Dondurma yapmak için blendar mı kullanmam lazım, rondo mu? Yardımcı olur musunuz?

Bunlar hem blender hem rondo olarak kullanılıyor muzları 2-3 parçaya böl öyle koy bir sorun çıkmaz
Yaptım süper oldu saol. Ev yapımı dondurma mükemmel oluyormuş. :)
Saol. :) Komşuma da verdim bir kase. Gönül isterdi ki konuma yorum yapanlara da vereyim
1 er kase gözünüz kalmasın diye ama tabi böyle bir şey mümkün değil. Denemeni tavsiye ederim eğer ki seviyorsan dondurma. :)
Sen bilirsin. İyi akşamlar. :)
Blender
Elimdeki makine rondo mu blendar mı oluyor kardeş? Çünkü rondo görünümlü, ama komşuma blendar demiştim. Aslında rondo ile yapılıyor dondurma.
Cevap
1Cevap
Eski makine biraz fazla zorlama elinde kalır
Yavaş yavaş mı çalıştırmalıyım?
Değişik birşey ne olduğuda belli değil
Nasıl yaptığını anlatirmadi ben bir kaç kez denedim buz oldu yapamadim
Anlatirmisin
Yapmak istediğin miktara bağlı olarak 1, 2 veya 3 tane muzun kabuğunu soy ve bıçakla salatalık keser gibi dilimle, yani muzlar tekerlek gibi olacak. Püre haline falan getirme. Sonra onların hepsini bir tane buzdolabı poşetinin içine koy. Ağzını hava almayacak şekilde kapat. Sonra buzluğa at en az 4 saat dursun buzlukta. Sonra çıkar buzluktan rondoya koy. Sonra rondoyu çalıştır. Dondurman hazır. Rondodan muzlu dondurmayı alıp tekrar buzluğa koyabilirsin biraz daha sert istiyorsan.
Buz olmasını istemiyorsan içine su koyma. Bir de ben rondonun içine ufak ufak kestiğim, parçaladığım yer fıstıklarını koydum 5-6 tane. Bir de 50 mil kadar süt koydum. Su hiç koymamak gerekiyor. Sütü de mümkün olduğu kadar az koydum. Fazlası buzlanma yapabilir çünkü.5-6 tane yer fıstığı da katılaştırması ve tat vermesi açısından iyi oluyor.
Sen isteğine bağlı olarak başka kuruyemişler de koyabilirsin fındık, fıstık, kuru üzüm gibi. Tabi bunları ezdikten, parçaladıktan sonra rondonun içine koyacaksın muzlarla birlikte ve o şekilde hepsini karıştıracaksın. Çok lezzetli oluyor. Tadı hala damağımda kaldı. İlk deneyişimdi bu. Bundan sonra hep dondurmaları ev yapımı kendim yapacağım. :)
teşekkür ederim yarın deneyeceğim inşallah yapabilirim
Tamam hadi bakalım. Gelişmeleri yazarsın. Emin ol süper olacak.
https://www.youtube.com/watch?v=Bs3D4EKUfzw Burdan da yararlanabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=jHzrWhmOuMI Bu da bir başka video. Burda kadın buzdolabı poşeti kullanmamış, sen kullan hava almaması lazım buzlukta. Bir de su ekleyin biraz diyor. Su eklersen donar, orda da yanlış söylemiş. Azıcık süt ekleyebilirsin.50 mil den fazla ekleme. Bir çay bardağının yarısı kadar yani.
Onunla yapabilirsin
Donmuş muzlar makineye zarar vermez değil mi? Çünkü makine benim değil, komşudan aldım.
blendax ile yap
Dondorma olur değil mi blendarla, sorun olmaz dimi?
En İyi Cevaplar