileri hazırlarsan cümbüş olur. Harika bir ziyafet olur. Pilavlı, etli bir şeyler olabilir, önden de çorba verirsin. Ya da bulgur pilavı+et + çorba gibi bir şeyler idealdir. Ama haşlanmış et yerine kebab tarzı bir şey de yapabilirsin. Çok lezzetli olur. :)
Baslangic olarak gelecege ithafen dugun corbasi 😂 ara sicak olarak mimoza salata ya da mantar graten ya da oglunuzu kaptim mesaji vermek icin avci boregi 😂 ana yemek olarak fajita ya da firinda orman kebabi ya da karniyarik yanina da pirinc pilavi ve mevsim salata tatli da kıbris tatlisi ya da profiterol ben olsam boyle birseyler cikarirdim
Hiç uğraşma. Bir lokantayla anlaş oraya yaptır ya da para ver birine yaptır. Tarifini de al. Ben yaptim diye itele. Sarma falan yaptır. Pirzola yaptır. Köfte yaptır. Börek yaptır.
Yoo. Marifet gösterip kendini beğendirmeye çalışacağına bu daha iyi. Belki de ayıracaklar kızı. Keriz durumuna düşecek ve bu yaptıklarına pişman olacak
Yanlış düşünüyorsun ama neyse, sen sevgilinin ailesini yemeğe çağırdığında dışarıdan itele boşver. Kız en iyisini yapıyor sonu ne olursa olsun dürüstçe oyununu oynamalı insan. Kaybeden dürüst olan değil, piçlik yaparak kazandım zannedendir her zaman ;)
En İyi Cevaplar